Sitat: Oystein L
Du kan jo også snu problemstillingen på hodet Øyvind;
I og med at maraton ikke er en juniordisiplin i UCI (og dermed ikke i NM eller NC) er det ikke noe i veien for at juniorene kjører kortere i TS-rittet. De som vil sykle langt og lenge kan i så fall stille i turklassen.
Tror kanskje du får med fler i M/K junior da


Se det. Det er et godt argument, ja. Jeg ser nå at det heller ikke lenger er noen NC-klasse i jr i maraton. Da er med andre ord ikke terrengsykkelmaraton noen gren for junior da, og da stiller det seg litt annerledes.

Da blir jo et nytt spørsmål hvilken klasse som skal premieres? Og er det i det hele tatt naturlig for et ritt som Terrengsykkelrittet, gitt det ikke blir en del av norgescupen i maraton, å ha noe som kalles eliteklasse?
Bør det kun være aldersklasser med mulighet for å velge halv eller full distanse?

Hvis så er så dukker det opp et nytt problem om startpuljer osv. Hvis alle konkurrerer i en åpen klasse, og alle konkurrerer i sin respektive aldersklasse, så bør alle starte sammen. I hvert fall de som sykler like langt og er av samme kjønn.

Slik gjennomføres terrengsykkelritt i de fleste andre land, med krangling om startposisjon og surmuling om køkjøring underveis som medfølgende bivirkninger. Jeg syklet et slik ritt senest i går.
Ren fellesstart, 225 deltagere i vel så teknisk terreng som i Terrengsykkelrittet, og med flere høydemeter. En lang, hard klatring tidlig sorterte dog feltet ganske godt.

Det er ikke så lett å gjøre alle tilfreds her, samtidig som man ønsker at rittet skal beholde litt egenart og ikke nødvendigvis tilpasse seg massene.


Øyvind Aas
Utstyrsredaktør Fri Flyt AS
terrengsykkel.no
landevei.no
utemagasinet.no
friflyt.no