Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd

Gran Canaria - hva gjør man med dårlig vær?

Gran Canaria - hva gjør man med dårlig vær? #2725012 30/11/2022 12:41
Registrert: Apr 2011
Innlegg: 1,056
O
oyvinsr Offline OP
Ringrev
OP Offline
Ringrev
O
Registrert: Apr 2011
Innlegg: 1,056
Etter et litt seigt år, der det meste av fritid og ferie har gått til oppussing og skader, reiser vi(meg + samboer) til Gran Canaria neste uke(lørdag-lørdag).
Dessverre ser det ut til at vi får litt labert vær. Vi har bestilt opphold i Playa del Ingles.
Litt deppa over værmelding, og lurer på hva slags andre aktiviteter, altså ikke soling/bading/sykling, folk anbefaler?
Billeie virker rimelig, så plana er å leie en bil og være mobil.

Ønsker tips, store og små! ICON_SMILE

Re: Gran Canaria - hva gjør man med dårlig vær? [Re: oyvinsr] #2725034 30/11/2022 15:51
Registrert: Aug 2011
Innlegg: 1,789
kaiost Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
Registrert: Aug 2011
Innlegg: 1,789
Går det an å gjøre noe annet enn å sykle når man er på tur?
Joda, vi har prøvd litt annet også på turene våre til øya.

Kona og jeg drar nedover førstkommende mandag (med sykler selvsagt), bor på Sunprime og tar en tur på sykkel hver dag etter frokost fra tirsdag.

Ellers har vi vært på Camel safari oppe ved Fataga. Store dyr, og ganske uvant opplevelse. Det er to ganske store gokartbaner, den nærmeste ligger rett ved Playa Del Ingles.
Du nevner leiebil. Vi tok oss en tur med leiebil sommeren for to år siden og kjørte nordover og innom steder vi ikke hadde vært innom på sykkel. Arucas er en flott by, Viere kjørte vi innom Galdar og Agaete før vi tok turen opp til Artenara. Det var en tur å anbefale. Om du ikke har vært i grottene
oppe i Guayadeque dalen er det vært et besøk. Det ligger en kafe øverst der bilvegen slutter, den ligger inne i fjellet.

Kan anbefale lunch på en veldig koselig kafe, Restaurante Las Ganadassom loigger langs veien mot San Nicolas (GC-200) når du kommer fra Mogan.

I fjor syklet vi en etappe på Gran Canaria Bike week. Det er et turritt litt annerledes lagt pp enn vi er vant med. Fellesstart hver dag og obligatorisk stopp omtrent halvveis der man spiser og drikker til alle har kpommet og er klare igjen for siste halvdel.
Årets etapper syns jeg ikke er så bra så sannsynligvis blir vi ikke med på det. Men her er linken: https://grancanariabikeweek.es/en/gran-canaria-bike-week/

Når det gjelder middag kan Sunprime virkelig anfefales, de har 5 temadager i uka og kjøkkenet der er noe av det beste vi har vært borti. Maten er så god at det slår det meste restaurantene i morådet.


Redigert av kaiost; 30/11/2022 16:56.
Re: Gran Canaria - hva gjør man med dårlig vær? [Re: oyvinsr] #2725112 01/12/2022 16:58
Registrert: Apr 2012
Innlegg: 3,124
Panda Offline
Besatt
Offline
Besatt
Registrert: Apr 2012
Innlegg: 3,124
Går d ik an å sykl i regn? D r jo varmt og du blir ik kald

Re: Gran Canaria - hva gjør man med dårlig vær? [Re: Panda] #2725114 01/12/2022 18:09
Registrert: Aug 2011
Innlegg: 1,789
kaiost Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
Registrert: Aug 2011
Innlegg: 1,789
Sitat: Panda
Går d ik an å sykl i regn? D r jo varmt og du blir ik kald

Shakedry

Re: Gran Canaria - hva gjør man med dårlig vær? [Re: oyvinsr] #2725117 01/12/2022 20:33
Registrert: May 2006
Innlegg: 5,800
sanouka Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: May 2006
Innlegg: 5,800
GC har fått et ufortjent harrystempel her hjemme. Øya er mye mer en Kjøttkaker i stygge betongbygg på øyas sørside. Det er ikke alltid været blir så ille som meldt heller. Er det drag fra N N/Ø så splitter fjellet skyene på sørsiden og sola skinner selv om det egentlig er møkkavær. Noe av det samme vil man oppleve i las Palmas ved S S/V. Det er sjeldent det regner konstant også så da får man gjerne sol likevel noen timer ila dagen. Poolområdene og bykjernene/uteserveringene blir sommerlige på et øyeblikk så fort sola kommer til. Fjellene bør unngås hvis det er skikkelig møkkavær. Det blåser og er utrivelig i dårlig vær over 1000moh også på GC.

Las Palmas er en veldig fin by med mye historie. Det er bare å kjøre inn, parkere og bevege seg ned i gamlebyen. Det er masse å se av arkitektur, parker, luksusshopping mm. Byen er på str med Gøteborg så sjekk ut hva dere er hypp på hvis dere liker å ha en plan.

Ikke så langt fra LP ligger Arucas. Fin liten landsby som nevnt, men også med en veldig flott gotisk kirke som også er verdt besøket.

Fra Arucas kan dere kjøre opp i fjellene og kjøre dere vill og bare stoppe når dere ser noe fint, evt ha en plan.
En kaffe i kiosken på P plassen på toppen av Pico de las nieves er et must hvis man har leid bil.
Lunsj ved/på torvet i fjellandsbyen Tunte/San Bartolome er en kul opplevelse. Utsiltspunktet litt lengre borte i retning Ingles er også verdt å stoppe på.
En lett spasertur til Roque Nublo hører med når man er oppi der. Joggesko holder. Ta med regnponcho og en tynn dunis hvis ustabilt vær.
Stopp gjerne på vei ned for en kopp kaffe og nyt mandeltre i blomstring fra patioen på sykkelkafeen i Ayacata.
Puerto Mogan er en særdeles trivelig liten landsby og vel verdt et besøk med innlagt lunsj i havna. (Bade)Byene mellom PM og Meloneras kan greit kjøres forbi.

Mer "hjemlige" aktiviteter er å ta turen over sanddynene fra Ingles over til Meloneras og henge litt ut ved fyret og kose dere på strandpromenaden/basarene/restaurantene der. Dere kan gå tilbake via flomkanalen i retning tivoliet feks. Evt ta bussen tilbake.
Å skli rundt på Ingles mange barer/cafeer og observere persongalleriet som kommer fra hele europa for å flykte fra kulde og gråvær kan være underholdene bare det. Ingles er et oppsamlingsheat hvor mange fordommer om andre europeere (og landsmenn) blir bekreftet. Meloneras er hakket mer upmarket og fremstår som mer moderne og har bra restauranter. Det er dog et stykke igjen til St Tropeztilstander også der.
Er man litt åpen og klar for en rimelig, men helt ok restaurantopplevelse, så er det et supermarked og noen restauranter som har klort seg fast i et nedlagt kjøpesenter litt lengre oppe i Maspalomas. På vei inn dit er det helt History channel 30 years after, med overgrodd P plass, rester etter store neonskilt og delvis mørklagt så ser det nesten ut som en ruin, men inne i atriet er det noen tradisjonelle kanarirestauranter som har bitt seg fast. Vi tar alltid en tur innom. Faro 2 het(er) det visst.
Det kan være langt mellom bra restauranter, men basarene nede ved fyret er det som sagt en del virkelig bra og på vei opp mot nevnte (nedlagte)kjøpesenter så ligger det en særdeles bra tapasrestaurant. Den anbefales sterkt, men er bitte liten så tipper dere må bestille bord evt komme skikkelig sent. Rustico er navnet på den. Hvis dere bor oppe på høyden i Ingles så er det ikke veldig mye lengre til Rustico og Faro2 enn det er ned til strandpromenaden på Ingles. Det går også busser "hele" tiden.

Blir det ikke sykling så ta en joggetur i nærområdet. Med alle grøntområdene og strandpromenadene og folkene så er det en fin opplevelse i seg selv.
Det er en drøss med fine vandreturer hvis man er interessert i slikt.

Sola blir kanskje ikke å se hele tiden og det er ikke utenkelig at det kan bli litt rufsete når vinden river i palmene og regnet treffer brosteinen, men tempen er fremdeles ca 20 grader varmere enn her uansett og etter regn kommer sol som varmer fordi du ikke er veldig langt fra ekvator.
Har du bil så sjekk webcamera på nordsiden hvis vinden og regnet kommer inn fra sør og havet hvor dere er. Stor sjans for at det er full sommer på andre siden selv om det ikke virker sannsynlig fra der du er.
God tur!
Redigert av sanouka; 01/12/2022 20:43.

"It never gets easier, you just go faster."
Re: Gran Canaria - hva gjør man med dårlig vær? [Re: oyvinsr] #2725262 05/12/2022 12:17
Registrert: Aug 2006
Innlegg: 7,371
Oddefa Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: Aug 2006
Innlegg: 7,371
Erfaring med GC og meldt regnvær på Yr er at det oftest blir mindre en meldt. Når jeg var der for ca 1 år siden var det meldt en del regn, men ikke noe kom. Legger enn inn byer både på sørsiden og nordsiden så får en ett slags oversikt hvilken vei/hvor en kan ta veien. Av alle dagene jeg har vært på øya har jeg kun valgt å ta en dag sykkefri pga regnvær (som også var meldt da) og tok buss til Las Palmas by. Fint å ta en bytur på regnefulle dager (den dagen regnet det masse og var greit å "stå over". Har kun hatt en dag med intens regnvær der, og hvor jeg ble overrasket over mengden ut i fra hva som ble meldt. Regnværet varte ikke mer en maks 30 min men var av typen infernalsk, ned fra Ayacata, når vi kom til Mogan (byen, ikke havnen) var det sol og 25 + grader igjen. Personlig er jeg mer skremt for Kalima (Sandstorm fra Sahara) når det kommer til negativt vær på GC. Har ikke erfart det selv, kun hørt/lest om det og vet det har vært rett i forkant/etterkant av turer jeg har hatt der.


Terrengsykkel utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Kristoffer Kippernes Utstyrsredaktør: Øyvind Aas
Salg og marked: Alexander Hagen | Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt
Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå