Aktive tråder | Aktive innlegg | Aktive usvarte innlegg I dag | Siden i går | Denne uken
Stisykling Hopp til nye innlegg
Re: Veggkart for Oslo, Bergen og Trondheim AGT 36 minutter siden

Må bare advare de som skal laste ned bildet. Den er på ca 6500x10500 og filen er på over 80 MB.
22 478 Les mer
Sykler og deler Hopp til nye innlegg
Re: Bytte mellom Shimano og SRSAM kassett SykkelGlenn 1 hour siden
Takker igjen for svar larsb ICON_SMILE

Jeg tenker bare prøver en tur så fort muligheten er der. Går det ikke må evt vurdere annerledes.
6 252 Les mer
Blandevei, grus, bikepacking og cross Hopp til nye innlegg
Re: Sommereventyr - Northcape4000 sun flyer 2 hours siden
Påmeldingen til neste års utgave er åpnet i dag. Arrangøren skriver at halvparten av plassene allerede er gått. Så hvis noen her er interessert er det nok smart å ikke vente for lenge. Påmelding her: https://www.northcape4000.com/
27 2,297 Les mer
Sykkelritt og sykkelarrangementer Hopp til nye innlegg
Jotunheimen Rundt 2023 RoyE 2 hours siden
Benytter dagens åpning av påmelding her til å lage en tråd for neste års JR.

Jeg var førstereis i år, og milde måne for en ilddåp og debut i JR det skulle vise seg å bli.
I våres kastet jeg meg på en billett på bruktmarkedet i mai måned, og det var veldig gøy å kjenne den sitrende følelsen i kroppen igjen jeg kunne kjenne før, da jeg var usikker på om jeg klarte å gjennomføre eksempelvis Vestfold Rundt, en 200 km tur etc etc…
Med årene har dette blitt ’rutine’, da det etterhvert har blitt lagt ned mange tusen timer og kilometer på setet.

Men JR sto der, ikke gjennomført. Respekten for distansen, timene og reisen gjennom natten var for stor i alle år, men fascinasjonen har vært til stede lenge for dette rittet. I år hoppet jeg til, og det angrer jeg ikke på.
Jeg har ikke klart å legge fra meg dette rittet etter årets gjennomføring. Jeg hadde en kjempeopplevelse på så mange forskjellige plan, tross miserable værforhold under store deler av turen. Naturen, menneskene, elementene, mestringsfølelsen, boblen jeg var i i dette døgnet. Det var innmari fint, og jeg lengter etter å gjenoppleve det.

Soloppgangen over Valdresflya så vi ikke mye til i år, så ikke engang snurten av Bitihorn, og det sier litt om siktforholdene… Håpet om godt vær og medvind kan igjen begynne, jeg gleder meg stort!
0 30 Les mer
Snikksnakk, pølsevev, sludder og vås Hopp til nye innlegg
Re: Gran Canaria - hva gjør man med dårlig vær? sanouka 3 hours siden
GC har fått et ufortjent harrystempel her hjemme. Øya er mye mer en Kjøttkaker i stygge betongbygg på øyas sørside. Det er ikke alltid været blir så ille som meldt heller. Er det drag fra N N/Ø så splitter fjellet skyene på sørsiden og sola skinner selv om det egentlig er møkkavær. Noe av det samme vil man oppleve i las Palmas ved S S/V. Det er sjeldent det regner konstant også så da får man gjerne sol likevel noen timer ila dagen. Poolområdene og bykjernene/uteserveringene blir sommerlige på et øyeblikk så fort sola kommer til. Fjellene bør unngås hvis det er skikkelig møkkavær. Det blåser og er utrivelig i dårlig vær over 1000moh også på GC.

Las Palmas er en veldig fin by med mye historie. Det er bare å kjøre inn, parkere og bevege seg ned i gamlebyen. Det er masse å se av arkitektur, parker, luksusshopping mm. Byen er på str med Gøteborg så sjekk ut hva dere er hypp på hvis dere liker å ha en plan.

Ikke så langt fra LP ligger Arucas. Fin liten landsby som nevnt, men også med en veldig flott gotisk kirke som også er verdt besøket.

Fra Arucas kan dere kjøre opp i fjellene og kjøre dere vill og bare stoppe når dere ser noe fint, evt ha en plan.
En kaffe i kiosken på P plassen på toppen av Pico de las nieves er et must hvis man har leid bil.
Lunsj ved/på torvet i fjellandsbyen Tunte/San Bartolome er en kul opplevelse. Utsiltspunktet litt lengre borte i retning Ingles er også verdt å stoppe på.
En lett spasertur til Roque Nublo hører med når man er oppi der. Joggesko holder. Ta med regnponcho og en tynn dunis hvis ustabilt vær.
Stopp gjerne på vei ned for en kopp kaffe og nyt mandeltre i blomstring fra patioen på sykkelkafeen i Ayacata.
Puerto Mogan er en særdeles trivelig liten landsby og vel verdt et besøk med innlagt lunsj i havna. (Bade)Byene mellom PM og Meloneras kan greit kjøres forbi.

Mer "hjemlige" aktiviteter er å ta turen over sanddynene fra Ingles over til Meloneras og henge litt ut ved fyret og kose dere på strandpromenaden/basarene/restaurantene der. Dere kan gå tilbake via flomkanalen i retning tivoliet feks. Evt ta bussen tilbake.
Å skli rundt på Ingles mange barer/cafeer og observere persongalleriet som kommer fra hele europa for å flykte fra kulde og gråvær kan være underholdene bare det. Ingles er et oppsamlingsheat hvor mange fordommer om andre europeere (og landsmenn) blir bekreftet. Meloneras er hakket mer upmarket og fremstår som mer moderne og har bra restauranter. Det er dog et stykke igjen til St Tropeztilstander også der.
Er man litt åpen og klar for en rimelig, men helt ok restaurantopplevelse, så er det et supermarked og noen restauranter som har klort seg fast i et nedlagt kjøpesenter litt lengre oppe i Maspalomas. På vei inn dit er det helt History channel 30 years after, med overgrodd P plass, rester etter store neonskilt og delvis mørklagt så ser det nesten ut som en ruin, men inne i atriet er det noen tradisjonelle kanarirestauranter som har bitt seg fast. Vi tar alltid en tur innom. Faro 2 het(er) det visst.
Det kan være langt mellom bra restauranter, men basarene nede ved fyret er det som sagt en del virkelig bra og på vei opp mot nevnte (nedlagte)kjøpesenter så ligger det en særdeles bra tapasrestaurant. Den anbefales sterkt, men er bitte liten så tipper dere må bestille bord evt komme skikkelig sent. Rustico er navnet på den. Hvis dere bor oppe på høyden i Ingles så er det ikke veldig mye lengre til Rustico og Faro2 enn det er ned til strandpromenaden på Ingles. Det går også busser "hele" tiden.

Blir det ikke sykling så ta en joggetur i nærområdet. Med alle grøntområdene og strandpromenadene og folkene så er det en fin opplevelse i seg selv.
Det er en drøss med fine vandreturer hvis man er interessert i slikt.

Sola blir kanskje ikke å se hele tiden og det er ikke utenkelig at det kan bli litt rufsete når vinden river i palmene og regnet treffer brosteinen, men tempen er fremdeles ca 20 grader varmere enn her uansett og etter regn kommer sol som varmer fordi du ikke er veldig langt fra ekvator.
Har du bil så sjekk webcamera på nordsiden hvis vinden og regnet kommer inn fra sør og havet hvor dere er. Stor sjans for at det er full sommer på andre siden selv om det ikke virker sannsynlig fra der du er.
God tur!4 330 Les mer
Sykler og deler Hopp til nye innlegg
Re: Kjedeolje - hvilken? Jamez 3 hours siden
Jeg har sanket riskoker og Slow Cooker på finn til slikk og ingenting. Riskokeren har "utrangert" voks for bruk på pendler og sånt. Slow cookern har ny frisk ren voks til finere bruk og hvertfall kun på ultralydvaskede kjeder ICON_SMILE

Usikker på hvor mye rusk som havner inni kjedet?
Jeg bruker også blåsespissen litt til å blåse av varmvann og rusk mellom runder med kokvann. Blåser nok ut både litt rusk, vann og voks på den måten.
Tenker for bruk med den utrangerte voksen så går det helt greit rengjort.

Men, klart varmt vann i ultralydvasker med en dråpe fettløsende såpe vil nok jobbe rusket bort i enda større grad enn bare bad og risting i kokende vann.

Til bil fins det noen greier man kan spraye på bremser etter vask av bilen for å unngå at bremseskivene ruster, f.eks. Bilt-Hamber Atom-Mac.
Skal tro om en dusj med dette kunne hjulpet å unngå rust på kjedet for sykling i vått også?
Spørs bare om det kan påvirke voksens evne til å sitte?
541 166,118 Les mer
Snikksnakk, pølsevev, sludder og vås Hopp til nye innlegg
Re: Lettelse - leverte to rifler til politiet i dag eirikbk 4 hours siden
Sitat: Gubbe
Sitat: eirikbk
[quote=Tange]
Man løper naturligvis ingen risiko når man tar kontakt med politiet innen rimelig tid ved arv av et våpen.


Som skrevet:

Det gikk 14 år før jeg kontaktet politiet

Det er ikke innen rimelig tid i min bok. Jeg ble ikke straffet på noe som helst vis.


14 år er litt i overkant ja, men det var ikke det jeg kommenterte på.
Påstanden til Tange antydet at det skulle være en straffemessig risiko å arve våpen etter 1. juni 2023. Det er det naturligvis ikke når man enten leverer det inn innen rimelig tid til politiet, eller søker våpenkort eller plombering. Det arves haugevis av våpen årlig som ikke trenger noe amnesti for å avhendes.
19 1,341 Les mer
Ymse Hopp til nye innlegg
Re: Hva har skjedd med personligheten til syklene? Anders A-R 5 hours siden
Sitat: Ndreas


Hvordan gikk testen med gummislange og strips? ICON_LAUGH

Akkurat den patenten bruker jeg fortsatt på veldig mange prosjekter. Gamle slanger blir til maaaaange små pakninger og myke utforinger ICON_SMILE

...og det finnes en tråd her inne med lyktefestet til BAD6000-lykta også, høy grad av strips der også!
68 2,326 Les mer
Trening Hopp til nye innlegg
Re: Hva er hipt & kult på bortoverski i 2023? kaiost 9 hours siden
Skramstadsætra i dag, minus 5 grader og fine spor med bittelitt snåfjoner som kom i natt. Gikk to like runder på snaue 13 km. Første runde med Atomic Skintec C9 og andre runde med et par gamle, men meget gode Madshus Hypersonic. Føret var type blå ekstra, og kanskje det føret det det er minst å hente med smørefrie ski.

Første runden var det bare en som hadde gått før meg, på den andre var det 5-6 som hadde gått slik at det kjentes ut som det var litt glattere spor.

Atomicskiene var lette å gå på, hadde bra feste men kjentes bittelitt tråe ut ved staking. Tid på runden ca 1t.08 min.
Madshus skiene kjentes glattere ut ved staking og hadde godt feste. Hadde jeg skulle tippe ville jeg sagt at de gikk raskere enn Atomic skiene.

Men når jeg ser på segmentene så er Atomic skiene mellom 10 og 20 sekunder raskere- dog hadde jeg noen få slag høyere puls (men naturlig ettersom jeg hadde gått en time allerede- alt i lav sone 1). Og brukte ca 1t 08 min på den runden også.

https://www.strava.com/activities/8193114746

Så kan nesten ikke få sagt hvor imponert jeg er av Atomic C9 Skintec, anbefales.
11 512 Les mer
Kjøp: Sykkeldeler Hopp til nye innlegg
Re: C4 sete-sort Ole andre 9 hours siden
Hei har et sete c-4 2-7 svart med rød skrify
1 109 Les mer
Blandevei, grus, bikepacking og cross Hopp til nye innlegg
Re: Alpkit Sonder Camino 2022 jos 9 hours siden
Sitat: EspenS
Sitat: jos


Alpkit/Sonder leverer syklene sine Delivery Duty Paid (DDP), som innebærer at alle avgifter forbundet med levering (inkludert toll, mva etc. i mottakerlandet) dekkes av selger. Jeg har plaget Alpkit mye rundt dette, da det høres ut til å være for godt til å være sant. Men jeg har enda ikke fått noe krav, og Alpkit selv ba meg ta kontakt sprenstreks dersom jeg skulle få noe problem med leveransen.

Og så leverer de sykler og rammer i titan...

Spørsmål? Fyr løs.


Jeg har siklet litt på Broken Road titanramme, som en mulig bikepacke-hardtail, dersom man skal drive med denslags. Jeg lurte på et par ting når jeg fiklet rundt inne på nettstedet:
- når man er på website'en kan man velge mellom EU, GBP og USD versjoner av website'en. Du handet sykkelen din på GBP-versjonen?
- hvis man legger til i handlekurven og går til betaling så kommer det ingen påslag hvis man velger land 'Norge', betyr DDP at prisen man ser inne på alpkit er 'den endelige'?

Hei - ja det er nettopp disse sakene som ikke er helt krystallklare fra Alpkit/Sonder sin side på nettsiden.

(1) Vedrørende versjoner av nettsiden var det i alle fall slik for et par måneder siden, at jeg kun fikk opp Norge som shipping destinasjon ved å velge UK-versjonen av nettsiden. Så jeg satte ordren min gjennom UK-nettsiden og betalte i GBP.

(2) Yes - de shipper Delivery Duty Paid. Den prisen du ser hos Alpkit/Sonder og som belastes ditt kredittkort ved bestilling skal dekke alt.

Fra Alpkit sin response på mitt n'te spørsmål om dette: QUOTE "Hi, I can confirm the Delivery Duty Paid service covers the VAT on delivery in Norway ICON_SMILE If there are any issues on arrival let us know, we have sent bikes to Norway with no issues using this service. All the best, Josh" END-QUOTE.

Nå er det bare en drøy uke siden jeg mottok sykkelen, så jeg er ikke 100% sikker på at det ikke dukker opp et krav og litt kaos i etterkant fra transportøren. Men Alpkit/Sonder er i alle fall helt tydelige på dette ved direkte spørsmål. De er også ganske raske (en dag eller to) til å svare på e-post.
6 242 Les mer
Racer Hopp til nye innlegg
Re: Landeveissykkel med veldig god dekkklaring Gullars 9 hours siden
Øyvind sitt glis er notert og relativt nøye studert allerede ;o)

Holdt på å kjøpe en Exploro for en stund siden i den vanlige utgaven, men den var litt vel brukt etter mitt syn.

AG
11 694 Les mer
Racer Hopp til nye innlegg
Re: Flandern Rundt 2017, for sent å gå for det nå? Tronda 9 hours siden
Gjenoppliver denne så slipper jeg en ny tråd. Bare ett kjapt spørsmål. Hva er forskjellen på 144 og 179km løypene? Noe man bør få med seg i 179km versjonen? Finner ikke noe løypeinfo på websiden.
35 7,775 Les mer
Snikksnakk, pølsevev, sludder og vås Hopp til nye innlegg
Re: Interaktive topo-kart for Sverige? Tange 9 hours siden
Det er vel få europeiske land som kan måle seg med Norge hvor det gjelder tilgang til karttjenester og fritt nedlastbare geografiske data.
4 9,795 Les mer
Blandevei, grus, bikepacking og cross Hopp til nye innlegg
Re: Vis oss din grussykkel gauter 10 hours siden
Scott Addict Gravel 20 med Rival AXS. Tok en råsjans på at det er lov å ha Giant-hjul på en Scott, og bytta ut de tunge og umoderne smale originalhjula med ordentlige hjul (CXR 2 med 25 mm innvendig bredde). Avbildet med 45 mm dekk. Og ja, jeg må nok kutte kronerøret litt.
[Linket bilde]
262 41,725 Les mer
Stisykling Hopp til nye innlegg
Re: Føreforhold Kjekstadmarka Timo 10 hours siden
Noen som har vært i Kjekstadmarka nylig og vet hvordan føreforholdene er nå?
11 1,582 Les mer
Stisykling Hopp til nye innlegg
Re: Føreforhold i Oslomarka vinteren 2022/2023 vids 11 hours siden
Sitat: KKippernes
Noen som har sjekket ut Lillomarka siste par dager?

I tilfelle ingen på sykkel svarer: Har gått med hund mellom Grefsenkollen og Linderudkollen og det er fint sykkelbart i alle fall. Det ligger litt snø i høyden, skillet er ca rundt høyden til trollvann, men ingenting som stopper deg.
Det kan være voldsomt glatt her og der da. Men du ser i alle fall der det er is og snø.

Antar at det ligner lenger nord i Lillomarka også?
8 809 Les mer
Elsykler og elsykling Hopp til nye innlegg
Re: Lengre krankarmer? vids 11 hours siden
Bruker for så vidt X01 nå.
18 853 Les mer
Stisykling Hopp til nye innlegg
Re: Føremelding for Krokskogen/Bærumsmarka 22-23 KKippernes 12 hours siden
Setter denne som Sticky!
1 109 Les mer
Trening Hopp til nye innlegg
Re: Umotivert latsekk trenger motivasjon EmilZipp 13 hours siden
Sitat: keo
Han du går morgenturene med på hytta, har også hatt en nedtur etter høsteferien. Vi får bare sette ned farten og beholde lengden på turene.


Gleder meg til jul Kjetil :-)
57 5,099 Les mer
Snikksnakk, pølsevev, sludder og vås Hopp til nye innlegg
Re: Strømprisene og utvekslingsfesten -hva bør gjøres? fredriks 14 hours siden
Sitat: Ndreas
Sitat: fredriks
Det som drar ned är att man i Norge har liten variation i energiproduktions sätt. Så Norge borde brenna lite kol och kanske skaffa kärnkraft för att komma högre på den listen.

Skulle väl tro att tillförlitligheten i produktionen är viktigare än variationen.


Jo klart, men hvor fucka er ikke vi hvis vi får et par år med tørke/lite nedbør? (garantert forverret av for høy eksport for lenge før man skjønner tegninga)

Så variasjon er (og blir) veldig viktig for sikkerheten. Sånn vil det jo være på alle områder


Du har en poäng men hvis vi ser på det historiskt så har Norge haft bra mycket bättre tillförlitlighet än länder högre upp på det kriteriet. Är inte heller så att andra länder klarar for eksempel mindre tillgang på gas utan problem trots att de har mer variation i produktionen ... eller att kärnkraft bara går och går ...

Men det är en liste som ser på några kriterier och det finns inget facit på vilka kriterier som är rätt eller hur man ska gi poäng. Ibland blir det missvissande som jag tycker det er i Norges tillfälle. 42 plass för ett land med rätt stor netto eksport av ström och en massa eksport av olja och gas når Finland är på 3 plass samtidigt som de må importera en massa.
2,926 100,940 Les mer
Snikksnakk, pølsevev, sludder og vås Hopp til nye innlegg
Re: Lyspære går ofte Ndreas 15 hours siden
Sitat: Panda
Sitat: Ndreas
Jeg har akkurat samme problemet med lysene i trappa. Fire pærer fordelt på 2 lys, den ene (på den ene) går etter en uke/mnd's tid. Sist gikk den med en gang vi bytta den tror jeg


Du bytta hele lampen?

Har overveid dette alternativ også. Bytte til noe mer fancy var det første fruen sa.


Nei, bytta pære. har ikke kognitiv kapasitet til å begynne å bytte noe for tiden ICON_LAUGH
16 571 Les mer
Ymse Hopp til nye innlegg
Re: Oppgradere til 2x12? thomeri 16 hours siden
Takker for svar!
Jeg får nok da bare tråkke på 😅
5 434 Les mer
Sykler og deler Hopp til nye innlegg
Re: Røverkjøp og gode tilbud erikskon I går 21:46
Sitat: Sepeda

Det tilbudet er utvilsomt blant årets aller beste kjøp.


Hmm... Jeg har egentlig sett meg ut en Canyon Endurace, men dette tilbudet frister jo. Men er det riktig sykkel for minst 50% asfalt og resten god grusvei?
2,007 2,306,118 Les mer
Racer Hopp til nye innlegg
Re: Proffsesongen 22 Oddefa I går 21:15
RIP Rebellin. Lang karriere, kort pensjonisttid.
890 69,836 Les mer
Side 1 av 9 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Terrengsykkel utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Kristoffer Kippernes Utstyrsredaktør: Øyvind Aas
Salg og marked: Alexander Hagen | Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt
Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå