Aktive tråder | Aktive innlegg | Aktive usvarte innlegg I dag | Siden i går | Denne uken
Snikksnakk, pølsevev, sludder og vås Hopp til nye innlegg
Re: Bo sammen under samlivsbrudd Ubro 3 minutter siden
Hvordan personer fungerer rent emosjonelt og rasjonelt varierer jo veldig veldig mye, og det som er lurt for noen kan være en katastrofe for andre. Det avhenger selvsagt også mye på hvordan den andre fungerer. Selvfølelse/jeg'et/egenverdi har stor betydning for hvordan man kan håndtere slikt.

Men generelt vil jeg si at ihvertfall jeg ser det som en stor fordel (innenfor de rammene man må forholde seg til) å skape størst mulig distanse så hurtig som mulig, og å unngå situasjoner der den ene eller den andre søker å opprettholde emosjonelle bindinger som forlenger prossessen.

Bruk venner fremfor expartner, og være bevisst på at det nå er en del ting i livet som ikke lengre angår expartneren.

Uansett hvordan hverdagen fortoner seg, så er expartneren nå en motpart, og den som ikke ønsket bruddet i utgangspunktet må sørge for å ivareta alle sine interesser. Det kan godt hende at økonomi betyr lite i forhold til de emosjonelle belastningene, men økonomien vil ha stor betydning når man skal reetablere en ny tilværelse.

Splitt det som kan splittes av økonomi så snart som mulig, og gjør det som trengs med tanke på forsikringer (liv/pensjon/hus/bil), testamenter, abonnementer, kausjoner, kredittansvar mm.

Jeg kan f.eks tenke meg at det kan være lurt at gjensidighet/felleskap når det gjelder pensjon/forsikring/testamente/arv ikke opphører før boligen er solgt og boet delt, mens f.eks felles eierskap til felles bil bør avklares så snart som det lar seg gjøre.
12 545 Les mer
Racer Hopp til nye innlegg
Re: Styrkeprøven som arrangør Valentino 25 minutter siden
Måtte innom en mat/servicestasjon på dag en av Telemark Tours for over 20 år siden. Der hadde de trekkspillorkester. Storveis!
7 177 Les mer
Snikksnakk, pølsevev, sludder og vås Hopp til nye innlegg
Re: Strømprisene og utvekslingsfesten -hva bør gjøres? Duck 58 minutter siden
Koker litt i flere komentarfelt:

"Vi eksporterer strøm til land som sparer strøm til vinteren. Samtidig er vi redde for at det blir en tørr høst slik at vi ikke får kjøpt vår egen strøm dyrt tilbake fra Tyskland. Men ikke like redde som for at det skulle bli en fuktig høst slik at magasinene renner over, og vi mister vann."

Og

"Hvis vi må fylle opp våre magasiner med mer enn vi mener vi bør, vil de renne over om det blir en våt høst. Da vil vi miste mye vann, sier han."""

Oi Oi! Det er jo selvfølgelig MYE verre en å sikre seg mot strømrasjonering til vinteren.."

https://www.nettavisen.no/nyheter/statkraft-frykter-stromkrise-i-vinter/s/5-95-558194
1,579 45,045 Les mer
Racer Hopp til nye innlegg
Re: Jotunheimen Rundt 2022 Skogsmann 1 hour siden
Sitat: Oddefa
Herlig tur/ritt beskrivelse Bjørnar og utrolig imponert over deg og din prestasjon i helga, selv om jeg heller ikke er overrasket at du hang med helt inn. Utrolig bra jobba av Rune og dere andre også. Til tross for det været ble slik som det ble (og antydet noen dager i forkant) så savnet jeg å ikke få blitt med i år, men hadde selvsagt vært ekstra kjipt hvis det hadde vært strålende vær. For soloppgang på Sognefjellet er noe av den fineste en kan oppleve i rittsammeheng. I tillegg til regnet gjør en våt og kald så medvirker det også på lyset. De 2 forrige utgavene var det jo klarvær og ikke så mørkt som det dere (antaglig) fikk oppleve i helga. Veiarbeid mellom Tyin og Fagernes var også problem sist jeg sykla, men bra merket.

Og forstår jeg at pulje med start 21.10 ble delt i 3 med 3 min mellom hver start ?

Og Bjørnar, tenker også dere fint kunne/burde syklet saktere ned fra Oscarshaug, men selvsagt lett å si nå, og kanskje enda vanskeligere når en er kald "må bare komme seg ned", men også større sjanse for det går gæli, slik som du nevner det gikk for en av dere. Tror jeg kjørte ned på ca 20 min, veldig kontrollert i 2019. Alle rakk fint da å stoppe for en piss en og regulering av klær.


Ja. Pulje 1 ble delt opp. Fikk beskjed om å plassere oss med de vi ville sykle med.

Tenkte jeg måtte sette av litt tid til morgenkaffen og kladde ned noen tanker. Spesiell opplevelse dette rittet. Litt av en løype..!
Det sykeste er at etter torturen i Marifjøra opplevde jeg de 40 milene tidligere som snille, men når jeg stopper å tenker. Joda. Måtte grave opp Valdresflya også. hehe.

Det med nedfarten er et antiklimaks. Jeg frøs nok ikke like mye som de andre. Fett isolerer godt ICON_WINK
Følte heller ikke vi syklet spesielt ukontrollert, men tenkte tidvis at vi burde syklet saktere siden det var god tid til å gjøre det.
Og med 4 minutter å gå på osv... På en annen side. Den stoppen i bunn med pissestopp var svært etterlengtet og hjalp på for ferden videre.
Sitter ikke med fasit i hånden her, men veldig unødvendig å miste Magnus på den måten... frown
112 7,879 Les mer
Salg: Sykkeldeler Hopp til nye innlegg
Nytt Easton EA90ax grushjulsett aug11x 1 hour siden
Selger et nytt EA90AX hjulsett.
https://r2-bike.com/EASTON-Wheelset-EA90-AX-Disc

Kjempeflotte nav med brede (25mm) alufelger. Helt nytt i eske, klar for slangeløst oppsett ink. ventiler.
HG boss, men er mulig å kjøpe Xdr.

12 og 15mm kopper foran og 12mm bak.

6000,-
0 19 Les mer
Snikksnakk, pølsevev, sludder og vås Hopp til nye innlegg
Re: Hvor høy lånerente før gjeld ikke "lønner seg"? mtbmaniac 1 hour siden
Sitat: Dexter
Sitat: eOpseth
Antar det finnes en god formel for dette, og at det handler om litt mer enn realrente alene?

Anta at jeg har kapitalen liggende, jeg trenger den ikke, og jeg kan cashe ut et billån, og at risikoviljen min ikke er et tema i dette.

Når krysser lånerenten andre relevante faktorer for når dette er lønnsomt?


Rentebærende lån lønner seg aldri med mindre du investerer pengene i noe som gir høyere avkastning enn gjelden. Men som alltid er det ingen gratis lunsjer, høyere avkastning høyere risiko.


Det er en myte at høyere avkastning pr def gir høyere risiko og at det ikke fins gratis lunsjer.
11 864 Les mer
Sykkelritt og sykkelarrangementer Hopp til nye innlegg
Re: Hva skal til for å få opp rittdeltagelsen? Oddefa 1 hour siden
For meg er ritt både morsomt og motiverende og må absolutt ikke være i toppform for å delta. Men etter å ha blitt skadet og antagelig blir borte fra sykling (som krever innsats) i lang tid så er det ikke det å ikke få sykle ritt som er kjipt, men generelt å ikke fåsykle turer, vanlig trening etc som er savnet. Og tror nok mange som har det slik. Men mener også det er kjempeviktig at vi får beholdt de ritt som blir arrangert og vil gjøre mitt for å bidra og delta. Mange gode innspill her og en flott tråd. Enig i det meste som sies.

Vil dele ritt inn 2 deler. Vanlige ritt og opplevelsesritt.
Opplevelsesritt som OV og Jotunheimen Rundt (for å ta både terreng og landeveis ritt) krever mye logistikk, har noe spesielt ved seg som gjør at rittene handler mye om forkant og etterkant opplevelsen også. Dette er ikke ritt som en kaster seg på fordi "fikk plutselig ledig i dag", men som både krever planlegging mht jobb, familie etc, men også spesifikk trening i lang periode for å få mest mulig ut av totalopplevelsen. Her tenker jeg det er greit at det koster litt, men er såpass gjerrig selv at når jeg ser priser nord for 2000 så bremser jeg fort. Tror nok det gjelder mange også.

"vanlige" ritt tenker jeg mindre lokale ritt. Og her tror jeg noen priser seg litt ut. Er selvsagt klar over at mange/ de fleste nå tar ting på sparket, sjekker yr hver gang man går på do selv dager en ikke har noen planer etc. Ta for eksempel rittet vi arrangerte i mai, Terningenrittet. Vi tok 500 kr i påmelding. "Alle" som sykler rittet elsker løypa, slik at det er en god gjenganger. Det er en kort løype, samtidig så er tilbakemelding fra mange "nonelite", men fortsatt spreke mosjonister at løypa fint kunne vært 3 runder i stedet for 4, pga den har nok og krevende nok selv med 3 runder.
Så her har vi snakket om endre neste år til 3 runder for tur og 4 for elite (så kan heller de som vil ha 4 akseptere å bli lystefyll i elite men få "nyte" 4 runder). Men feks for min del vil det si jeg sykler litt i overkant av timen ved normale forhold. For meg så er det ikke noe logistikkproblem da jeg bor 1.5 km fra start. Jeg syntes også det er akseptabelt å betale 500 kr for både støtte klubben min, være et godt forbilde (på deltagelse) og ikke minst sykle min favorttitstier som ritt. Men for noen som bor i Oslo feks, "ok, jeg har hørt at dette rittet i Elverum er drittmorsomt", men jeg skal da betale 500 kr for delta på rittet, kjøre 4 t+ t/r, betale veiagifter, drivstoff som hvis dieselbil tilsammen tilsvarer sikkert 1000 kr +- på en slik tur. Alt for å sykle i overkant av 1 time.
Da tror jeg summen 500 (eller 499 som det som fint heter he he) blir "nei" for mange. Høres banalt ut, men for mange tror jeg bare det å betale feks 100 kr mindre (399) vil gjøre at vi lettere kaster oss rundt, får med andre ("koster jo bare 399, bli med da ?". Skal ikke nevne navn på ritt men fikk bakoversveis når jeg så noen priser på ritt i vår.

Gode rollemodeller er feks Trysil Knut som gikk nå var vel 350 eller 399 ? Meldte meg på Ceresrittet selv om jeg ikke hadde tenkt ritt den helga, fordi "det kostet jo bare 350 og jeg får tid". MItt regnestykke er at hvis forskjellen er at 100 deltar og betaler 500, eller 150 deltar og betaler 400 så blir sistnevnte både en økonomisk bedre opplevelse for arrangør, men som også er mye mer motiverende. Og hvis 150 deltar så er det det sikkert noen venner til de siste 50 som tenker "da får jeg jaggu bli med også". Alt dette har jeg snakket med rittleder på Terningenrittet og han er enig med meg. Så tipper vi neste år gjør noe med det, tror også feks summen vi har på 499 er arvet etter årene rittet ble fulltegnet på dager (maks 200 i voksenrittet).
En annen ting vi også snakket om er supertbillig førstepris, feks 300 kr hvis påmelding før en eller annen dato tidlig vår. Krever selvsagt at vi får annonsert/avklartrittet mye tidligere en i år. Jeg vet mange ser på hvem som deltar og gjerne vil sykle ritt hvor venner, konkurrenter etc sykler og da velger konkurranseaspektet foran evt trase. Når noen melder seg på tidlig er det fort at andre kan hive seg på for å "spikre" planen med både familie og rittopplegg.
Konklusjon: tror rittarrangør skal ta sjansen på mindre inntekter men flere deltagere. Forstår selvsagt at det ikke er rom for store underskudd, eller over flere år. Men da må en tørre å gjøre det billig nok.

Er ikke sunnmøring, men romsdaling, og dessverre ikke slekt med Røkke eller Gjelstein, hvis noen av dere syntes jeg blir vel økonomisk. Ellers tror jeg alle rundbanene som dukker opp vil ha positiv utvikling på rekruttering og spår at om vi noen år har mange veldig gode terrengmiljøer for ungdom. Men dyrt utstyr og til dels mangler på det vil være en utfordring. Ellers kunne jeg tenkt meg noen rene grus/turritt over lange distanser, men sikkert et helvete av byråkrati og kjipe grunneiere som vil begrense muligheter.
90 1,787 Les mer
Sykkelritt og sykkelarrangementer Hopp til nye innlegg
Re: Offroad Valdres Otoen 2 hours siden
Tenker at jeg vil bo i Fagernes, og har dermed booket på campingen der.

Alternativt så må jeg finne en parkeringsplass eller noe i den duren for fricamp, det ville jo vært det billigste:). Noen forslag til slike plasser hvor man kan ha vogna i ett døgn?
20 1,011 Les mer
Blandevei, grus, bikepacking og cross Hopp til nye innlegg
Re: Tubeless eller latex-slange for blandevei bikepack bigp85 3 hours siden
Har selv god erfaring med aerothan-slanger til bikepacking. Har brukt de sammen med Panaracer GK SK 43. Til vanlig har jeg syklet blandevei med Rene Herse extralight dekk.

Fikk min første punktering på asfalttur i regvær med noe skarpt som gikk gjennom dekket (RH Snoqualmie) så da ble det innkjøp av nye dekk med bedre punkteringsbeskyttelse. Conti Terra Speed ble valget nå frem til jeg finner S-works Pathfinder😁
16 767 Les mer
Utflukt Hopp til nye innlegg
Telemarkskanalen TonyN I går 22:22
Hei,

Jeg og sønnen min på 8 år har et par dager til uka hvor vi ønsker å sykle i nye omgivelser.

Ut i fra vær og vind, samt akseptabel transportvei fra Drøbak, har jeg plukket ut sykling langs Telemarkskanalen som et godt alternativ.

Ønsker derfor innspill på hvilken rute og tilhørende logistikk som er å anbefale.

Tenkt scenario:

- Kjøre bil til start destinasjon
- Sykle 40-50 km hver dag
- Overnatte i telt (er aktuelt med annen form for overnatting)
- Enkel transport tilbake til start destinasjonen om ettermiddagen dag 2.

Hvor bør man starte og stoppe turen? Hva skal oppleves underveis?

Ser Telemarkskanalen.no har noen alternativ. «Kanalruta» eller «sykkelrute nr 2» er populære alternativ, men får ikke helt tak på om dette kan være et godt alternativ mtp målsetningene våre?

Har du noen tips og erfaringer?

På forhånd, tusen takk! ICON_SMILE
0 36 Les mer
Racer Hopp til nye innlegg
Re: Di2 og D-fly. Ukompatible enheter Don Eikemo I går 21:53
Svarte... Ok, da har jeg bestilt en ny duppeditt.

Takk for rask responz. Rock on, Sir!
2 124 Les mer
Sykler og deler Hopp til nye innlegg
Re: Hvorfor burde jeg IKKE kjøpe meg en Intend Edge? polkaDOT I går 21:19
Nei, blir ikke trickstuff denne gangen. Har nettopp montert på MT7.
16 524 Les mer
Racer Hopp til nye innlegg
Re: Girøre, Diamant Pinnacle R3 Plankepetter I går 20:19
Start hos en Intersport butikk.
Eventuelt må du legge ut bilde av selve girøret
1 85 Les mer
Sykler og deler Hopp til nye innlegg
Demperservice på Fox- Trenger hjelp! John_Harald I går 18:57
Har nettopp kjøpt en Scott Genius Tuned 900/700 fra 2018. Er superfornøyd, men
sliter litt med bakdemperen. Den synker litt mye ned og det kommer litt olje ut fra luftfyllingsventilen når jeg øker lufttrykket. Hva er riktig lufttrykk på denne på en som veier rundt 77 kg?

Mulig den bør byttes ut i noe bedre eller at det må ta en service på den. Alle tips mottas med takk! Hvem kan ta en service på bakdemperen neste uke i nærheten av Sørumsand. I Akershus eller Oslo hadde vært fint. Kan selvfølgelig reise lenger for å fikse det!

Noen tips til oppgraderinger?

Den har dekkene som er anbefalt her:
https://enduro-mtb.com/en/long-term-review-2018-scott-genius-900-tuned/

0 70 Les mer
Sykler og deler Hopp til nye innlegg
Re: Perfekt grilltilbehør til sykkelen altitude I går 18:49
Er relativt nybegynner med tubeless. Men for meg har det fungert bra å bruke 20 ml vanlig sprøyte og opptrekkskanyle uten filter, med enhetskostnad på henholdsvis ca kr 1 og kr 2 (mulig noe dyrere om de kjøpes en og en og ikke en større pakke). Har fungert greit med Orange Seal og Effetto Cafelatex, og kan gjenbrukes 2-3 ganger om en rengjør de mellom hver bruk. Men for seal med grovere lateks-biter og/eller karbonfiber blir opptrekkskanylen for sped/tynn.
5 240 Les mer
Utflukt Hopp til nye innlegg
Re: Sykkelfestivalen i Oppdal Iselilja I går 17:35
Jenter får som regel ikke blomkålører siden vi bryter fristil og ikke gresk romersk. Gresk romersk er mer stående bryting fordi man kun kan ta tak fra hofte og opp, derfor er hodet mer utsatt. I fristil er det lov å ta tak i bena også, noe som gjør at det er en ugunstig posisjon for å blottlegge bena ved å stå på samme måte som i gresk romersk hvor hodet da er mer utsatt. Dette ble en avsporing. Så ingen helhjelm på meg. Merker at de med blomkålører får litt anerkjennende nikk av andre, sikkert samme som med baggy stishorts. Iallfall blir jeg så og si alltid hilset på om jeg har "uniform" enn om jeg en dag tar en grustur med hotpants for å få litt farge på bena.
6 179 Les mer
Racer Hopp til nye innlegg
Re: Proffsesongen 22 Panda I går 17:34
Jeg sto ved den sorte diamant i læ for regnet. Alle syklet på våte veier unntatt de siste 20 ryttere ca.

Sikke en stemning. Wow!
639 42,354 Les mer
Sykler og deler Hopp til nye innlegg
Re: bike-discount.de Akaly I går 17:29
Mottok en pakke fra Bike-Discount denne uka, og den gikk gjennom tollen uten problemer. Ingen dobbel moms eller andre gebyrer. Håper dette betyr at de endelig har fått løst problemet.
14 1,099 Les mer
Racer Hopp til nye innlegg
Re: Tips legging av styretape Hen9ng I går 15:29
Har vært bort i en sykkelsjappe som legger skikkelig styreteip, og det var den lokale sykkelsjappa i Sa Pobla på Mallorca... Dette er bare å lære seg først som sist!
10 681 Les mer
Sykler og deler Hopp til nye innlegg
Re: GX Eagle glipper på tunge gir. sanouka I går 15:11
Har mer å gå på mtp kjedet. Er nok ganske sannsynlig der det ligger. Stå i pedalene og trøkke til på tungt gir. Blir mye sag av sånt. Såklart......
Takk
2 186 Les mer
Ymse Hopp til nye innlegg
Re: Sykkelbriller med klare glass LarsAG I går 10:55
Kjøpte Sweet Ronin i vanlig størrelse med klare glass for å unngå dugg. Det funker veldig bra (har prøvd my annet...)
De dekker godt uten ramme som hindrer sikten
Men belegget på innsiden som hjelper mot dugg blir dessverre fort ødelagt selv med forsiktig vask/rens
Kanskje andre klarere det bedre enn meg?
I tillegg faller glass for lett ut av innfatning
En anbefaling? Kanskje ikke...
18 870 Les mer
Sykler og deler Hopp til nye innlegg
Re: Oppgradere Mogul 1 Average I går 09:47
Takk for velkomst og svar ICON_SMILE
Stemmer at det er årets 4499,-https://www.intersport.no/diamant-mogul-1-terrengsykkel-herre-sykkelutstyr-bla/ino.diamant.0dk010.001.html
Har ikke altfor god råd og ville ha noe med garanti og service som samtidig kunne ta meg til ønskede lokasjoner.

Nye dekk har jeg tenkt på, men hva passer best til denne modellen?

Edit:
Kanskje verdt å nevne at jeg sykler mest asfalt for å komme dit jeg vil, men ser jeg grusvei så er jeg der umiddelbart og jeg er ikke redd for å kaste meg utpå en sti.
Så brede dekk som passer til asfalt/grus er vel hva jeg burde se etter.
Men har jo sett en uendelig jungel av dekktyper.
Noe å anbefale mtp vekt og størrelse?
2 108 Les mer
Salg: Sykkeldeler Hopp til nye innlegg
Re: Pirelli Scorpion 2,4 larsb I går 09:00
Solgt nå.
2 380 Les mer
Snikksnakk, pølsevev, sludder og vås Hopp til nye innlegg
Re: Selge brukt dieseldyr Hen9ng I går 08:02
Lurer litt på hva slags system Tesla har på innbytte. Noen får helt latterlig gode innebyttetilbud, mens andre får tilbud 80.000-90.000 under hva de går på for Finn. Virker til tider svært tilfeldig hva som blir god pris kontra dårlig.
18 729 Les mer
Snikksnakk, pølsevev, sludder og vås Hopp til nye innlegg
Re: Terrengsykkeltur til Nevelfjell Anomyn I går 07:34
Sitat: mtbmaniac

Du er tilstrekkelig opplyst til å forstå at forumvennen har en medisinsk diagnose som gjør at han er som han er
..... og beskriver det såvidt pent her i denne historien...

Her igjen et eksempel på at "maniac"-en har en god virkelighetsoppfatning.
2 202 Les mer
Side 1 av 15 1 2 3 14 15
Terrengsykkel utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Kristoffer Kippernes Utstyrsredaktør: Øyvind Aas
Salg og marked: Alexander Hagen | Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt
Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå