knivsliping
|
knivsliping
#904231
19/03/2010 16:53
|
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 1,383
Morten DMR
OP
Veteran
|
OP
Veteran
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 1,383 |
For et par år siden fikk jeg en masahiro kniv som var helt fantastisk. Jeg har slipt den med vanlig slipestål nå og da, men nå klarer jeg ikke få den skikkelig skarp lenger.
Er det bare og kaste, eller er det noen man kan sende den til for å få satt opp eggen på nytt?
Stisykling har høyere oppløsning enn dataspill.
|
|
|
Re: knivsliping
[Re: Morten DMR]
#904234
19/03/2010 17:00
|
Registrert: Apr 2002
Innlegg: 19,900
larsb
Bjolsen Zeit
|
Bjolsen Zeit
Registrert: Apr 2002
Innlegg: 19,900 |
Jeg har et sett med jukseslipesaker fra Lansky: http://www.lanskysharpeners.com/LKC03.phpEller mitt er egentlig en kopi, uansett lar det deg sette opp en fantastisk egg på en gjerdestolpe om du ønsker. Ellers reklamerte denne selvbevisste karen for sine egne kunnskaper, men han har visst slutta med å ta i mot til sliping: http://www.knivmakeriet.no/Uansett står det litt nyttig info om sliping på sidene der. LarsB
Redigert av larsb; 19/03/2010 17:03.
|
|
|
Re: knivsliping
[Re: Morten DMR]
#904235
19/03/2010 17:01
|
Registrert: May 2007
Innlegg: 1,569
Jokis
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: May 2007
Innlegg: 1,569 |
|
|
|
Re: knivsliping
[Re: Morten DMR]
#904237
19/03/2010 17:01
|
Registrert: Apr 2007
Innlegg: 5,541
oivindg
Søk hjelp!
|
Søk hjelp!
Registrert: Apr 2007
Innlegg: 5,541 |
Jeg ville sjekket med noen leverandører av storkjøkkenutstyr, de bør vite hvor du kan få slipt kniven din. Du må i alle fall ikke kaste den!
Jeg kjøpte meg slipestein i fjor, etter å ha prøvd "alt" av slipestål og knivslipere for kjøkkenbruk. Jeg synes at mine kniver blir like gode som nye (eller bedre, for å være ærlig) etter en runde på slipesteinen. Hvis du ikke finner noen proffer som kan gjøre jobben, så kan jeg prøve å slipe den for deg. Hadde vært moro å prøvd å slipe en Masahiro.(Uten noen som helst slags garanti, jeg har ikke veldig peiling på kniver.)
Øivind
21:53Ride a stiffee and feel the earth move | NOTS | Advarsel! Innlegget kan inneholde ironi.
|
|
|
Re: knivsliping
[Re: Jokis]
#904240
19/03/2010 17:06
|
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 1,383
Morten DMR
OP
Veteran
|
OP
Veteran
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 1,383 |
Det så jo ikke så dumt ut. Men tror det er ganske hardt stål i eggen, pluss et par småhakk. Er det noe problem for denne lanskyfansy saken?
Stisykling har høyere oppløsning enn dataspill.
|
|
|
Re: knivsliping
[Re: Morten DMR]
#904242
19/03/2010 17:09
|
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 1,383
Morten DMR
OP
Veteran
|
OP
Veteran
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 1,383 |
Så foresten en episode av "hvordan den lages" på discovery for en tid tilbake, hvor de lagde keramiske kniver. Noen som har prøvd en sånn en?
Stisykling har høyere oppløsning enn dataspill.
|
|
|
Re: knivsliping
[Re: Morten DMR]
#904248
19/03/2010 17:18
|
Registrert: Apr 2007
Innlegg: 5,541
oivindg
Søk hjelp!
|
Søk hjelp!
Registrert: Apr 2007
Innlegg: 5,541 |
Ellers ser det ut som at skarpekniver.com forhandler Masahiro. Kanskje de kan slipe kniven din?
Øivind
21:53Ride a stiffee and feel the earth move | NOTS | Advarsel! Innlegget kan inneholde ironi.
|
|
|
Re: knivsliping
[Re: Morten DMR]
#904253
19/03/2010 17:22
|
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 4,939
progres
Besatt
|
Besatt
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 4,939 |
jeg kjøpte en slik en ikke hatt ukvass kniv i huset siden.
|
|
|
Re: knivsliping
[Re: oivindg]
#904254
19/03/2010 17:24
|
Registrert: Jul 2008
Innlegg: 1,033
HM1100
Ringrev
|
Ringrev
Registrert: Jul 2008
Innlegg: 1,033 |
Det er uansett mulig å prøve selv først. Hvis man legger et vanlig fuktet (vann/spytt) bryne på bordet foran seg og prøver å skjære syltynne skiver av brynet med den sløve kniven, like mange ganger på hver side av eggen, blir resultatet ofte hårskjærende bra. Kniven på brynet, ikke brynet på kniven altså...
|
|
|
Re: knivsliping
[Re: progres]
#904256
19/03/2010 17:28
|
Registrert: Apr 2007
Innlegg: 5,541
oivindg
Søk hjelp!
|
Søk hjelp!
Registrert: Apr 2007
Innlegg: 5,541 |
Jeg kjøpte lillebroren.  Flotte maskiner, begge to, selv om den store er et hakk mer gedigen. Øivind
21:53Ride a stiffee and feel the earth move | NOTS | Advarsel! Innlegget kan inneholde ironi.
|
|
|
Re: knivsliping
[Re: oivindg]
#904271
19/03/2010 17:59
|
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
perbl
More than words
|
More than words
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633 |
Heisann. Jeg har Globalkniver sjøl, som også har veldig hardt stål. Jeg har glimrende erfaring med å benytte en Spyderco Sharpmaker på min, fikk en sløv kniv barberskarp på første forsøk, og jeg har ikke peil på knivsliping. Ikke kast den, gi den heller til meg  Eventuelt kan løsningen bestilles her: http://www.knifecenter.com/kc_new/store_detail.html?s=SP204MFSpydercoen funker glimrende på det meste jeg har brukt den til, inkludert 10kr-kniver fra Rema jeg også har fått skarpe for artighets skyld, men de holder sjelden eggen særlig lenge i forhold til de bedre knivene mine. Er det store hakk bør du nok kanskje sende den inn, men for småting tror jeg du kan få til et bra resultat med spydercoen.
Per B.
|
|
|
Re: knivsliping
[Re: perbl]
#904278
19/03/2010 18:12
|
Registrert: Aug 2007
Innlegg: 889
bk
Ringrev
|
Ringrev
Registrert: Aug 2007
Innlegg: 889 |
Jeg har en Masahiro kniv og har kun brukt en slik en:
http://www.papyrus.no/PartDetail.aspx?q=p:1579141;c:40005
Den blir barber skarp. Sliperen klarer ikke å slipe opp for slue kniver.
Masahiro importøren er også en kjent knivsliper. Holder til på Tjøme.
|
|
|
Re: knivsliping
[Re: bk]
#904281
19/03/2010 18:16
|
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
perbl
More than words
|
More than words
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633 |
Nettopp det er grunnen til at jeg heller ville valgt en sak med løse steiner ala Spydercoen, den har hvertfall klart å slipe opp veldig sløve kniver her, og ifølge manualen skal den også klare å sette opp "nye" egger på kniver som ikke har hatt det så godt. Det er bl.a både 40 graders og 30 graders spor for steinene, der man bruker sistnevnte for å revitalisere eggen før man "runder" den av med 40, hvis jeg forsto konseptet korrekt.
Per B.
|
|
|
Re: knivsliping
[Re: perbl]
#904299
19/03/2010 18:42
|
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 1,383
Morten DMR
OP
Veteran
|
OP
Veteran
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 1,383 |
Da skal jeg nok ikke kaste den, men gi den en sjans til. Mye bra tips her.
Stisykling har høyere oppløsning enn dataspill.
|
|
|
Re: knivsliping
[Re: Morten DMR]
#904302
19/03/2010 18:50
|
Registrert: Aug 2007
Innlegg: 7,358
Knirkekne
Søk hjelp!
|
Søk hjelp!
Registrert: Aug 2007
Innlegg: 7,358 |
Du må se om det er et konveks eller rett egg... Deretter er det et vell av guider på nett :-) F.eks DISSE. Jeg kjøper Morakniver og pensjonerer de til oppussingsutstyr når de blir ekle.
Strange women lying in ponds distributing swords is no basis for a system of government.
|
|
|
Re: knivsliping
[Re: Knirkekne]
#904340
19/03/2010 20:15
|
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 1,383
Morten DMR
OP
Veteran
|
OP
Veteran
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 1,383 |
Jeg kjøper Morakniver og pensjonerer de til oppussingsutstyr når de blir ekle.
He he. jeg er rørlegger og pensjonerer morakniver til smør/leverposteikniv når de har blitt sløve etter å rense soilmuffer til dasser.
Stisykling har høyere oppløsning enn dataspill.
|
|
|
Re: knivsliping
[Re: Knirkekne]
#904343
19/03/2010 20:19
|
Registrert: Jan 2006
Innlegg: 371
laurids
Entusiast
|
Entusiast
Registrert: Jan 2006
Innlegg: 371 |
DICK har masser av ssaker for slikt. Selv bruker jeg denne til å slipe det meste. Til og med barberkniven (4-5 ganger i året). Med litt øvelse får man knivene sylskarpe. Det krever imidlertid litt innsats for å få dreisen på det..
I won't drink and dial anymore.
|
|
|
Re: knivsliping
[Re: laurids]
#904400
19/03/2010 21:49
|
Registrert: Apr 2009
Innlegg: 1,232
TeddyTrB
Veteran
|
Veteran
Registrert: Apr 2009
Innlegg: 1,232 |
DICK har masser av ssaker for slikt. Selv bruker jeg denne til å slipe det meste. Til og med barberkniven (4-5 ganger i året). Med litt øvelse får man knivene sylskarpe. Det krever imidlertid litt innsats for å få dreisen på det.. Jeg tror dette er stedet å starte. Har selv hatt Tormek som Polarbike linker til i 15-10 år, men til kjøkkenkniven så funker et godt bryne, litt tolmodighet og til slutt en omgang med stålet (eller flere stål) Det som er viktig er å alltid holde samme vinkel på kniven når du sliper, dette kommer med øvelse. Litt som HM100 beskriver. Global har en slags klemme man kan sette på kniven for å få riktig vinkel om man er usikker. Når man til sist tar kniven på stålet så skal denne vinkelen være litt brattere enn eggen man har slipt på bryne eller sten. Kniver til forskjellig bruk skal ha forskjellig vinkel... Men det er for viderekommende og ikke så mye til hjemmebruk. Men kast for all del ikke kniven! Hva med å ta den med til nærmeste storkjøkken eller kjøttskjære bedrift. Der jeg jobber er det ansatt en mann til å slipe kniver :-)
/Audun
|
|
|
Re: knivsliping
[Re: TeddyTrB]
#904936
21/03/2010 11:01
|
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 384
evenstuen
Entusiast
|
Entusiast
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 384 |
Spyderco er veldig bra og om du ikke vil handle den på nett pleier de å ha den inne her
Øyvind
|
|
|
Re: knivsliping
[Re: evenstuen]
#904997
21/03/2010 13:11
|
Registrert: Mar 2006
Innlegg: 2,820
GeirEivind
Besatt
|
Besatt
Registrert: Mar 2006
Innlegg: 2,820 |
Det ser ut som noen her synes det er direkte morsomt å kvesse kniver, har en knivholder full av underholdning her!
|
|
|
Re: knivsliping
[Re: GeirEivind]
#905214
21/03/2010 20:29
|
Registrert: Apr 2007
Innlegg: 5,541
oivindg
Søk hjelp!
|
Søk hjelp!
Registrert: Apr 2007
Innlegg: 5,541 |
Det ser ut som noen her synes det er direkte morsomt å kvesse kniver, har en knivholder full av underholdning her! Mange rare hobbyer, ja.  Øivind
21:53Ride a stiffee and feel the earth move | NOTS | Advarsel! Innlegget kan inneholde ironi.
|
|
|
Re: knivsliping
[Re: oivindg]
#905827
22/03/2010 22:00
|
Registrert: May 2008
Innlegg: 192
Vingen
Tørr bak øra
|
Tørr bak øra
Registrert: May 2008
Innlegg: 192 |
Kontakt sliperiet i tønsberg, han er dyktig på Masahiro
Women really do rule the world. They just haven't figured it out yet. When they do, and they will, we're all in big big trouble
|
|
|
Re: knivsliping
[Re: oivindg]
#905832
22/03/2010 22:14
|
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
perbl
More than words
|
More than words
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633 |
Mange rare hobbyer, ja.  Øivind Tja, noen hobby er det nå ikke, men jeg ser ikke på det å vedlikeholde og å ha skarpe kniver på kjøkkenet som noe særlig særere enn f.eks å putte dingser i allerede gode kaffemaskiner for å oppnå ytterst subtile smaksforskjeller 
Per B.
|
|
|
Re: knivsliping
[Re: perbl]
#905901
23/03/2010 07:22
|
Registrert: Oct 2008
Innlegg: 2,606
NjalVM
Besatt
|
Besatt
Registrert: Oct 2008
Innlegg: 2,606 |
Det er tre ting som er viktig her i livet: Gode sko God seng Gode knivar på kjøkenet
(Det vil seie: Det er tre av tinga som er viktig, men Folk Flest(TM) har undervurdert viktigheita av...)
Redigert av NjalVM; 23/03/2010 10:10. Rediger grunn: mangla vesentlige ord for å få fram meining med siste setning..
Vaskar kleda mine sjølv...
|
|
|
Re: knivsliping
[Re: Morten DMR]
#905916
23/03/2010 07:51
|
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
GeirK
More than words
|
More than words
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744 |
Jeg tror kanskje du har gjort en feil ved å bruke vanlig slipestål. Etter hva MAC-importøren forteller meg, SKAL japanske kniver slipes med keramisk slipestav. Jeg har to MAC-kniver som har vært i daglig bruk i tre år. De får seg en jevnlig omgang med keramikkstokken og er akkurat like skarpe som da de var nye.
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
|
|
|
Re: knivsliping
[Re: NjalVM]
#905918
23/03/2010 07:52
|
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
GeirK
More than words
|
More than words
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744 |
Det er tre ting som er viktig her i livet: Gode sko God seng Gode knivar på kjøkenet
(Det vil seie: Det er tre ting som er viktig, men Folk Flest(TM) har undervurdert viktigheita av...) Hvis jeg blir invitert til å hjelpe til med å lage middag hos noen, tar jeg med mine egne kniver.
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
|
|
|
Re: knivsliping
[Re: NjalVM]
#905922
23/03/2010 07:55
|
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 4,939
progres
Besatt
|
Besatt
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 4,939 |
Det er tre ting som er viktig her i livet: Gode sko God seng Gode knivar på kjøkenet
tøv og vas. det er kvinnfolk kvinnfolk også en liten bette røykalaks - det må du da vite fra før av
|
|
|
Re: knivsliping
[Re: GeirK]
#905991
23/03/2010 09:09
|
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
perbl
More than words
|
More than words
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633 |
Jeg tror kanskje du har gjort en feil ved å bruke vanlig slipestål. Etter hva MAC-importøren forteller meg, SKAL japanske kniver slipes med keramisk slipestav. Jeg har to MAC-kniver som har vært i daglig bruk i tre år. De får seg en jevnlig omgang med keramikkstokken og er akkurat like skarpe som da de var nye. Dette gjelder hvertfall for Global, da de har så hardt stål at et ordinært slipestål har problemer med å gjøre jobben i motsetning til mykere kniver som f.eks Victorinox.
Per B.
|
|
|
Re: knivsliping
[Re: perbl]
#905995
23/03/2010 09:12
|
Registrert: Dec 2003
Innlegg: 11,314
Arne_And
More than words
|
More than words
Registrert: Dec 2003
Innlegg: 11,314 |
Jeg har hørt at de fleste japanske kniver har ganske mykt stål, mens Global har et uvanlig hardt stål. Jeg bruker keramisk slipestein på mine Global og Sabatier og det funker utmerket.
|
|
|
Re: knivsliping
[Re: Arne_And]
#906009
23/03/2010 09:29
|
Registrert: Sep 2009
Innlegg: 1,520
ELO73
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Sep 2009
Innlegg: 1,520 |
Google fortalte meg dette: http://www.skjerp-deg.no/Har aldri sendt noe dit selv, men tror jeg hørte et nitime-intervju med henne på P1 en gang om det kan være et kvalitetsstempel...
Redigert av ELO73; 23/03/2010 09:30.
|
|
|
|
|