2021modellen ser bra ut. Dekklaring opp til 38c (slicks), plass til piggdekk med tilhørende skjermsett, spesialtilpasset rammebag. Selvom de selger seg inn litt mot bikepacking mtp festeløsningene sine, så tilsier geometrien at dette er en sprek liten sak. Kvikk som racer, men også laget for skogsveiene - tikker av på mange bokser for min del.
Veldig lekker doning, men er klaringen litt snau for noe som tituleres "all-road" og skal være skreddersydd for Nordmarka? Med dagens drømmeforhold på snø i marka må jeg si at 38mm piggdekk har vært gull å ha...
Nærmere en endurance-racer enn en ren blandeveisykkel? Skulle jeg ha hatt en sykkel med formålet "The adventure begins where the asphalt ends", ville jeg minst hatt mulighet for 700*42c (622*40)
"Tire Clearance The F/AR is designed to work ideally with 32-35 mm, 700c tires for a fast rolling, comfortable all-surface set-up. For more grip and protection, you can also mount 35mm low-knob treads like the Panaracer GravelKing Semi-Slick og even a whopping 38 mm slick. We’ve even designed our own fenders with room for 35mm slicks or even 33 mm studded tires like the Suomi Routa"
Forsåvidt enig i at 40-42 er "kjekt å ha", og at jeg ikke forstår markedsføringen med allroad, pakkeløsninger osv uten å ha mulighet til å kjøre med enda litt bredere dekk.
Men for min del dekker den et behov. De fleste grusracere kommer med lenger kjedestag enn 415mm og lenger wheelbase. Jeg leter etter noe som er kvikkere enn en typisk grusracer som det allerede finnes mange av på markedet. Jeg synes mange er for grove til min bruk. Ved å ha en mellomting så dekker jeg både behovet for racer, commuter og av og til en grusvei i marka. En mer 90-10 asfalt/grus-sykkel. Jeg synes det ser ut som denne er sprek og lett nok til at jeg kan trives med den tilstrekkelig på asfalten og opp til grefsenkollen. Da lar jeg det gjerne gå på bekostning av 40c dekk, fordi det har jeg sjelden behov for i nordmarka uansett. Sikkert kjekt, men synes det er kjedelig å sykle på så brede dekk i 15 km oppoverbakke før jeg kommer meg til skogen.
Det finnes ikke så mange "spreke sykler" med grei klaring til dekk som også har egen skjermløsning. 3t exploro racemax hadde vært drømmen fordi da får du det beste fra alle verdener (men legger på 1 kg i tungt bygg), men prisen er jo relativt mye høyere. Tilsvarende med trek domane.
Poenget er vel også at hvis man skal ha bredere dekk kjøper man Fara Gravel, denne er midt i mellom racer og grusracer.
Jeg har lagt inn en bestilling, men bare foreløpig. Ser at man kan ombestemme seg ca 1 måned før levering.
Bare sånn med en gang; sykkelen er griselekker og syns du skal stå for bestillingen. Men sånn ellers har jeg ikke tro på at en ramme som tar grovere dekk vil være tregere. Vi husker jo alle i testen som viste at en veldig grov Gravel med landeveishjul greit holder følge med en toppmodell av en aerosykkel gitt at man klarer å reprodusere sittestillingen og har tilsvarende hulsett. Så for min del har jeg en sykkel med veldig god dekklaring. Og den får nok brukes på eventuelle turritt på landevei òg, da jeg ikke har plass til mange sykler. Er helt sikker på at det ikke gir meg noen ulemper.
Men sånn ellers har jeg ikke tro på at en ramme som tar grovere dekk vil være tregere. Vi husker jo alle i [url=https://www.landevei.no/sykler
For min del er jeg ute etter en kvikk følelse og ikke at det nødvendigvis går raskere. Hadde en HR GT(?) gravel med veldig lange kjedestag. Følte som jeg syklet med en traktor. Har nå en 1. gen Fara Gravel, og den er mye kvikkere og 'agil'. F|AR har enda 5mm korter kjedestag. Jeg sikler på den... Jeg vet at det er flere ting som spiller inn på denne følelsen (rake&trail / fremløp og etterslep...), men kjedestaglengden er ganske viktig.
Henger meg litt opp i kjedestag jeg også. Har kjørt en del på grussykkel som er mer bedagelig, og vet at den ikke slår min tidligere canyon ultimate på asfalten. Ihvertfall ikke over et halvt års sammenlikning på Strava.
Og jeg er typen som heller har en sykkel for mye enn å bytte dekk eller hjul.
Slik jeg ser det er de beste alternativene mine som også har dekklaring opp mot 38c, samt gir en kvikk følelse på landeveien: FARA AR Canyon Endurace (dog ingen skjermfester, eldre modell og jeg har hatt Ultimate før, venter heller på en fornying) Orbea Orca OMR (35c, kanskje for rittorientert, ikke skjermfester) 3t exploro racemax (dyr, tunge hjul og tyngre ramme gir 1 kg høyere vekt på billigste modell, kanskje for grov for min smak - men også en drømmesykkel :)) Trek Domane (dyr)
Edit: lander på at det er mest verdi/nytte i FARA for en som meg som ikke kjører konkurranser. Og de inkluderte skjermene og rammebagen gjør at jeg kommer i kjøpsmodus, selvom de sikkert har en pris på maks 800 kr kjøpt løst.
Endelig blir kjedestagslengde tillagt den vekt det fortjener
Sitat: Loki
De får lage en modell til mellom Gravel og AR: Fara RAR. 40mm, dobbelkrank og rette kjedestag.
Men problemet er at du, så vidt jeg vet, ennå ikke kan få 415 mm kjedestagslengde, 40 mm dekklaring med pålagt sikkerhetsmonn, og rette kjedestag med standard krank og sentrering av bakhjul. I hvert fall ikke med utforming av seterør som er innenfor UCI-reglene.
Altså: Kjedestagslenge på 415 mm, dekklaring på 40 mm og rette kjedestag? Velg to.
Om du kan leve med lengre kjedestag, er det ikke noe problem. Men da får du ikke uten videre de samme kjøreegenskapene som Fara sikter seg inn på med AR. Landeveissykler med skiver kommer gjerne med 405-415 mm kjedestag.
Sitat: chimpern
Slik jeg ser det er de beste alternativene mine som også har dekklaring opp mot 38c, samt gir en kvikk følelse på landeveien: FARA AR Canyon Endurace (dog ingen skjermfester, eldre modell og jeg har hatt Ultimate før, venter heller på en fornying) Orbea Orca OMR (35c, kanskje for rittorientert, ikke skjermfester) 3t exploro racemax (dyr, tunge hjul og tyngre ramme gir 1 kg høyere vekt på billigste modell, kanskje for grov for min smak - men også en drømmesykkel :)) Trek Domane (dyr)
God liste om kravet er 415 mm eller kortere kjedestag
Domane har dog 420 mm, og da kan du vurdere å utvide listen med f.eks. polske Rondo RUUT i Hi-setting eller Vroomens Open U.P., som er overraskende nær hans Exploro
Orca OMR er som kjent helt nede på 408 mm (!) og har - som du skriver - fullblods rittgeometri. Jeg er usikker på hvordan baskerne har klart å få til 35 mm dekklaring. Det burde i prinsippet åpne for kombinasjonen som Loki etterlyser. Kanskje.
Men har ikke Cannondale Topstone Carbon nettopp 415 mm kjedestag, 40 mm dekklaring og rette kjedestag, slik Loki vil ha?
Joda, men selv om Cannondale ikke snakker høyt om det, har Topstone Carbon altså proprietære AI Offset som flytter drivlinjen 6 mm og dermed åpner for 15 mm kortere kjedestag enn Topstone Alloy med samme dekklaring. Ulempen er at bakhjulet må ha annen sentrering.
***
Jeg synes egentlig det er sprekt av Fara å lansere sitt system for integrerte vesker på en responsiv og kjapp blandeveissykkel med begrenset dekklaring fremfor en grovere grussykkel.
Men jeg er enig at dekklaringen setter begrensninger for bruken. Det er utvilsomt det første sykkelen vil bli kritisert for. Som Bikepacking.com skriver:
Fara calls it the “ideal bike for mixed-surface adventures,” although given its relatively minimal tire clearance for 32-35mm tires, it’s likely better suited to the ultra-distance road cycling crowd.
Tviler dog ikke på at vi med tiden vil se integrerte vesker på den grovere F/Gravel, som tilfredsstiller alle krav om brede dekk for både vintersykling og grove ekspedisjoner.
Endelig blir kjedestagslengde tillagt den vekt det fortjener
Men problemet er at du, så vidt jeg vet, ennå ikke kan få 415 mm kjedestagslengde, 40 mm dekklaring med pålagt sikkerhetsmonn, og rette kjedestag med standard krank og sentrering av bakhjul. I hvert fall ikke med utforming av seterør som er innenfor UCI-reglene..
Det stemmer nok, Spec Diverge med rette stage har 425mm, men takler hele 47mm. Kunne kanskje gått ned til 420 og 40mm?
Yes, har sett på Topstone, men som vanlig blir Cannondale for dedikerte fans, blir for sært med ustandard hjul.
Har også prøvd Open U.P. med 650 hjul, den var absolutt livlig, de som vil leke seg bør absolutt vurdere denne.
Redigert av Loki; 11/02/202118:49.
He took the road less travelled, but somehow won out in the end
The solution that Specialized developed in-house is a short section of solid beam that's incorporated into the chainstay. It's a 15mm-long flat section of carbon-fibre. Bet you weren't expecting that! This gives 5-6mm more clearance than would be possible with a tube.
Har aldri vært brydd av å ha senket kjedestag, hverken ved sykling eller beundring.
Er generelt ikke så glad i proprietære og sære løsninger, men liker at Fara AR er en ferdig pakke med tilhørende skjermer og bagger. Gjør det enkelt. (Altfor fin) vintersykkel 2022?
Og de inkluderte skjermene og rammebagen gjør at jeg kommer i kjøpsmodus, selvom de sikkert har en pris på maks 800 kr kjøpt løst.
Nå tror jeg du er veldig prisoptimistisk. Tipper heller over 2-2500,- i listepris for skjermer+veskesett. 800 i innkjøp for Fara kanskje. Eller er det bare rammebag som følger med i introtilbudet?
Spesialtilpassede skjermer også. Det er et sted de har glemt å skrive at skjermer er inkludert, men det står drøss av andre steder så det skal ikke være noen tvil.
Nå står det forøvrig på instagram at final bike build options will be available mid april, og at blant annet sram axs blir tilgjengelig. Håper på Ekar, men det blir også dyrt... Håper de samtidig endrer på at setepinnen er alu. Det synes jeg ikke er bra nok på en så dyr sykkel. Slik det står nå må man betale 3000 kr ekstra for å oppgradere både setepinne og styre til karbon samlet.
Egentlig ikke så stort problem med AI offest på Cannondale dersom du ikke skal bytte hjul mellom sykler, hvilket de færreste gjør. Liker at de går egne veier der hvor det gir mening. Hadde Topstone som et mulig alternativ selv, men de fikk et helt vilt prispåslag over natten. Topstone Lefty 3 lå på 39900, og ligger nå ute til mellom 49900 og 51900.
Enten er noen forferdelig dårlig med kalkyler, eller så er noen grådige (les: Cannondale, da dette virker å være gjengs overalt). Prisjustering er selvsagt greit, men dette er MYE og strykes nok fra min "maybe" liste.
Endelig blir kjedestagslengde tillagt den vekt det fortjener
Men problemet er at du, så vidt jeg vet, ennå ikke kan få 415 mm kjedestagslengde, 40 mm dekklaring med pålagt sikkerhetsmonn, og rette kjedestag med standard krank og sentrering av bakhjul. I hvert fall ikke med utforming av seterør som er innenfor UCI-reglene..
Det stemmer nok, Spec Diverge med rette stage har 425mm, men takler hele 47mm. Kunne kanskje gått ned til 420 og 40mm?
Yes, har sett på Topstone, men som vanlig blir Cannondale for dedikerte fans, blir for sært med ustandard hjul.
Har også prøvd Open U.P. med 650 hjul, den var absolutt livlig, de som vil leke seg bør absolutt vurdere denne.
Sitat: Loki
Sitat: Sepeda
Endelig blir kjedestagslengde tillagt den vekt det fortjener
Men problemet er at du, så vidt jeg vet, ennå ikke kan få 415 mm kjedestagslengde, 40 mm dekklaring med pålagt sikkerhetsmonn, og rette kjedestag med standard krank og sentrering av bakhjul. I hvert fall ikke med utforming av seterør som er innenfor UCI-reglene..
Det stemmer nok, Spec Diverge med rette stage har 425mm, men takler hele 47mm. Kunne kanskje gått ned til 420 og 40mm?
Yes, har sett på Topstone, men som vanlig blir Cannondale for dedikerte fans, blir for sært med ustandard hjul.
Har også prøvd Open U.P. med 650 hjul, den var absolutt livlig, de som vil leke seg bør absolutt vurdere denne.
Jeg kikker også litt på Diverge, men ser at de har tilsynelatende laget litt mer traktor ut av den for 2021-modellen, slo du den fra deg pga. dette? 2020-modellen har 419-421mm kjedestag og maks 700x42, 2021 har 425mm kjedestag (enda lengre på alu-modellen) og maks 700x47. Er redd for den daue følelsen noen av disse lange syklene har gitt meg tidligere, veldig uinspirerende å sykle på.
Enten er noen forferdelig dårlig med kalkyler, eller så er noen grådige.
Jeg håper inderlig ikke at vi skal diskutere det ytterst kjedelige spørsmålet om pris nå som vi diskuterer det ytterst spennende spørsmålet om betydningen av 5-10 mm forskjell i kjedestagslengde
Jeg har da heller ikke fulgt prisutviklingen på Cannondale. Men som en følge av forsinkelser og prisøkninger i verdikjeder og logistikk under pandemien, økte råvarepriser, økt etterspørsel, det faktum at arbeidsfolk i land der syklene våre produseres til en viss grad får ta del i velstandsøkningen vi nordmenn har kunnet nyte i generasjoner, og på toppen av det hele valutasvingninger, har flere av de store produsentene/merkene varslet prisøkning på 10-20% for 2021-modeller. Det gjelder også f.eks. Canyon og Giant, som alltid har gitt mye for pengene, og som konkurrerer på pris.
Jeg tviler ikke et øyeblikk på at vi syklister umiddelbart vil avsløre dette som et ondsinnet komplott fra industrien for å tjene enda mer penger på oss, men er redd det er en realitet vi må forholde oss til.
2021 er for meg et år der man kan lete frem overliggende rammesett fra de siste årene, om det så er hos lokal forhandler eller nettbutikk eller den spesialforretningen i Nord-Italia, snuse opp komponenter eller sette over komponenter fra egne sykler, og selv bygge eller få bygget, sin egen, unike doning. Vi kan ta dette som en anledning til å komme bort fra at vi på død og liv må kjøpe komplette sykler satt sammen etter andres vurderinger. Man behøver jo ikke kjøpe all inclusive pakketur fra Apollo hver gang man skal reise et sted.
***
Men hva gjelder kjedestag:
Vi snakker her om korte kjedestag ettersom det er del av racer-følelsen som Fara med AR og 415 mm kjedestag sikter etter å gi oss. Jeg har selv valgt en sommersykkel som jeg bruker på det meste av vei, om det så er den jevneste asfalt eller tilgrodde skogs- og kjerreveier, med 410 mm kjedestag. Skulle gjerne prøvd med 405 eller 408 mm.
Men jeg er slett ikke enig at det betyr at lengre kjedestag er noe kjedelig dritt, eller i utgangspunktet mindre raskt Det er noe annet, med annen kjørefølelse, men som gir andre fordeler. Så har jeg også bevisst valgt en langtur-, audax-, ekspedisjons-, grovtur- og vintersykkel med 440 mm kjedestag. Designet med innspill fra ultra-distanserytteren Mike Hall. Noen av de fineste og desidert lengste turene har jeg hatt på den, selv om jeg ikke har vært i nærheten av ultra-distanser. Og det har vært uproblematisk å holde følge med aero-racere, akkurat som Landevei skriver i Gravel-sykkel mot aero-sykkel. Sun flyer tar ikke feil, og vil sykle fra de aller fleste av oss med sine 435 mm kjedestag.
Noen modeller har da også justerbar kjedestagslengde, som f.eks. Trek Checkpoint, for å kunne trekke fordelene av både kortere og lengre kjedestag.
Skal la være å skrive et nytt, uendelig innlegg, men jeg kjenner meg godt igjen i det Ross Roca sier her.
Men jeg er slett ikke enig at det betyr at lengre kjedestag er noe kjedelig dritt
Du må slutte med disse stråmannsoverdrivelsene. Premisset for tråden og innleggene er at lengre kjedestag føles kjedeligere/daffere ut, noe videoen du linker til også bekrefter. Ingen sier at det er "dritt". Ingen betviler at du har hatt en fin tur på grusen med en sykkelen din, det betyr likevel ikke at andre synes denne typen geometri gir dem følelsen/responsen de ønsker.
For det første - mine kommentarer var ikke et svar til deg eller andre i tråden, men generelle betraktninger. Så ingen stråmann, håper jeg
For det andre - de fleste av mine innlegg er forsøkt skrevet med et glimt i øyet. Jeg forsøker noen ganger å tøyse litt med utbredte forestillinger ved å sette dem på spissen. Forsøker attpåtil noen ganger å være selvironisk. Kanskje lykkes jeg ikke. Les uansett innleggene med velvilje, så skal du se at det kan være noen poenger der. Eller ikke. Uansett er det ikke vondt ment fra min side
For det tredje - les i det minste hva jeg skriver. Jeg sykler på grus med 30 mm dekk og 410 mm kjedestag og roser Fara for valget av responsiv og kjapp geometri. Det burde være rimelig klart, så jeg vet ikke hva du snakker om
Den slakkere sykkelen med 440 mm kjedestag har for meg andre styrker. Den velger jeg for lengre turer med slicks og bagasje, som jeg gjorde tur/retur Oslo-Stockholm eller vestover langs Potomac fra Washington D.C. Den er en perfekt milsluker for de lange dagene i sadelen. Og jeg elsker den i Marka med piggdekk nå vinterstid Og med brede knastedekk spiser den de røffeste kjerreveiene og stipartiene til frokost. Og ja, den er også kjekk på grus sommerstid, selv om jeg personlig som sagt foretrekker en mer aggressiv geometri der.
Poenget mitt er at det åpenbart er forskjeller, men kanskje skal vi alle være litt forsiktig med ensidig å rose det ene og fordømme det andre med nedsettende betegnelser. Begge deler har sine fordeler og ulemper. Som Ross Roca snakker om.
Og for det fjerde - vi er ikke i Snikksnakk-tråden. Orker ikke diskutere stråmenn eller andre retoriske grep
Men ja, jeg vet at jeg skriver for hyppig, for langt og kan virke belærende. Det er ikke meningen. Skal forsøke å skjerpe meg.
Nå ligger ikke fara ar på geometrygeeks enda, så det er ikke bare et par klikk for å sammenlikne, MEN jeg ser at målene er ganske identiske caledonia når vi sammenligner str 56. Tire clearance er omtrent likt også. Kanskje ikke så rart da de begge prøver seg på en all road bike, den ene sykkelen som kan gjøre alt. Altså bmc roadmachine osv dratt ett steg lenger mot grussykkel, men ved å fortsatt bevare de kvikke egenskapene.
Er vel innen denne sjangeren det er meningen å pushe over flere som ser at de ikke ønsker de groveste egenskapene i en grussykkel, men heller ikke en rittracer.
Både i 2020- og 2021-versjon. Forskjellene dem i mellom er i seg selv interessant, forresten.
Det forekommer dog nå og da ukorrekte mål på begge sider, siden brukerne selv legger inn. Så verdt å sjekke.
Sitat: chimpern
Er vel innen denne sjangeren det er meningen å pushe over flere som ser at de ikke ønsker de groveste egenskapene i en grussykkel, men heller ikke en rittracer.
I den anledning: Australske CyclingTips har laget en utmerket Road Bike Field Test 2021 med bl.a. Cervélo Caledonia, Trek Domane AL, Fuji Jari, Factor LS og Ritchey Outback, men også Giant TCR, Trek Émonda og Canyon Ultimate.
Synes denne ferske guiden fra samme gruppetest er en god oppsummering også om økende allsidighet blant landeveissykler:
Mange gode poenger her, selv om den benevnes A beginner's guide...
Apropos TCR, den står på lista sammen med orbea orca omr. Mot fara ar vil jeg jo si tcr er en ganske annen sykkel, så det er igjen med sine pros and cons. Den er nok kvikkere og klatrer bedre, men den vil aldri være min vintersykkel eller regnværspendler som fara ar vil være med integrerte skjermfester. Men så er det alltid det at jeg har likt tcr, men så langt aldri eid en.
Har foreløpig lagt inn en forhåndsbestilling på denne, men blir ikke klok på hvilken størrelse eg skal gå for. Eg er 171 cm og sykler idag på CAAD12 i 52. Fara i 53 har litt kortere reach og er høyere i front som forsåvidt er bra, men vinkelen på seterøret gjør at setet kommer lenger bort fra styret. Effektiv reach blir lenger(?). I 49 blir den enda lavere i front enn CAAD12.
...blir ikke klok på hvilken størrelse eg skal gå for. Eg er 171 cm og sykler idag på CAAD12 i 52. Fara i 53 har litt kortere reach og er høyere i front som forsåvidt er bra...
Hopper på denne anledningen til litt geometrinerding.
På Bike Insights kan du sammenlikne modeller og størrelser.
Som du ser, ligger CAAD12 52 og AR 53 ikke så langt fra hverandre. Fronten på AR er høyere, men forskjellene i stack/rammehøyde og reach/rammelengde er innenfor det du kan tilpasse, om du vil ha liknende sittestilling på AR som du har hatt på CAAD12.
Ellers ser vi at CAAD12 er noe kortere og krappere enn AR hva gjelder mål som påvirker kjøreegenskaper. Naturlig nok.
Sitat: Kleivis
...men vinkelen på seterøret gjør at setet kommer lenger bort fra styret. Effektiv reach blir lenger(?).
Setet plasseres i forhold til krank/krankarmer, ut fra dine egne kroppsmål og preferanser. Setets plassering og dermed reell/effektiv reach dikteres med andre ord ikke av seterørsvinkel.
Men seterørsvinkel setter til en viss grad grenser for den personlige tilpassingen. Om man f.eks. foretrekker en aggressiv, fremoverlent og kompakt sittestilling, er det naturlig å velge en modell med krappere seterørsvinkel, slik CAAD12 har. Da er det enkelt å tilpasse for slik sittestilling.
Men ved hjelp av lengde på setback på setepinne og plassering av setet, kan du som regel få lik eller tilnærmet lik plassering av setet over krank også på annen modell med slakkere seterørsvinkel, som vist her:
På samme vis kan andre forskjeller i mål kompenseres ved tilpassing, som vist her:
Som du ser av illustrasjonene fra australske CyclingTips' utmerkede artikkel, er disse vidt forskjellige modellene satt opp med samme plassering av sete og styre i forhold til krank, og dermed samme sittestilling. Det viser i hvor høy grad man kan tilpasse sittestillingen. (Mitt mantra er derfor å legge vekt større på målene som påvirker kjøreegenskapene når man velger rammesett. Disse kan du i utgangspunktet ikke endre ved personlig tilpasning.)
Kort sagt ville jeg ikke bekymret meg for sittestillingen. Uten at jeg vet hvordan du har satt opp din CAAD12 (herunder høyde på avstandsskiver, lengde på styrefremspring eller mål for styret), er det med AR godt monn for personlig tilpasning som trolig vil kunne sikre deg en sittestilling som minner om den du har på CAAD12. Eller annerledes, om du skulle foretrekker det.
Ja, AR i 49 synes som et aktuelt valg kun dersom om du vil ha lavere front og mer kompakt eller aggressiv sittestilling, særlig om du velger lengre styrefremspring. Det er i grunnen bare du som vil kunne avgjøre dette, men ut fra FARAs anbefalinger, er den fornuftig nok tiltenkt en noe lavere rytter.
Jeg ville uansett forhørt meg hos FARA, også om personlig tilpassing. Om du bare hadde bodd nærmere Oslo, eller vi ikke hadde vært midt i en pandemi, ville jeg absolutt anbefalt å ta turen innom dem i Hoffsveien. Det er både hyggelig, inspirerende og nyttig.
Takk for et veldig informativt innlegg. Har ikke anledning til å reise til Oslo for tilpassing så det gjør valget ekstra vanskelig. I utganspunktet er eg ganske fornøyd med sykkelen eg har. Solgte en Canyon Ultimate SLX til fordel for CAAD og sykler fortere på den, men eg er usikker i nedoverbakker og ønsker derfor skivebremser, Bredere dekk for mer allsidighet.
Ser også litt på Orbea Orca OMR som egentlig ser perfekt ut i 51, bortsett fra at den veier like mye som en hval. Bagger/skjermer som eg får med FARA er ikke viktig, men kjekt å ha.
Fara har litt lenger wheelbase enn disse to, men vil eg merke noen forskjell? Har ikke syklet ritt på noen år, men liker å sykle fort..
Jeg skal la være å plage forumet med forsøk på dypdykk i CAAD versus Orca versus AR men bare konstatere at de to førstnevnte har klassisk rittgeometri, mens sistnevnte er hakket slakkere og lengre.
Det er naturlig at FARA med AR har prioritert stabilitet noe høyere, gitt ambisjonen om en rask blandeveissykkel for variert underlag, med og uten bagasje. AR 2021 skiller seg i så måte også noe fra 2020-modellen.
Om du primært vil ha en sykkel med liknende egenskaper og for liknende bruk som CAAD12, men med skivebremser og større dekklaring, er gjerne Orca et naturlig valg. For ikke å nevne CAAD13, Supersix og et drøss med siste generasjon rittsykler, som alle har skiver og dekklaring som før var forbeholdt blandeveissykler Da får du større allsidighet med på kjøpet. Orca OMX og OMR har forresten lik geometri, men forskjellig utforming av rørene og forskjellig dekklaring.
Om du derimot vet at heldekkende skjermer og vesker er noe du vil bruke, og at du vil sykle mye og langt på variert og gjerne røft underlag, men samtidig vil ha en spenstig og rask sykkel, er AR eller liknende modeller et naturlig valg.
Sitat: Kleivis
Fara har litt lenger wheelbase enn disse to, men vil eg merke noen forskjell? Har ikke syklet ritt på noen år, men liker å sykle fort.
Skal ikke våge meg ut på å svare om følelse gitt lengre akselavstand/wheelbase hos AR, utover at det neppe er akselavstand alene som avgjør hvilken sykkel du er raskest på
Sitat: Kleivis
...veier like mye som en hval.
Jeg pleier ikke å forholde meg til oppgitt vekt på komplette sykler. Det er rammen som er avgjørende for valget. Hjul, andre komponenter og selv gruppe er noe som er hengt på, og som kan byttes og oppgraderes etter hjertens lyst. Og Orbea er jo blant dem som faktisk tilbyr alternative komponenter.
Om du vil beholde den komplette pakkeløsningen eller ei, får du noen gode tips her:
Wow. Jeg er i nesten nesegrus beundring over kunnskapsnivået her inne, og hvor mye det er mulig å lære av å lese en tråd og sjekke ut medfølgende videoer og linker.
Her fikk jeg svar på mye jeg lurer på. Den Fara-sykkelen frister.
Det ble avbestilling av Fara for min del. Har fått tak i en Orca som er på vei fra Tyskland (Unaas var utsolgt). Sendt igår og leveres på mandag. Takk til Sepeda for god hjelp.