Anbefaling kombiovn damp/steke
|
Anbefaling kombiovn damp/steke
#2578448
09/10/2019 15:57
|
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 8,750
Hoaas
OP
Søk hjelp!
|
OP
Søk hjelp!
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 8,750 |
Hei Vår integrerte stekeovn har endelig bestemt seg for å ta kveld. Makan til mer elendig ovn skal man lete lenge etter. Nå er vi på utkikk etter en god kombiovn som ikke koster skjorta. Ser etter noe til under 10k. Noen som har gode tips her?
You are what you eat...mmm nuts
|
|
|
Re: Anbefaling kombiovn damp/steke
[Re: Hoaas]
#2578498
10/10/2019 07:40
|
Registrert: Dec 2003
Innlegg: 11,314
Arne_And
More than words
|
More than words
Registrert: Dec 2003
Innlegg: 11,314 |
Vi har kombidamp i full størrelse, men jeg angrer litt på at vi ikke kjøpte vanlig stekeovn i stedet. Vi bruker dampfunksjonen skuffende lite, og pga dampfunksjonen har den en makstemperatur på 230°C selv når du ikke kjører damp, og den mangler pyrolyse. Den har et dampvaskeprogram, men det er ikke veldig bra. Så om jeg hadde valgt igjen så hadde jeg antakelig kjøpt en pyrolyseovn i stedet.
Men hvis du vet at dere kommer til å bruke dampfunksjonen så blir det noe annet. Da ville jeg sjekket makstemperaturen du kan få når du bruker den som vanlig ovn. Jeg skulle gjerne hatt mer futt til pizza, f.eks.
|
|
|
Re: Anbefaling kombiovn damp/steke
[Re: Hoaas]
#2578502
10/10/2019 07:52
|
Registrert: Sep 2006
Innlegg: 3,885
jan erik
Besatt
|
Besatt
Registrert: Sep 2006
Innlegg: 3,885 |
Kjøpte Siemens ovn med dampmuligheter, altså ikke ful damp. Den greier 300 grader..
|
|
|
Re: Anbefaling kombiovn damp/steke
[Re: Hoaas]
#2578504
10/10/2019 08:04
|
Registrert: May 2010
Innlegg: 4,033
Stefan77
Besatt
|
Besatt
Registrert: May 2010
Innlegg: 4,033 |
Har Bosch kombidampovn. Makstemp er 250 grader og jeg har aldri savnet mer. Vi bruker dampfunksjonen både for seg selv og som tilskudd i vanlig steking. Jeg lager kjøtt sous vide med ovnen. Det er nok ikke like nøyaktig som de superkontrollerte vannbadene men jeg har ihvertfall fått veldig bra resultater. Såpass bra at innkjøp av vannbad ikke er aktuelt. Det å dampe fisk med nøyaktig temperatur er også en veldig nyttig ting. Damptilskudd for vanlig steking er bra å ha, men det er mest for å varme matrester og ellers for å speede opp tilberedningstiden jeg bruker det. I ettertid angrer jeg litt på at jeg ikke la i litt mere penger og fikk den som kan app-styres. Hadde vært supert og kunne detaljstyrt oppstartstidspunkt eller lignende fra søndagsturen i bymarka.
Mangel av pyrolyse er ikke noe veldig stort problem hos oss. Vi får det rent uansett spesielt mye arbeid. Det er litt styrete å tørke ren ovnen etter damping. Hvis man bare lukker igjen så kan man få en ganske funky lukt daken etter.
- Stefan
|
|
|
Re: Anbefaling kombiovn damp/steke
[Re: Hoaas]
#2578507
10/10/2019 08:16
|
Registrert: Sep 2006
Innlegg: 3,885
jan erik
Besatt
|
Besatt
Registrert: Sep 2006
Innlegg: 3,885 |
250 grader er for lite for oss som elsker hjemmelaget pizza
|
|
|
Re: Anbefaling kombiovn damp/steke
[Re: Hoaas]
#2578508
10/10/2019 08:17
|
Registrert: Jul 2015
Innlegg: 2,377
eOpseth
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Jul 2015
Innlegg: 2,377 |
Dampovn kun dersom du vet du kommer til å bruke det. Personlig hadde jeg heller hatt ønske om mer varme enn de vanlige 230-250 gradene.
It is by riding a bicycle that you learn the contours of a country best, since you have to sweat up the hills and can coast down them – Ernest Hemingway
|
|
|
Re: Anbefaling kombiovn damp/steke
[Re: Hoaas]
#2578525
10/10/2019 09:13
|
Registrert: May 2016
Innlegg: 35
Tjohei
Fersking
|
Fersking
Registrert: May 2016
Innlegg: 35 |
Hva med denne? https://www.prisjakt.no/product.php?p=3708550Har kjøpt den selv til nye kjøkkenet, men ikke fått prøvd den ordentlig enda. Kombidamp, pyrolyse og skal klare 300 grader. Rett under 10K ligger den på nå. Har hatt utgavenuten damp og har fortsatt, har vært veldig fornøyd med den. Har veldig god erfaring med siemens/bocsh prdukter generelt. God kvalitet til ikke helt miele pris 
|
|
|
Re: Anbefaling kombiovn damp/steke
[Re: Tjohei]
#2578531
10/10/2019 09:30
|
Registrert: May 2010
Innlegg: 4,033
Stefan77
Besatt
|
Besatt
Registrert: May 2010
Innlegg: 4,033 |
Hva med denne? https://www.prisjakt.no/product.php?p=3708550Har kjøpt den selv til nye kjøkkenet, men ikke fått prøvd den ordentlig enda. Kombidamp, pyrolyse og skal klare 300 grader. Rett under 10K ligger den på nå. Har hatt utgavenuten damp og har fortsatt, har vært veldig fornøyd med den. Har veldig god erfaring med siemens/bocsh prdukter generelt. God kvalitet til ikke helt miele pris Det er ikke en kombidamp utifra min forståelse av begrepet. Som jeg forstår er kombidamp en vanlig stekeovn som også har fullverdig dampfunksjon. Det der er en vanlig stekeovn med damptilskudd.
- Stefan
|
|
|
Re: Anbefaling kombiovn damp/steke
[Re: Hoaas]
#2578547
10/10/2019 10:49
|
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,532
Øyvind V
More than words
|
More than words
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,532 |
Mangler app da 
|
|
|
Re: Anbefaling kombiovn damp/steke
[Re: Hoaas]
#2578561
10/10/2019 12:19
|
Registrert: Sep 2006
Innlegg: 3,885
jan erik
Besatt
|
Besatt
Registrert: Sep 2006
Innlegg: 3,885 |
Iflg brksanvisningen er maks temp 230 grader. Det er lite
|
|
|
Re: Anbefaling kombiovn damp/steke
[Re: Hoaas]
#2578568
10/10/2019 12:44
|
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 8,750
Hoaas
OP
Søk hjelp!
|
OP
Søk hjelp!
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 8,750 |
Jeg kan ikke si at jeg noensinne har brukt mer enn 230 grader, annet enn når svoren skal poppes i panikk 
You are what you eat...mmm nuts
|
|
|
Re: Anbefaling kombiovn damp/steke
[Re: Stefan77]
#2578582
10/10/2019 13:16
|
Registrert: May 2016
Innlegg: 35
Tjohei
Fersking
|
Fersking
Registrert: May 2016
Innlegg: 35 |
Hva med denne? https://www.prisjakt.no/product.php?p=3708550Har kjøpt den selv til nye kjøkkenet, men ikke fått prøvd den ordentlig enda. Kombidamp, pyrolyse og skal klare 300 grader. Rett under 10K ligger den på nå. Har hatt utgavenuten damp og har fortsatt, har vært veldig fornøyd med den. Har veldig god erfaring med siemens/bocsh prdukter generelt. God kvalitet til ikke helt miele pris Det er ikke en kombidamp utifra min forståelse av begrepet. Som jeg forstår er kombidamp en vanlig stekeovn som også har fullverdig dampfunksjon. Det der er en vanlig stekeovn med damptilskudd. Tja, den blir solgt som kombidamp uten at jeg vet eksakt hva som ligger i definisjonen. Den har ihvertfall fått mye gode tilbakemeldinger, men det kan jo hende for oss uinvidde at vi går glipp av noe i forholde til en "fullverdig kombidamp".
|
|
|
Re: Anbefaling kombiovn damp/steke
[Re: Hoaas]
#2578587
10/10/2019 13:36
|
Registrert: Jul 2015
Innlegg: 2,377
eOpseth
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Jul 2015
Innlegg: 2,377 |
Jeg kan ikke si at jeg noensinne har brukt mer enn 230 grader, annet enn når svoren skal poppes i panikk Da har du ikke lagd skikkelig pizza med pizzastein - og ja, du burde prøve!
It is by riding a bicycle that you learn the contours of a country best, since you have to sweat up the hills and can coast down them – Ernest Hemingway
|
|
|
Re: Anbefaling kombiovn damp/steke
[Re: Arne_And]
#2578645
11/10/2019 06:21
|
Registrert: May 2008
Innlegg: 7,627
Anders A-R
Søk hjelp!
|
Søk hjelp!
Registrert: May 2008
Innlegg: 7,627 |
Vi har kombidamp i full størrelse, men jeg angrer litt på at vi ikke kjøpte vanlig stekeovn i stedet. Vi bruker dampfunksjonen skuffende lite, og pga dampfunksjonen har den en makstemperatur på 230°C selv når du ikke kjører damp, og den mangler pyrolyse. Den har et dampvaskeprogram, men det er ikke veldig bra. Så om jeg hadde valgt igjen så hadde jeg antakelig kjøpt en pyrolyseovn i stedet.
Men hvis du vet at dere kommer til å bruke dampfunksjonen så blir det noe annet. Da ville jeg sjekket makstemperaturen du kan få når du bruker den som vanlig ovn. Jeg skulle gjerne hatt mer futt til pizza, f.eks. +1. Jeg har samme problem og irriterer meg hver gang jeg lager noe som krever skikkelig varme, eller det er noe gruff som sitter fast i bunnen...
| Styreleder i NOTS Bærum | Skribent Stibyggerhåndboka | "I don't have a bucket list but my bikeit list is a mile long"
|
|
|
|
|