Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd

Anbefaling kombiovn damp/steke

Anbefaling kombiovn damp/steke #2578448 09/10/2019 15:57
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 8,750
Hoaas Offline OP
Søk hjelp!
OP Offline
Søk hjelp!
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 8,750
Hei
Vår integrerte stekeovn har endelig bestemt seg for å ta kveld. Makan til mer elendig ovn skal man lete lenge etter.
Nå er vi på utkikk etter en god kombiovn som ikke koster skjorta. Ser etter noe til under 10k. Noen som har gode tips her?


You are what you eat...mmm nuts
Re: Anbefaling kombiovn damp/steke [Re: Hoaas] #2578498 10/10/2019 07:40
Registrert: Dec 2003
Innlegg: 11,314
Arne_And Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Dec 2003
Innlegg: 11,314
Vi har kombidamp i full størrelse, men jeg angrer litt på at vi ikke kjøpte vanlig stekeovn i stedet. Vi bruker dampfunksjonen skuffende lite, og pga dampfunksjonen har den en makstemperatur på 230°C selv når du ikke kjører damp, og den mangler pyrolyse. Den har et dampvaskeprogram, men det er ikke veldig bra. Så om jeg hadde valgt igjen så hadde jeg antakelig kjøpt en pyrolyseovn i stedet.

Men hvis du vet at dere kommer til å bruke dampfunksjonen så blir det noe annet. Da ville jeg sjekket makstemperaturen du kan få når du bruker den som vanlig ovn. Jeg skulle gjerne hatt mer futt til pizza, f.eks.



Re: Anbefaling kombiovn damp/steke [Re: Hoaas] #2578502 10/10/2019 07:52
Registrert: Sep 2006
Innlegg: 3,885
jan erik Offline
Besatt
Offline
Besatt
Registrert: Sep 2006
Innlegg: 3,885
Kjøpte Siemens ovn med dampmuligheter, altså ikke ful damp. Den greier 300 grader..

Re: Anbefaling kombiovn damp/steke [Re: Hoaas] #2578504 10/10/2019 08:04
Registrert: May 2010
Innlegg: 4,033
Stefan77 Offline
Besatt
Offline
Besatt
Registrert: May 2010
Innlegg: 4,033
Har Bosch kombidampovn. Makstemp er 250 grader og jeg har aldri savnet mer.
Vi bruker dampfunksjonen både for seg selv og som tilskudd i vanlig steking. Jeg lager kjøtt sous vide med ovnen. Det er nok ikke like nøyaktig som de superkontrollerte vannbadene men jeg har ihvertfall fått veldig bra resultater. Såpass bra at innkjøp av vannbad ikke er aktuelt.
Det å dampe fisk med nøyaktig temperatur er også en veldig nyttig ting.
Damptilskudd for vanlig steking er bra å ha, men det er mest for å varme matrester og ellers for å speede opp tilberedningstiden jeg bruker det.
I ettertid angrer jeg litt på at jeg ikke la i litt mere penger og fikk den som kan app-styres. Hadde vært supert og kunne detaljstyrt oppstartstidspunkt eller lignende fra søndagsturen i bymarka.

Mangel av pyrolyse er ikke noe veldig stort problem hos oss. Vi får det rent uansett spesielt mye arbeid. Det er litt styrete å tørke ren ovnen etter damping. Hvis man bare lukker igjen så kan man få en ganske funky lukt daken etter.


- Stefan
Re: Anbefaling kombiovn damp/steke [Re: Hoaas] #2578507 10/10/2019 08:16
Registrert: Sep 2006
Innlegg: 3,885
jan erik Offline
Besatt
Offline
Besatt
Registrert: Sep 2006
Innlegg: 3,885
250 grader er for lite for oss som elsker hjemmelaget pizza

Re: Anbefaling kombiovn damp/steke [Re: Hoaas] #2578508 10/10/2019 08:17
Registrert: Jul 2015
Innlegg: 2,377
E
eOpseth Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
E
Registrert: Jul 2015
Innlegg: 2,377
Dampovn kun dersom du vet du kommer til å bruke det. Personlig hadde jeg heller hatt ønske om mer varme enn de vanlige 230-250 gradene.


It is by riding a bicycle that you learn the contours of a country best, since you have to sweat up the hills and can coast down them – Ernest Hemingway
Re: Anbefaling kombiovn damp/steke [Re: Hoaas] #2578525 10/10/2019 09:13
Registrert: May 2016
Innlegg: 35
T
Tjohei Offline
Fersking
Offline
Fersking
T
Registrert: May 2016
Innlegg: 35
Hva med denne? https://www.prisjakt.no/product.php?p=3708550

Har kjøpt den selv til nye kjøkkenet, men ikke fått prøvd den ordentlig enda. Kombidamp, pyrolyse og skal klare 300 grader. Rett under 10K ligger den på nå. Har hatt utgavenuten damp og har fortsatt, har vært veldig fornøyd med den.
Har veldig god erfaring med siemens/bocsh prdukter generelt. God kvalitet til ikke helt miele pris ICON_SMILE

Re: Anbefaling kombiovn damp/steke [Re: Tjohei] #2578531 10/10/2019 09:30
Registrert: May 2010
Innlegg: 4,033
Stefan77 Offline
Besatt
Offline
Besatt
Registrert: May 2010
Innlegg: 4,033
Sitat: Tjohei
Hva med denne? https://www.prisjakt.no/product.php?p=3708550

Har kjøpt den selv til nye kjøkkenet, men ikke fått prøvd den ordentlig enda. Kombidamp, pyrolyse og skal klare 300 grader. Rett under 10K ligger den på nå. Har hatt utgavenuten damp og har fortsatt, har vært veldig fornøyd med den.
Har veldig god erfaring med siemens/bocsh prdukter generelt. God kvalitet til ikke helt miele pris ICON_SMILE

Det er ikke en kombidamp utifra min forståelse av begrepet. Som jeg forstår er kombidamp en vanlig stekeovn som også har fullverdig dampfunksjon.
Det der er en vanlig stekeovn med damptilskudd.


- Stefan
Re: Anbefaling kombiovn damp/steke [Re: Hoaas] #2578540 10/10/2019 10:12
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 8,750
Hoaas Offline OP
Søk hjelp!
OP Offline
Søk hjelp!
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 8,750
https://www.gorenje.no/produkter/gastronomi/modeller/innbyggingsovner/cso747x/729198#features

Jeg har sett på denne. Prisen er god, og den ser ut til å ha alle funksjoner vi ser etter i en kombiovn. Jeg har heller ingen dårlig erfaring med Gorenje fra tidligere.
Står ikke noe om hva som er makstemperatur, dog har den pyrolyse på 300 grader.


You are what you eat...mmm nuts
Re: Anbefaling kombiovn damp/steke [Re: Hoaas] #2578547 10/10/2019 10:49
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,532
Øyvind V Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,532
Mangler app da ICON_WINK

Re: Anbefaling kombiovn damp/steke [Re: Hoaas] #2578561 10/10/2019 12:19
Registrert: Sep 2006
Innlegg: 3,885
jan erik Offline
Besatt
Offline
Besatt
Registrert: Sep 2006
Innlegg: 3,885
Sitat: Hoaas
https://www.gorenje.no/produkter/gastronomi/modeller/innbyggingsovner/cso747x/729198#features

Jeg har sett på denne. Prisen er god, og den ser ut til å ha alle funksjoner vi ser etter i en kombiovn. Jeg har heller ingen dårlig erfaring med Gorenje fra tidligere.
Står ikke noe om hva som er makstemperatur, dog har den pyrolyse på 300 grader.

Iflg brksanvisningen er maks temp 230 grader. Det er lite

Re: Anbefaling kombiovn damp/steke [Re: Hoaas] #2578568 10/10/2019 12:44
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 8,750
Hoaas Offline OP
Søk hjelp!
OP Offline
Søk hjelp!
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 8,750
Jeg kan ikke si at jeg noensinne har brukt mer enn 230 grader, annet enn når svoren skal poppes i panikk ICON_WINK


You are what you eat...mmm nuts
Re: Anbefaling kombiovn damp/steke [Re: Stefan77] #2578582 10/10/2019 13:16
Registrert: May 2016
Innlegg: 35
T
Tjohei Offline
Fersking
Offline
Fersking
T
Registrert: May 2016
Innlegg: 35
Sitat: Stefan77
Sitat: Tjohei
Hva med denne? https://www.prisjakt.no/product.php?p=3708550

Har kjøpt den selv til nye kjøkkenet, men ikke fått prøvd den ordentlig enda. Kombidamp, pyrolyse og skal klare 300 grader. Rett under 10K ligger den på nå. Har hatt utgavenuten damp og har fortsatt, har vært veldig fornøyd med den.
Har veldig god erfaring med siemens/bocsh prdukter generelt. God kvalitet til ikke helt miele pris ICON_SMILE

Det er ikke en kombidamp utifra min forståelse av begrepet. Som jeg forstår er kombidamp en vanlig stekeovn som også har fullverdig dampfunksjon.
Det der er en vanlig stekeovn med damptilskudd.


Tja, den blir solgt som kombidamp uten at jeg vet eksakt hva som ligger i definisjonen. Den har ihvertfall fått mye gode tilbakemeldinger, men det kan jo hende for oss uinvidde at vi går glipp av noe i forholde til en "fullverdig kombidamp".

Re: Anbefaling kombiovn damp/steke [Re: Hoaas] #2578587 10/10/2019 13:36
Registrert: Jul 2015
Innlegg: 2,377
E
eOpseth Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
E
Registrert: Jul 2015
Innlegg: 2,377
Sitat: Hoaas
Jeg kan ikke si at jeg noensinne har brukt mer enn 230 grader, annet enn når svoren skal poppes i panikk ICON_WINK


Da har du ikke lagd skikkelig pizza med pizzastein - og ja, du burde prøve!


It is by riding a bicycle that you learn the contours of a country best, since you have to sweat up the hills and can coast down them – Ernest Hemingway
Re: Anbefaling kombiovn damp/steke [Re: Arne_And] #2578645 11/10/2019 06:21
Registrert: May 2008
Innlegg: 7,627
Anders A-R Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: May 2008
Innlegg: 7,627
Sitat: Arne_And
Vi har kombidamp i full størrelse, men jeg angrer litt på at vi ikke kjøpte vanlig stekeovn i stedet. Vi bruker dampfunksjonen skuffende lite, og pga dampfunksjonen har den en makstemperatur på 230°C selv når du ikke kjører damp, og den mangler pyrolyse. Den har et dampvaskeprogram, men det er ikke veldig bra. Så om jeg hadde valgt igjen så hadde jeg antakelig kjøpt en pyrolyseovn i stedet.

Men hvis du vet at dere kommer til å bruke dampfunksjonen så blir det noe annet. Da ville jeg sjekket makstemperaturen du kan få når du bruker den som vanlig ovn. Jeg skulle gjerne hatt mer futt til pizza, f.eks.

+1. Jeg har samme problem og irriterer meg hver gang jeg lager noe som krever skikkelig varme, eller det er noe gruff som sitter fast i bunnen...


| Styreleder i NOTS Bærum | Skribent Stibyggerhåndboka | "I don't have a bucket list but my bikeit list is a mile long"

Moderator  support 

Terrengsykkel utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Kristoffer Kippernes Utstyrsredaktør: Øyvind Aas
Salg og marked: Alexander Hagen | Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt
Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå