Sous vide?
|
Sous vide?
#2524911
03/12/2018 12:08
|
Registrert: Jun 2011
Innlegg: 6,870
H.Iversen
OP
Søk hjelp!
|
OP
Søk hjelp!
Registrert: Jun 2011
Innlegg: 6,870 |
Hvis jeg skulle kjøpe meg en sous vide, hvor billig kan jeg gjøre det uten at kvaliteten blir helt ræv? Hvilke merker/typer anbefales og anbefales ikke? Ser man får sett med sirkulator og vakumeringsmaskin helt ned i 1000-1500kr.
|
|
|
Re: Sous vide?
[Re: H.Iversen]
#2524915
03/12/2018 12:19
|
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 5,584
erikskon
Søk hjelp!
|
Søk hjelp!
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 5,584 |
Jeg har ikke handlet selv, men har vært veldig nære på å kjøpe OBH Nordica sin sirkulator fordi at den ser ut til å ha høyest kapasitet. Har vel ikke bruk for å kunne varme 40 liter (og mer) til vanlig, men dersom man skulle finne seg ansvarlig for et større lag en gang kunne det være kjekt å bare vakumpakke noen store klumper kjøtt og la det stå og putre.
|
|
|
Re: Sous vide?
[Re: H.Iversen]
#2524921
03/12/2018 13:12
|
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 3,821
Paulus
Besatt
|
Besatt
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 3,821 |
Anbefaler deg sansaire. De er konkurs så det blir vel slutt på tilgangen på disse hvis ingen har tatt over produksjonen. Sansaire er lett å bruke, tar lite plass og er veldig støysvak. En kompis har obh sin sirkulator. Den er bra den også men en del større og bråker mer. Han synes det blir irriterende i lengden så han setter den på badet hvis han skal koke noe over lang tid. Skal du tilberede mer enn 8kg kjøtt i slengen ville jeg vurdert to sirkulatorer.
|
|
|
Re: Sous vide?
[Re: H.Iversen]
#2524923
03/12/2018 13:23
|
Registrert: Nov 2014
Innlegg: 515
AndreasLie
Avhengig
|
Avhengig
Registrert: Nov 2014
Innlegg: 515 |
Har hatt min Anova i mange år nå og den fungerer knall. Sjekk om du finner noen på finn feks. Problemet med noen av de billigere er at de ikke klarer å holde tempen jevn nok. Husker ikke om det var OBH jeg testet mot for noen år siden, men den kom fra elkjøp i hvertfall. Der skulle jeg ha biffen på 54 grader. Den var over 57 flere ganger og ble derfor for mye kokt. Anova'en går opp og ned bare noen få tideler over set temperatur.
Skjeldent du trenger en som klarer med enn 20l vann.
|
|
|
Re: Sous vide?
[Re: H.Iversen]
#2525021
04/12/2018 05:50
|
Registrert: Jul 2015
Innlegg: 2,377
eOpseth
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Jul 2015
Innlegg: 2,377 |
Aller viktigste er en som er stor nok for din bruk, og en god vakumpakker (de billige ryker ofte fort).
It is by riding a bicycle that you learn the contours of a country best, since you have to sweat up the hills and can coast down them – Ernest Hemingway
|
|
|
Re: Sous vide?
[Re: H.Iversen]
#2525024
04/12/2018 06:23
|
Registrert: Sep 2010
Innlegg: 988
ohjelm
Ringrev
|
Ringrev
Registrert: Sep 2010
Innlegg: 988 |
Henger meg på temaet. Har fått stekeovn med souse vide. Tips til vakuumpakker? Sett på denne: OBH Nordica 7949 Supreme Food Sealer
You cant't buy happiness. But you can buy a bike, and that's pretty close.
|
|
|
Re: Sous vide?
[Re: ohjelm]
#2525027
04/12/2018 07:12
|
Registrert: Nov 2014
Innlegg: 515
AndreasLie
Avhengig
|
Avhengig
Registrert: Nov 2014
Innlegg: 515 |
Henger meg på temaet. Har fått stekeovn med souse vide. Tips til vakuumpakker? Sett på denne: OBH Nordica 7949 Supreme Food Sealer Funker bra den hos meg ihvertfall. Veldig greit at å ha posene på rull for da kan man kappe til lengden man trenger.
|
|
|
Re: Sous vide?
[Re: H.Iversen]
#2525028
04/12/2018 07:16
|
Registrert: Dec 2003
Innlegg: 11,314
Arne_And
More than words
|
More than words
Registrert: Dec 2003
Innlegg: 11,314 |
Jeg hadde en OBH vakuumpakker som var ganske dårlig helt fra start, og etterhvert sluttet å fungere. Hovedproblemet med den var manglende kontroll når jeg pakket fuktig mat, selv om jeg satte den på "forsiktig" og "fuktig" så sluttet den ikke å suge i tide. Når jeg kuttet den manuelt så slapp den inn luft før den forseglet posen. Jeg fikk den heller aldri til å fungere med flasker eller vakuumbokser. Så jeg var nesten glad den dagen den sluttet å virke og jeg kunne kjøpe meg en bedre maskin. Da kjøpte jeg FoodSaver V-2860, den er jeg kjempefornøyd med. Den gir full kontroll over vakuumeringen, du kan f.eks. pulsvakuumere til det er akkurat passe, og så forsegle. Den slipper ikke inn noe luft.
|
|
|
Re: Sous vide?
[Re: H.Iversen]
#2525041
04/12/2018 08:17
|
Registrert: Sep 2004
Innlegg: 210
johanhs
Entusiast
|
Entusiast
Registrert: Sep 2004
Innlegg: 210 |
Jeg vurderer også sousvide, men et viktig aspekt lurer jeg på; Toksikologene advarer mot å varme mat som er pakket i plast. Det er forskjell på plast og de med mye plastmykner i skal være værst. Er det gjort tiltak i vakumeringsplasten for bruk til sousvide eller har man bare ikke lyst til å tenke så mye på det...?
|
|
|
Re: Sous vide?
[Re: johanhs]
#2525043
04/12/2018 08:36
|
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
GeirK
More than words
|
More than words
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744 |
Er det gjort tiltak i vakumeringsplasten for bruk til sousvide Ja. "kan brukes i mikrobølgeovn og kokende vann"https://www.obhnordica.no/produkter/kjok...aler-bags-small
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
|
|
|
Re: Sous vide?
[Re: H.Iversen]
#2525049
04/12/2018 08:54
|
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 3,821
Paulus
Besatt
|
Besatt
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 3,821 |
Jeg bruker aldri vakuumpakker sammen med sirkulatoren. Holder i massevis med en ziplockpose eller en annen egnet pose som du lukker når den er oppi vannbadet. Har en OBH Supreme som jeg bruker til å vakuumpakke mat jeg skal fryse ned. Men synes ikke den er verdt pengene og anbefaler å kjøpe noe med en raskere og kraftigere pumpe hvis du absolutt skal ha en vakuumpakker. Etter min mening er en vakuumpakker en unødvendig utgift hvis du kun/mest skal bruke den til sous vide.
|
|
|
Re: Sous vide?
[Re: H.Iversen]
#2525091
04/12/2018 11:21
|
Registrert: Nov 2014
Innlegg: 515
AndreasLie
Avhengig
|
Avhengig
Registrert: Nov 2014
Innlegg: 515 |
Jeg kjøper biff i hele stykker når det er på tilbud også deler jeg opp i passe størrelser og vakumpakker sammen med en klatt smør og noen ganger krydder. Da kan jeg bare ta biffen rett fra fryseren og opp i sous vide karret. Da holder biffen seg bra også. Ziplock funker også fint, men synes maten holder seg bedre vakumpakket Kjører forresten også AEG sous vide ovn hjemme, den fungerer også bra og er nøye på temp, men koster litt for mye til at den anbefales 
Redigert av AndreasLie; 04/12/2018 11:22.
|
|
|
Re: Sous vide?
[Re: GeirK]
#2525290
05/12/2018 15:44
|
Registrert: Sep 2004
Innlegg: 210
johanhs
Entusiast
|
Entusiast
Registrert: Sep 2004
Innlegg: 210 |
Men er dette tiltaket at plasten ikke krymper/revner i høy temperatur, eller at plasten slipper ut mindre avgasser i høy temperatur? Det er det siste jeg tenkert på.
|
|
|
Re: Sous vide?
[Re: H.Iversen]
#2525357
06/12/2018 05:39
|
Registrert: Jul 2015
Innlegg: 2,377
eOpseth
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Jul 2015
Innlegg: 2,377 |
Hva er høy temperatur? I en Sous Vide er vel tempen alt mellom 52-70 grader alt ettersom hva man lager.
It is by riding a bicycle that you learn the contours of a country best, since you have to sweat up the hills and can coast down them – Ernest Hemingway
|
|
|
Re: Sous vide?
[Re: eOpseth]
#2525410
06/12/2018 11:24
|
Registrert: Sep 2013
Innlegg: 219
Bøygen
Entusiast
|
Entusiast
Registrert: Sep 2013
Innlegg: 219 |
kan fort være høyere også. lagde pulled pork for en tid tilbake, og da kjørte jeg 90 grader i et døgn. Resultatet ble fortreffelig 
|
|
|
Re: Sous vide?
[Re: johanhs]
#2525436
06/12/2018 13:27
|
Registrert: Mar 2014
Innlegg: 110
andreer
Tørr bak øra
|
Tørr bak øra
Registrert: Mar 2014
Innlegg: 110 |
Men er dette tiltaket at plasten ikke krymper/revner i høy temperatur, eller at plasten slipper ut mindre avgasser i høy temperatur? Det er det siste jeg tenkert på. Selve hovedmassen av plasten, altså polyetylen / nylon, er vel allmenn regnet for å være ufarlig på temperaturer opptil og forbi kokepunktet. Den største bekymringen har vel vært BPA, et mykgjørende tilsetningsstoff som brukes i plast. Ser jo at OBH Nordica selv reklamerer på den linken med at de posene er BPA-fri. Selv BPA er vel ikke bevist å være spesielt farlig, og er ikke forbudt i Norge eller EU generelt. Så det er opp til hver enkelt å passe på hva de kjøper. Men siden mange forbrukere er opptatt av dette tror jeg egentlig det meste av sous-vide produkter er BPA-fri.
|
|
|
Re: Sous vide?
[Re: andreer]
#2525448
06/12/2018 15:52
|
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 3,821
Paulus
Besatt
|
Besatt
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 3,821 |
Men er dette tiltaket at plasten ikke krymper/revner i høy temperatur, eller at plasten slipper ut mindre avgasser i høy temperatur? Det er det siste jeg tenkert på. Selve hovedmassen av plasten, altså polyetylen / nylon, er vel allmenn regnet for å være ufarlig på temperaturer opptil og forbi kokepunktet. Den største bekymringen har vel vært BPA, et mykgjørende tilsetningsstoff som brukes i plast. Ser jo at OBH Nordica selv reklamerer på den linken med at de posene er BPA-fri. Selv BPA er vel ikke bevist å være spesielt farlig, og er ikke forbudt i Norge eller EU generelt. Så det er opp til hver enkelt å passe på hva de kjøper. Men siden mange forbrukere er opptatt av dette tror jeg egentlig det meste av sous-vide produkter er BPA-fri. Bare en tilleggsopplysning. Jeg leste en artikkel fra et bransjeblad hvor det sto at BPA ikke var noe farligere enn BPS som erstattet BPA. Produsentene håpte det ikke ble nye mediaoppslag siden de ikke hadde noen erstatninger som var noe bedre enn det de brukte i dag.
|
|
|
Re: Sous vide?
[Re: AndreasLie]
#2529756
10/01/2019 08:58
|
Registrert: May 2014
Innlegg: 497
svene
Entusiast
|
Entusiast
Registrert: May 2014
Innlegg: 497 |
Jeg kjøper biff i hele stykker når det er på tilbud også deler jeg opp i passe størrelser og vakumpakker sammen med en klatt smør og noen ganger krydder. Da kan jeg bare ta biffen rett fra fryseren og opp i sous vide karret. Da holder biffen seg bra også. Ziplock funker også fint, men synes maten holder seg bedre vakumpakket Kjører forresten også AEG sous vide ovn hjemme, den fungerer også bra og er nøye på temp, men koster litt for mye til at den anbefales Hvor lenge ekstra tid regner du når du kjører maten direkte fra fryst tilstand? Vurderer å prøve frossen laks i biter direkte i sous-viden men finner litt avvikende tider på nettet. Anbefalingene jeg finner varierer fra 15-30 min ekstra litt uavhengig sv kjøtt/fisketype.
Gresset er like brunt på den andre siden.
|
|
|
Re: Sous vide?
[Re: svene]
#2529761
10/01/2019 09:34
|
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
GeirK
More than words
|
More than words
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744 |
Vurderer å prøve frossen laks i biter direkte i sous-viden men finner litt avvikende tider på nettet. Anbefalingene jeg finner varierer fra 15-30 min ekstra litt uavhengig sv kjøtt/fisketype. Laks bør uansett ligge en stund i saltlake før sous vide, så slipper du at den hvite protein-guffa kommer ut
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
|
|
|
Re: Sous vide?
[Re: H.Iversen]
#2529774
10/01/2019 10:50
|
Registrert: Nov 2014
Innlegg: 515
AndreasLie
Avhengig
|
Avhengig
Registrert: Nov 2014
Innlegg: 515 |
Har ikke prøvd fisk, men ca en halvtime lengre er fint. Sikkert litt mindre på laks, siden den tåler mindre.
|
|
|
Re: Sous vide?
[Re: H.Iversen]
#2529775
10/01/2019 10:57
|
Registrert: May 2014
Innlegg: 497
svene
Entusiast
|
Entusiast
Registrert: May 2014
Innlegg: 497 |
Takk for svar, skal prøve en runde rett fra frysern og se hvor mye protein som skilles ut. Får vurdere å tine filetene i fremtiden og ha de i saltlake først som GeirK skriver, om det blir mye hvit guffe.
Gresset er like brunt på den andre siden.
|
|
|
Re: Sous vide?
[Re: H.Iversen]
#2529803
10/01/2019 13:43
|
Registrert: Sep 2010
Innlegg: 988
ohjelm
Ringrev
|
Ringrev
Registrert: Sep 2010
Innlegg: 988 |
Noen som benytter dampovn med sous vide funksjon? Min har det og jeg synes tidsbruken som er oppgitt i boken som fulgte med avviker såpass fra oppskrifter på nettet at funksjonen er nærmest ubrukelig. Eks med laks: 15min i oppskrifter, men 100 min brukerhåndboka...
You cant't buy happiness. But you can buy a bike, and that's pretty close.
|
|
|
Re: Sous vide?
[Re: H.Iversen]
#2529852
10/01/2019 18:44
|
Registrert: May 2014
Innlegg: 497
svene
Entusiast
|
Entusiast
Registrert: May 2014
Innlegg: 497 |
Dampovnen bruker vel vanndampen til å varme opp maten og ikke vannbad. Energioverføring fra dampen til maten er nok en del lavere enn fra vann til maten som vanlig sous-vide benytter. Vil tro det er derfor du må ha mye lengre tid for oppvarmingen.
Gresset er like brunt på den andre siden.
|
|
|
Re: Sous vide?
[Re: H.Iversen]
#2529929
11/01/2019 09:06
|
Registrert: Nov 2014
Innlegg: 515
AndreasLie
Avhengig
|
Avhengig
Registrert: Nov 2014
Innlegg: 515 |
Jeg har sous vide på min AEG ovn og eneste forskjellen jeg merker fra sirkulatoren er at jeg må opp et par grader i forhold til kjernetemp. Men igjen, har ikke brukt ovnen på laks, men det er fordi jeg liker å steke den i panne. Alt for mye jobb for 15 min, når det man får det perfekt i panna  En hel biff derimot som får ligge en 2 timers tid, da blir det perfekt med sous vide.
|
|
|
Re: Sous vide?
[Re: H.Iversen]
#2529965
11/01/2019 11:41
|
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
perbl
More than words
|
More than words
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633 |
Jeg har også planer om å handle inn, men sliter med å bestemme meg for om jeg skal handle konveksjonsbasert vannbad eller en løs sirkulator.
Vannbadet har fordel at det er én dings, så man slipper å ha separate enheter og store kjeler, og er litt mer set and forget. Uten bevegelige deler kan det hende det kan leve litt lengre og?
Mens sirkulatoren er kanskje hakket mer presis for de større prosjektene, samt billigere og fleksibel, iom at man kan bruke de kjelene eller plastbaljene man har.
Per B.
|
|
|
Re: Sous vide?
[Re: perbl]
#2529991
11/01/2019 12:50
|
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 3,821
Paulus
Besatt
|
Besatt
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 3,821 |
Ulempen med vannbad er jo at det er en stor dings som du må lagre i tillegg til de kjelene og baljene du allerede har. Sirkulatoren er en mindre dings som gjør det samme bare at den utnytter det du har for hånden samt at den er skalerbar.
|
|
|
Re: Sous vide?
[Re: Paulus]
#2529993
11/01/2019 12:57
|
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
GeirK
More than words
|
More than words
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744 |
Ulempen med vannbad er jo at det er en stor dings som du må lagre i tillegg til de kjelene og baljene du allerede har. Sirkulatoren er en mindre dings som gjør det samme bare at den utnytter det du har for hånden samt at den er skalerbar. Portabel også - hvis man feks skal ha den med på hytta
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
|
|
|
Re: Sous vide?
[Re: H.Iversen]
#2530047
11/01/2019 19:20
|
Registrert: Nov 2014
Innlegg: 515
AndreasLie
Avhengig
|
Avhengig
Registrert: Nov 2014
Innlegg: 515 |
Sirkulator er helt knall. Den får plass i en skuff eller i bagen når den skal være med på hytta. Jeg har brukt min i feks vaskebøtte, alubøtte, vasken, pinnekjøttkjele og oppbevaringsboks, alt etter hvilken størrelse jeg trengte eller hadde tilgjengelig der og da.
|
|
|
Re: Sous vide?
[Re: H.Iversen]
#2530064
11/01/2019 22:59
|
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
perbl
More than words
|
More than words
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633 |
Da ble det en Anova på tilbud hos Kitchntime, samt vakuumeringsmaskina Arne_And anbefalte. Tok med et sett med 20x30-poser inntil videre, for å ha noe å starte med.
Antok jeg kan klare meg uten sånne kuler inntil videre.
Per B.
|
|
|
|
|