Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd
Side 1 av 2 1 2

Sous vide?

Sous vide? #2524911 03/12/2018 12:08
Registrert: Jun 2011
Innlegg: 6,870
H.Iversen Offline OP
Søk hjelp!
OP Offline
Søk hjelp!
Registrert: Jun 2011
Innlegg: 6,870
Hvis jeg skulle kjøpe meg en sous vide, hvor billig kan jeg gjøre det uten at kvaliteten blir helt ræv? Hvilke merker/typer anbefales og anbefales ikke? Ser man får sett med sirkulator og vakumeringsmaskin helt ned i 1000-1500kr.


Håkon. Insta-Håkon
2012 Ibis Mojo HD
2012 9:Zero:7
Re: Sous vide? [Re: H.Iversen] #2524915 03/12/2018 12:19
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 5,584
erikskon Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 5,584
Jeg har ikke handlet selv, men har vært veldig nære på å kjøpe OBH Nordica sin sirkulator fordi at den ser ut til å ha høyest kapasitet. Har vel ikke bruk for å kunne varme 40 liter (og mer) til vanlig, men dersom man skulle finne seg ansvarlig for et større lag en gang kunne det være kjekt å bare vakumpakke noen store klumper kjøtt og la det stå og putre.

Re: Sous vide? [Re: H.Iversen] #2524921 03/12/2018 13:12
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 3,821
P
Paulus Offline
Besatt
Offline
Besatt
P
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 3,821
Anbefaler deg sansaire. De er konkurs så det blir vel slutt på tilgangen på disse hvis ingen har tatt over produksjonen. Sansaire er lett å bruke, tar lite plass og er veldig støysvak. En kompis har obh sin sirkulator. Den er bra den også men en del større og bråker mer. Han synes det blir irriterende i lengden så han setter den på badet hvis han skal koke noe over lang tid. Skal du tilberede mer enn 8kg kjøtt i slengen ville jeg vurdert to sirkulatorer.

Re: Sous vide? [Re: H.Iversen] #2524923 03/12/2018 13:23
Registrert: Nov 2014
Innlegg: 515
A
AndreasLie Offline
Avhengig
Offline
Avhengig
A
Registrert: Nov 2014
Innlegg: 515
Har hatt min Anova i mange år nå og den fungerer knall. Sjekk om du finner noen på finn feks. Problemet med noen av de billigere er at de ikke klarer å holde tempen jevn nok. Husker ikke om det var OBH jeg testet mot for noen år siden, men den kom fra elkjøp i hvertfall. Der skulle jeg ha biffen på 54 grader. Den var over 57 flere ganger og ble derfor for mye kokt. Anova'en går opp og ned bare noen få tideler over set temperatur.

Skjeldent du trenger en som klarer med enn 20l vann.

Re: Sous vide? [Re: H.Iversen] #2524925 03/12/2018 13:28
Registrert: Aug 2011
Innlegg: 1,872
ØysteinS Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
Registrert: Aug 2011
Innlegg: 1,872
Har Anova Wifi (med blåtann) . Kan ikke finne noe negativt å si om den, etter etpar års eierskap. Greit å kunne følge med den, og styre den via mobiltelefon. Brukes sporadisk.

https://thewirecutter.com/reviews/best-sous-vide-gear/

Re: Sous vide? [Re: H.Iversen] #2525021 04/12/2018 05:50
Registrert: Jul 2015
Innlegg: 2,377
E
eOpseth Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
E
Registrert: Jul 2015
Innlegg: 2,377
Aller viktigste er en som er stor nok for din bruk, og en god vakumpakker (de billige ryker ofte fort).


It is by riding a bicycle that you learn the contours of a country best, since you have to sweat up the hills and can coast down them – Ernest Hemingway
Re: Sous vide? [Re: H.Iversen] #2525024 04/12/2018 06:23
Registrert: Sep 2010
Innlegg: 988
O
ohjelm Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
O
Registrert: Sep 2010
Innlegg: 988
Henger meg på temaet. Har fått stekeovn med souse vide. Tips til vakuumpakker? Sett på denne: OBH Nordica 7949 Supreme Food Sealer


You cant't buy happiness. But you can buy a bike, and that's pretty close.
Re: Sous vide? [Re: ohjelm] #2525027 04/12/2018 07:12
Registrert: Nov 2014
Innlegg: 515
A
AndreasLie Offline
Avhengig
Offline
Avhengig
A
Registrert: Nov 2014
Innlegg: 515
Sitat: ohjelm
Henger meg på temaet. Har fått stekeovn med souse vide. Tips til vakuumpakker? Sett på denne: OBH Nordica 7949 Supreme Food Sealer


Funker bra den hos meg ihvertfall. Veldig greit at å ha posene på rull for da kan man kappe til lengden man trenger.

Re: Sous vide? [Re: H.Iversen] #2525028 04/12/2018 07:16
Registrert: Dec 2003
Innlegg: 11,314
Arne_And Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Dec 2003
Innlegg: 11,314
Jeg hadde en OBH vakuumpakker som var ganske dårlig helt fra start, og etterhvert sluttet å fungere. Hovedproblemet med den var manglende kontroll når jeg pakket fuktig mat, selv om jeg satte den på "forsiktig" og "fuktig" så sluttet den ikke å suge i tide. Når jeg kuttet den manuelt så slapp den inn luft før den forseglet posen. Jeg fikk den heller aldri til å fungere med flasker eller vakuumbokser. Så jeg var nesten glad den dagen den sluttet å virke og jeg kunne kjøpe meg en bedre maskin. Da kjøpte jeg FoodSaver V-2860, den er jeg kjempefornøyd med. Den gir full kontroll over vakuumeringen, du kan f.eks. pulsvakuumere til det er akkurat passe, og så forsegle. Den slipper ikke inn noe luft.



Re: Sous vide? [Re: H.Iversen] #2525041 04/12/2018 08:17
Registrert: Sep 2004
Innlegg: 210
J
johanhs Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
J
Registrert: Sep 2004
Innlegg: 210
Jeg vurderer også sousvide, men et viktig aspekt lurer jeg på;
Toksikologene advarer mot å varme mat som er pakket i plast.
Det er forskjell på plast og de med mye plastmykner i skal være værst. Er det gjort tiltak i vakumeringsplasten for bruk til sousvide eller har man bare ikke lyst til å tenke så mye på det...?

Re: Sous vide? [Re: johanhs] #2525043 04/12/2018 08:36
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Sitat: johanhs
Er det gjort tiltak i vakumeringsplasten for bruk til sousvide


Ja.
"kan brukes i mikrobølgeovn og kokende vann"
https://www.obhnordica.no/produkter/kjok...aler-bags-small


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Sous vide? [Re: H.Iversen] #2525049 04/12/2018 08:54
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 3,821
P
Paulus Offline
Besatt
Offline
Besatt
P
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 3,821
Jeg bruker aldri vakuumpakker sammen med sirkulatoren. Holder i massevis med en ziplockpose eller en annen egnet pose som du lukker når den er oppi vannbadet. Har en OBH Supreme som jeg bruker til å vakuumpakke mat jeg skal fryse ned. Men synes ikke den er verdt pengene og anbefaler å kjøpe noe med en raskere og kraftigere pumpe hvis du absolutt skal ha en vakuumpakker. Etter min mening er en vakuumpakker en unødvendig utgift hvis du kun/mest skal bruke den til sous vide.

Re: Sous vide? [Re: H.Iversen] #2525091 04/12/2018 11:21
Registrert: Nov 2014
Innlegg: 515
A
AndreasLie Offline
Avhengig
Offline
Avhengig
A
Registrert: Nov 2014
Innlegg: 515
Jeg kjøper biff i hele stykker når det er på tilbud også deler jeg opp i passe størrelser og vakumpakker sammen med en klatt smør og noen ganger krydder. Da kan jeg bare ta biffen rett fra fryseren og opp i sous vide karret. Da holder biffen seg bra også.

Ziplock funker også fint, men synes maten holder seg bedre vakumpakket

Kjører forresten også AEG sous vide ovn hjemme, den fungerer også bra og er nøye på temp, men koster litt for mye til at den anbefales ICON_SMILE

Redigert av AndreasLie; 04/12/2018 11:22.
Re: Sous vide? [Re: GeirK] #2525290 05/12/2018 15:44
Registrert: Sep 2004
Innlegg: 210
J
johanhs Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
J
Registrert: Sep 2004
Innlegg: 210
Sitat: GeirK
Sitat: johanhs
Er det gjort tiltak i vakumeringsplasten for bruk til sousvide


Ja.
"kan brukes i mikrobølgeovn og kokende vann"
https://www.obhnordica.no/produkter/kjok...aler-bags-small

Men er dette tiltaket at plasten ikke krymper/revner i høy temperatur, eller at plasten slipper ut mindre avgasser i høy temperatur?
Det er det siste jeg tenkert på.

Re: Sous vide? [Re: H.Iversen] #2525357 06/12/2018 05:39
Registrert: Jul 2015
Innlegg: 2,377
E
eOpseth Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
E
Registrert: Jul 2015
Innlegg: 2,377
Hva er høy temperatur? I en Sous Vide er vel tempen alt mellom 52-70 grader alt ettersom hva man lager.


It is by riding a bicycle that you learn the contours of a country best, since you have to sweat up the hills and can coast down them – Ernest Hemingway
Re: Sous vide? [Re: eOpseth] #2525410 06/12/2018 11:24
Registrert: Sep 2013
Innlegg: 219
Bøygen Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
Registrert: Sep 2013
Innlegg: 219
kan fort være høyere også.
lagde pulled pork for en tid tilbake, og da kjørte jeg 90 grader i et døgn.

Resultatet ble fortreffelig ICON_SMILE

Re: Sous vide? [Re: johanhs] #2525436 06/12/2018 13:27
Registrert: Mar 2014
Innlegg: 110
andreer Offline
Tørr bak øra
Offline
Tørr bak øra
Registrert: Mar 2014
Innlegg: 110
Sitat: johanhs
Sitat: GeirK
Sitat: johanhs
Er det gjort tiltak i vakumeringsplasten for bruk til sousvide


Ja.
"kan brukes i mikrobølgeovn og kokende vann"
https://www.obhnordica.no/produkter/kjok...aler-bags-small

Men er dette tiltaket at plasten ikke krymper/revner i høy temperatur, eller at plasten slipper ut mindre avgasser i høy temperatur?
Det er det siste jeg tenkert på.


Selve hovedmassen av plasten, altså polyetylen / nylon, er vel allmenn regnet for å være ufarlig på temperaturer opptil og forbi kokepunktet. Den største bekymringen har vel vært BPA, et mykgjørende tilsetningsstoff som brukes i plast. Ser jo at OBH Nordica selv reklamerer på den linken med at de posene er BPA-fri.

Selv BPA er vel ikke bevist å være spesielt farlig, og er ikke forbudt i Norge eller EU generelt. Så det er opp til hver enkelt å passe på hva de kjøper. Men siden mange forbrukere er opptatt av dette tror jeg egentlig det meste av sous-vide produkter er BPA-fri.

Re: Sous vide? [Re: andreer] #2525448 06/12/2018 15:52
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 3,821
P
Paulus Offline
Besatt
Offline
Besatt
P
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 3,821
Sitat: andreer
Sitat: johanhs
Sitat: GeirK
Sitat: johanhs
Er det gjort tiltak i vakumeringsplasten for bruk til sousvide


Ja.
"kan brukes i mikrobølgeovn og kokende vann"
https://www.obhnordica.no/produkter/kjok...aler-bags-small

Men er dette tiltaket at plasten ikke krymper/revner i høy temperatur, eller at plasten slipper ut mindre avgasser i høy temperatur?
Det er det siste jeg tenkert på.


Selve hovedmassen av plasten, altså polyetylen / nylon, er vel allmenn regnet for å være ufarlig på temperaturer opptil og forbi kokepunktet. Den største bekymringen har vel vært BPA, et mykgjørende tilsetningsstoff som brukes i plast. Ser jo at OBH Nordica selv reklamerer på den linken med at de posene er BPA-fri.

Selv BPA er vel ikke bevist å være spesielt farlig, og er ikke forbudt i Norge eller EU generelt. Så det er opp til hver enkelt å passe på hva de kjøper. Men siden mange forbrukere er opptatt av dette tror jeg egentlig det meste av sous-vide produkter er BPA-fri.


Bare en tilleggsopplysning. Jeg leste en artikkel fra et bransjeblad hvor det sto at BPA ikke var noe farligere enn BPS som erstattet BPA. Produsentene håpte det ikke ble nye mediaoppslag siden de ikke hadde noen erstatninger som var noe bedre enn det de brukte i dag.

Re: Sous vide? [Re: AndreasLie] #2529756 10/01/2019 08:58
Registrert: May 2014
Innlegg: 497
S
svene Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
S
Registrert: May 2014
Innlegg: 497
Sitat: AndreasLie
Jeg kjøper biff i hele stykker når det er på tilbud også deler jeg opp i passe størrelser og vakumpakker sammen med en klatt smør og noen ganger krydder. Da kan jeg bare ta biffen rett fra fryseren og opp i sous vide karret. Da holder biffen seg bra også.

Ziplock funker også fint, men synes maten holder seg bedre vakumpakket

Kjører forresten også AEG sous vide ovn hjemme, den fungerer også bra og er nøye på temp, men koster litt for mye til at den anbefales ICON_SMILE


Hvor lenge ekstra tid regner du når du kjører maten direkte fra fryst tilstand? Vurderer å prøve frossen laks i biter direkte i sous-viden men finner litt avvikende tider på nettet. Anbefalingene jeg finner varierer fra 15-30 min ekstra litt uavhengig sv kjøtt/fisketype.


Gresset er like brunt på den andre siden.
Re: Sous vide? [Re: svene] #2529761 10/01/2019 09:34
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Sitat: svene
Vurderer å prøve frossen laks i biter direkte i sous-viden men finner litt avvikende tider på nettet. Anbefalingene jeg finner varierer fra 15-30 min ekstra litt uavhengig sv kjøtt/fisketype.


Laks bør uansett ligge en stund i saltlake før sous vide, så slipper du at den hvite protein-guffa kommer ut


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Sous vide? [Re: H.Iversen] #2529774 10/01/2019 10:50
Registrert: Nov 2014
Innlegg: 515
A
AndreasLie Offline
Avhengig
Offline
Avhengig
A
Registrert: Nov 2014
Innlegg: 515
Har ikke prøvd fisk, men ca en halvtime lengre er fint. Sikkert litt mindre på laks, siden den tåler mindre.

Re: Sous vide? [Re: H.Iversen] #2529775 10/01/2019 10:57
Registrert: May 2014
Innlegg: 497
S
svene Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
S
Registrert: May 2014
Innlegg: 497
Takk for svar, skal prøve en runde rett fra frysern og se hvor mye protein som skilles ut. Får vurdere å tine filetene i fremtiden og ha de i saltlake først som GeirK skriver, om det blir mye hvit guffe.


Gresset er like brunt på den andre siden.
Re: Sous vide? [Re: H.Iversen] #2529803 10/01/2019 13:43
Registrert: Sep 2010
Innlegg: 988
O
ohjelm Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
O
Registrert: Sep 2010
Innlegg: 988
Noen som benytter dampovn med sous vide funksjon? Min har det og jeg synes tidsbruken som er oppgitt i boken som fulgte med avviker såpass fra oppskrifter på nettet at funksjonen er nærmest ubrukelig. Eks med laks: 15min i oppskrifter, men 100 min brukerhåndboka...


You cant't buy happiness. But you can buy a bike, and that's pretty close.
Re: Sous vide? [Re: H.Iversen] #2529852 10/01/2019 18:44
Registrert: May 2014
Innlegg: 497
S
svene Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
S
Registrert: May 2014
Innlegg: 497
Dampovnen bruker vel vanndampen til å varme opp maten og ikke vannbad. Energioverføring fra dampen til maten er nok en del lavere enn fra vann til maten som vanlig sous-vide benytter. Vil tro det er derfor du må ha mye lengre tid for oppvarmingen.


Gresset er like brunt på den andre siden.
Re: Sous vide? [Re: H.Iversen] #2529929 11/01/2019 09:06
Registrert: Nov 2014
Innlegg: 515
A
AndreasLie Offline
Avhengig
Offline
Avhengig
A
Registrert: Nov 2014
Innlegg: 515
Jeg har sous vide på min AEG ovn og eneste forskjellen jeg merker fra sirkulatoren er at jeg må opp et par grader i forhold til kjernetemp. Men igjen, har ikke brukt ovnen på laks, men det er fordi jeg liker å steke den i panne. Alt for mye jobb for 15 min, når det man får det perfekt i panna ICON_SMILE En hel biff derimot som får ligge en 2 timers tid, da blir det perfekt med sous vide.

Re: Sous vide? [Re: H.Iversen] #2529965 11/01/2019 11:41
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
perbl Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
Jeg har også planer om å handle inn, men sliter med å bestemme meg for om jeg skal handle konveksjonsbasert vannbad eller en løs sirkulator.

Vannbadet har fordel at det er én dings, så man slipper å ha separate enheter og store kjeler, og er litt mer set and forget. Uten bevegelige deler kan det hende det kan leve litt lengre og?

Mens sirkulatoren er kanskje hakket mer presis for de større prosjektene, samt billigere og fleksibel, iom at man kan bruke de kjelene eller plastbaljene man har.


Per B.
Re: Sous vide? [Re: perbl] #2529991 11/01/2019 12:50
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 3,821
P
Paulus Offline
Besatt
Offline
Besatt
P
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 3,821
Ulempen med vannbad er jo at det er en stor dings som du må lagre i tillegg til de kjelene og baljene du allerede har. Sirkulatoren er en mindre dings som gjør det samme bare at den utnytter det du har for hånden samt at den er skalerbar.

Re: Sous vide? [Re: Paulus] #2529993 11/01/2019 12:57
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Sitat: Paulus
Ulempen med vannbad er jo at det er en stor dings som du må lagre i tillegg til de kjelene og baljene du allerede har. Sirkulatoren er en mindre dings som gjør det samme bare at den utnytter det du har for hånden samt at den er skalerbar.


Portabel også - hvis man feks skal ha den med på hytta


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Sous vide? [Re: H.Iversen] #2530047 11/01/2019 19:20
Registrert: Nov 2014
Innlegg: 515
A
AndreasLie Offline
Avhengig
Offline
Avhengig
A
Registrert: Nov 2014
Innlegg: 515
Sirkulator er helt knall. Den får plass i en skuff eller i bagen når den skal være med på hytta. Jeg har brukt min i feks vaskebøtte, alubøtte, vasken, pinnekjøttkjele og oppbevaringsboks, alt etter hvilken størrelse jeg trengte eller hadde tilgjengelig der og da.

Re: Sous vide? [Re: H.Iversen] #2530064 11/01/2019 22:59
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
perbl Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
Da ble det en Anova på tilbud hos Kitchntime, samt vakuumeringsmaskina Arne_And anbefalte. Tok med et sett med 20x30-poser inntil videre, for å ha noe å starte med.

Antok jeg kan klare meg uten sånne kuler inntil videre.


Per B.
Side 1 av 2 1 2

Moderator  support 

Terrengsykkel utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Kristoffer Kippernes Utstyrsredaktør: Øyvind Aas
Salg og marked: Alexander Hagen | Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt
Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå