Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd

Er det en pizzaiolo i salen?

Er det en pizzaiolo i salen? #2038524 05/12/2015 19:45
Registrert: Jul 2009
Innlegg: 3,194
V
vehe Offline OP
Besatt
OP Offline
Besatt
V
Registrert: Jul 2009
Innlegg: 3,194
Jeg lager forholdsvis mye pizza på fritiden og må innse at den vanlige stekeovnen ikke duger med sine 350c. Er det noen pizza-entusiaster der ute som har tatt steget å kjøpt en dedikert pizzaovn? (Vedfyrt utgår dessverre)

Info om pris, modell og plassering mottas med takk ICON_SMILE

Re: Er det en pizzaiolo i salen? [Re: vehe] #2038580 06/12/2015 13:14
Registrert: Aug 2008
Innlegg: 1,286
PålGnål Offline
Veteran
Offline
Veteran
Registrert: Aug 2008
Innlegg: 1,286
Klipp sperra på pyrolysen til stekeovnen.


På tide å begynne å trene igjen...
Re: Er det en pizzaiolo i salen? [Re: vehe] #2038641 06/12/2015 18:31
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,466
Furu Offline
/Stig
Offline
/Stig
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,466
Sitat: vehe
....må innse at den vanlige stekeovnen ikke duger med sine 350c.
Er det vanlig? Jeg har aldri hatt en vanlig ovn for temp over 275c.
Hvilken type har du?


Stig

Re: Er det en pizzaiolo i salen? [Re: vehe] #2038660 06/12/2015 19:50
Registrert: Jun 2005
Innlegg: 762
S
Skikongen Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
S
Registrert: Jun 2005
Innlegg: 762
Min har max 275, kombinert med pizzastål synes jeg den gjør jobben.

Re: Er det en pizzaiolo i salen? [Re: vehe] #2038662 06/12/2015 19:55
Registrert: Apr 2005
Innlegg: 1,009
A
anderssb Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
A
Registrert: Apr 2005
Innlegg: 1,009
Trodde ikke det fantes ovner for hjemmebruk som går over 300 grader. Jeg bruker stål, og da synes jeg resultatet blir OK med 300grader og grillelementet på maks.

Re: Er det en pizzaiolo i salen? [Re: PålGnål] #2038676 06/12/2015 20:50
Registrert: Jun 2010
Innlegg: 231
Nire Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
Registrert: Jun 2010
Innlegg: 231
Sitat: PålGnål
Klipp sperra på pyrolysen til stekeovnen.

Hvordan?

Re: Er det en pizzaiolo i salen? [Re: vehe] #2039542 08/12/2015 20:58
Registrert: May 2007
Innlegg: 711
S
samuel Offline
Avhengig
Offline
Avhengig
S
Registrert: May 2007
Innlegg: 711
Kjøp en Memphis pelletsgrill og pizza stål. Den kan gå til 350C. Det fine er at du kan ha den som en smoker og lage de herligste spareribs og pulledpork.
Det finnes noen saker til Weber griller også eller bruk en Comodogrill alla Primo.

Re: Er det en pizzaiolo i salen? [Re: Nire] #2039612 09/12/2015 06:36
Registrert: Aug 2008
Innlegg: 1,286
PålGnål Offline
Veteran
Offline
Veteran
Registrert: Aug 2008
Innlegg: 1,286
Sitat: Nire
Sitat: PålGnål
Klipp sperra på pyrolysen til stekeovnen.

Hvordan?

Nå har jeg ikke prøvd dette selv, men på min ovn går det ei fysisk sperre i inngrep for å låse ovnsdøra. I tillegg har døra en bryter som indikerer når den er åpen/lukket. Denne må nok også "lures" til å indikere lukket dør.

Memphis Grill med pizzastål er også en glimrende ide, men man må kjøpe direct flame insert i tillegg. Min går bare til 316 grader(600F). Skal man kjøpe pro eller elite, så blir det meget dyrt.


På tide å begynne å trene igjen...
Re: Er det en pizzaiolo i salen? [Re: vehe] #2040345 10/12/2015 18:21
Registrert: May 2007
Innlegg: 711
S
samuel Offline
Avhengig
Offline
Avhengig
S
Registrert: May 2007
Innlegg: 711
På Memphis skal du ikke bruke direct flame insert når du broker pizza stål. Jeg har ekstra rist slik at pizzastålet kommer lengre vekk fra varmen og får mer overvarme.
Den Direct flame iinserten har jeg også. Brukes til å steke biff ol. som trenger litt direkte varme.

PålGnål du har en Advantage og du må opp I dyrere modeler for å komme opp til 350C.
Jeg har byttet min regulator (den med display og knapper) pga. reklamasjon og har tydligvis fått feil. Jeg klager ikke :-)

Re: Er det en pizzaiolo i salen? [Re: samuel] #2040374 10/12/2015 21:01
Registrert: Aug 2008
Innlegg: 1,286
PålGnål Offline
Veteran
Offline
Veteran
Registrert: Aug 2008
Innlegg: 1,286
Sitat: samuel
På Memphis skal du ikke bruke direct flame insert når du broker pizza stål. Jeg har ekstra rist slik at pizzastålet kommer lengre vekk fra varmen og får mer overvarme.
Den Direct flame iinserten har jeg også. Brukes til å steke biff ol. som trenger litt direkte varme.

PålGnål du har en Advantage og du må opp I dyrere modeler for å komme opp til 350C.
Jeg har byttet min regulator (den med display og knapper) pga. reklamasjon og har tydligvis fått feil. Jeg klager ikke :-)

Ja, jeg oppdaget da jeg begynte å bruke grillen nå. Jeg har ikke direct flame insert ennå, men må få kjøpt det inn, men synes 1.400kr for en perforert stålplate er i overkant.. Men men, må man så må man.
Pizzastål må kjøpes inn og da skal jeg ta med tipset om ekstra rist.


På tide å begynne å trene igjen...
Re: Er det en pizzaiolo i salen? [Re: PålGnål] #2040375 10/12/2015 21:18
Registrert: May 2007
Innlegg: 1,569
Jokis Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
Registrert: May 2007
Innlegg: 1,569
Drit i stålet. Kjøp ildfaste stener å bruke isteden. Mye billigere og mye bedre resultat.

Hilsen pizzaiolo.

Re: Er det en pizzaiolo i salen? [Re: Jokis] #2040383 10/12/2015 22:00
Registrert: Apr 2005
Innlegg: 1,009
A
anderssb Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
A
Registrert: Apr 2005
Innlegg: 1,009
Sitat: Jokis
Drit i stålet. Kjøp ildfaste stener å bruke isteden. Mye billigere og mye bedre resultat.

Hilsen pizzaiolo.


At stål gir bedre resultat i en hjemmeovn er godt dokumentert i Modernist Cuisine.

Re: Er det en pizzaiolo i salen? [Re: vehe] #2040384 10/12/2015 22:24
Registrert: Jun 2012
Innlegg: 3,260
J
JoachimV Offline
Besatt
Offline
Besatt
J
Registrert: Jun 2012
Innlegg: 3,260
Stål eller stein, uansett hva er greia? Varmer den i ovnen så blir pizza stekt underfra, hva med varme i ovnen, please enlighten me..






Re: Er det en pizzaiolo i salen? [Re: JoachimV] #2040392 11/12/2015 06:36
Registrert: Aug 2008
Innlegg: 1,286
PålGnål Offline
Veteran
Offline
Veteran
Registrert: Aug 2008
Innlegg: 1,286
Sitat: JoachimV
Stål eller stein, uansett hva er greia? Varmer den i ovnen så blir pizza stekt underfra, hva med varme i ovnen, please enlighten me..


Stein og stål leder varme bedre enn luft.


På tide å begynne å trene igjen...
Re: Er det en pizzaiolo i salen? [Re: anderssb] #2040393 11/12/2015 06:42
Registrert: May 2007
Innlegg: 1,569
Jokis Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
Registrert: May 2007
Innlegg: 1,569
Sitat: anderssb
Sitat: Jokis
Drit i stålet. Kjøp ildfaste stener å bruke isteden. Mye billigere og mye bedre resultat.

Hilsen pizzaiolo.


At stål gir bedre resultat i en hjemmeovn er godt dokumentert i Modernist Cuisine.


Jeg har begge deler og har nerda på pizzabaking i vanlig ovn i mange år. Jeg er ikke i tvil om at sten er bedre. MC er mulig absolutte sannheter for deg ,men ikke for alle.

Re: Er det en pizzaiolo i salen? [Re: vehe] #2040455 11/12/2015 09:36
Registrert: Jan 2009
Innlegg: 1,287
Kake Offline
Veteran
Offline
Veteran
Registrert: Jan 2009
Innlegg: 1,287
Har begge deler (stein i forskjellige utgaver og MC stålet. 20mm)

Til 1 pizza så er det ikke så stor forskjell på stål / stein.. når en kommer til seriel pizza nr 5+ er forskjellen STOR.. da er mye jernet bedre..


Never, ever make absolute, unconditional statements.
Re: Er det en pizzaiolo i salen? [Re: PålGnål] #2040496 11/12/2015 10:15
Registrert: Jun 2012
Innlegg: 3,260
J
JoachimV Offline
Besatt
Offline
Besatt
J
Registrert: Jun 2012
Innlegg: 3,260
Sitat: PålGnål
Sitat: JoachimV
Stål eller stein, uansett hva er greia? Varmer den i ovnen så blir pizza stekt underfra, hva med varme i ovnen, please enlighten me..


Stein og stål leder varme bedre enn luft.


Så med vanlig stekeovn, varme opp på full guff til steinen er varm for så og og steke med varmeelementene over og under?

For en n00b å prøve dette kan jeg begynne med stein fra Clas O?

Pizzasten fra Clas O






Re: Er det en pizzaiolo i salen? [Re: Jokis] #2040521 11/12/2015 10:45
Registrert: Apr 2005
Innlegg: 1,009
A
anderssb Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
A
Registrert: Apr 2005
Innlegg: 1,009
Sitat: Jokis
Sitat: anderssb

At stål gir bedre resultat i en hjemmeovn er godt dokumentert i Modernist Cuisine.


Jeg har begge deler og har nerda på pizzabaking i vanlig ovn i mange år. Jeg er ikke i tvil om at sten er bedre. MC er mulig absolutte sannheter for deg ,men ikke for alle.


Det har jeg og, og både jeg og alle jeg har snakket med er enige om at stål blir bedre. Jeg dro frem MC som kilde, siden det er en relativt anerkjent kilde på området som støtter dette. Men det er selvsagt ingen absolutte sannheter når man snakker om mat, og i en proff-ovn er det fortsatt stein, men da er det også høyere temperatur. Så for all del, man kan få godt resultat med stein også, og hvis du synes det funker så er det fint for deg!

Re: Er det en pizzaiolo i salen? [Re: JoachimV] #2040523 11/12/2015 10:48
Registrert: Apr 2005
Innlegg: 1,009
A
anderssb Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
A
Registrert: Apr 2005
Innlegg: 1,009
Sitat: JoachimV
Sitat: PålGnål
Sitat: JoachimV
Stål eller stein, uansett hva er greia? Varmer den i ovnen så blir pizza stekt underfra, hva med varme i ovnen, please enlighten me..


Stein og stål leder varme bedre enn luft.


Så med vanlig stekeovn, varme opp på full guff til steinen er varm for så og og steke med varmeelementene over og under?

For en n00b å prøve dette kan jeg begynne med stein fra Clas O?

Pizzasten fra Clas O


Eller 149 på Kitchn. https://www.kitchn.no/nettbutikk/gryter-og-panner/ild-og-ovnsfast/146680/

Kjør på! Det er bedre enn bakeplate. Maks temperatur, og la den varme seg lenge.

bare vær oppmerksom på at disse billige stenene har en tendens til å sprekke etter en stund.

Re: Er det en pizzaiolo i salen? [Re: vehe] #2040527 11/12/2015 10:54
Registrert: Apr 2005
Innlegg: 1,009
A
anderssb Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
A
Registrert: Apr 2005
Innlegg: 1,009
Her er et eksempel på hva som kommer ut fra pizzastålet hjemme. Hadde jeg hatt stort hus og god råd hadde jeg nok ønsket meg en vedfyrt ovn, men det her er ikke så aller værst:


Vedlegg
pizza - 1.jpg (67.4 KB, 1223 nedlastinger)
Pizza
Re: Er det en pizzaiolo i salen? [Re: anderssb] #2040579 11/12/2015 12:59
Registrert: Oct 2007
Innlegg: 3,010
Espen J Offline
Besatt
Offline
Besatt
Registrert: Oct 2007
Innlegg: 3,010
Sitat: anderssb
Sitat: Jokis
Sitat: anderssb

At stål gir bedre resultat i en hjemmeovn er godt dokumentert i Modernist Cuisine.


Jeg har begge deler og har nerda på pizzabaking i vanlig ovn i mange år. Jeg er ikke i tvil om at sten er bedre. MC er mulig absolutte sannheter for deg ,men ikke for alle.


Det har jeg og, og både jeg og alle jeg har snakket med er enige om at stål blir bedre. Jeg dro frem MC som kilde, siden det er en relativt anerkjent kilde på området som støtter dette. Men det er selvsagt ingen absolutte sannheter når man snakker om mat, og i en proff-ovn er det fortsatt stein, men da er det også høyere temperatur. Så for all del, man kan få godt resultat med stein også, og hvis du synes det funker så er det fint for deg!


Nå husker jeg ikke hva som står i MC (selv om jeg har lest mye der), og jeg har ingen av delene selv, men rent matematisk skal det vel i teorien være jevnheten av varmefordelingen som har alt å si? Med mindre en porøs stein vil gi noe innslag av luft som påvirker resultatet?


Trønder osv

Moderator  support 

Terrengsykkel utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Kristoffer Kippernes Utstyrsredaktør: Øyvind Aas
Salg og marked: Alexander Hagen | Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt
Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå