Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd

dry martini

dry martini #1365265 04/04/2012 16:37
Registrert: Feb 2009
Innlegg: 1,002
ulveroar Offline OP
Ringrev
OP Offline
Ringrev
Registrert: Feb 2009
Innlegg: 1,002
Har du en enkel heimesnekra oppskrift på en ginbasert martini? Prøver meg litt fram, men tar gjerne forslag.

Re: dry martini [Re: ulveroar] #1365266 04/04/2012 16:51
Registrert: Nov 2003
Innlegg: 10,685
gare Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Nov 2003
Innlegg: 10,685
Churchill sin oppskrift er muligens vel tørr?? Man drikker gin, og skuler bort på vermutflasken med jevne mellomrom.


Apatien i samfunnet er økende, og ingen bryr seg.
Re: dry martini [Re: ulveroar] #1365268 04/04/2012 16:54
Registrert: Sep 2001
Innlegg: 16,266
Espen Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Sep 2001
Innlegg: 16,266
Til en annen gang kan du kjøpe Noilly Prat. Den er god.

Ellers er det vel bare en liten og en stor dæsj.


e



*** Hjulbygging, service Chris King og alle typer sykkelmekanikk***

post@espenwettre.no
Re: dry martini [Re: gare] #1365270 04/04/2012 16:57
Registrert: Sep 2001
Innlegg: 16,266
Espen Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Sep 2001
Innlegg: 16,266
Ja den er vel i tørreste laget. Churchill ass!

Kommer an på hvor god Gin man bruker også.

Smake seg fram med de aktuelle varene er en god ide.



*** Hjulbygging, service Chris King og alle typer sykkelmekanikk***

post@espenwettre.no
Re: dry martini [Re: gare] #1365557 05/04/2012 08:35
Registrert: May 2006
Innlegg: 5,819
sanouka Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: May 2006
Innlegg: 5,819
Sitat: gare
Churchill sin oppskrift er muligens vel tørr?? Man drikker gin, og skuler bort på vermutflasken med jevne mellomrom.


En tørr DM som går fra fleip til fakta blir til ved at du slenger noen dråper vermut i shakeren (shaken not stirred) etter du har hatt isen i for så å helle det ut igjen (på den måten så er isbitene parfymert) for så å kjøre på med en femmer med Bombay feks. Normaloppskriften er vel 1cl til 4cl
I denne som med alt annet man skal nyte så er valg av råvarene en særdeles viktig del for å få det beste resultatet.......Oles Noilly Prat er et godt valg av vermut.
En såpass liten drink skal være crispy cold hele veien så nedkjøling av glasset på forhånd er ikke så dumt. Ikke glem sitronskallet til slutt ICON_SMILE
For de som vil ta det hele et steg lengre og vil servere sine gjester en Bond Martini så er oppskriften her, alle ingridiensene lar seg bestille på polet http://en.wikipedia.org/wiki/Shaken,_not_stirred


"It never gets easier, you just go faster."
Re: dry martini [Re: ulveroar] #1365971 05/04/2012 21:04
Registrert: Dec 2008
Innlegg: 1,787
Spiffhopeless Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
Registrert: Dec 2008
Innlegg: 1,787
His du mener churchill sin DM er for tørr og noilly prat blir for søtt kan du jo lage den slik jeg fikk den på Harrys New York bar. Vodka, Vermouth og Oliven.

Den er for viderekommne ..... eller alkoholikere ICON_LAUGH


"If you are going to die! make sure
its in the front of the peloton!"
Raphael Geminiani to Jacques Anquetil

If your not sleeping you should be eating.If your not eating you should be cycling
Re: dry martini [Re: ulveroar] #1365986 05/04/2012 21:34
Registrert: Apr 2007
Innlegg: 33,748
baronKanon Offline
Valgets kvaler
Offline
Valgets kvaler
Registrert: Apr 2007
Innlegg: 33,748
Dry Martini lages gjerne som en in and out. Hell vermut på isen, rør, hell ut vermuten, fyll på 6 cl gin av godt merke, rør rundt et par sekunder, sil over glass. Glasset skal være kjølt med isvann mens du blander drinken.

Isen smelter ikke nevneverdig når du rører, så det er ikke vann i drinken. Altså, skal du røre en drink, MÅ du ha kaldt røreglass.

Eneste lovlige vermut i en dry martini er Noilly Prat som nevnt over.

Gin skal være av bedre merke, f.eks. Tanquray, til nød Bombay Sapphire. IKKE noe drit som Gordons og andre blande-giner.

Dessuten, VIKTIG VIKTIG:
En dry martini skal garneres med 2 GRØNNE oliven UTEN paprika. Disse skal taes ut av olivenglasset og stikes på en tannpirker/fancy bar-ekvavilent FØR hele prosessen med mekking av drinken starter. Da får drittlaken rent passe av seg. Når drink er ferdig, legges tannpirkeren med nevnte oliven i glasset. Det er viktig at det er 2, for en Dry Martini nytes best med selskap.

Siste hånd på verket legges ved å tilsette en liten lime-twist: skjær av ytterst på skallet på en lime (størrelse med en 50-øring, R.I.P.), pek yttersiden av flaket mot drinken og bøy selve skallet bakover, så du får en halvmåne. Da vil litt oljer fra skallet dusjes over drinken, og gir litt god smak.

Og jeg må bare få lov til å peke på trådstarters spørsmål:
Det er ikke annen dry martini enn dry martini, og den har GIN, og er på 6cl. Dette gjelder også på byen i Norge. Får du en DM på mindre enn 6cl, skal den sendes tilbake og be dem lage en skikkelig drink. Kommer de med pølsevevet om at "det er ikke lov med drinker med mer enn 4cl i Norge", så er det bullshit når det gjelder klassiske, miksede drinker som f.eks. dry martini og long island iced tea.

Barsjef Eckhoff ut.


-Kristian
http://instagram.com/kreckhoff
Albatross!

Brems - smil - si hei!
Re: dry martini [Re: Spiffhopeless] #1366003 05/04/2012 22:24
Registrert: May 2006
Innlegg: 5,819
sanouka Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: May 2006
Innlegg: 5,819
Sitat: Spiffhopeless
His du mener churchill sin DM er for tørr og noilly prat blir for søtt kan du jo lage den slik jeg fikk den på Harrys New York bar. Vodka, Vermouth og Oliven.

Den er for viderekommne ..... eller alkoholikere ICON_LAUGH


Hadde en Absolut med spansk pepper hjemme som noen tullinger hadde med seg en gang. Den ble stående for hva skal man bruke det til? (litt sånn som soltørkede tomater)
Jo seff en variant av den der du fikk på Harrys, verste var at det faktisk var en cool greie riktignok for oss som har vært ute en vinternatt eller ti før ICON_SMILE
Edit: Serveres med svart oliven og et par tørkede spanske småchillier som forestiller Thelma & Louise på luftmadrass i poolen.

Redigert av sanouka; 05/04/2012 22:29.

"It never gets easier, you just go faster."

Moderator  support