Personlig synes jeg den gamle Specialissma var mye penere, men det var det vel ingen av proffene som ville bruke (etter hva jeg har fått med meg). Sånn sett "måtte" de kanskje endre den.
Selger for Brav Teamwear, Swix og Kalas teamwear. Ambassadør for Scott.
Jeg synes nok at felgbremsmodellen er penere siden den ikke har det konvekse styrerøret, krummingen nederst på setestagene, eller det rommet til setepinnekilen. Men: Dersom jeg var i markedet for en ny sykkel nå hadde jeg kjøpt denne i CK16. Og hengt på Record mekanisk.
Sett litt på specs og sånn. Sitte- og styregeometri er uendret tilsvarende XR4, dvs. at fronten er 5 mm lavere enn på gamle-Specialissima. Fremdeles pressfit krankhus, ikke noe T47 her. Fremdeles samme gaffelframløp i alle størrelser. Baktriangellengder som på XR4 Disc. Rund setepinne 27,2 mm. Man må så vidt jeg kan forstå bruke FSAs ACR framspring- og styrer. Mekaniske girkabler er ikke skjult.
Kult om dette blir rammen proffene bruker til neste år. Vil jo tro at Bianchi har stivet opp krankhuset. Man kan si mye pent om XR4, men ikke at rammen er pen.
Bianchier har ikke hatt vannrette overrør på 20 år eller mer. Pantani...
.... konvekse styrerøret, krummingen nederst på setestagene, eller det rommet til setepinnekilen .....
Ja jøss bevares den nye utgaven er jo pen sammenlignet med det meste annet av skivesykler (spesielt aerorammer) men ikke helt sykt nydelig som den gamle.
Da synes jeg faktisk (i all beskjedenhet) min lilla 2018 CAAD12 DA Disc er penere, den har riktignok QR bak og litt flere kabler som slenger. Min har Dura Ace 9100 mekanisk men ikke de voldsomme skivene. Har veid min, slik jeg fikk den, til 7,40 kg (str 52) uten pedaler / flaskeholdere og 28 mm slangeløse dekk. Ikke ille for en sykkel med aluminiums-ramme, felger med profil og skiver. Ser ut som den avbildede i artikkelen er 52 også, https://granfondo-cycling.com/review-cannondale-caad12-disc-dura-ace/
Redigert av EmilZipp; 26/10/202007:46.
Super X, CAAD12, FATCAAD, Ripley og på exit listen Supersix og 3T Exploro
Jeg synes nok at felgbremsmodellen er penere siden den ikke har det konvekse styrerøret, krummingen nederst på setestagene, eller det rommet til setepinnekilen.
Virker som det er bred enighet om dette, spesielt overgangen ved setepinne. Jeg synes det er merkelig at produsenter klarer å bomme såpass grovt på akkurat dette punktet (gjelder ikke kun Bianchi), når flere merker allerede har klart å få til dette supersmooth, her kunne man med fordel brukt copy-paste.
Sitat: Valentino
Man må så vidt jeg kan forstå bruke FSAs ACR framspring- og styrer.
Tror man kan velge styre fritt så lenge det har hull inn mot stem.
Kudos til Bianchi for å tilby masse fargeralternativer!
Vi kan vente oss en tsunami av omtale, analyse og tester de kommende dagene. Tipper tastaturet går varmt i Landeveis redaksjon as we speak.
Jeg prøver som regel å se på sykler slik de er tiltenkt fra designernes side mer enn hva jeg hadde forestilt meg i eget hode. Det er gjerne mer interessant og fruktbart, og fører til mindre misnøye og sutring med alt som er galt.
Men om jeg noen gang skulle sette meg i skyld og gjeld for å anskaffe en toppramme, hadde jeg tenkt at det måtte bli Specialissima Disc. Så jeg må gjøre et unntak denne gang.
Og ja, jeg er helt personlig og rent egoistisk litt skuffet.
Jeg hadde kort sagt håpet at Bianchi skulle tørre å gjøre en Aethos. Altså sette opplevelse, følelse og estetikk i høysetet. Og nedprioritere rittegenskapene.
Men nye Specialissima, med sin aerodynamiske utforming og geometri arvet fra suksessrike Oltre XR4, går i motsatt retning.
Vibrasjonsdempende CounterVail beholdes selvsagt, men dekklaringen på 28 mm er, som CyclingTips skriver, underwhelming.
Og FSA ACR lider under de samme skjønnhetsflekkene man finner på flere integrerte styreoppsett. Men ja, hullet er jo der for annen løsning.
Bianchi satser på ritt og medaljer, og det gjør de sikkert rett i. Kritikken vil stilne når resultatene tikker inn. Men det er ikke drømmerammen for meg og mitt bruk, uten at det betyr noe som helst.
For all del: Jeg synes fortsatt det er en feiende flott sykkel, om ikke en blendende skjønnhet som forgjengeren. I celeste.
Og kudos til Bianchi for ikke umiddelbart å lansere den som el-sykkel, slik Cannondale gjorde med SuperSix
28 mm er nok til alt unntatt Paris-Roubaix, og Bianchi er i tillegg temmelig konservative: Felg-Specialissimaen (25 mm nominelt) er fremdeles innenfor ETRTOs 4mm-klaringskrav med 28 mm dekk.
Specialissima-navnet alltid har vært til rittsykler. Slik sett var det litt kjipt at de hadde en annen modell som var stivere i krankhuset parallelt med felgvarianten.
Det er ikke ut til at Bianchi har endret underrørsprofilen. Ser ikke bort fra at den delen av formen er akkurat lik. Det skjer noen interessante formmessige ting omkring setepinneområdet, det ser nok bedre ut på nært hold enn på mange av bildene.
Så: Nyklassisk dobbeltriangelramme for skivebremser, med aerodynamisk front, men runde eller kantet-runde rør for øvrig (underrøret er 10-kantet tror jeg).
Kjetil Bjarne Wallentinsen Haaland Attaché culturel à Landevei et landevei.no. Moderateur på Landeveisforumet Facebook Twitter: @landevei
Vibrasjonsdempende CounterVail beholdes selvsagt, men dekklaringen på 28 mm er, som CyclingTips skriver, underwhelming.
Og FSA ACR lider under de samme skjønnhetsflekkene man finner på flere integrerte styreoppsett. Men ja, hullet er jo der for annen løsning.
Rart at et stort merke som Bianchi tyr til en ganske middelmådig tredjepartsløsning på styreintegrering. Canyon, BMC, Specialized, Cannondale m.fl har jo laget sine egne varianter her. Flere av disse er vesentlig enklere å ha med å gjøre enn FSA sin løsning.
Nå har jo Bianchi samarbeidet med FSA i bortimot manns minne da, og med ACR kan man etter hva jeg leser i det minste snu.
De fleste av disse andre løsningen kommer jo også i varianter uten den spesielle integreringen. EF-laget sykler med Cannondale-sykler med vanlig stem/styre. BMCs sine rimeligere sykler kommer med vanlig stem/stem. Specialized tilbyr utvendig føring på løse rammer og rimeligere modeller osv.
Da har jeg endret navn på tråden som gikk fra fargediskusjon til modelldiskusjon slik at den nå rett og slett heter Bianchi Specialissima.
/mod
Det er hyggelig at Bianchi har gått tilbake til understatement-designideen fra 2015 eller når det nå var felgbremsutgaven ble lansert. Den nye lakkjobben er jo enda fredeligere enn originalen, det er kun 3 dekaler på hver side.
Kjetil Bjarne Wallentinsen Haaland Attaché culturel à Landevei et landevei.no. Moderateur på Landeveisforumet Facebook Twitter: @landevei
Må si jeg er litt skuffet jeg også. Sikler etter ny klassisk ramme neste høst og var "litt" klar for å bla opp for en Specialissima. Men det sitter langt inne å blåse såpass mye på en sykkel som har sånne skjønnhetsfeil. Fronten og området rundt setepinnen er turn-off. Da frister Gallium fra Argon 18 mer.
You cant't buy happiness. But you can buy a bike, and that's pretty close.
Kjekt at den gamle (felg) har fått like diskret lakkjobb som den nye (skive). Beste Specialissima-lakkjobben til dato bortsett fra en enkelt detalj: Den sjablonglakkerte ørnen på styrerøret på min egen er digg.
Tillegg: De to rammene har samme fargekode. Noe har skjedd i bildebehandlingen.
Kjetil Bjarne Wallentinsen Haaland Attaché culturel à Landevei et landevei.no. Moderateur på Landeveisforumet Facebook Twitter: @landevei
Man får jo innfestning til setepinne noe lavere med kile, så det kan på papiret gi bedre vibrasjonsdemping bak. Men jeg tipper at (spesielt for rammer med kile langt oppe) dette gjøres pga utseende. Da syntes jeg det er rart at Bianchi (og deres landsmenn hos Willier) har klart å surre det til totalt. Ellers er jeg helt enig med Ole Christian i at rammen så bedre ut naken.
Det er noe med å se både form og farge i bevegelse.
Bare synd at introduksjonsvideoene for rene landeveissykler alltid er så fryktelig alvorlige. Til forskjell fra f.eks. Cervélo Áspero, GT Grade og Marin Four Corners
Og nå har hans altså fått prøve sykkelen. Første test vi har sett?
Ikke at David Arthur pleier å være den mest kritiske, han har åpenbart en annen forretningsmodell, som vi også kan se av de dvelende bildene av Sidi-sko og HJC-hjelm men han er kunnskapsrik og gir som regel relevant informasjon. Og så er det fint å se mer av både sykkel og gruppesett.