Lav maksteperatur på induksjonsplate?
|
Lav maksteperatur på induksjonsplate?
#2456233
19/12/2017 08:54
|
Registrert: Oct 2008
Innlegg: 886
Kanondal
OP
Ringrev
|
OP
Ringrev
Registrert: Oct 2008
Innlegg: 886 |
Jeg har en (ny) 50cm komfyr med plater som gir for liten effekt når det trengs. Den har ceramisk topp der platene har maks effekt på 1700W. For å løse problemet tenkte jeg å ha en ekstraplate jeg kan bruke når det skal stekes kjøttdeig etc. Jeg har funnet en som ser bra ut; https://www.netonnet.no/art/hjem-og-frit...0/212367.11299/Jeg oppdager så at den har en termostat som slår ut på 240grader. Holder dette for å brune kjøtt etc?
En av SYKKELGUTTA på Sæter.
|
|
|
Re: Lav maksteperatur på induksjonsplate?
[Re: Kanondal]
#2456271
19/12/2017 10:43
|
Registrert: Nov 2003
Innlegg: 10,685
gare
More than words
|
More than words
Registrert: Nov 2003
Innlegg: 10,685 |
Jeg forstår ikke helt hvordan 1700 watt kan være for lite, jeg vil egentlig anbefale å steke i flere omganger, ta kjøttet ut av kjøleskapet tidlig nok og utover det er jeg sikker på at 240 grader er mer enn du noensinne vil behøve(for å brune kjøtt)
Apatien i samfunnet er økende, og ingen bryr seg.
|
|
|
Re: Lav maksteperatur på induksjonsplate?
[Re: gare]
#2456283
19/12/2017 11:09
|
Registrert: Oct 2008
Innlegg: 886
Kanondal
OP
Ringrev
|
OP
Ringrev
Registrert: Oct 2008
Innlegg: 886 |
Takk for svar, da blir det en slik ekstraplate.
Vi har ikke noe problem andre steder med dette, men etter at komfyren ble byttet i leilighet på fjellet har vi opplevd at vi ikke har hatt høy nok temperatur til enkel matlaging. Det kan godt hende at problemet skyldes at platen kutter ved for lav temperatur og at vi derved opplever for liten effekt (=temperatur).
En av SYKKELGUTTA på Sæter.
|
|
|
Re: Lav maksteperatur på induksjonsplate?
[Re: Kanondal]
#2456330
19/12/2017 13:46
|
Registrert: May 2006
Innlegg: 124
Magnus2
Tørr bak øra
|
Tørr bak øra
Registrert: May 2006
Innlegg: 124 |
Hvis du sliter med og steke kjøttdeig, da må det vell være noe galt?! Tenkt hvordan det blir med jerngryte... Send den tilbake
|
|
|
Re: Lav maksteperatur på induksjonsplate?
[Re: Kanondal]
#2456349
19/12/2017 15:00
|
Registrert: Aug 2005
Innlegg: 2,011
oyvin
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Aug 2005
Innlegg: 2,011 |
Jeg holder en knapp på at det er stekepanna. Jeg hadde en stekepanne som hadde sånne symptomer da jeg gikk over til induksjon, mens jernstekepanna var ikke noe problem.
Spurt vinner duellen. Terskel avgjør hvilken. Instant person - just add coffee
|
|
|
Re: Lav maksteperatur på induksjonsplate?
[Re: Kanondal]
#2456355
19/12/2017 16:44
|
Registrert: Jul 2017
Innlegg: 6,936
anonym22
Anonym22
|
Anonym22
Registrert: Jul 2017
Innlegg: 6,936 |
Du er sikker på at det er i induksjon? Høres mer ut som keramisk topp uten induksjon. Den dårligste typen komfyr noensinne.
|
|
|
Re: Lav maksteperatur på induksjonsplate?
[Re: Kanondal]
#2456358
19/12/2017 17:12
|
Registrert: Oct 2003
Innlegg: 2,419
engekri
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Oct 2003
Innlegg: 2,419 |
På vår koketopp måtte vi legge på en liten "lask/overledning" siden den hadde 25A kurs. Teoretisk kan den nå levere 6000watt.
Hvor stor er kursen som går inn i koketoppen din?
Det er vel ingen som _faktisk_ steker kjøttdeigen i to omganger?
|
|
|
Re: Lav maksteperatur på induksjonsplate?
[Re: engekri]
#2456361
19/12/2017 17:31
|
Registrert: Oct 2002
Innlegg: 533
bamse_bra
Avhengig
|
Avhengig
Registrert: Oct 2002
Innlegg: 533 |
Jo, hvis jeg en sjelden gang har vanlig kjøpekjøttdeig så må man det for å få stekt den skikkelig. Med elg og hjort helt uten vann så steker jeg fint 600g pakke fra frossen uten problem....
|
|
|
Re: Lav maksteperatur på induksjonsplate?
[Re: bamse_bra]
#2456362
19/12/2017 17:44
|
Registrert: Jul 2017
Innlegg: 6,936
anonym22
Anonym22
|
Anonym22
Registrert: Jul 2017
Innlegg: 6,936 |
Jo, hvis jeg en sjelden gang har vanlig kjøpekjøttdeig så må man det for å få stekt den skikkelig. Med elg og hjort helt uten vann så steker jeg fint 600g pakke fra frossen uten problem.... Har du induksjon? Med alt annet så blir panna fort for kald av en helt pakke kjøttdeig, men med induksjon kan den svis mer enn ødelagt på full guffe.
|
|
|
Re: Lav maksteperatur på induksjonsplate?
[Re: bamse_bra]
#2456367
19/12/2017 18:37
|
Registrert: Feb 2013
Innlegg: 3,163
anonym
Besatt
|
Besatt
Registrert: Feb 2013
Innlegg: 3,163 |
Jo, hvis jeg en sjelden gang har vanlig kjøpekjøttdeig så må man det for å få stekt den skikkelig. Med elg og hjort helt uten vann så steker jeg fint 600g pakke fra frossen uten problem.... Kjøtt inneholder mellom 70-80% vann helt naturlig, så fremst du ikke steker tørket kjøtt, så er vennprosenten til stedet. MEN, det er stor forskjell å steke rom-temperert kjøttdeig, kontra rett fra kjøleskapet, hvis pannen er litt dårlig. Det er store forskjeller i hvor godt pannen overfører varmen. En måte å finne det ut på, er hvor lang tid man bruker på å koke opp en liter vann. Der kommer forskjellen i panner veldig godt frem.
|
|
|
Re: Lav maksteperatur på induksjonsplate?
[Re: anonym22]
#2456368
19/12/2017 19:02
|
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
GeirK
More than words
|
More than words
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744 |
Du er sikker på at det er i induksjon? Høres mer ut som keramisk topp uten induksjon. Den dårligste typen komfyr noensinne. Han sier heller ikke at nåværende kokeplate er av induksjonstypen
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
|
|
|
Re: Lav maksteperatur på induksjonsplate?
[Re: GeirK]
#2456369
19/12/2017 19:10
|
Registrert: Jul 2017
Innlegg: 6,936
anonym22
Anonym22
|
Anonym22
Registrert: Jul 2017
Innlegg: 6,936 |
Ah, tittelen gjelder bare den ekstraplata han vurderer å kjøpe!
|
|
|
Re: Lav maksteperatur på induksjonsplate?
[Re: gare]
#2456371
19/12/2017 19:30
|
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
perbl
More than words
|
More than words
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633 |
ta kjøttet ut av kjøleskapet tidlig nok Toillball, tror du fortsatt på den myten der? Skal sies jeg og trodde det der var nødvendig før jeg leste Hobbykokken som faktisk tok en skeptisk tilnærming til vedtatte sannheter. Jeg digger når sånne ting jeg "vet" viser seg å være oppspinn. Like reell som "steke for å forsegle saften inne i kjøttet". Fasiten har talt: https://hobbykokken.no/2017/10/15/temperering-av-kjott/
Redigert av perbl; 19/12/2017 19:33.
Per B.
|
|
|
Re: Lav maksteperatur på induksjonsplate?
[Re: perbl]
#2456376
19/12/2017 20:16
|
Registrert: Oct 2009
Innlegg: 1,814
knuthaug
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Oct 2009
Innlegg: 1,814 |
Det er så sant så sant. Hadde veldig stor suksess med å steke en svær tjukk biff på grillen i sommer på indirekte varme (30-40 minutter) og så kjøre maillard-svien til slutt. Saftigere og jevnere stekt biff har jeg aldri fått til. Poenget er tiden det tar for temperaturen å trenge inn til midten av kjøttet. Anbefaler https://www.youtube.com/watch?v=uXqv6jxaKhk for mere mythbusting.
Redigert av knuthaug; 19/12/2017 20:17.
|
|
|
Re: Lav maksteperatur på induksjonsplate?
[Re: perbl]
#2456380
19/12/2017 20:32
|
Registrert: Jul 2017
Innlegg: 6,936
anonym22
Anonym22
|
Anonym22
Registrert: Jul 2017
Innlegg: 6,936 |
Veldig opptatt han var av hvorvidt det gikk fortere å steke. Poenget med romtemperert kjøtt (som iallfall tar tre timer på kjøkkenbenken for en vanlig tynn biff), er jo jevnere rødhet - ikke rødere i midten enn mot ytterkanten. Hvor stor betydning det har for smak og mørhet er en annen sak, men synes ikke det der var særlig bra testing. Jeg ville iallfall testet med samme biff delt i to og smakstestet, mørhetstestet og sammenliknet. Ørten andre artikler på nett har iallfall testet mer på resultat enn stekehastighet. Eller som hobbykokken skriver i en annen artikkel  : «Ta ut kjøttet av kjøleskapet i god tid før steking. Mange kokebøker anbefaler 1/2 time, jeg synes at en times gir enda bedre resultatet. Ved å putte en iskald biff i panna trekker kjøttet seg fort sammen og blir fastere i kjøttet med en gang. Jo mindre avstanden er i temperatur er mellom kjøttet og panna, jo bedre.» https://hobbykokken.no/2011/06/18/saken-er-biff/knuthaug, langsteking blir ikke helt sammenliknbart, da oppnår man jo uansett jevn rødhet.
|
|
|
Re: Lav maksteperatur på induksjonsplate?
[Re: knuthaug]
#2456383
19/12/2017 20:54
|
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
GeirK
More than words
|
More than words
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744 |
Poenget er tiden det tar for temperaturen å trenge inn til midten av kjøttet. Det er her sous vide gjør ting fryktelig enkelt.
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
|
|
|
Re: Lav maksteperatur på induksjonsplate?
[Re: anonym22]
#2456384
19/12/2017 21:03
|
Registrert: Oct 2002
Innlegg: 533
bamse_bra
Avhengig
|
Avhengig
Registrert: Oct 2002
Innlegg: 533 |
Jo, hvis jeg en sjelden gang har vanlig kjøpekjøttdeig så må man det for å få stekt den skikkelig. Med elg og hjort helt uten vann så steker jeg fint 600g pakke fra frossen uten problem.... Har du induksjon? Med alt annet så blir panna fort for kald av en helt pakke kjøttdeig, men med induksjon kan den svis mer enn ødelagt på full guffe. Jada. Har det. Og. Ja det går Ann, har gassbluss på 6kw og. Så klarer å svi den. Men den koker gjerne først uansett. Er overrasket over hvor stor forskjell det er på kjøpt storfe karbonadedeig og elg/hjortedeig.
|
|
|
Re: Lav maksteperatur på induksjonsplate?
[Re: bamse_bra]
#2456385
19/12/2017 21:07
|
Registrert: Jul 2017
Innlegg: 6,936
anonym22
Anonym22
|
Anonym22
Registrert: Jul 2017
Innlegg: 6,936 |
Det hjelper å kjøpe de som er uten tilsatt vann og salt.
|
|
|
Re: Lav maksteperatur på induksjonsplate?
[Re: anonym22]
#2456387
19/12/2017 21:12
|
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
perbl
More than words
|
More than words
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633 |
Veldig opptatt han var av hvorvidt det gikk fortere å steke. Poenget med romtemperert kjøtt (som iallfall tar tre timer på kjøkkenbenken for en vanlig tynn biff), er jo jevnere rødhet - ikke rødere i midten enn mot ytterkanten. Hvor stor betydning det har for smak og mørhet er en annen sak, men synes ikke det der var særlig bra testing. Jeg ville iallfall testet med samme biff delt i to og smakstestet, mørhetstestet og sammenliknet. Ørten andre artikler på nett har iallfall testet mer på resultat enn stekehastighet.
Det er vel det som gjøres i artikkelen på http://www.seriouseats.com/2013/06/the-food-lab-7-old-wives-tales-about-cooking-steak.html som han nevner i bloggposten sin. Eller som hobbykokken skriver i en annen artikkel  : «Ta ut kjøttet av kjøleskapet i god tid før steking. Mange kokebøker anbefaler 1/2 time, jeg synes at en times gir enda bedre resultatet. Ved å putte en iskald biff i panna trekker kjøttet seg fort sammen og blir fastere i kjøttet med en gang. Jo mindre avstanden er i temperatur er mellom kjøttet og panna, jo bedre.» https://hobbykokken.no/2011/06/18/saken-er-biff/knuthaug, langsteking blir ikke helt sammenliknbart, da oppnår man jo uansett jevn rødhet. Og det er jo nettopp det som er poenget med å være ydmyk nok til å teste det man "vet", og eventuelt tilpasse eget verdensbilde. Når mange proffer snakker om å ta ut kjøttet en halvtime før det skal stekes, kan vi være enige om at det er helt meningsløst?
Redigert av perbl; 19/12/2017 21:12.
Per B.
|
|
|
Re: Lav maksteperatur på induksjonsplate?
[Re: perbl]
#2456388
19/12/2017 21:26
|
Registrert: Jul 2017
Innlegg: 6,936
anonym22
Anonym22
|
Anonym22
Registrert: Jul 2017
Innlegg: 6,936 |
Ja, halvtime er meningsløst. Det må ligge til det blir romtemperert hvis det skal kunne utgjøre en forskjell. Ikke akkurat grundig den seriouseats heller. Hvorfor tester ikke Hobbykokken det han selv skriver: «Ved å putte en iskald biff i panna trekker kjøttet seg fort sammen og blir fastere i kjøttet med en gang.» Jeg har egentlig ikke sett en artikkel som gjør en god test, altså om samme biff delt i to hvor den ene er stekt fra fire grader og andre fra tjue grader blir forskjellig av betydning. Litt ulik jevnhet på rødheten ganske sikkert, men blir det mørhetsforskjell osv. Kanskje jeg må prøve selv, jeg tester jo vanligvis bare med ulike biffer  .
Redigert av anonym22; 19/12/2017 21:35.
|
|
|
Re: Lav maksteperatur på induksjonsplate?
[Re: anonym22]
#2456390
19/12/2017 22:12
|
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
perbl
More than words
|
More than words
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633 |
Jeg har egentlig ikke sett en artikkel som gjør en god test, altså om samme biff delt i to hvor den ene er stekt fra fire grader og andre fra tjue grader blir forskjellig av betydning. Litt ulik jevnhet på rødheten ganske sikkert, men blir det mørhetsforskjell osv. Kanskje jeg må prøve selv, jeg tester jo vanligvis bare med ulike biffer  . Han tester nå temperatur ganske bra. Og er ikke kjøttkonsistens og tilberedningen av kjøtt særs avhengig av temperaturen?
Per B.
|
|
|
Re: Lav maksteperatur på induksjonsplate?
[Re: perbl]
#2456394
20/12/2017 04:59
|
Registrert: Jul 2017
Innlegg: 6,936
anonym22
Anonym22
|
Anonym22
Registrert: Jul 2017
Innlegg: 6,936 |
Jo, kjernetemperatur er alfa omega det. Men det utelukker ikke alt annet. Dette er særs lite grundig som sagt. Det må jo blindtestes på smak og mørhet osv. om dette skulle avgjort noe som helst. Om du tilbereder på 60 grader eller 160 grader utgjør jo forskjell, selv om du oppnår 56 graders kjernetemperatur på begge måter.
Jeg skulle gjerne visst om pannestekt (spesifikt pannestekt) fra fire eller tjue grader utgjør forskjell. Jeg ønsker ikke å forsvare myte her, men disse artiklene er ikke overbevisende, de sammenlikner bl.a. ikke nok egenskaper
|
|
|
Re: Lav maksteperatur på induksjonsplate?
[Re: Kanondal]
#2456518
20/12/2017 21:23
|
Registrert: Jun 2017
Innlegg: 65
X29
Medlem
|
Medlem
Registrert: Jun 2017
Innlegg: 65 |
|
|
|
|
|