Sitat: brede
Sitat: sykkeloyvind
Hvis så er så dukker det opp et nytt problem om startpuljer osv. Hvis alle konkurrerer i en åpen klasse, og alle konkurrerer i sin respektive aldersklasse, så bør alle starte sammen. I hvert fall de som sykler like langt og er av samme kjønn.
Om jeg kan velge tar jeg heller "slosskampen" i startslusa enn ute på stien. Kjørte en-rundens utgaven for to år siden og jeg gjorde meg noen tanker om hvor kul rittopplevelsen kunne vært om jeg hadde sluppet å passere over 200 ryttere som fikk starte foran meg kun basert på at de er født seinere :-/ Av alle som startet hadde jeg 3de flest passeringer så følelsen av mye passeringer er ikke bare subjektiv.

Jeg ser egentlig ikke noen grunn til å splitte opp på bakgrunn av kjønn eller distanse. Selv om de fleste kjører en eventuell runde 2 saktere enn den første blir det mye flere passeringer om en-rundes starter bak alle i to-runders. I praksis blir det omvendt seeding da de tregeste i to-runder starter foran de raskeste i en-runder.

Nå sykler ikke jeg like fort som brede, men såpass at jeg kom topp 10 i min klasse i 1 runde. Da jeg var ung (under 40) var det greit å sykle en runde, men som gamlis synes jeg det var utrolig kjipt. Selv med ganske mange minutter mellom puljene tok det ikke lange tiden før jeg måtte begynne å ta igjen lange køer av syklister. Med mye singletrack ble det ofte ikke helt pene forbikjøringer.
Etter en start i 40+ en runde, kjører jeg nå to runder selvom formen nok passer bedre til en runde. En seedet start er nok lurere. Tror heller ikke det gjør så mye å blande en og to runder. De som sykler to runder sykler jevnt over raskere. Ulempen er at det blir mere uoversiktelig for de som kjemper om klasseseier/pallen.