Sitat: sls
Sitat: sykkeloyvind
Sitat: tbh
Hva med bare en runde for junior elite. 2 runder er vel litt i overkant når rundetiden ligger på 1,5 til 2 timer.


Hvor langt kjører Jr Elite i Birken?


Det var da et meningsløst svar på et godt spørsmål. Det viktigste er vel at Jr Elite får en distanse som gir er artig for mange å delta på. Deltagelsen i Jr Elite i Birken er vel heller ikke så mye å skryte av. Tiltrekker seg tydeligvis ikke mangfoldet av gode norske juniorer. Generelt så synes jeg Terrengsykkelrittet kunne hatt godt av en konsolidering. Hva med å bort fra 1 og 2 runder og heller lage 1 runde som tar drøye 2 1/2 timer for snittet? Så kan man heller forlenge litt for Eliten hvis det blir cup-ritt og forkorte litt for de yngste.


Jo, spørsmålet er ganske godt, men Terrengsykkelrittet i eliteklassen(e) er et maratonritt. Det er ikke et maratonritt hvis det varer under to timer, selv ikke for jr, som ofte sykler vesentlig lengre ritt. Da blir det et middels langt terrengsykkelritt, også for jr.

Juniorer som ikke vil sykle to runder kan sykle aldersbestemt en runde.

Det er mange ritt som ikke har noen kortere varianter å tilby, og det er mange ritt som ikke er maratonritt. Vi ønsker at mange skal ha lyst til å være med på Terrengsykkelrittet, men også at det skal være et maratonritt som varer en del lengre enn UB-cup, rundbaneritt og andre kortere terrengsykkelritt.

Å ha to runder, i stedet for en lengre er ikke en spikret løsning, men har vist seg å være gunstig med tanke på antall løypevakter osv.


Øyvind Aas
Utstyrsredaktør Fri Flyt AS
terrengsykkel.no
landevei.no
utemagasinet.no
friflyt.no