Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd
Side 4 av 6 1 2 3 4 5 6

Hva skal til for å få opp rittdeltagelsen?

Re: Hva skal til for å få opp rittdeltagelsen? [Re: Gew88] #2712695 03/07/2022 09:50
Registrert: Aug 2006
Innlegg: 7,296
Oddefa Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: Aug 2006
Innlegg: 7,296
For meg er ritt både morsomt og motiverende og må absolutt ikke være i toppform for å delta. Men etter å ha blitt skadet og antagelig blir borte fra sykling (som krever innsats) i lang tid så er det ikke det å ikke få sykle ritt som er kjipt, men generelt å ikke fåsykle turer, vanlig trening etc som er savnet. Og tror nok mange som har det slik. Men mener også det er kjempeviktig at vi får beholdt de ritt som blir arrangert og vil gjøre mitt for å bidra og delta. Mange gode innspill her og en flott tråd. Enig i det meste som sies.

Vil dele ritt inn 2 deler. Vanlige ritt og opplevelsesritt.
Opplevelsesritt som OV og Jotunheimen Rundt (for å ta både terreng og landeveis ritt) krever mye logistikk, har noe spesielt ved seg som gjør at rittene handler mye om forkant og etterkant opplevelsen også. Dette er ikke ritt som en kaster seg på fordi "fikk plutselig ledig i dag", men som både krever planlegging mht jobb, familie etc, men også spesifikk trening i lang periode for å få mest mulig ut av totalopplevelsen. Her tenker jeg det er greit at det koster litt, men er såpass gjerrig selv at når jeg ser priser nord for 2000 så bremser jeg fort. Tror nok det gjelder mange også.

"vanlige" ritt tenker jeg mindre lokale ritt. Og her tror jeg noen priser seg litt ut. Er selvsagt klar over at mange/ de fleste nå tar ting på sparket, sjekker yr hver gang man går på do selv dager en ikke har noen planer etc. Ta for eksempel rittet vi arrangerte i mai, Terningenrittet. Vi tok 500 kr i påmelding. "Alle" som sykler rittet elsker løypa, slik at det er en god gjenganger. Det er en kort løype, samtidig så er tilbakemelding fra mange "nonelite", men fortsatt spreke mosjonister at løypa fint kunne vært 3 runder i stedet for 4, pga den har nok og krevende nok selv med 3 runder.
Så her har vi snakket om endre neste år til 3 runder for tur og 4 for elite (så kan heller de som vil ha 4 akseptere å bli lystefyll i elite men få "nyte" 4 runder). Men feks for min del vil det si jeg sykler litt i overkant av timen ved normale forhold. For meg så er det ikke noe logistikkproblem da jeg bor 1.5 km fra start. Jeg syntes også det er akseptabelt å betale 500 kr for både støtte klubben min, være et godt forbilde (på deltagelse) og ikke minst sykle min favorttitstier som ritt. Men for noen som bor i Oslo feks, "ok, jeg har hørt at dette rittet i Elverum er drittmorsomt", men jeg skal da betale 500 kr for delta på rittet, kjøre 4 t+ t/r, betale veiagifter, drivstoff som hvis dieselbil tilsammen tilsvarer sikkert 1000 kr +- på en slik tur. Alt for å sykle i overkant av 1 time.
Da tror jeg summen 500 (eller 499 som det som fint heter he he) blir "nei" for mange. Høres banalt ut, men for mange tror jeg bare det å betale feks 100 kr mindre (399) vil gjøre at vi lettere kaster oss rundt, får med andre ("koster jo bare 399, bli med da ?". Skal ikke nevne navn på ritt men fikk bakoversveis når jeg så noen priser på ritt i vår.

Gode rollemodeller er feks Trysil Knut som gikk nå var vel 350 eller 399 ? Meldte meg på Ceresrittet selv om jeg ikke hadde tenkt ritt den helga, fordi "det kostet jo bare 350 og jeg får tid". MItt regnestykke er at hvis forskjellen er at 100 deltar og betaler 500, eller 150 deltar og betaler 400 så blir sistnevnte både en økonomisk bedre opplevelse for arrangør, men som også er mye mer motiverende. Og hvis 150 deltar så er det det sikkert noen venner til de siste 50 som tenker "da får jeg jaggu bli med også". Alt dette har jeg snakket med rittleder på Terningenrittet og han er enig med meg. Så tipper vi neste år gjør noe med det, tror også feks summen vi har på 499 er arvet etter årene rittet ble fulltegnet på dager (maks 200 i voksenrittet).
En annen ting vi også snakket om er supertbillig førstepris, feks 300 kr hvis påmelding før en eller annen dato tidlig vår. Krever selvsagt at vi får annonsert/avklartrittet mye tidligere en i år. Jeg vet mange ser på hvem som deltar og gjerne vil sykle ritt hvor venner, konkurrenter etc sykler og da velger konkurranseaspektet foran evt trase. Når noen melder seg på tidlig er det fort at andre kan hive seg på for å "spikre" planen med både familie og rittopplegg.
Konklusjon: tror rittarrangør skal ta sjansen på mindre inntekter men flere deltagere. Forstår selvsagt at det ikke er rom for store underskudd, eller over flere år. Men da må en tørre å gjøre det billig nok.

Er ikke sunnmøring, men romsdaling, og dessverre ikke slekt med Røkke eller Gjelstein, hvis noen av dere syntes jeg blir vel økonomisk. Ellers tror jeg alle rundbanene som dukker opp vil ha positiv utvikling på rekruttering og spår at om vi noen år har mange veldig gode terrengmiljøer for ungdom. Men dyrt utstyr og til dels mangler på det vil være en utfordring. Ellers kunne jeg tenkt meg noen rene grus/turritt over lange distanser, men sikkert et helvete av byråkrati og kjipe grunneiere som vil begrense muligheter.

Re: Hva skal til for å få opp rittdeltagelsen? [Re: Oddefa] #2712720 03/07/2022 13:05
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,509
Øyvind V Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,509
Sitat: Oddefa
Ellers tror jeg alle rundbanene som dukker opp vil ha positiv utvikling på rekruttering og spår at om vi noen år har mange veldig gode terrengmiljøer for ungdom.

Håper og tror det samme. 55 deltakere i M13-14 på NC Rye, 25-30 i Nilsbyen, rundt 30 i M13 på UM... Det synes jeg er brukbare deltakertall.

Re: Hva skal til for å få opp rittdeltagelsen? [Re: larsdx] #2712726 03/07/2022 13:42
Registrert: Jun 2005
Innlegg: 1,916
A
Andreas83 Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
A
Registrert: Jun 2005
Innlegg: 1,916
Sitat: larsdx
Jeg ønsker ikke å oppnå noe. Poenget er at dette er et eksempel på en holdning som gjennomsyrer det organiserte sykkel-Norge. Det er gutta krutt i 40-50-årene i masterklassen som regjerer, det viktigste er å vinne, ikke å delta og vanlige mosjonister føler seg lett utafor i mange sammenhenger.

Selvfølgelig andre faktorer som trender, gravel og emtb som spiller inn, men det får man ikke gjort noe med.
Jeg synes du bringer frem svært gode poenger. Hvis fokuset kun er på gjengangerne, og rekrutering går via deres venner og familie, vil arrangørene gå glipp av en enorm kundegruppe. De hundretusenvis av sofaslitere som har kommet i gang med trening, og som synes ritt virker litt skummelt. Disse kundene ønsker å føle seg litt anerkjent når de har pushet seg 50-100km, i det som for dem er en enorm fysisk utfordring.

Gjengangerne blir færre og færre av naturlige årsaker som mangel på tid, helseutfordringer og alder. Tråden viser jo også at flere av dem har økte forventninger og krav for at de skal delta på ritt.

SiljeKHs forslag om rittambassadører virker veldig bra. Ved at en potensiell kunde kan lufte litt tanker ovenfor en vennlig sykkelsjel forsvinner noe av frykten for å delta. I tillegg vil det at en person har brukt tid på de "dumme spørsmålene" gjøre at den potensielle kunden føler litt mer forpliktelse til å delta/fullføre. Etter rittet skal det kanskje ikke så mye til for å motivere kunden for å delta engang til. Gikk det dårlig eller var blytungt, holder det med litt trøst og lovord. Gikk det bra, vil litt skryt være motiverende for et nytt ritt. Alle mennesker liker skryt. Ikke alle mennesker har et naturlig konkurranseinstinkt (mot andre eller segselv), men det øker hvis man får tid til å utvikle seg.

Sofasliter- og kontorrottegruppene er store, og sponsorer er kanskje interessert i disse kundegruppene. Det er en gruppe kunder som gjerne må ha nytt av "alt" ettersom de blir i bedre form.

Redigert av Andreas83; 03/07/2022 13:44.

Medlem på Kvinneguiden for menn: Terrengsykkelforumet
Re: Hva skal til for å få opp rittdeltagelsen? [Re: Panda] #2712743 03/07/2022 18:43
Registrert: Nov 2013
Innlegg: 1,052
Gew88 Offline OP
Ringrev
OP Offline
Ringrev
Registrert: Nov 2013
Innlegg: 1,052
Sitat: Panda

Nå har vi riktignok ikke TdF i Norge, men i DK arrangerer de også turritt sammen med Danmark Rundt. Ikke helt så mange deltakere naturligvis.
Hvorfor gjøres ikke noe lignende i Arctic Tour eller Tourof norway?
Spill det inn til arrangørene... Tipper det blir nei pga kostnad.


Mjøndalen IF Sykkel

Re: Hva skal til for å få opp rittdeltagelsen? [Re: knutspeed] #2712744 03/07/2022 18:54
Registrert: Nov 2013
Innlegg: 1,052
Gew88 Offline OP
Ringrev
OP Offline
Ringrev
Registrert: Nov 2013
Innlegg: 1,052
Sitat: knutspeed
Må bare påpeke at dette er jaggu en bra tråd! Kudos til alle, og keep it up!

En lite hjertesukk: informasjon og nettsider. De siste årene har det vært mange arrangører som kun bruker Facebook. Dette er styggedom! Det bør finnes en egen nettside for rittet, trenger ikke være fjong, men må inneholde riktig og oppdatert informasjon som et minimum. Enda bedre om det er en aktiv "ofte stilte spørsmål"- seksjon slik at spørsmål om dasser i startområde, parkering og nærmeste ladestasjon er tilgjengelig for de som balanserer på gjerdet, og at man selv kan stille flere dumme spm som legges ut til glede for andre. All fjorårs-info i innholdet må vekk før folk begynner å myse på å delta.

God og tydelig info via hjemmesider og e-post har vippet meg inn i ritt nesten hver gang, mens uorganiserte tråder på FB eller gammel/feil info har spikret meg skikkelig fast i det berømte gjerdet


+1

Jeg hadde ansvar for MIF Sykkel sin nettside og det er fiksa mellom 20-22 på en kveld i sofaen.


Mjøndalen IF Sykkel

Re: Hva skal til for å få opp rittdeltagelsen? [Re: Oddefa] #2712747 03/07/2022 19:12
Registrert: Nov 2013
Innlegg: 1,052
Gew88 Offline OP
Ringrev
OP Offline
Ringrev
Registrert: Nov 2013
Innlegg: 1,052
Sitat: Oddefa
Ta for eksempel rittet vi arrangerte i mai, Terningenrittet. Vi tok 500 kr i påmelding. "Alle" som sykler rittet elsker løypa, slik at det er en god gjenganger. Det er en kort løype, samtidig så er tilbakemelding fra mange "nonelite", men fortsatt spreke mosjonister at løypa fint kunne vært 3 runder i stedet for 4, pga den har nok og krevende nok selv med 3 runder.
Så her har vi snakket om endre neste år til 3 runder for tur og 4 for elite (så kan heller de som vil ha 4 akseptere å bli lystefyll i elite men få "nyte" 4 runder). .


Jeg ser dere fikk noen tilbakemeldinger på det, men hvis det er 5 som har sagt det kan det jo hende mange flere vil fortsatt ha 4 runder? Jeg tror selv, når vi snakker om Terningen, at det rittet er såpass særegent mtp andel sti at det vil ikke tiltrekke seg nybegynnere og "grussyklister". Jeg er ganske overbevist om at gjennomsnittsnivået på de som starta i Terningen i år er høyere enn i ganske mange andre ritt. Det føltes i hvertfall slik.
Jeg ville beholdt 4 runder(og håpa på litt tørrere forhold), men kanskje en 100-lapp lavere pris er lurt.

Glemte å spørre rittlederen om det da vi sykla sammen rundt omtrent hele Osensjøen.

Redigert av Gew88; 03/07/2022 19:12.

Mjøndalen IF Sykkel

Re: Hva skal til for å få opp rittdeltagelsen? [Re: Gew88] #2712817 04/07/2022 10:59
Registrert: May 2006
Innlegg: 5,064
Otoen Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: May 2006
Innlegg: 5,064
Sitat: Gew88
Sitat: Oddefa
Ta for eksempel rittet vi arrangerte i mai, Terningenrittet. Vi tok 500 kr i påmelding. "Alle" som sykler rittet elsker løypa, slik at det er en god gjenganger. Det er en kort løype, samtidig så er tilbakemelding fra mange "nonelite", men fortsatt spreke mosjonister at løypa fint kunne vært 3 runder i stedet for 4, pga den har nok og krevende nok selv med 3 runder.
Så her har vi snakket om endre neste år til 3 runder for tur og 4 for elite (så kan heller de som vil ha 4 akseptere å bli lystefyll i elite men få "nyte" 4 runder). .


Jeg ser dere fikk noen tilbakemeldinger på det, men hvis det er 5 som har sagt det kan det jo hende mange flere vil fortsatt ha 4 runder? Jeg tror selv, når vi snakker om Terningen, at det rittet er såpass særegent mtp andel sti at det vil ikke tiltrekke seg nybegynnere og "grussyklister". Jeg er ganske overbevist om at gjennomsnittsnivået på de som starta i Terningen i år er høyere enn i ganske mange andre ritt. Det føltes i hvertfall slik.
Jeg ville beholdt 4 runder(og håpa på litt tørrere forhold), men kanskje en 100-lapp lavere pris er lurt.

Glemte å spørre rittlederen om det da vi sykla sammen rundt omtrent hele Osensjøen.


Jeg er nok enig i dette, og med tanke på at folk kommer fra diverse steder litt unna så vil man kanskje få sykla mest mulig for pengene:). Kanskje man kun tenkt motsatt, hatt en egen klasse for de som ønsker en real maratonlengde, med feks 8-10 runder:).

Og prisen ja, den må ned…


CK ELVERUMRe: Hva skal til for å få opp rittdeltagelsen? [Re: Gew88] #2712820 04/07/2022 11:29
Registrert: Apr 2010
Innlegg: 2,780
stosu Offline
Besatt
Offline
Besatt
Registrert: Apr 2010
Innlegg: 2,780
Eller gå for 2 distanser: 2 runder for de ferskeste, og 4 runder for de som vil ha mest mulig sti for pengene.
Dersom jeg må sykle elite for å sykle 4 runder til neste år kan det godt hende jeg sykler elite dersom formen er som i år eller bedre ICON_SMILE


Det er ikke starten som er for hard, det er avslutningen som er for dårlig


Re: Hva skal til for å få opp rittdeltagelsen? [Re: stosu] #2712825 04/07/2022 11:58
Registrert: May 2006
Innlegg: 5,064
Otoen Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: May 2006
Innlegg: 5,064
Sitat: stosu
Eller gå for 2 distanser: 2 runder for de ferskeste, og 4 runder for de som vil ha mest mulig sti for pengene.
Dersom jeg må sykle elite for å sykle 4 runder til neste år kan det godt hende jeg sykler elite dersom formen er som i år eller bedre ICON_SMILE


Samme tenker jeg, selv om jeg sprakk etter runde to:).


CK ELVERUMRe: Hva skal til for å få opp rittdeltagelsen? [Re: Gew88] #2712826 04/07/2022 11:59
Registrert: May 2006
Innlegg: 5,064
Otoen Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: May 2006
Innlegg: 5,064
Første gang jeg tenker "hva med flere runder"… igrunn en spennende tanke. Hvorfor ikke en klasse hvor tida blir nærmere 4 timer. Hadde vært vondt:).


CK ELVERUMRe: Hva skal til for å få opp rittdeltagelsen? [Re: Andreas83] #2712827 04/07/2022 12:08
Registrert: Jun 2022
Innlegg: 398
U
Ubro Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
U
Registrert: Jun 2022
Innlegg: 398
Sitat: Andreas83
Sitat: larsdx
Jeg ønsker ikke å oppnå noe. Poenget er at dette er et eksempel på en holdning som gjennomsyrer det organiserte sykkel-Norge. Det er gutta krutt i 40-50-årene i masterklassen som regjerer, det viktigste er å vinne, ikke å delta og vanlige mosjonister føler seg lett utafor i mange sammenhenger.

Selvfølgelig andre faktorer som trender, gravel og emtb som spiller inn, men det får man ikke gjort noe med.
Jeg synes du bringer frem svært gode poenger. Hvis fokuset kun er på gjengangerne, og rekrutering går via deres venner og familie, vil arrangørene gå glipp av en enorm kundegruppe. De hundretusenvis av sofaslitere som har kommet i gang med trening, og som synes ritt virker litt skummelt. Disse kundene ønsker å føle seg litt anerkjent når de har pushet seg 50-100km, i det som for dem er en enorm fysisk utfordring.

Gjengangerne blir færre og færre av naturlige årsaker som mangel på tid, helseutfordringer og alder. Tråden viser jo også at flere av dem har økte forventninger og krav for at de skal delta på ritt.

SiljeKHs forslag om rittambassadører virker veldig bra. Ved at en potensiell kunde kan lufte litt tanker ovenfor en vennlig sykkelsjel forsvinner noe av frykten for å delta. I tillegg vil det at en person har brukt tid på de "dumme spørsmålene" gjøre at den potensielle kunden føler litt mer forpliktelse til å delta/fullføre. Etter rittet skal det kanskje ikke så mye til for å motivere kunden for å delta engang til. Gikk det dårlig eller var blytungt, holder det med litt trøst og lovord. Gikk det bra, vil litt skryt være motiverende for et nytt ritt. Alle mennesker liker skryt. Ikke alle mennesker har et naturlig konkurranseinstinkt (mot andre eller segselv), men det øker hvis man får tid til å utvikle seg.

Sofasliter- og kontorrottegruppene er store, og sponsorer er kanskje interessert i disse kundegruppene. Det er en gruppe kunder som gjerne må ha nytt av "alt" ettersom de blir i bedre form.
Vanskelig å finne noe å være uenig i.

Skulle mene at det er en relativt liten andel blant syklister som deltar på ritt mens det totale antallet syklister er stort.

Når man diskuterer hva som kan gjøres med rittene osv, så er det mitt inntrykk at man snakker til "menigheten" som allerede er frelst, og at problemstillingen kan kokes ned til hva som kan gjøres for å at den eksisterende menigheten skal dukke opp på det eller det rittet. Men det er altså de samme arrangementene som sloss om å få besøk av de samme rytterne. Det beste man kan oppnå på den måten er kannibalisering. Færre ritt som sloss om de samme rytterne. Det kan i og for seg være mer enn sunt nok det, men det blir altså ikke flere aktive deltagere utav det.

Ønsker man en større pool av ryttere som kjører ritt, må man hanke inn nye ryttere fra periferien av miljøene, få med flere unger, og (re)etablere ritt som tiltrekker seg de som aldri deltar på ritt slik ritt/arrangementene fremstår nå. Jeg mistenker at det innen XC/grus er ganske mange som sykler ganske lange turer i mindre grupper, og jeg mistenker at det er svært mange stisyklister som i form av kompisgjenger eller vennepar drar på hytta eller leier et sted og gjør akkurat det de liker der de liker det uten at det er en klubb involvert. De gjør greia si - slik surfere eller kitere gjør sin greie - fritt, minst mulig komplisert, og mest mulig gøy. Hva skal til for at de som har guttastemning på stisykkel finner ut at det er enda mer gøy på et arrangement?

For egen del fulgte den siste lengre turen jeg hadde en relativt populær nedlagt ritt-trasé. Ingen kommer noen gang til å observere meg i en rundløype ICON_WINK


Kontoen er avsluttet og ikke lengre i bruk.
Re: Hva skal til for å få opp rittdeltagelsen? [Re: Gew88] #2713161 08/07/2022 07:34
Registrert: Mar 2018
Innlegg: 59
H
Hummerfiskern Offline
Medlem
Offline
Medlem
H
Registrert: Mar 2018
Innlegg: 59
jeg kan bare snakke for meg selv, jeg har syklet både halvbirken, fredagsbirken og "vanlig birken" den siste runden på birken var det mange som burde vært seedet som dundret forbi, LØØØØYYYYPPPPEEE og lettere kaos, slik ødelegger selvsagt for oss som nok ikke kommer til å vinne et ritt uansett. Så der følte vi at det ble en del spisse albuer, og egentlig en del kjas underveis. Jeg har også syklet Grenserittet noen ganger og tok med oss Offroad Finnmark i 2019. Det er uten tvil stor forskjell på rittene, og det jeg har kost meg mest med var det lengste, nemlig Offroad Finnmark. (vi syklet 150) og for en gjeng som arrangerer, for en by (Alta), her sto definitivt målseilet oppe når vi kom seint i mål (målet var finishertrøye og det klarte vi) flott med frivillige og funksjonærer, flott banket etc. Det er selvsagt litt planlegging å komme seg opp og tilbake når man bor godt sydpå. Offroad Finnmark kan jeg lett anbefale. Det var rett og slett en bra opplevelse selv om det var langt, en glede å komme i mål og bli tatt i mot midt på natten der, og vi rakk noen pils i baren på hotellet i sykkelklærne vi hadde brukt hele den dagen, før vi la oss Jeg må innrømme at jeg ikke sykler ritt for å vinne, det tiden det tar å være familiefar med to unger og kone. Guttungen digger å sykle, så vi sykler mye sammen heldigvis. Så har skulderen plaget meg i noen år så det blir ikke for mye sykling og formen er egentlig dårlig kontra 2019. Det kribler litt i rittfoten (og ja jeg er listefyll) men nå er jeg engstelig for lengden, UB hadde vært fantastisk (vi har hytte på Hafjelltoppen og utgangspunktet er jo genialt) men nå er som nevnt formen litt laber, og UB litt lang, men tenk hvor fint det hadde vært å ha en type "halv ub" for oss som har dratt på oss noen kilo ekstra og da som har mistet noe av formen. noen timer på flytsti i Øyerfjellet hadde muligens fått flere til å til slutt sykle en full UB, og kanskje fått opp gleden med ritt og da enda mer fokus på trening (folkehelse) . Så det er nok noe å se på for alle involverte, med syklister, meg selv, Arrangører, dette med å legge til rette og selvsagt pris. i og med at jeg har hytte der jeg har så har vi selvsagt syklet en del av UB stiene på kryss og tvers, og jeg ser jo at det er langt med 100 km-120 km på slikt føre. men det hadde vært utrolig gøy å finne motivasjonen til å ta hele ub, men jeg tror nok jeg burdet startet i en "halv UB" type ritt før jeg klarer å fullføre en normal UB. Slik det er nå så har jeg lite lyst i komme til mål mens de pakker ned målområdet ;-) jeg ser også nå at UB ble flyttet til Fredag noe jeg tror er meget dumt, da litt av opplegget er å oppleve fellesskapet, livet, publikum og "birkenfølelsen" og den tror jeg er borte om man sykler fredag dessverre.

uansett jeg har en drøm om å bli i bedre form, ha bedre tid, og ha det enda mer gøy på sykkel, for det er jo lett å nettopp ha det gøy på sykkel. God sommer


Sier som Pippi Langstrømpe, Dette har jeg aldri gjort før så det går sikkert bra
Re: Hva skal til for å få opp rittdeltagelsen? [Re: Gew88] #2713188 08/07/2022 12:16
Registrert: Nov 2013
Innlegg: 426
L
Lunix Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
L
Registrert: Nov 2013
Innlegg: 426
Sitat: Gew88
Sitat: knutspeed
Må bare påpeke at dette er jaggu en bra tråd! Kudos til alle, og keep it up!

En lite hjertesukk: informasjon og nettsider. De siste årene har det vært mange arrangører som kun bruker Facebook. Dette er styggedom! Det bør finnes en egen nettside for rittet, trenger ikke være fjong, men må inneholde riktig og oppdatert informasjon som et minimum. Enda bedre om det er en aktiv "ofte stilte spørsmål"- seksjon slik at spørsmål om dasser i startområde, parkering og nærmeste ladestasjon er tilgjengelig for de som balanserer på gjerdet, og at man selv kan stille flere dumme spm som legges ut til glede for andre. All fjorårs-info i innholdet må vekk før folk begynner å myse på å delta.

God og tydelig info via hjemmesider og e-post har vippet meg inn i ritt nesten hver gang, mens uorganiserte tråder på FB eller gammel/feil info har spikret meg skikkelig fast i det berømte gjerdet


+1

Jeg hadde ansvar for MIF Sykkel sin nettside og det er fiksa mellom 20-22 på en kveld i sofaen.


Her kunne forbund, eller kanskje Terrengsykkel/Landevei gjort ett slag for saken ved å tilby en enkel tjeneste for hosting. Slik at det hadde vært superlett å lage relevant nettside. Kunne vært ferdig satt opp med maler og hjelpetekst. Burde være lett å få til og kunne selges billig/gratis med reklame fra eksisterende avtaler.


-------------------------------
NOTS
Re: Hva skal til for å få opp rittdeltagelsen? [Re: Hummerfiskern] #2713192 08/07/2022 14:05
Registrert: Nov 2013
Innlegg: 426
L
Lunix Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
L
Registrert: Nov 2013
Innlegg: 426
Sitat: Hummerfiskern
jeg kan bare snakke for meg selv, jeg har syklet både halvbirken, fredagsbirken og "vanlig birken" den siste runden på birken var det mange som burde vært seedet som dundret forbi, LØØØØYYYYPPPPEEE og lettere kaos, slik ødelegger selvsagt for oss som nok ikke kommer til å vinne et ritt uansett. Så der følte vi at det ble en del spisse albuer, og egentlig en del kjas underveis. Jeg har også syklet Grenserittet noen ganger og tok med oss Offroad Finnmark i 2019. Det er uten tvil stor forskjell på rittene, og det jeg har kost meg mest med var det lengste, nemlig Offroad Finnmark. (vi syklet 150) og for en gjeng som arrangerer, for en by (Alta), her sto definitivt målseilet oppe når vi kom seint i mål (målet var finishertrøye og det klarte vi) flott med frivillige og funksjonærer, flott banket etc. Det er selvsagt litt planlegging å komme seg opp og tilbake når man bor godt sydpå. Offroad Finnmark kan jeg lett anbefale. Det var rett og slett en bra opplevelse selv om det var langt, en glede å komme i mål og bli tatt i mot midt på natten der, og vi rakk noen pils i baren på hotellet i sykkelklærne vi hadde brukt hele den dagen, før vi la oss Jeg må innrømme at jeg ikke sykler ritt for å vinne, det tiden det tar å være familiefar med to unger og kone. Guttungen digger å sykle, så vi sykler mye sammen heldigvis. Så har skulderen plaget meg i noen år så det blir ikke for mye sykling og formen er egentlig dårlig kontra 2019. Det kribler litt i rittfoten (og ja jeg er listefyll) men nå er jeg engstelig for lengden, UB hadde vært fantastisk (vi har hytte på Hafjelltoppen og utgangspunktet er jo genialt) men nå er som nevnt formen litt laber, og UB litt lang, men tenk hvor fint det hadde vært å ha en type "halv ub" for oss som har dratt på oss noen kilo ekstra og da som har mistet noe av formen. noen timer på flytsti i Øyerfjellet hadde muligens fått flere til å til slutt sykle en full UB, og kanskje fått opp gleden med ritt og da enda mer fokus på trening (folkehelse) . Så det er nok noe å se på for alle involverte, med syklister, meg selv, Arrangører, dette med å legge til rette og selvsagt pris. i og med at jeg har hytte der jeg har så har vi selvsagt syklet en del av UB stiene på kryss og tvers, og jeg ser jo at det er langt med 100 km-120 km på slikt føre. men det hadde vært utrolig gøy å finne motivasjonen til å ta hele ub, men jeg tror nok jeg burdet startet i en "halv UB" type ritt før jeg klarer å fullføre en normal UB. Slik det er nå så har jeg lite lyst i komme til mål mens de pakker ned målområdet ;-) jeg ser også nå at UB ble flyttet til Fredag noe jeg tror er meget dumt, da litt av opplegget er å oppleve fellesskapet, livet, publikum og "birkenfølelsen" og den tror jeg er borte om man sykler fredag dessverre.

uansett jeg har en drøm om å bli i bedre form, ha bedre tid, og ha det enda mer gøy på sykkel, for det er jo lett å nettopp ha det gøy på sykkel. God sommer


Du snakker litt for andre også. Har ikke syklet ritt siden Birken i 14, men syklet ritt før det. I 14 var det vel 20000 i hver startpulje og minst 4 mill syklister som skulle over fjellet. Mye hyl-skrik, spisse albuer og kjeft. 6 timer kø for en dusj, og ikke god stemining. Birkenfølelsen var byttet ut med noe annet. Så konturene av det samme på Grenserittet. Bestemte meg underveis for at dette skal jeg aldri gjøre mer.
Tidligere var det jo gøy, og når været var skikkelig dritt var det faktisk enda gøyalere.
Ble skadet på ski i 15, tok tid å bli bra. Kunne tenkt meg UB når jeg var bra igjen, men da var formen så dårlig at jeg antagelig ville bli tatt ut på sperrefrister. Det er ikke gøy, og jeg sykler fordi det er gøy.

Har syklet lavterskelritt på sti i UK siden det. På en ås i Theale utenfor Reading. En gjørmete affære. Man kunne velge om det var tidtaking eller kun rundetelling, Flest mulig runder på en eller to timer. Det var bratt og det var kult, bra med publikum, og skikkelig god stemning. Utendørs dusj (varmt vann) bak midlertidig pressenning. Evans stilte opp med utleiesykler ganske rimelig. Tror de var med på arrangørsiden også. Billig å delta, mat og drikke valgfritt eller kjøpt separat.. Topp 3 i hver klasse kom på pallen, alle andre kom på 4. plass. Ingen DNF, har man startet så er man garantert 4. eller bedre. I min klasse, flest runder på to timer ble det 5-delt 1.plass. Jeg kom på 4. ICON_SMILE
Så fikk man diskutere over en pils hvem som vant interne oppgjør. Ganske bra deltagelse og mange firmaer som stilte lag og konkurrerte internt og mot andre firma.
Mye diskusjon etterpå etterpå om hvem som slo hvem, man ble enige om å finne ut det til neste år.
Alt fra CX til Enduro stilte til start, Veldig lite karbon og få sykler med Norsk prisnivå. Lite klubbdrakter.
Gøy, er vel en grei oppsummering. Tror det ble lagt igjen mye penger i serveringsteltene, selv om Været var typisk Engelsk høst med tåke og lett regn.
De var flinke til å markedsføre lokalt, men jeg tror ikke de prøvde å få tilreisende. Man henvendte seg til "alle" og ikke kun aktive syklister.

Lurer litt på om konseptet ville funke i Norge. Kanskje ikke, men vet ikke hvorfor. Er vi for seriøse?


-------------------------------
NOTS
Re: Hva skal til for å få opp rittdeltagelsen? [Re: Lunix] #2713311 10/07/2022 08:29
Registrert: May 2006
Innlegg: 5,727
sanouka Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: May 2006
Innlegg: 5,727
Sitat: Lunix
Sitat: Hummerfiskern
jeg kan bare snakke for meg selv, jeg har syklet både halvbirken, fredagsbirken og "vanlig birken" den siste runden på birken var det mange som burde vært seedet som dundret forbi, LØØØØYYYYPPPPEEE og lettere kaos, slik ødelegger selvsagt for oss som nok ikke kommer til å vinne et ritt uansett. Så der følte vi at det ble en del spisse albuer, og egentlig en del kjas underveis. Jeg har også syklet Grenserittet noen ganger og tok med oss Offroad Finnmark i 2019. Det er uten tvil stor forskjell på rittene, og det jeg har kost meg mest med var det lengste, nemlig Offroad Finnmark. (vi syklet 150) og for en gjeng som arrangerer, for en by (Alta), her sto definitivt målseilet oppe når vi kom seint i mål (målet var finishertrøye og det klarte vi) flott med frivillige og funksjonærer, flott banket etc. Det er selvsagt litt planlegging å komme seg opp og tilbake når man bor godt sydpå. Offroad Finnmark kan jeg lett anbefale. Det var rett og slett en bra opplevelse selv om det var langt, en glede å komme i mål og bli tatt i mot midt på natten der, og vi rakk noen pils i baren på hotellet i sykkelklærne vi hadde brukt hele den dagen, før vi la oss Jeg må innrømme at jeg ikke sykler ritt for å vinne, det tiden det tar å være familiefar med to unger og kone. Guttungen digger å sykle, så vi sykler mye sammen heldigvis. Så har skulderen plaget meg i noen år så det blir ikke for mye sykling og formen er egentlig dårlig kontra 2019. Det kribler litt i rittfoten (og ja jeg er listefyll) men nå er jeg engstelig for lengden, UB hadde vært fantastisk (vi har hytte på Hafjelltoppen og utgangspunktet er jo genialt) men nå er som nevnt formen litt laber, og UB litt lang, men tenk hvor fint det hadde vært å ha en type "halv ub" for oss som har dratt på oss noen kilo ekstra og da som har mistet noe av formen. noen timer på flytsti i Øyerfjellet hadde muligens fått flere til å til slutt sykle en full UB, og kanskje fått opp gleden med ritt og da enda mer fokus på trening (folkehelse) . Så det er nok noe å se på for alle involverte, med syklister, meg selv, Arrangører, dette med å legge til rette og selvsagt pris. i og med at jeg har hytte der jeg har så har vi selvsagt syklet en del av UB stiene på kryss og tvers, og jeg ser jo at det er langt med 100 km-120 km på slikt føre. men det hadde vært utrolig gøy å finne motivasjonen til å ta hele ub, men jeg tror nok jeg burdet startet i en "halv UB" type ritt før jeg klarer å fullføre en normal UB. Slik det er nå så har jeg lite lyst i komme til mål mens de pakker ned målområdet ;-) jeg ser også nå at UB ble flyttet til Fredag noe jeg tror er meget dumt, da litt av opplegget er å oppleve fellesskapet, livet, publikum og "birkenfølelsen" og den tror jeg er borte om man sykler fredag dessverre.

uansett jeg har en drøm om å bli i bedre form, ha bedre tid, og ha det enda mer gøy på sykkel, for det er jo lett å nettopp ha det gøy på sykkel. God sommer


Du snakker litt for andre også. Har ikke syklet ritt siden Birken i 14, men syklet ritt før det. I 14 var det vel 20000 i hver startpulje og minst 4 mill syklister som skulle over fjellet. Mye hyl-skrik, spisse albuer og kjeft. 6 timer kø for en dusj, og ikke god stemining. Birkenfølelsen var byttet ut med noe annet. Så konturene av det samme på Grenserittet. Bestemte meg underveis for at dette skal jeg aldri gjøre mer.
Tidligere var det jo gøy, og når været var skikkelig dritt var det faktisk enda gøyalere.
Ble skadet på ski i 15, tok tid å bli bra. Kunne tenkt meg UB når jeg var bra igjen, men da var formen så dårlig at jeg antagelig ville bli tatt ut på sperrefrister. Det er ikke gøy, og jeg sykler fordi det er gøy.

Har syklet lavterskelritt på sti i UK siden det. På en ås i Theale utenfor Reading. En gjørmete affære. Man kunne velge om det var tidtaking eller kun rundetelling, Flest mulig runder på en eller to timer. Det var bratt og det var kult, bra med publikum, og skikkelig god stemning. Utendørs dusj (varmt vann) bak midlertidig pressenning. Evans stilte opp med utleiesykler ganske rimelig. Tror de var med på arrangørsiden også. Billig å delta, mat og drikke valgfritt eller kjøpt separat.. Topp 3 i hver klasse kom på pallen, alle andre kom på 4. plass. Ingen DNF, har man startet så er man garantert 4. eller bedre. I min klasse, flest runder på to timer ble det 5-delt 1.plass. Jeg kom på 4. ICON_SMILE
Så fikk man diskutere over en pils hvem som vant interne oppgjør. Ganske bra deltagelse og mange firmaer som stilte lag og konkurrerte internt og mot andre firma.
Mye diskusjon etterpå etterpå om hvem som slo hvem, man ble enige om å finne ut det til neste år.
Alt fra CX til Enduro stilte til start, Veldig lite karbon og få sykler med Norsk prisnivå. Lite klubbdrakter.
Gøy, er vel en grei oppsummering. Tror det ble lagt igjen mye penger i serveringsteltene, selv om Været var typisk Engelsk høst med tåke og lett regn.
De var flinke til å markedsføre lokalt, men jeg tror ikke de prøvde å få tilreisende. Man henvendte seg til "alle" og ikke kun aktive syklister.

Lurer litt på om konseptet ville funke i Norge. Kanskje ikke, men vet ikke hvorfor. Er vi for seriøse?Ja vi er for seriøse.
Når jeg bodde i Hallingdal luftet jeg tanken om en Ard Rock ish festival/enduroritt over hele Golsfjellet med fokus på en lang stitur med 5 6 fartsetapper, null seeding, valgfri pulje for at kompiser/damer og andre kunne sykle sammen. Ingen tider på "transport" kun et krav om å være inne en gang utpå ettermiddagen. Fartsetapper legger opp til litt kniving, men har man valgt å legge seg bakpå med andre mindre spreke kompiser så blir det å bli caught in traffic noe som skjer.
I England kaller de dette en big day out og for mange handler det om å gjennomføre og samtidig få en sykt fin dag på knall stier, øl, konsert og utheng utover de sene nattetimer med gode venner og mulige nye bekjentskap. Her oppe på berget ble jeg møtt med en litt overbærende holdning om at et rølpeløp ikke var interessant. Kan sikkert ha noe med budbringeren å gjøre, men å nevne at Ard Rock var UKs raskest voksende sportsfestival hjalp heller ikke.
Hvordan et slikt opplegg skalert etter hjemlige forhold ville ha funket vet man ikke. Det kan se ut som om de som vil ha ritt vil ha det mest mulig WC/EWS aktig (?)
Selv har jeg vært keen på en minifestival siden jeg hørte om Dean Forest for ti femten år siden.
Kultur spiller jo sikkert en rolle. Å ta en øl og takin the piss er jo ikke akkurat helnorskt.

https://ardrock.co.uk/

Redigert av sanouka; 10/07/2022 08:31.

"It never gets easier, you just go faster."
Re: Hva skal til for å få opp rittdeltagelsen? [Re: sanouka] #2713317 10/07/2022 09:16
Registrert: Jun 2022
Innlegg: 398
U
Ubro Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
U
Registrert: Jun 2022
Innlegg: 398
Sitat: sanouka
Ja vi er for seriøse.
Når jeg bodde i Hallingdal luftet jeg tanken om en Ard Rock ish festival/enduroritt over hele Golsfjellet med fokus på en lang stitur med 5 6 fartsetapper, null seeding, valgfri pulje for at kompiser/damer og andre kunne sykle sammen. Ingen tider på "transport" kun et krav om å være inne en gang utpå ettermiddagen. Fartsetapper legger opp til litt kniving, men har man valgt å legge seg bakpå med andre mindre spreke kompiser så blir det å bli caught in traffic noe som skjer.

I England kaller de dette en big day out og for mange handler det om å gjennomføre og samtidig få en sykt fin dag på knall stier, øl, konsert og utheng utover de sene nattetimer med gode venner og mulige nye bekjentskap. Her oppe på berget ble jeg møtt med en litt overbærende holdning om at et rølpeløp ikke var interessant. Kan sikkert ha noe med budbringeren å gjøre, men å nevne at Ard Rock var UKs raskest voksende sportsfestival hjalp heller ikke.

Hvordan et slikt opplegg skalert etter hjemlige forhold ville ha funket vet man ikke. Det kan se ut som om de som vil ha ritt vil ha det mest mulig WC/EWS aktig (?)

Selv har jeg vært keen på en minifestival siden jeg hørte om Dean Forest for ti femten år siden.
Kultur spiller jo sikkert en rolle. Å ta en øl og takin the piss er jo ikke akkurat helnorskt.

https://ardrock.co.uk/
Festival når det gjelder sport har nok for sterk assossiasjon til idrett i Norge, og en festival har i denne sammenheng langt mer til felles med en asketisk større begivenhet i en pietistisk menighet på sør/vestlandet enn ARD Rock. Man må nesten titte litt på hele filosofien til NIF og se på hvem som leder sulamitten, hvem forbildene er, og hvordan de offentlige reaksjonene er ved det minste forsøk på å bevege seg utenfor den smale sti. Den offentlige moralske indignasjonen er ikke ubetydelig for å si det forsiktig.

Da den organiserte idretten fant ut at det var penger i snøbrett utløste det sterk motstand fra sentrale kjørere, og det var med god grunn. Det er helt sentralt for den organiserte idretten å fjerne alt som er gøy fra de aktivitetene de har diktatorisk kontroll over.

Nå kan dette fremstå som en digresjon, men denne asketiske toppidrettstenkningen gjennomsyrer en stor del av samfunnslivet og kulturen, og det er dette som er hinderet. Hold ungene unna idrett og politikk, så øker sannsynligheten for en høyere livskvalitet.

Nå er vel surfing, brett osv relativt individualistisk, men sti osv har jo en ganske lik filosofi i bunnen. Ha det gøy sammen med en gjeng som liker å gjøre det samme, så får de som ikke liker det gjøre hva de vill og holde på med noe annet.

Du har helt rett i at en slik festival er en veldig god idé og at det er ganske vanskelig å få til. Selv om det kanskje også har blitt litt i overkant mht elitisme, så måtte utganspunktet kanskje være å se litt på hva de har fått til med Ekstremsportveko, fjerne elitismen og legge til bajer og decibel.

Men det bryter med den elitistiske pietistiske idrettsfanatismen som preger det meste av norsk samfunn og norsk sport.


Kontoen er avsluttet og ikke lengre i bruk.
Re: Hva skal til for å få opp rittdeltagelsen? [Re: Gew88] #2713320 10/07/2022 10:35
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 12,918
Tange Online
Flittig Bie
Online
Flittig Bie
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 12,918
Fin oppsummering av tråden så langt:
Det er helt sentralt for den organiserte idretten å fjerne alt som er gøy fra de aktivitetene de har diktatorisk kontroll over.

Re: Hva skal til for å få opp rittdeltagelsen? [Re: Tange] #2713335 10/07/2022 12:15
Registrert: Oct 2009
Innlegg: 1,703
K
knuthaug Online
Ivrig
Online
Ivrig
K
Registrert: Oct 2009
Innlegg: 1,703
Sitat: Tange
Fin oppsummering av tråden så langt:
Det er helt sentralt for den organiserte idretten å fjerne alt som er gøy fra de aktivitetene de har diktatorisk kontroll over.


Enig at det er en meget god observasjon av Ubro.

Men, det er jo eksempler på at det kan funke å kombinere idrett og bajer og decibel, også i Norge. Høkkfest er jo helt i den enden av bajer&decibel-skalaen, men i tillegg til show-sykling av freeride-stjerner har de jo hatt guida turer og enduro-ritt tidligere. Utflukt er et annet arrangement med feelgood-faktor og turer og jeg tror jo at de _kunne_ hatt noe ( i tillegg til turer, kviss og show ikke istedenfor) med konkurranse-preg og fått det til. Og har vel vært noe fjellsykkelfestival i Valdres som jeg har hørt lovord om (og andre steder). I tillegg har man offroad Finnmark og offroad valdres som er i andre enden av skalaen med et tøft ritt i bånn, men med solid bankett og servering og en egen ramme rundt opplegget som trekker en del folk. Trekker det de store massene? Usikker, men jeg tror jo det er mulig, men man på treffe på miksen av innhold og pulikummet, og det kan være vrient og små faktorer som kan avgjøre. Og man må pakke det inn og selge det på rett måte for å trekke de rette menneskene.

Redigert av knuthaug; 10/07/2022 12:17.

Norskenduro.no - Alle norske enduroresultater på ett sted
Re: Hva skal til for å få opp rittdeltagelsen? [Re: Gew88] #2713341 10/07/2022 13:01
Registrert: Jun 2022
Innlegg: 398
U
Ubro Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
U
Registrert: Jun 2022
Innlegg: 398
Om man tenker litt på sommerfestivalkonsepter helt generelt er det gjerne musikk som er påskuddet, men jeg tviler jo en hel del på at det store antallet publikummere har en overvekt av genuint og dypt fokuserte musikkfanatikere. Det er party det dreier seg om, og det er enkelt. Skaff billett, finn noen å reise sammen med eller et transportmilddel. Så er alt man trenger stort sett et telt, en sovepose, rusmidler og kondomer.

Det er nok lite ønskelig å dra sportslek særlig langt i den retningen, men det inneholder jo et kriterium som er helt sentralt. Sosial sammenkomst der man gjør det man liker sammen med andre som har det like gøy. DET er forutsetningen for festivaler enten det er tungetale eller høyfrekvent seriemonogami som er trekkplasteret eller høydepunktet.

Om man tilnærmer seg begrepet fra idrettsiden blir det et sportsarrangement (de som liker å vinne lange skirenn betrakter gjerne ikke stisykling som reell idrett, men til nød sport), og ikke en festival der sosialisering er et hovedpoeng.

En annen ting som jeg mener er en stor utfordring, er vanskeligheten med å akseptere at et annet sted, en klubb eller en gjeng oppnår suksess med en festival eller et større arrangement, og at evnen til å motstå fristelsen til å lage en konkurrerende festival som "skal bli mye bedre" og dreie inntektene i retning av egen bebyggelse, eget næringsliv eller egen klubb blir alt for lav.

Istedet for å sikre at ett arrangement forblir vellykket og blir etablert på et øknomisk forsvarlig nivå skal "absolutt alle" imitere/kopiere/replikere - gjerne i samme geografiske område. Da ender man opp 50 arrangementer der arrangørene og 10 tilreisende - som man ikke kan regne med dukker opp neste år (det året kassen er tom). Så det gjelder å skape en bunnsolid sosial setting og unne andre suksess om man skal få til dette over tid.


Kontoen er avsluttet og ikke lengre i bruk.
Re: Hva skal til for å få opp rittdeltagelsen? [Re: Gew88] #2713346 10/07/2022 14:30
Registrert: May 2006
Innlegg: 5,727
sanouka Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: May 2006
Innlegg: 5,727
Det er jo idrettsfokuset som ødelegger ( satt på spissen)
Man ser det nesten over hele fjøla at det er den øverste tredelen som setter premisset for høydemeter, lengde, format osv. Det blir fort mye langrennsfolk som skal ha noe å bryne seg på uttafor sesong. Fest har disse folka null peil på utover 3 retters hotellbankett på klappstoler og vegg til vegg tepper med stand up til cognacen.
Sikkert hyggelig og moro for de som liker det slik, men det skriker ikke akkurat festival.
Når jeg/vi tenkte å få til noe så var ikke det lokale idrettslaget tenkt å ha noen rolle. De var forøvrig ikke interessert heller. De man snakker med er så gira på grusrace ala birken at de ikke hører hva man snakker om.
Forsikringer oa hadde vi tenkt å gjøre som Mountain Challenge å ta på egen kappe og bake inn i pakken med BBQ, overnatting og det hele. Selve forsikringen var ikke avskrekkende dyr.
Har prøvd meg litt frem her jeg holder til nå med arbeidstittel Sexy Jevnaker, men det lokale hotellet har såpass stor pågang pga The Twist og Glassverketat de ikke ser vitsen med samarbeide før vi er så langt utpå høsten at det blir for sent. En sentral del ville vært å kunne hengt utpå den særdeles lekre odden hotellet ligger på med fremdeles mulighet for strandliv og vannsport når man ikke syklet.

Bildet generelt er jeg enig i ikke er helsvart. Kanskje da mest med Høkk i tankene, men det blir kanskje litt for stort fokus på å se på andre sykle med bajer og desibel.
Mulig jeg er i overkant kritisk og burde prøve igjen nå ca 10 år etter siste besøk.

Redigert av sanouka; 10/07/2022 14:38.

"It never gets easier, you just go faster."
Re: Hva skal til for å få opp rittdeltagelsen? [Re: Gew88] #2713350 10/07/2022 15:13
Registrert: Oct 2009
Innlegg: 1,703
K
knuthaug Online
Ivrig
Online
Ivrig
K
Registrert: Oct 2009
Innlegg: 1,703
Et annet moment er total folkemengde versus potensielle "kjøpere" av et konsept. Vi er et lite land og et konsept som i storbritannia med 65-70 millioner mennesker får mer enn nok folk til å komme, er ikke nødvendigvis liv laga i nNorge, pga. færre potensielle kjøpere og lang reisevei for en del. Jeg tenker at det gir litt ekstra motbakke for en del typer arrangementer.


Norskenduro.no - Alle norske enduroresultater på ett sted
Re: Hva skal til for å få opp rittdeltagelsen? [Re: Gew88] #2713355 10/07/2022 15:32
Registrert: Jun 2022
Innlegg: 398
U
Ubro Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
U
Registrert: Jun 2022
Innlegg: 398
Det er sant,men til gjengjeld har vi jo voldsom kjøpekraft per capita, meget høy andel som bedriver trim/sport/fysisk aktivitet, og vi har mange steder som prioriterer stor hytteutbygging der den store kjøpegraften sammenfaller med aktivitet og områder der stisykling står relativt sterkt. Så jeg vil mene at de ytre betingelsene i høy grad er tilstede. Utfordringen når det gjelder hyttebyer og festival er jo at folk tar rødvinen på hytta i stedet for et plastbeger og sen retur til teltet...

....men jeg tror nok ikke den sosiale kulturen henger helt med i svingene, og på det området er vi ikke ledende for å si det litt forsiktig.

Slike arrangement må jo også balansere det kommersielle og sørge for at de sitter med en stor andel av inntektene og mest mulig av profitten slik at man ikke er prisgitt lokale helter med rent profittmotiv.


Kontoen er avsluttet og ikke lengre i bruk.
Re: Hva skal til for å få opp rittdeltagelsen? [Re: knuthaug] #2713367 10/07/2022 18:24
Registrert: May 2006
Innlegg: 5,727
sanouka Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: May 2006
Innlegg: 5,727
Sitat: knuthaug
Et annet moment er total folkemengde versus potensielle "kjøpere" av et konsept. Vi er et lite land og et konsept som i storbritannia med 65-70 millioner mennesker får mer enn nok folk til å komme, er ikke nødvendigvis liv laga i nNorge, pga. færre potensielle kjøpere og lang reisevei for en del. Jeg tenker at det gir litt ekstra motbakke for en del typer arrangementer.


Så klart, men det sentrale Østlandet med omegn har relativt høy tetthet og er vel også der det finnes flest stinisser. Utflukt drar jo 6 7 800 så å få til noe med 2 300 burde være realistisk med litt sakte oppbygging.


"It never gets easier, you just go faster."
Re: Hva skal til for å få opp rittdeltagelsen? [Re: Ubro] #2713369 10/07/2022 18:28
Registrert: May 2006
Innlegg: 5,727
sanouka Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: May 2006
Innlegg: 5,727
Sitat: Ubro
Det er sant,men til gjengjeld har vi jo voldsom kjøpekraft per capita, meget høy andel som bedriver trim/sport/fysisk aktivitet, og vi har mange steder som prioriterer stor hytteutbygging der den store kjøpegraften sammenfaller med aktivitet og områder der stisykling står relativt sterkt. Så jeg vil mene at de ytre betingelsene i høy grad er tilstede. Utfordringen når det gjelder hyttebyer og festival er jo at folk tar rødvinen på hytta i stedet for et plastbeger og sen retur til teltet...

....men jeg tror nok ikke den sosiale kulturen henger helt med i svingene, og på det området er vi ikke ledende for å si det litt forsiktig.

Slike arrangement må jo også balansere det kommersielle og sørge for at de sitter med en stor andel av inntektene og mest mulig av profitten slik at man ikke er prisgitt lokale helter med rent profittmotiv.


It takes a village.....
Arr må være en frivillig organisasjon fra lokalmiljøet. Et IL funker det også. Birken er en stiftelse. Mye penger på så små arr blir det aldri, men muligens andre positive ringvirkninger.


"It never gets easier, you just go faster."
Re: Hva skal til for å få opp rittdeltagelsen? [Re: knuthaug] #2713400 11/07/2022 07:21
Registrert: Mar 2018
Innlegg: 59
H
Hummerfiskern Offline
Medlem
Offline
Medlem
H
Registrert: Mar 2018
Innlegg: 59
ja utflukt er en fin seanse, det glemte jeg å nevne, jeg har væt med der, det var stas rett og slett. Der var jeg innom "Mekk og drekk", og noen av de tingene jeg lærte der fikk jeg behov for underveis i Offroad Finnmark, ikke på min egen sykkel men til en jente som hadde vært så uheldig å gå over ende, men med det jeg lærte der så kom hun seg videre og i mål innen for fristen for finishertrøyen. Så ikke bare var det topp på utflukt så fikk jeg hjulpet en person videre i ett ritt, og kan det da bli bedre? Neppe :-) (jeg fikk en takk etter målgang også og det var hyggelig)


Sier som Pippi Langstrømpe, Dette har jeg aldri gjort før så det går sikkert bra
Re: Hva skal til for å få opp rittdeltagelsen? [Re: sanouka] #2713437 11/07/2022 16:45
Registrert: Jun 2012
Innlegg: 1,178
P
Plankepetter Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
P
Registrert: Jun 2012
Innlegg: 1,178

Så klart, men det sentrale Østlandet med omegn har relativt høy tetthet og er vel også der det finnes flest stinisser. Utflukt drar jo 6 7 800 så å få til noe med 2 300 burde være realistisk med litt sakte oppbygging.[/quote]

Utflukt var 1200 i år

Re: Hva skal til for å få opp rittdeltagelsen? [Re: Gew88] #2713455 12/07/2022 07:59
Registrert: Aug 2010
Innlegg: 266
larscjojh Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
Registrert: Aug 2010
Innlegg: 266
Jeg synes også forslaget til OleChr virker knallbra med noen små etapper/konkurranser underveis.
Uddevalla Mtb hadde egen konkurranse opp den bratteste stigningen som var mot slutten av rittet(husker ikke om det var noen premie da).

Noe jeg mener rittarrangørene bør tenke på/vurdere til neste år for å få opp deltagelsen:
1. Samarbeide med datoer så ikke alle ritt kommer på de samme dato/helger. (Farris-helga var det 3-ritt, Skjebergrittet var det 2)
2. Konkurranser/segmenter underveis (f.eks. sponsor relatert: Rema1000-bakken, Esso-spurten, Meny-sletta, etc.)
3. Flyt-sti istedenfor knot-sti (da for man nok med flere av mengden)
4. Benytte sosiale medier mye mer til å promotere. (Videosnutter som nevnt over).
5. Prisen bør ned(gullalderen er over). Det handler mer om å få gjennomført enn å bli rik. (Earlybird tilbud, uttrekkspremie for tidlig påmelding, uttrekkspremier blant startende, premie til nr500/3000 på et gitt sted)
6. Barne-/ungdomsritt med premier.
7. Pris for de under 25 bør være halvpris. (rekruttering har hittil vært fraværende).


https://rittranking.no/person/152281/view

Mål:
Farrisrunden 2022 under 2.30t
Grenserittet 2022 under 2.50t
Birkenbeinerrittet 2022 under 3.00t
Re: Hva skal til for å få opp rittdeltagelsen? [Re: Gew88] #2713460 12/07/2022 08:54
Registrert: Feb 2014
Innlegg: 6,235
larsdx Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: Feb 2014
Innlegg: 6,235
Gjentar meg selv: Det er ikke traseene eller lengden på rittene som er problemet. Det er mange fine rittraseer som de aller fleste kan gjennomføre. Problemet er som sagt at det er mastersgutta på 40-50 som regjerer i klubbene og vil ha ting på sin måte. Det påvirker også hvordan rittene gjennomføres og hva slags kultur og holdninger man signaliserer.

Meg bekjent er det for eksempel ingen av de større sykkeklubbene i Oslo som har et fast lavterskel tilbud til folk som vil sykle grus eller sti. Nå kan man heldigvis sykle ritt uten å være med i en klubb, men det er klart at dette forplanter seg til hvem som deltar i ritt.

Re: Hva skal til for å få opp rittdeltagelsen? [Re: larscjojh] #2713468 12/07/2022 10:36
Registrert: Oct 2003
Innlegg: 17,324
olechr Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Oct 2003
Innlegg: 17,324
Sitat: larscjojh
Jeg synes også forslaget til OleChr virker knallbra med noen små etapper/konkurranser underveis.
Uddevalla Mtb hadde egen konkurranse opp den bratteste stigningen som var mot slutten av rittet(husker ikke om det var noen premie da).
Jeg tror det er en fin måte for at kammerater i forskjellig fysisk form kan ha en bra dag sammen. Mindre krevende å arrangere og alt i alt kan det da legges inn mer sosiale ting underveis. Hadde man feks fått lov i Nordmarka så kunne det vært kaffepause på Kikut. Dette kan man da gjøre når det uansett er segementene her og der som teller for de som vil konkurrere.


Selger for Brav Teamwear, Swix og Kalas teamwear.
Ambassadør for Scott.
Re: Hva skal til for å få opp rittdeltagelsen? [Re: olechr] #2713473 12/07/2022 11:33
Registrert: May 2006
Innlegg: 5,727
sanouka Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: May 2006
Innlegg: 5,727
Sitat: olechr
Sitat: larscjojh
Jeg synes også forslaget til OleChr virker knallbra med noen små etapper/konkurranser underveis.
Uddevalla Mtb hadde egen konkurranse opp den bratteste stigningen som var mot slutten av rittet(husker ikke om det var noen premie da).
Jeg tror det er en fin måte for at kammerater i forskjellig fysisk form kan ha en bra dag sammen. Mindre krevende å arrangere og alt i alt kan det da legges inn mer sosiale ting underveis. Hadde man feks fått lov i Nordmarka så kunne det vært kaffepause på Kikut. Dette kan man da gjøre når det uansett er segementene her og der som teller for de som vil konkurrere.


Det er jo i det formatet (vanlige) Enduroritt har blitt kjørt i UK og Irland i ti femten år. ikke har det alltid vært så nøye om det blir 70/30 og ikke 80/20 heller. Fremdeles så er det et stykke å gå her hjemme. Drammen og Telemark har gradvis over åra tilnærmet seg tankegangen, men det er litt sånn at hvis man bare har lyst på en tur så har vi det tilbudet også. Det er klokka som er sjef. (selv om den i ni av ti tilfeller fremdeles ikke fungerer).
Utforprisen på TSR er det vel en del som har syklet en hel runde for å være med på så man vet jo at det kan funke på andre type ritt også. Jam/minienduro med segment man kan sykle så mange ganger man vil innenfor en bestemt tidsperiode hvor det er det de(n) beste tiden(e) som blir tellende er også en morsom sak.
Viktigst tror jeg uansett er å gjøre sånne greier uten at man trenger helt spisset utstyr, altså ikke superteknisk. Litt uenig med Lars der. På gruppenivå er jeg helt overbevist om at det er viktig.

Redigert av sanouka; 12/07/2022 11:44.

"It never gets easier, you just go faster."
Side 4 av 6 1 2 3 4 5 6

Terrengsykkel utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Kristoffer Kippernes Utstyrsredaktør: Øyvind Aas
Salg og marked: Alexander Hagen | Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt
Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå