Aktive tråder | Aktive innlegg | Aktive usvarte innlegg I dag | Siden i går | Denne uken
Ymse Hopp til nye innlegg
Re: 29er med landeveis gir 🤔 aanund 2 minutter siden
Har du 9 eller 10-delt?
Shimano har trekking serie. 3x10 XT har 48/36/26 krank eller 9-delt Alivio med samme størrelse på krank.
Evnt satt på en 2-delt landevei krank om ikke krank huset på sykkelen er for bredt for landeveiskrank.
Men 3z10 trekking krank med 48 foran burde gi det brukbar fartøkning. (bare sjekk at du kan flytte fremgir høyere opp på seterøret for større krankkjedehjul.)
Å.
3 76 Les mer
Blandevei, grus, bikepacking og cross Hopp til nye innlegg
Re: Langtur/randonneur sykkel hvordetgaar 6 minutter siden
Hvis du vil ha stålgaffel med mulighet for å feste bagasje så kan du også sjekke ut Temple Cycles Adventure Disc. Det er et fint alternativ til Genesis CdF. NB: Adventure Disc kommer i ny versjon i løpet av en måneds tid. Den nye versjonen får mer moderne standarder. For eksempel kvitter den seg med QR til fordel for thru-axle. De endrer også på drivverket, tror det blir GRX. De selger også rammesett så man kan bygge selv.
13 246 Les mer
Racer Hopp til nye innlegg
Re: Tyrifjorden Challenge rute på Strava? familyguy I går 23:48
Fikk ikke synca ruta til computeren, så jeg prøvde å kjøre på ren husk og ta en titt på kartet på mobilen i ny og ne. Presterte selvfølgelig å kjøre feil én gang - inn på en blindvei - så segmentet sprakk naturligvis, hehe..
Nuvel.. Det var uansett en flott runde i strålende vær med lite trafikk! Mye mer kupert enn jeg hadde trodd. Anbefales.
11 578 Les mer
Kjøp: Deler Hopp til nye innlegg
Re: 29" gaffel qr. Alt av interesse(nesten) Kona mi I går 23:11
Kjøpt..
1 50 Les mer
Deler Hopp til nye innlegg
Spraylakkere karbongaffel bigp85 I går 22:50
Hei,

Er det noe å ta hensyn til å spraylakkere en ganske ny karbongaffel på en grussykkel?

Vil selvsagt maskere og ta av det som kan tas av + rengjøring (er det trygt å rengjøre med isopropanol på den eksisterende lakken) ?

Vil spraylakk (akrylkakk) holde seg bra? Hvordab blir det med steinsprut etc ?
0 15 Les mer
Snikksnakk, pølsevev, sludder og vås Hopp til nye innlegg
Re: Byrådet i Oslo spandere sykkelreparasjoner? Appelsin I går 22:36
Sitat: Havre

Jeg sier ingen av de tingene. Jeg tror ikke du er for sløsing? Hvor har jeg sagt det?

Jeg sammenligner det ikke med dårlige prosjekter. Du forstår tydeligvis ikke poenget mitt. Jeg utfordrer kun folk til å tenke etter om de er konsistente i sine meninger. Det er lett å være for noe man selv vil dra nytte av, men er man for basert på en prinsipp eller på egen egoisme? Finner selvsagt de som synes de utekontorene er kule også. Tror du de som bestemte det gjorde det av ren dumskap? Jeg tror ikke det. Like lite som jeg tror du er "for sløsing".

Jeg synes faktisk utekontor-ideen var bedre enn denne sykkelideen. Den utekontor-ideen var så fullstendig koko at gudene vet om det plutselig var noe folk kunne like? Vanskelig å vite ettersom noe slikt knapt har vært prøvd tidligere.


Om du starter med å diskutere konkrete saker så blir alt så mye enklere. Diskuter gjerne prinsipper også, men det fungerer ikke samtidig med diskutering av sak på måten du gjør det. Det er min mening, og det virker å vere flere som er enig.
72 1,822 Les mer
Utflukt Hopp til nye innlegg
Re: Tirsdagsklubb™ for nybegynnere 09.06.20 Nitrius I går 22:31
Dette hørtes gøy ut, prøver å bli med selv, noe usikker på tiden for øyeblikket, men håper det klaffer ICON_SMILE
25 964 Les mer
Snikksnakk, pølsevev, sludder og vås Hopp til nye innlegg
Re: Politivold i USA - er "defund police" veien å gå? Appelsin I går 22:24
Sitat: Duck

Dette kommer garantert til å gå utover de svakeste i samfunnet, de som ikke har råd til egne våpen eller ikke har sikkerhetsvakter som tar støyten når politiet ikke kan hjelpe pga manglende ressurser.


Det kan godt vere at du har rett, men det er avhengig av hva politiet faktisk bruker resursene på. Gjør mindre penger at de kutter på de rette områdene vil ikke det nødvendigvis gå utover mulighetene til å beskytte folk som trenger beskyttelse.
10 366 Les mer
Racer Hopp til nye innlegg
Re: Dekkønske for 2019 Trond Helge I går 21:56
Sitat: Sepeda

- Skru ut den gamle ventilkjernen og skru inn en ny. Billig og enkelt. Noe man alltid bør ha liggende.


Jupp, hadde det ikke vært at ventilkjernen også er rimelig stuck..

For øvrig så var det ikke avtagbare ventilkjerner på ventilene som fulgte med fra Crankbrothers, som overrasket meg litt
281 37,568 Les mer
Racer Hopp til nye innlegg
Re: Problemer med hjul beast666 I går 21:19
Tja ikke bare billig hjul som har det problemet, husker at Dura Ace 7700 og 7701 hjulene mine var ferdige etter ca 4500km da lagerbanene var utslitt og ikke kunne byttes. Etter det kun hjul med maskinlager her i gården.
Har dessuten hatt delaminering i bremsebanen på både Lightweight og Enve hjul, begge fikk jeg dog erstattet på garanti.
17 711 Les mer
Deler Hopp til nye innlegg
Clipless pedaler, M520 vs 530 for nybegynner? Nitrius I går 20:56
Gikk idag til innkjøp av sko og clipless pedaler, aldri før testet slikt på sykkel, så blir spennende.

Kjøpte meg et par Shimano M520 pedaler, men etter å ha søkt litt rundt kom jeg over Shimano M530, og her har man jo større platform å trykke mot, noe som også kan gjøre det enklere å sykle med sko uten cleats. Noen som har noen erfaringer å dele rundt dette? Etter å ha sett bilder av M530 så ser det ut som et par pedaler som er noe lettere å lære seg å bruke for en nybegynner som meg, men har som sagt null erfaring her, hehe.

Dette blir montert på en hybrid sykkel, som jeg i hovedsak bruker til pendling mellom hjem og jobb, men det blir også ymse helge turer fremover.
0 44 Les mer
Deler Hopp til nye innlegg
Re: Girøre scott spark eagle Hoaas I går 20:19
Det var for øvrig girøre for direct mount bakgir som stod på. Måtte bytte til et for non direct mount så ble det ordnings.
4 113 Les mer
Racer Hopp til nye innlegg
Re: Castelli Tempesta - verdt investeringen? Sepeda I går 19:59
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, hrukin!

Tror det dreier seg om fremskreden avhengighet som stimulerer belønningssenteret i den primitive primathjernen min, og forårsaker intense abstinenser når jeg forsøker å holde meg borte herfra ICON_SMILE Og tro meg, jeg forsøker.

Men nytten er absolutt gjensidig. Da jeg begynte på forumet, visst jeg knapt noe. Lærte ved å lese og forsøke å svare, om jeg så bommet eller ei. Og lærer nesten hver dag noe nytt fra innleggene på forumet. Mye kunnskap og entusiasme her.
119 9,837 Les mer
Deler Hopp til nye innlegg
Re: Hvordan få fatt i v-bremser? eskval82 I går 19:56
Sitat: DesmoSkier
Jeg ville spurt inne på denne fb-gruppa: https://www.facebook.com/groups/997305110313287Takk for svar.. var inne på tanken, tenkte kanskje det var litt for moderne deler for den gjengen, men skader vel ikke å spørre ICON_SMILE
2 84 Les mer
Salg: Deler Hopp til nye innlegg
Re: Birk NOTS stishorts Juliano I går 19:38
Hei! Hvilken størrelse?
2 234 Les mer
Ymse Hopp til nye innlegg
Re: Sko for både sykling og gåing? Kardam I går 19:25
Shimano sin MT serie er allsidige sykkelsko. Bruker selv MT500, kona bruker SH-MT54. På våre turer Norge rundt er disse komfortable til lange dager. Ikke for stive til å gå med, men stive nok til tursykkel. Stivhetsgrad 4. God såle med gummi, så det er ikke fare for lårhalsen på turer på glatte gulv og fliser. Men innersålen er elendig, så en bedre såle er verdt pengene. Bare så det er sagt, dette er sko til tursykling og ikke til aktiv trening.
6 178 Les mer
Racer Hopp til nye innlegg
Re: Thule sykkelstativ og høyprofilshjul Eivel I går 19:20
Vil også tro at dette går. Stisykkel med 2.6 dekk går i hvertfall greit og det blir ganske solid omkrets på det.

Alternativet om det ikke skulle gå er å kjøpe stropper beregnet på fatbike: https://www.thansen.no/bil/utstyr/t...xgV4EAQYAiABEgKK5PD_BwE&gclsrc=aw.ds
4 279 Les mer
Ritt og arrangementer Hopp til nye innlegg
Re: Cykelvasan avlyst i år universalis I går 19:11
Jeg visste det, men var litt uklar, prøvde å få fram et lite håp om at et lite ultraritt kunne gjennomføres
2 73 Les mer
Blandevei, grus, bikepacking og cross Hopp til nye innlegg
Re: Tips til ny grusracer ekstraslange I går 18:53
Sitat: Henrik S.
Et helt annet tema: hvordan beregner dere distansen på en tur dere planlegger? Vil sykle fra jobb via Sørkedalen, Kikut, Brekke. Iflg Google maps tar det 3t på sykkel, men oppgir kun tid og ikke distanse. Tips til verktøy jeg kan bruke?


Har aldri opplevd at man ikke ser distanse og høydemeter på google maps, så det var rart. Funker både på android mobiler og Pcer. Angi adressen (da står det kun tid det tar å sykle dit), men trykk deretter på den blå "directions". Nederst vil det nå stå tid, distanse og høydemeter opp og ned. Dra denne fliken opp så får du en liten høydeprofil i tillegg.

For å planlegge mer seriøs sykling liker jeg å bruke Strava (betalversjonen) på PC. Man kan for eksempel lagre andre folks sykkelturer som ruter, og deretter følge de. Etter hvert bygger man seg opp en fantastisk database av fine ruter.
31 1,080 Les mer
Blandevei, grus, bikepacking og cross Hopp til nye innlegg
Re: Passelig god og vanntett sykkelbukse? Sepeda I går 18:21
Jeg er glad i Castelli Nanoflex til blandevær, og bruker den både til hverdagssykling og tursykling i kaldere vær, i inn- og utland. Finnes i forskjellige versjoner, både forskjellig lengde og tykkelse. Selv har jeg Nanoflex 2 lange bukser, men tenker å anskaffe korte.

Var ute og rullet i regnværet på Østlandet i dag, og kunne gjerne ha brukt den. Det er ikke en vanlig regnbukse, som lett blir klumpete og klam, men er tettsittende med vannavvisende materiale.

Dessverre synes den å være ute av produksjon, og Tutto Nano synes å være ny versjon (?). Godt mulig at den er enda bedre. De siste Nanoflex ble nærmest gitt bort da XXL sluttet å føre Castelli, så jeg har flere, men er egoistisk nok til å beholde dem selv. Kan fortsatt finnes rundt omkring, i flere versjoner.

Samme gjelder Tempesta 3/4 knikkers, som også fungerer fint. Har skrevet om den senest i dag i denne tråden.

Nanoflex brukes gjerne sammen med Perfetto eller Gabba, men jeg synes at buksene har en mer allround-profil enn de nevnte jakkene og trøyene. Oppleves ikke som klamme, synes jeg.
1 65 Les mer
Racer Hopp til nye innlegg
Re: Barbere legger + selbruningkrem (knis) bjarnetv I går 18:18
jeg sverger til HP saus
80 1,626 Les mer
Racer Hopp til nye innlegg
Re: Verktøy til BB30 - hvilke? simson I går 18:17
Takk for gode råd og tips. Verktøy bestilt, så får jeg se om jeg får fjerna den irriterende ulyden.
9 265 Les mer
Blandevei, grus, bikepacking og cross Hopp til nye innlegg
Re: Kose-Grus-Ritt-i-Follo-i-September SprezzaG I går 18:04
Flott forslag! Dette er jeg med på om det passer!
2 140 Les mer
Racere Hopp til nye innlegg
Holdsworth Brevet str L Trond Helge I går 17:56
Har for mange sykler og innser at noe må ut.. Dessverre blir denne brukt alt for lite og fortjener noen som kan ta den ut på lange turer som gjør den fortjent til navnet.

[Linket bilde fra images.finncdn.no]

Finn-link: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=181232160

Full Shimano 105 5800 gruppe som fungerer upåklagelig, alt er gått over og smurt opp.
0 27 Les mer
Snikksnakk, pølsevev, sludder og vås Hopp til nye innlegg
Re: Fagfellevurdert art. trekkes-politisert forskning? Akaly I går 17:47
Jeg synes mye av denne "kritikken" mot forskning blir ganske grunn av flere årsaker. De som kritiserer har ofte en manglende eller feilaktig forståelse av forskning, og er ikke kjent med hvordan forskning faktisk foregår, og dermed blir det mye surr og rør av typen Duck skriver over hvor man forsøker å trekke folks motiver i tvil heller enn å angripe saken. Som Appelsin skriver vil det det fint gå an å være skuespiller i voksenfilmer og drive med forskning, men det er slike ting surrehuene som skriver for Document.no liker å henge seg opp i fordi de tydeligvis ikke klarer å ha to tanker i hodet samtidig. Det er også et viktig poeng at det var vitenskapelige metoder som brakte for dagen de nevnte forskningsfeilene. Faktisk synes jeg mange av disse kritikerne burde forsøke seg på litt seriøs forskning selv, så kan de se hvordan prosessen foregår og samtidig gjøre noe de trolig aldri har gjort før: jobbe strukturert og logisk med et problem over tid.
10 499 Les mer
Side 1 av 2 1 2
Terrengsykkel utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Kristoffer Kippernes Utstyrsredaktør: Øyvind Aas
Salg og marked: Knut Harald Smette | Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt
Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå