Vad er det egentligen som gjør at en muskel begynner at jobbe mer anarobt som resulterar i mjølksyra når man jobbar vid og øver mjølksyre trøskeln?
Se tex her
http://home.hia.no/~stephens/lacthres.htm
1. Hur muskeln jobber beror på hur mye oksygen muskeln får relativt til belastningen.
2. Hur mye oksygen som musklerna maximalt klarer av at prosesera gis av VO2max vilket er høgre en trøskeln.
3. Trøskeln (O2 opptak vid mjølksyre trøskel) øker nødvendigtvis ikke hvis man bruker fler muskler med mindre belastning.
Det jeg ikke kan finne og ikke skjøner er hvorfor begynner muskeln at jobbe mer anarobt når det virker som at muskeln faktiskt skulle kunne gjøre samme arbete arobt hvis den fikk sjansen.
Några møjligheter som jeg ser.
Det er en slags sikkerhets mekanism før kroppen. Ca vid treskeln beslutar sig kroppen før at pumpa mindre blod en vad som trenges før at jobba aerobt. Muskeln får mindre blod og begynner jobbe mer anarobt.
Det finnes begrensninger i muskeln som gjør at muskeln ikke kan jobbe mer aerobt utan at også jobbe anarobt. Detta virker vare i konflikt med 3 øver.
Har det noe at gjøre med blod fløde eller blod trykk?