Min "Black Magic Insane Imperial Stout", som ble brygget sammen med Jørn i jula skal være ferdig til påske. Foreløpige smakstester har vært veldig lovende. Tiltross for skremmende utseende (kølsvart med mørkebrunt skum) og skremmende data: 10%vol godt gjemt bak 150 internasjonale bitterenheter, glir denne ned som saft. Det er masse smak der, men smakene utfyller hverandre så harmonisk at den faktisk grenser til lettdrikkelig, selv om viskositeten nærmer seg olivenolje.
Bildeoppdatering kommer snart. Jørn er bedt på innvielse av helt ferdig øl og nesten ferdig hus på mandag.
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
Re: Tråden for for påskeøl 2009!
[Re: Ole]
#70447202/04/200918:22
Mainstream øl, men særingstørrelse på hjula? Hvor er logikken, Knut? Begynner fasaden å rakne?
Ole.
Logikk er for de uinnvidde, påskenam-nam'et kjøpes på utsalg med begrenset åpningstid. Akkurat nu testes en fransk deilig Riesling 2006 Alsace reserve som nok skal bli med på påsketur. Fin balanse mellom syre og fylde, passe mineralsk og litt honningpreg...
No added style
Re: Tråden for for påskeøl 2009!
[Re: OveR]
#70447802/04/200918:32
Veldig bra folkens! Jeg skulle gjerne kjøpt påskebrygget mitt fra GeirK. Tror det hadde berga ei påske sammen med mye familie på ei ikke alt for stor hytte. Må dessverre hande på polet. Men det er mye godt der.
Jeg omdefinerer GogBozens Riesling til Meursault, så er jeg i mål på hvitvinen. Hvilken Riesling snakker du om? Må innrømme at jeg mener at tyskerten stort sett er bedre på Riesling enn franskmennene, men mange produsenter i Elsass lager nå deilige viner. Det krangler jeg ikke om. Det kommer veldig mye godt fra Elsass.
Josse: hva er det du linker til? Fransk godt øl bare tilgjengelig i Franrkrike
Josse: hva er det du linker til? Fransk godt øl bare tilgjengelig i Franrkrike
Jupp. Friskt, lyst og sterkt øl. Ikke mer eksklusivt enn at man får det i store matbutikker her nede til 3. Perfekt etter en tur opp Madone på vei hjem fra jobb.
Mot slutten av påsken håper jeg at jeg gjør meg fortjen til denne også:
Doppf & Irion lager vin som er vel verdt prisen. Det finnes mange som lager bedre, men jeg synes spesielt de lager en ganske bra standard Gewurztraminer. Det er forøvrig noe jeg varmt anbefaler hvis du lager sterk mat. En av få viner som smaker noe gjennom en liten vegg av chilli.
Josse: Jeg skal også drikke Côtes du Ventoux, men jeg må vente til slutten av juni. Gledegruer meg veldig. Hvilken vei skal du sykle opp?
Med søvn i øya leste jeg "Tråden for påskekø" og forventet å finne masse innlegg om hvor det er best å kjøre for å unngå den verste trafikken i ettermiddag.
Til saken: Nykvernet Monsooned Malabar nå på mårran. I kjelleren ligger to viner jeg gleder meg til; en Montecillo fra 1984 og en fersk Calles Riesling.
Seier du som er så fattig at du må laga ditt eige øl!
He he. Hadde det vært lovlig å lage whisky, og jeg på en dag kunne ha laget noe som smakte tilnærmet f.eks Lagavulin etter et par måneders lagring, så hadde jeg gjort det også.
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
Re: Tråden for for påskeøl 2009!
[Re: GeirK]
#70467203/04/200907:03
Kor går eigentleg grensa for kva ein har lov til å laga sjølv? Ein maltwisky med god "bålsmak" hadde jo vore eit veldig spennande prosjekt, men det må jo vera ganske meir omfattande enn å laga øl?
Jeg kjøpte de to siste Calles Riesling på Valentinlyst i går, og håper den faller i smak hos svigermor. Leste også "påskekø", men påskeøl er mye triveligere! Synes en gul hveteøl passer godt i solveggen i påska.
Kor går eigentleg grensa for kva ein har lov til å laga sjølv? Ein maltwisky med god "bålsmak" hadde jo vore eit veldig spennande prosjekt, men det må jo vera ganske meir omfattande enn å laga øl?
Alt som bare gjærer og ikke destilleres, er lov til å lage selv. Det mest frustrerende med å lage god whisky tror jeg ville vært modningstiden... Jeg synes det er tøft å vente tre uker på en pale ale etter flasking.
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
Kor går eigentleg grensa for kva ein har lov til å laga sjølv? Ein maltwisky med god "bålsmak" hadde jo vore eit veldig spennande prosjekt, men det må jo vera ganske meir omfattande enn å laga øl?
Skal man lage whisky, må man destillere, og det har man ikke lov til.
Uansett tar det om lag 10 år å lage/lagre whisky. Litt mer omfattende enn å lage øl, altså.
"I'd take the awe of understanding over the awe of ignorance any day." - Douglas Adams
Og der "brukte" jeg opp innlegg nr 1000 på noe så trivielt som påskeøl! Hadde planlagt et lengre innlegg om sykling, zen, ss, sirkushjul, fs vs ht, den fortreffelige cortadoen fra Dromedar, snille koner og med en konklusjon om at alle biter faller på plass på en perfekt flytsti, men slik gikk det altså ikke.
Jeg må nok skuffe ølfolket, mitt øl kjøpes på Kiwi i beskjedne mengder. Men jeg klarte å få tak i 3 stk. Johannes Malling pakket i cellofan. Dermed er min påske reddet.