Det er mange som drikker kaffe i Norge, det er mange som drikker kaffe og sykler, og det er mange på snikksnakk-forumet som kan sinnsykt mye.
Så jeg lurer.
Hva er egentlig forskjellen på dryppkaffe/pour-over og presskanne-kaffe som etter pressing helles over vanlig kaffefilter før drikking?
I Moccamasteren min ser jeg det på slutten av brygginga danner seg en liten vannstand i filteret, selv når jeg har malt bønnene grovt. Det betyr at moccamaster-pour over er en blanding av væske som har rent igjennom den malte kaffen raskt, og væske som har hatt lengre kontakt med kaffen, akkurat som i en presskanne?
Kan en få en kaffekopp som er akkurat like god som den beste pour-overen du kan lage, ved å benytte seg av presskanne, med kort tid før stempelet presses ned, og så helle igjennom et filter?
Er det noen fysisk forskjell på hva som skjer, det er vel bare varme på vannet og kontakttid med den varme væsken det er snakk om i tillegg til malingsgrad?