Siden mine Schwalbe Pro One var så slitt at det var på tide å bytte dem ut monterte jeg mine Veloflex Corsa TLR i kveld. Montering gikk veldig greit, men måtte bruke kompressor første gang. Jeg har fylt Joes Sealant, men dekken lekker luft. Det er mulig at jeg ikke har brukt nok guffe, skal jeg bare fylle på og håpe at det holder? Foreløpig holder ikke luften til en kort tur.
Målt bredde for 28 mm var 28 mm ved 7 bar på DT Swiss ARC 1450 (usikker på indre felgbredde, glemte å måle).
Har du sjekket hvor det lekker fra i en balje vann? Hvis det bare siver jevnt og trutt ut fra dekksidene må du nok bare prøve litt mer guffe, sykle noen runder til og være litt tålmodig. Når jeg kjørte Veloflex TLR med Joe's Sealant opplevde jeg at luftlekkasjen gjennom sideveggene ble betraktelig redusert etter et døgn eller så..
Har du sjekket hvor det lekker fra i en balje vann? Hvis det bare siver jevnt og trutt ut fra dekksidene må du nok bare prøve litt mer guffe, sykle noen runder til og være litt tålmodig. Når jeg kjørte Veloflex TLR med Joe's Sealant opplevde jeg at luftlekkasjen gjennom sideveggene ble betraktelig redusert etter et døgn eller så..
Har ikke sjekket hvor det lekker, gjør det i morgen om det ikke har blitt bedre. Jeg fylte på med litt mer guffe og roterte hjulene noen ganger til.
Har du sjekket hvor det lekker fra i en balje vann? Hvis det bare siver jevnt og trutt ut fra dekksidene må du nok bare prøve litt mer guffe, sykle noen runder til og være litt tålmodig. Når jeg kjørte Veloflex TLR med Joe's Sealant opplevde jeg at luftlekkasjen gjennom sideveggene ble betraktelig redusert etter et døgn eller så..
Har ikke sjekket hvor det lekker, gjør det i morgen om det ikke har blitt bedre. Jeg fylte på med litt mer guffe og roterte hjulene noen ganger til.
Etter noen dager virker det som om dekkene er tette nok. De må pumpes opp før hver tur, men det gjorde jeg med Schwalbe Pro One også.
Det ser flott ut og ruller så stille og mykt at jeg trolig kjøper noen reservedekk.
Jeg har ennå ikke tilgitt Continental for å overlate til andre å utvikle slangeløst oppsett, og kaste seg på først når løsningene er klare og risikoen lav, og da attpåtil gi oss grove dekk med TPI (tråder per tomme) som hybriddekk
Neida. Joda
Uansett har vi alle lagt merke til nye, slangeløse GP 5000 S TR, som Sonny Colbrelli rullet på til seier i årets Paris-Roubaix, etter at Filippo Ganna hadde gjort det samme i VM i tempo.
Ikke bare lavere vekt og hookless-kompatibelt, men 20% lavere rullemotstand og 28% høyere punkteringsmotstand i sideveggene enn 5000 TL?
Dekknerder kan glede seg over at Conti har beveget seg bort fra tre lag med 60 TPI, som vi fant i slangeløs versjon av GP 5000, til en ny konstruksjon med to lag med mindre grove 110 TPI. Det er vel å merke to lag kun i rullebanen. I sideveggene har det nye dekket fortsatt tre lag, noe som skal gi god punkteringsbeskyttelse, men som forventelig ikke gir den samme ettergivenheten som tynnere sidevegger med høyere TPI, slik vi finner hos flere av konkurrentene.
Som man kan se av betegnelsen TR (tubeless ready) versus TL (tubeless), har Conti med det nye dekket fjernet det indre butyl-laget som i prinsippet skulle gjøre guffe unødvendig i 5000 TL. Nå kreves altså guffe for å garantere godt slangeløst oppsett. Men som Conti åpenbart har innsett, velger de fleste ryttere uansett å bruke guffe for punkteringssikkerhet. Da er det naturlig å spare litt vekt ved å fjerne det overflødige butyl-laget.
Vi kan regne med at det nå vil strømme på med tester av det nye dekket.
Jarno Bierman i Bicycle Rolling Resistance har allerede fått klørne i dekket, og de første resultatetene er inne.
The Grand Prix 5000 S TR isn't as strong a performer as we initially expected based on Continental's claims. We can't find the claimed 20% reduction in rolling resistance as the 5000 S TR is about equal in our tests when compared to the older 5000 TL.
The main problem with changing to just 2 layers of (thinner) casing material under the tread is seen in the puncture resistance tests as the puncture resistance of the tread has gone down by 30% in our test. (...) A good sealant will be crucial but be aware that sealant will be less effective with less tire thickness as some thickness is required to get fast re-sealing after a puncture.
We do see improved sidewall puncture resistance which is a good thing.
Bierman finner altså ikke den lovede, lavere rullemotstanden. Men her må vi som alltid ta forbehold om at resulatene på hans trommel ikke nødvendigvis avspeiler realitetene ute på veien.
Testen viser også at punkteringsbeskyttelsen i sideveggene skal være bedre, mens selve rullebanen er blitt mer sårbar for punkteringer.
Han har også noen betraktninger om vekt i testen, og roser dekket for å være enkelt å sette opp slangeløst på standard testfelg med 17,8 mm indre bredde. Den stive dekkstammen får æren for at dekket lett lar seg poppe på felgen.
Alt i alt får dekket godkjentstempel og vel så det.
Our ultimate conclusion is that the Continental Grand Prix 5000 S TR still is one of the strongest performing (tubeless) road bike tires, but it's become a bit more of a racing tire than an "all-round" tire with the reduced tread thickness and lower puncture resistance of the tread. The most significant improvements can be found in user-friendliness with easy mounting, inflation, and hookless bead compatibility.
Hm, spennende. Fikk en punktering på vei til jobb tidligere i uka... WTB exposure som har rulla sine mil og vel så det. Tubeless guffa tetta skaden, men tror nok dekket er klar for å pensjoneres. Nå er det uansett over på piggdekk, så da haster det ikke med å bytte.
Hadde tenkt å gå for Strada Bianca, men nå når 5000 s tr kommer i tanwall, så ble det brått et alternativ også
Hvordan er GP5000s TR i forhold til montering på felg? Husker vanlig GP5000 TL var vrange å få på mine Mavic ksyrium felger. Noen som kan bekrefte att det har blitt enklere å montere på felg slik som di hevder?
Nå som min nye Bianchi Sprint står i hus og bare lengter etter våren, tenkte jeg at jeg skulle benytte ventetiden til å pimpe den opp litt. Nye dekk står naturligvis på ønskelisten. Jeg har lenge vært superfornøyd med Continental, men nå som jeg har en vaskeekte italiener stående, lurer jeg nesten på om jeg skal prøve Vittoria Corsa.
Er det noen som har noen erfaringer å dele? Og ikke minst, bør jeg gå for helsorte dekk eller skinwalls? (Det er for øvrig fullt mulig det kommer til å sitte på karbonhjul med bredere profil før sesongen kommer i gang)
Her er for øvrig et eksempel med en Bianchi med skinwalls. De er et eller annet i hodet mitt som skurrer. Hva mener dere?
Min pasta-sykkel ble levert med Vittora Corsa i svart. Jeg simpelthen digger de dekkene! Eneste ulempen er at de rillene er sabla gode til å få meg seg skarpe små steiner, med medfølgende punkteringer. Mulig dette går bedre på tubeless. Jeg har fått nytt hjulsett i hus og ser etter dekk til disse. Jeg mener svart gjør seg best til sykkelen. Sliter med å finne Corsa i TRL og 28mm så akkurat nå lener jeg meg mot Pirelli P Zero Race TLR. Fortsatt italiensk og en understated look som jeg mener kler sykkelen.
Redigert av ohjelm; 27/01/202210:50.
You cant't buy happiness. But you can buy a bike, and that's pretty close.
Tan wall tires came back into fashion a few years ago and continue to be popular. Most manufacturers are launching models fitted with them. But aren’t we all individualists? Don’t we always want to stand out a little from the crowd? When all five bikes in the group test come with tan wall tires, it’s a good time to jump off the bandwagon and swim against the tide again. 2021 (2022?) is the year to say, “Goodbye tan walls!”
It’s time to go back. Back to black.
(Trodde et lite øyeblikk der at HAnders hadde gått fullstendig bananas og fått seg Specialissima, men det var jo ohjelm. Mye vakker celeste her nå )
Flere år gammelt bilde, min første erfaring med tubeless på landeveg. Mavic open pro-felg, veldig stramme å få på, men poppet med vanlig gulvpumpe.
Har et grusvegstrekk jeg pleier å avslutte turene med, og det er også mye strøsand som ligger igjen fra glatte dager her hvor vi ikke har snø på vinteren. Ikke problem med kutt, men på ett dekk var det tendens til at mønsterbanen begynte å løsne ørlite fra dekket.
Jeg skal skaffe disse igjen ved neste anledning. Ser bra ut, og "control"-varianten satt enormt bra i sving og regn - men da kom jeg fra slange og Michelin Lithium II 23mm
Nå er jeg i ferd med å slite ut mitt andre par Pirelli Cinturato. Ser litt kjedelig ut, og lav tpi for dem som kjenner på det, men totalt bombesikre punkteringsbeskyttelse.
Ikke problem med kutt, men på ett dekk var det tendens til at mønsterbanen begynte å løsne ørlite fra dekket.
Det er dessverre en potensiell ulempe med dekk der rullebanen ikke er støpt sammen med dekkstammen og sideveggene. Kudos til Oslo Sportslager som raskt gav meg nytt dekk som reklamasjonssak da jeg opplevde at deler av rullebanen løsnet på alminnelig Corsa TLR. Samme kudos til Bike24 som erstattet et Strada Bianca HTLR som fikk luftbobler under rullebanen. Disse håndlagede vidundrene kan ha slike skjønnhetsflekker. Alminnelig vulkaniserte dekk er gjerne mer forutsigbare, men ikke så hjertebankende deilige.
Haha, nettopp. Selv om Pirelli tar meg trofast og udramatisk hjem på sene tidsklemmetimer vurderer jeg å være utro og gå for noe vakkert fiskebein-aktig fra Vittoria eller Challenge, ja.
Estetisk så synes jeg tanwall/lyse sidevegger ser best ut, også til celeste. Jeg synes det er langt mer forstyrrende med diverse dekaler på felg. Og da er Vittoria Corsa eller Veloflex glimrende dekk, både funksjon og utseende. Jf. bilde under, med "riktig" farge på styreteip. Mønsteret kan ta med seg småstein fra grusveier, så jeg pleier å stoppe etter grusstrekninger for å børste av mulig småstein som har kilt seg fast. Egentlig fornøyd med varighet på Corsa, sammenlignet med erfaringer fra Conti, Veloflex, FMB, Schwalbe osv.
Jeg kjører tubular, så det blir jo en vurdering om du skal ha dekk for slange eller slangeløst oppsett. Slangeløst oppsett er vel det fremdeles ikke så mange muligheter med lyse sidevegger. Treningshjulene mine er skodd med noe så forkastelig som Scwalbe PRO One TLR i 28 mm, men brukes kun i drittvær.
Panaracer Gravelking er et glimrende dekk for grus med mulighet for slangeløst i bredder >30 mm, men ikke erfaring med de smalere clincher-variantene.
Panaracer Gravelking er et glimrende dekk for grus med mulighet for slangeløst i bredder >30 mm, men ikke erfaring med de smalere clincher-variantene.
Ah, hadde ikke fått med meg at de smalere ikke var TLE.
Fant et par Challenge Paris-Robaix 27mm (handmade TLR 300tpi) til god pris som jeg slo til på istedenfor. Ligger klare i garasjen, men ikke montert enda. Har sykla på Conti GP i noen år og egnetlig vært fornøyd med det, men fikk lyst og teste noe annet iår