Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd

Kalkunfilet - Steketid

Kalkunfilet - Steketid #2643306 31/12/2020 08:37
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,532
Øyvind V Offline OP
More than words
OP Offline
More than words
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,532
Skal ha gjester (samme kohort og negative tester = innafor koronamessig) i kveld, og jeg skal lage kalkun. Men oppskrifta jeg bruker har forsvunnet fra kokeboka mi!

Hva er gjeldende standard for steking av kalkunbryst (benfritt)? Har kjøttstykker på 2,17 kilo. Er det 90 min per kilo på 100 grader? 30 min per kilo på 180 grader? Hva blir best?

Tips til marinade mottas også med takk.

Re: Kalkunfilet - Steketid [Re: Øyvind V] #2643321 31/12/2020 15:59
Registrert: Jul 2015
Innlegg: 2,377
E
eOpseth Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
E
Registrert: Jul 2015
Innlegg: 2,377
Bare brystet? I så fall bruk steketermometer, og ut av ovnen på 68 grader.


It is by riding a bicycle that you learn the contours of a country best, since you have to sweat up the hills and can coast down them – Ernest Hemingway
Re: Kalkunfilet - Steketid [Re: eOpseth] #2643337 01/01/2021 12:12
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,532
Øyvind V Offline OP
More than words
OP Offline
More than words
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,532
Sitat: eOpseth
Bare brystet? I så fall bruk steketermometer, og ut av ovnen på 68 grader.

Det ble løsningen... Og den ble perfekt.

Re: Kalkunfilet - Steketid [Re: Øyvind V] #2643339 01/01/2021 13:07
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Kjørte seks timer sous vide på 61 grader, avkjølte litt og grillet hardt med kullgrill på begge sider. Ble helt sykt godt!


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Kalkunfilet - Steketid [Re: Øyvind V] #2643341 01/01/2021 15:45
Registrert: Jul 2015
Innlegg: 2,377
E
eOpseth Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
E
Registrert: Jul 2015
Innlegg: 2,377
6 timer sous vide på kalkunbryst? Hørtes veldig lenge ut?

Sous vide blir bra, når det er gjort riktig - så tviler ikke på at dette ble bra!


It is by riding a bicycle that you learn the contours of a country best, since you have to sweat up the hills and can coast down them – Ernest Hemingway
Re: Kalkunfilet - Steketid [Re: eOpseth] #2643342 01/01/2021 15:56
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Sitat: eOpseth
6 timer sous vide på kalkunbryst? Hørtes veldig lenge ut?

Sous vide blir bra, når det er gjort riktig - så tviler ikke på at dette ble bra!


Det var anbefalingen jeg tok i bruk for mange år siden, så jeg visste på forhånd at resultatet ville bli bra.


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Kalkunfilet - Steketid [Re: Øyvind V] #2643352 01/01/2021 18:44
Registrert: May 2007
Innlegg: 711
S
samuel Offline
Avhengig
Offline
Avhengig
S
Registrert: May 2007
Innlegg: 711
Seks timer kan være helt OK det. Det tar sin tid for at kjernen skal få rett temperatur. En tre timer og tretti minutter vil listeria og salmonella være drept i kjernen på en fillet som er seks cm tykk. Etter syv timer vil kjøttet ha oppnådd 62c. Dette i følge Polysience sine kalkulering

Re: Kalkunfilet - Steketid [Re: Øyvind V] #2643365 01/01/2021 21:43
Registrert: Jul 2015
Innlegg: 2,377
E
eOpseth Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
E
Registrert: Jul 2015
Innlegg: 2,377
Nettopp poenget mitt - at 4 timer egentlig burde være mer enn bra nok. Greia mi er egentlig at for langt tid vil påvirke konsistensen på kjøttet. 6 timer er antagelig godt innafor, men litt for lang tid så blir det litt "leverposteiaktig" og det er ikke noe godt.


Det sagt, oksekjake eller renskåret høyrygg i laaaang tid på lav varme, brunet av som biff - det er det lite som slår!


It is by riding a bicycle that you learn the contours of a country best, since you have to sweat up the hills and can coast down them – Ernest Hemingway

Moderator  support