|
Kalkunfilet - Steketid
|
Kalkunfilet - Steketid
#2643306
31/12/2020 08:37
|
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,532
Øyvind V
OP
More than words
|
OP
More than words
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,532 |
Skal ha gjester (samme kohort og negative tester = innafor koronamessig) i kveld, og jeg skal lage kalkun. Men oppskrifta jeg bruker har forsvunnet fra kokeboka mi!
Hva er gjeldende standard for steking av kalkunbryst (benfritt)? Har kjøttstykker på 2,17 kilo. Er det 90 min per kilo på 100 grader? 30 min per kilo på 180 grader? Hva blir best?
Tips til marinade mottas også med takk.
|
|
|
Re: Kalkunfilet - Steketid
[Re: Øyvind V]
#2643321
31/12/2020 15:59
|
Registrert: Jul 2015
Innlegg: 2,377
eOpseth
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Jul 2015
Innlegg: 2,377 |
Bare brystet? I så fall bruk steketermometer, og ut av ovnen på 68 grader.
It is by riding a bicycle that you learn the contours of a country best, since you have to sweat up the hills and can coast down them – Ernest Hemingway
|
|
|
Re: Kalkunfilet - Steketid
[Re: eOpseth]
#2643337
01/01/2021 12:12
|
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,532
Øyvind V
OP
More than words
|
OP
More than words
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,532 |
Bare brystet? I så fall bruk steketermometer, og ut av ovnen på 68 grader. Det ble løsningen... Og den ble perfekt.
|
|
|
Re: Kalkunfilet - Steketid
[Re: Øyvind V]
#2643339
01/01/2021 13:07
|
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
GeirK
More than words
|
More than words
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744 |
Kjørte seks timer sous vide på 61 grader, avkjølte litt og grillet hardt med kullgrill på begge sider. Ble helt sykt godt!
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
|
|
|
Re: Kalkunfilet - Steketid
[Re: Øyvind V]
#2643341
01/01/2021 15:45
|
Registrert: Jul 2015
Innlegg: 2,377
eOpseth
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Jul 2015
Innlegg: 2,377 |
6 timer sous vide på kalkunbryst? Hørtes veldig lenge ut?
Sous vide blir bra, når det er gjort riktig - så tviler ikke på at dette ble bra!
It is by riding a bicycle that you learn the contours of a country best, since you have to sweat up the hills and can coast down them – Ernest Hemingway
|
|
|
Re: Kalkunfilet - Steketid
[Re: eOpseth]
#2643342
01/01/2021 15:56
|
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
GeirK
More than words
|
More than words
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744 |
6 timer sous vide på kalkunbryst? Hørtes veldig lenge ut?
Sous vide blir bra, når det er gjort riktig - så tviler ikke på at dette ble bra! Det var anbefalingen jeg tok i bruk for mange år siden, så jeg visste på forhånd at resultatet ville bli bra.
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
|
|
|
Re: Kalkunfilet - Steketid
[Re: Øyvind V]
#2643352
01/01/2021 18:44
|
Registrert: May 2007
Innlegg: 711
samuel
Avhengig
|
Avhengig
Registrert: May 2007
Innlegg: 711 |
Seks timer kan være helt OK det. Det tar sin tid for at kjernen skal få rett temperatur. En tre timer og tretti minutter vil listeria og salmonella være drept i kjernen på en fillet som er seks cm tykk. Etter syv timer vil kjøttet ha oppnådd 62c. Dette i følge Polysience sine kalkulering
|
|
|
Re: Kalkunfilet - Steketid
[Re: Øyvind V]
#2643365
01/01/2021 21:43
|
Registrert: Jul 2015
Innlegg: 2,377
eOpseth
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Jul 2015
Innlegg: 2,377 |
Nettopp poenget mitt - at 4 timer egentlig burde være mer enn bra nok. Greia mi er egentlig at for langt tid vil påvirke konsistensen på kjøttet. 6 timer er antagelig godt innafor, men litt for lang tid så blir det litt "leverposteiaktig" og det er ikke noe godt.
Det sagt, oksekjake eller renskåret høyrygg i laaaang tid på lav varme, brunet av som biff - det er det lite som slår!
It is by riding a bicycle that you learn the contours of a country best, since you have to sweat up the hills and can coast down them – Ernest Hemingway
|
|
|
|
|
|