|
Hva Griller Vi?
|
Hva Griller Vi?
#2554074
13/05/2019 11:46
|
Registrert: Sep 2006
Innlegg: 3,885
jan erik
OP
Besatt
|
OP
Besatt
Registrert: Sep 2006
Innlegg: 3,885 |
Har kjøpt meg en ny grill;Weber Charcoal Grillsenter, med gode muligheter for å langtidsgrille/røke svinekjøtt feks. Men hva begynner jeg med? Og hvor får jeg handla kjøttet?
|
|
|
Re: Hva Griller Vi?
[Re: jan erik]
#2554082
13/05/2019 12:01
|
Registrert: Jun 2007
Innlegg: 310
stalsan
Entusiast
|
Entusiast
Registrert: Jun 2007
Innlegg: 310 |
Nakkesteik (aks svinenakke)
Stølsvidda.
Ståle
|
|
|
Re: Hva Griller Vi?
[Re: jan erik]
#2554088
13/05/2019 12:25
|
Registrert: Aug 2007
Innlegg: 7,358
Knirkekne
Søk hjelp!
|
Søk hjelp!
Registrert: Aug 2007
Innlegg: 7,358 |
Må være ærlig. MEd to kids er det mest pølser type vanlig som grilles.
Strange women lying in ponds distributing swords is no basis for a system of government.
|
|
|
Re: Hva Griller Vi?
[Re: jan erik]
#2554094
13/05/2019 12:52
|
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
GeirK
More than words
|
More than words
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744 |
Få tak i en svinenakke med ben og lag pulled pork.
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
|
|
|
Re: Hva Griller Vi?
[Re: jan erik]
#2554098
13/05/2019 13:27
|
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 13,406
Tange
Flittig Bie
|
Flittig Bie
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 13,406 |
Paprika, squash, sjampinjonger og generelt masse andre grønnsaker.
|
|
|
Re: Hva Griller Vi?
[Re: jan erik]
#2554100
13/05/2019 13:31
|
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
GeirK
More than words
|
More than words
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744 |
Varmrøyk poteter til møre. Knus til potetmos med en rotmoser sammen med yoghurt, olivenolje, smør, hvitløk og masse revet parmesan.
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
|
|
|
Re: Hva Griller Vi?
[Re: jan erik]
#2554130
13/05/2019 17:05
|
Registrert: Aug 2004
Innlegg: 4,626
RoyK
Besatt
|
Besatt
Registrert: Aug 2004
Innlegg: 4,626 |
Tar gjerne en Listhaug-biff rett fra kilden - sikkert stappfull av tungmetaller og annet faenskap, men da kan det jo hende det blir fred i landet etter hvert.
|
|
|
Re: Hva Griller Vi?
[Re: jan erik]
#2554139
13/05/2019 17:38
|
Registrert: Feb 2002
Innlegg: 4,312
OveR
Apartheidmotstander
|
Apartheidmotstander
Registrert: Feb 2002
Innlegg: 4,312 |
Spareribs er enkelt å få til. 110 grader sånn pluss/minus. Ca 4 timer ++ pleier å bli ok. Bruker du "The Texas cheat" går det litt fortere.
Lag din egen hjemmelagde rub, mange av de ferdige er så fryktelig salte. Spareribs kjøper jeg som oftest på min lokale Meny.
Youtube er full av videoer som viser hvordan du gjøre det.
mvh OveR
|
|
|
Re: Hva Griller Vi?
[Re: jan erik]
#2554243
14/05/2019 08:40
|
Registrert: May 2008
Innlegg: 152
thomaso
Tørr bak øra
|
Tørr bak øra
Registrert: May 2008
Innlegg: 152 |
Jeg har hatt god erfaring med ribbe. Deler den opp i solide porsjoner. Rute svoren. Indirekte varme på ca 110 grader over en 7-8 timer. Krydre med salt, pepper og grillkrydder. Når det er igjen ca 2 timer pensler jeg den med bbq saus.
Legg på jevnlig med røkeflis. Liker weber sin Whiskey blant annet. Hiver inn en neve rett på kull sånn ca hver 30 min. Spesielt de første timene. Så litt etter pensling med bbq saus. Også svir man svoren rett før servering på direkte varme.
Samme fremgangsmåte funker på det meste av kjøtt som trenger litt tid.
Siden det ikke er en dedikert smoker så kan det hende du må justere temperatur med kullmengde. Og fylle på kull underveis i røykingen.
Når du har gjort dette en gang eller to, så er det bare å begynne å se på smokeren til weber. hehe. Da blir det litt lettere å holde gjevn temperatur over tid.
|
|
|
|
|
|