Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd

Aspik/kabaret

Aspik/kabaret #2552416 06/05/2019 12:20
Registrert: Jan 2015
Innlegg: 219
Henrikkolstø Offline OP
Entusiast
OP Offline
Entusiast
Registrert: Jan 2015
Innlegg: 219
Hva er egentlig greia med aspik/kabaret? Vi har hatt konfirmasjon her i helgen og i den forbindelse ble det servert aspik. Dette var en del av bestilt koldtbord. Jeg har aldri forstått greia med å putte mat i gele. Kan noen forklare meg hvorfor man gjør det? Jeg forstår det rett og slett ikke. Det smaker jo ingenting heller...


Time wasted is not wasted time
Re: Aspik/kabaret [Re: Henrikkolstø] #2552417 06/05/2019 12:27
Registrert: Oct 2009
Innlegg: 3,583
T
Torshov-Simen Offline
Besatt
Offline
Besatt
T
Registrert: Oct 2009
Innlegg: 3,583
Jeg tror det dreier seg om noe som ble ansett som festlig og nyskapende en gang, men som man glemte å slutte med da det ikke var det lenger en gang på på 70 tallet og som derfor har blitt en så tradisjonell del av et koldtbord at man tror det skal være sånn ICON_SMILE


Everything you hear is an opinion, not a fact. Everything you see is a perspective, not the truth.
Re: Aspik/kabaret [Re: Henrikkolstø] #2552419 06/05/2019 12:30
Registrert: Feb 2002
Innlegg: 17,682
RazeFaze Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Feb 2002
Innlegg: 17,682
Det er veldig tradisjonelt her i midt-norge, mest blant de som er over 60... eller, de lager det hvertfall, blir aldri spist noe særlig av det.
Jeg har ved et par anledninger av catering spesifiser at det IKKE skal være med aspik :-)


--------------------
Happy Trails!
Jørgen
Re: Aspik/kabaret [Re: Torshov-Simen] #2552420 06/05/2019 12:30
Registrert: Jul 2004
Innlegg: 623
KjellMa Offline
Avhengig
Offline
Avhengig
Registrert: Jul 2004
Innlegg: 623
Typisk mat for gamlinger. Foreldrene mine putter det der på ethvert koldtbord også.


Gi noe som varer, gi fan
Re: Aspik/kabaret [Re: Henrikkolstø] #2552423 06/05/2019 12:36
Registrert: Aug 2007
Innlegg: 7,358
Knirkekne Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: Aug 2007
Innlegg: 7,358
Det er jo en abnormt ekkel rett.
MEN det er nok fordi den i 7 av 5 tilfeller lages feil.
Man skal IKKE blande sammen en pose frossne erter og gulerøtter med en boks reker i lake og helle over gelatin.
En god (i iallefall så god som den kan bli gitt at det er aspik) er lagd av store mengder reker, kreps, andre skalldyr og satt sammen med friske grønnsaker og en så minimal del gelatin som mulig.


Strange women lying in ponds distributing swords is no basis for a system of government.
Re: Aspik/kabaret [Re: Henrikkolstø] #2552428 06/05/2019 12:44
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 3,821
P
Paulus Offline
Besatt
Offline
Besatt
P
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 3,821
Det er jo interessant at det som ble ansett om luksusmat for 30+ år siden ser vi på som søppel i dag. Jeg er ikke glad i aspik selv, men foreldrene mine bruker å ete det. Sikkert god butikk å selge aspik siden du ikke trenger å lage store porsjonen og det likevel blir masse til overs. Jeg har ikke opplevd å bli servert aspik fra catering på mange år, men det er jo nesten alltid en eller annen bestemor som har laga og tatt med.

Re: Aspik/kabaret [Re: Paulus] #2552430 06/05/2019 12:45
Registrert: Feb 2002
Innlegg: 17,682
RazeFaze Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Feb 2002
Innlegg: 17,682
Sitat: Paulus
, men det er jo nesten alltid en eller annen bestemor som har laga og tatt med.


Gjerne mengder også :-D


--------------------
Happy Trails!
Jørgen

Moderator  support