|
Re: Kokkekniver
[Re: jan erik]
#2518141
23/10/2018 22:00
|
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 3,821
Paulus
Besatt
|
Besatt
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 3,821 |
Jeg har ikke vært borti en knivsliper som gjør knivene like skarpe som å slipe på stein. Å bruke slipestein er ikke så vanskelig, men det tar tid, og terskelen blir høyere enn å bare dra kniven gjennom en maskin. Derfor vil jeg ikke si at slipestein nødvendigvis er bedre enn maskin. Men hvis du skal få kniven så kvass som den kan bli må du trolig bruke stein. Alternativt et knivslipesystem som perbl viser til. Det gir nok et mer konsistent resultat.
|
|
|
Re: Kokkekniver
[Re: stalsan]
#2518145
23/10/2018 23:23
|
Registrert: Feb 2005
Innlegg: 3,227
ingeplinge
Påklikket
|
Påklikket
Registrert: Feb 2005
Innlegg: 3,227 |
Hvorfor skal man ikke bruke knivsliperen som produsenten, MAC, selv anbefaler? Fordi den spiser opp kniven.. Men det er sikkert ikke den største utgiften de fleste har på kjøkkenet om de sliper bort en kniv i løpet av et år eller to... MAC blir i alle fall glad om de selger flere kniver. (Jeg bruker et (rundt) keramisk stavbryne nesten slik som dette under, men jeg liker å bruke tid på tulleting og er dessuten ekstremt økonomisk.. 
Middels klok bør en mann være, ikke altfor klok fagreste livet lever den som vet måtelig mye
|
|
|
Re: Kokkekniver
[Re: jan erik]
#2518148
24/10/2018 05:04
|
Registrert: Dec 2012
Innlegg: 3,835
pharynx
Besatt
|
Besatt
Registrert: Dec 2012
Innlegg: 3,835 |
Jeg leverer knivene mine på Skarpekniver ved Vulkan 1-2 ganger i året når jeg er bortreist jeg, kommer tilbake superskarpe og som ny. De fiksa til og med et jæskla stort hakk jeg hadde i Global G20'n min. Anbefales.
|
|
|
Re: Kokkekniver
[Re: jan erik]
#2518150
24/10/2018 05:37
|
Registrert: Jan 2009
Innlegg: 1,287
Kake
Veteran
|
Veteran
Registrert: Jan 2009
Innlegg: 1,287 |
kjøpte for en del år siden "Rudolfstroppen" ( link se nederst på siden ) Veldig fornøyd med resultatet rask og lett og bruke. Har en rimelig aliexpress kvesser som benyttes en par ganger i året. ingen fasit men virker for meg.
Never, ever make absolute, unconditional statements.
|
|
|
Re: Kokkekniver
[Re: jan erik]
#2518173
24/10/2018 07:58
|
Registrert: Aug 2012
Innlegg: 78
Oddwau
Medlem
|
Medlem
Registrert: Aug 2012
Innlegg: 78 |
Så etterhvert behovet for skikkelig redskap for å passe på mitt viktigste tur-redskap... endte opp med denne. Lanky sliper Tre sider- alt fra å berge og endre slipevinkel til siste finish på keramisk side. Finn fram en gammel kniv til å prøve deg fram så blir det bra. Nå var ikke dette svar på opprinnelig spørsmål, men et viktig sidesteg. Jeg mener forøvrig en skarp kniv er bedre enn en sløv, uansett prisklasse.
|
|
|
Re: Kokkekniver
[Re: jan erik]
#2518188
24/10/2018 08:39
|
Registrert: Jul 2009
Innlegg: 104
Klang
Tørr bak øra
|
Tørr bak øra
Registrert: Jul 2009
Innlegg: 104 |
Har både Clahs Ohlson knivspiser, stav, japanske steiner og båndsliper... Hvis jeg har tid til å sitte og gnikke er slipesteiner toppers...som oftest lar jeg denne ta jobben: Funker bra nok for meg. Work Sharp Ken Onion
|
|
|
Re: Kokkekniver
[Re: Klang]
#2518227
24/10/2018 12:22
|
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 3,821
Paulus
Besatt
|
Besatt
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 3,821 |
Har både Clahs Ohlson knivspiser, stav, japanske steiner og båndsliper... Hvis jeg har tid til å sitte og gnikke er slipesteiner toppers...som oftest lar jeg denne ta jobben: Funker bra nok for meg. Work Sharp Ken Onion Work sharp sine slipemaskiner er veldig bra, raske og lette å bruke. Kan anbefales til de fleste som ikke er interessert i å slipe for hånd, men vil ha en relativt kvass kniv. De har vel også en litt billigere variant som er ganske lik den ken onionen.
|
|
|
Re: Kokkekniver
[Re: Kake]
#2518439
25/10/2018 13:37
|
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,483
jaknudsen
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,483 |
Denne bruker jeg også (en gang i året). Det er en kopi av den nye dyrere Edge Pro. Funker bra til mitt bruk.
|
|
|
Re: Kokkekniver
[Re: Kake]
#2518487
25/10/2018 18:16
|
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
perbl
More than words
|
More than words
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633 |
Den stroppen så litt interessant ut altså, ser den får bra omtale andre steder og. Men spørs om jeg merker stor forskjell fra den jeg har da, jeg synes jo den Spydercoen gir så bra resultat at jeg enda ikke har sendt inn den eldste Globalkniven min jeg kjøpte i 2009 eller noe til noe slags proff sliping. Om jeg skal peke på noe negativt, er det eggen ikke holdes superlenge, men dette er nok også fordi jeg ikke orker vedlikeholdsskjerpe kniven veldig regelmessig, mulig den stroppen vil sette opp en bedre egg sånn sett enn en vanlig V-formet egg man får med de fleste andre system.
Redigert av perbl; 25/10/2018 18:17.
Per B.
|
|
|
Re: Kokkekniver
[Re: Kake]
#2518537
26/10/2018 08:30
|
Registrert: Nov 2014
Innlegg: 515
AndreasLie
Avhengig
|
Avhengig
Registrert: Nov 2014
Innlegg: 515 |
Takk for tips, Kazumi knivene mine begynner å bli ganske så sløve og har sett på originalen av den ali sliperen før. Kan forøvrig anbefale Kazumi. De holder seg skarpe lenge og gode å jobbe med i mine hender. Etter at jeg fikk de takler jeg ikke sløve fiskars kniver lengre  Man blir godt vant med skikkelige kniver.
|
|
|
|
|
|