Proffsesongen 2017
|
Re: Proffsesongen 2017
[Re: Øyvind V]
#2437551
12/09/2017 08:25
|
Registrert: May 2012
Innlegg: 1,088
Magnoos
Ringrev
|
Ringrev
Registrert: May 2012
Innlegg: 1,088 |
Hvor mye alkohol tåler egentlig en syklist på 59 kg inkl sykkelen som har vært pint i tre uker ?? Veier han 52 kilo? 52,2 kg vel? 
Redigert av Magnoos; 12/09/2017 08:26.
Specialized Phenom 155 mm kjøpes
|
|
|
Re: Proffsesongen 2017
[Re: Gråstein]
#2437591
12/09/2017 10:19
|
Registrert: Jun 2002
Innlegg: 3,524
aug11x
Besatt
|
Besatt
Registrert: Jun 2002
Innlegg: 3,524 |
Eiking virker jo ikke akkurat som den mest sympatiske typen, så det kan jo hende (han sier det vel selv) at ledelsen har fått nok av han, og bare ventet på en god grunn til å straffe han litt. Får håpe (for Odd sin del) at Wanty har høyere takhøyde for slike typer... I tillegg virker han som en meget dårlig lagkamerat sykkelmessig. Veldig mye prat om at han vil ha sine egne sjanser, og ikke hjelpe andre. Han burde kanskje vente med slik egoisme før han har noen sterke resultater å slå i bordet med.
|
|
|
Re: Proffsesongen 2017
[Re: aug11x]
#2437595
12/09/2017 10:35
|
Registrert: Mar 2006
Innlegg: 6,078
skubisan
Søk hjelp!
|
Søk hjelp!
Registrert: Mar 2006
Innlegg: 6,078 |
På enkelte lag så får man aldri de sjansene. Jeg har full forståelse for at man da ønsker noe annet. Dessuten så synes jeg det er rart å mene at noen er usympatisk basert på et par saker i media.
|
|
|
Re: Proffsesongen 2017
[Re: Gråstein]
#2437598
12/09/2017 10:48
|
Registrert: May 2008
Innlegg: 2,408
kjasmas
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: May 2008
Innlegg: 2,408 |
Jeg kjenner ikke saken annet enn fra omtalen på procycling.no, men en kort refleksjon:
Har laget nulltolleranse på alkohol under ritt (antar dette) så hjelper det ikke om det var en, to eller ti øl og om du har paven som vitne. "Alle" andre gjorde det samme funker bare ikke.
|
|
|
Re: Proffsesongen 2017
[Re: Gråstein]
#2437599
12/09/2017 10:50
|
Registrert: Jun 2002
Innlegg: 3,524
aug11x
Besatt
|
Besatt
Registrert: Jun 2002
Innlegg: 3,524 |
Ja, i enkelte lag får man ikke de sjansene selv om man er god nok. Men skal man stable en karriere på beina så må man nesten være hjelperytter i starten. Om man da ikke er et fantom ala Sagan. Min mening om at han er usympatisk bunner ikke i denne siste saken. Det er bare mitt inntrykk (gjennom flere år) som en over snittet interessert sykkelentusiast. Jeg kan meget godt ta feil. Sikkert mange i media jeg ikke kan fordra, som er superkule i det virkelige liv.
|
|
|
Re: Proffsesongen 2017
[Re: kjasmas]
#2437604
12/09/2017 11:08
|
Registrert: Sep 2014
Innlegg: 706
perbaa
Avhengig
|
Avhengig
Registrert: Sep 2014
Innlegg: 706 |
Jeg kjenner ikke saken annet enn fra omtalen på procycling.no, men en kort refleksjon:
Har laget nulltolleranse på alkohol under ritt (antar dette) så hjelper det ikke om det var en, to eller ti øl og om du har paven som vitne. "Alle" andre gjorde det samme funker bare ikke. Eiking sier jo at det er vin på middagsbordet hver dag i det franske laget, så nulltoleranse er det nok ikke.
|
|
|
Re: Proffsesongen 2017
[Re: Magnoos]
#2437605
12/09/2017 11:16
|
Registrert: Aug 2014
Innlegg: 5,654
EmilZipp
Søk hjelp!
|
Søk hjelp!
Registrert: Aug 2014
Innlegg: 5,654 |
Hvor mye alkohol tåler egentlig en syklist på 59 kg inkl sykkelen som har vært pint i tre uker ?? Veier han 52 kilo? 52,2 kg vel? ... OK, mulig jeg burde lagt til et par middagspølser på vektskåla :-) Men uansett tipper jeg Olaf Tufte og Kjetil Jansrud ville sjanglet mindre etter noen glass vin og et par pils...
Super X, CAAD12, FATCAAD, Ripley og på exit listen Supersix og 3T Exploro
|
|
|
Re: Proffsesongen 2017
[Re: perbaa]
#2437634
12/09/2017 12:10
|
Registrert: Nov 2002
Innlegg: 9,738
Oystein L
Søk hjelp!
|
Søk hjelp!
Registrert: Nov 2002
Innlegg: 9,738 |
Jeg kjenner ikke saken annet enn fra omtalen på procycling.no, men en kort refleksjon:
Har laget nulltolleranse på alkohol under ritt (antar dette) så hjelper det ikke om det var en, to eller ti øl og om du har paven som vitne. "Alle" andre gjorde det samme funker bare ikke. Eiking sier jo at det er vin på middagsbordet hver dag i det franske laget, så nulltoleranse er det nok ikke. ....og medieversjoner av slike saker blir aldri nøytrale. Arbeidsgiver har taushetsplikt i personalsaker, mens arbeidstaker gjerne gir sin høyst subjektive versjon til media (her glemmes ofte ufordelaktige detaljer...)
|
|
|
Re: Proffsesongen 2017
[Re: Gråstein]
#2437669
12/09/2017 13:00
|
Registrert: Sep 2013
Innlegg: 11,053
sveinaa
More than words
|
More than words
Registrert: Sep 2013
Innlegg: 11,053 |
Om franske lag serverer vin til maten hver dag så skjønner jeg prestasjonen til franske lag ikke har vært så god. Alkohol er jo vanndrivende og de aller fleste er vel ganske dehydrerte når de triller over målinjen...
Medlem i NOTS Vern om terrengsykling og meld deg inn du også!
|
|
|
Re: Proffsesongen 2017
[Re: sveinaa]
#2437677
12/09/2017 13:15
|
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,532
Øyvind V
More than words
|
More than words
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,532 |
Om franske lag serverer vin til maten hver dag så skjønner jeg prestasjonen til franske lag ikke har vært så god. Alkohol er jo vanndrivende og de aller fleste er vel ganske dehydrerte når de triller over målinjen... At det er vin tilgjengelig trenger ikke bety at man drikker mengder av den. Og det kan jo være at det er sportsdirektøren og serviceapparatet som er de eneste som faktisk drikker.
|
|
|
Re: Proffsesongen 2017
[Re: sveinaa]
#2437678
12/09/2017 13:19
|
Registrert: Nov 2002
Innlegg: 9,738
Oystein L
Søk hjelp!
|
Søk hjelp!
Registrert: Nov 2002
Innlegg: 9,738 |
Om franske lag serverer vin til maten hver dag så skjønner jeg prestasjonen til franske lag ikke har vært så god. Alkohol er jo vanndrivende og de aller fleste er vel ganske dehydrerte når de triller over målinjen... Riktignok Belgisk lag, men jeg tilbrakte et par timer med Team Farm Frites i en hotelbar i Gent i begynnelsen av dette århundret (kvelden etter Gent-Wevelgem da Gert van Bondt vant rittet). Peter van Petegem (den gang mitt idol, en sabla hyggelig badass) bekreftet da at et par glass hvitvin (som jo er mindre alkohol enn et par halvlitere) var helt innafor selv om det var hardkjør dagen etter. Rødvin og øl styrte de stort sett unna.
|
|
|
Re: Proffsesongen 2017
[Re: Gråstein]
#2437700
12/09/2017 15:06
|
Registrert: Apr 2010
Innlegg: 4,079
Gråstein
OP
Besatt
|
OP
Besatt
Registrert: Apr 2010
Innlegg: 4,079 |
Sa ikke Kaggis en gang at han anbefalte junior å ta en øl etter en knallhard TdF-etappe? Rett og slett fordi all væske ville hjelpe der og da, og om han var så møkka lei vann at det ikke gled ned, da fikk han ta noe annet.
|
|
|
Re: Proffsesongen 2017
[Re: Gråstein]
#2437843
13/09/2017 07:49
|
Registrert: Nov 2009
Innlegg: 5,727
anonym5
Anonym5
|
Anonym5
Registrert: Nov 2009
Innlegg: 5,727 |
Sa ikke Kaggis en gang at han anbefalte junior å ta en øl etter en knallhard TdF-etappe? Øl og whiskey funket jo for Landis i 2006, sier dem.
Anonym5
|
|
|
Re: Proffsesongen 2017
[Re: Øyvind V]
#2437847
13/09/2017 07:54
|
Registrert: Sep 2013
Innlegg: 11,053
sveinaa
More than words
|
More than words
Registrert: Sep 2013
Innlegg: 11,053 |
Om franske lag serverer vin til maten hver dag så skjønner jeg prestasjonen til franske lag ikke har vært så god. Alkohol er jo vanndrivende og de aller fleste er vel ganske dehydrerte når de triller over målinjen... At det er vin tilgjengelig trenger ikke bety at man drikker mengder av den. Og det kan jo være at det er sportsdirektøren og serviceapparatet som er de eneste som faktisk drikker. Nei. Det trenger jo ikke det.
Medlem i NOTS Vern om terrengsykling og meld deg inn du også!
|
|
|
Re: Proffsesongen 2017
[Re: Oystein L]
#2437851
13/09/2017 07:57
|
Registrert: Sep 2013
Innlegg: 11,053
sveinaa
More than words
|
More than words
Registrert: Sep 2013
Innlegg: 11,053 |
Om franske lag serverer vin til maten hver dag så skjønner jeg prestasjonen til franske lag ikke har vært så god. Alkohol er jo vanndrivende og de aller fleste er vel ganske dehydrerte når de triller over målinjen... Riktignok Belgisk lag, men jeg tilbrakte et par timer med Team Farm Frites i en hotelbar i Gent i begynnelsen av dette århundret (kvelden etter Gent-Wevelgem da Gert van Bondt vant rittet). Peter van Petegem (den gang mitt idol, en sabla hyggelig badass) bekreftet da at et par glass hvitvin (som jo er mindre alkohol enn et par halvlitere) var helt innafor selv om det var hardkjør dagen etter. Rødvin og øl styrte de stort sett unna. Jeg kan jo ikke trekke frem alkohol som en av suksessfaktorene til George Best. Det er nok dessverre slik at Alkohol og idrett har fulgt hverandre som hånd i hanske.
Medlem i NOTS Vern om terrengsykling og meld deg inn du også!
|
|
|
Re: Proffsesongen 2017
[Re: Gråstein]
#2437856
13/09/2017 08:01
|
Registrert: Sep 2013
Innlegg: 11,053
sveinaa
More than words
|
More than words
Registrert: Sep 2013
Innlegg: 11,053 |
Dere må gjerne komme med dokumentasjon som bekrefter at "ett glass vin om dagen" bra for syklister og prestasjonen. Spesielt i ett treukers ritt  *Jeg vil tror det er marginal gains i negativ forstand...
Medlem i NOTS Vern om terrengsykling og meld deg inn du også!
|
|
|
Re: Proffsesongen 2017
[Re: sveinaa]
#2437867
13/09/2017 08:33
|
Registrert: Apr 2010
Innlegg: 4,079
Gråstein
OP
Besatt
|
OP
Besatt
Registrert: Apr 2010
Innlegg: 4,079 |
Dere må gjerne komme med dokumentasjon som bekrefter at "ett glass vin om dagen" bra for syklister og prestasjonen. Spesielt i ett treukers ritt  Dette er dokumentert gjennom helt uavhengig forskning foretatt ved universitetet i Bordeaux.
|
|
|
Re: Proffsesongen 2017
[Re: Gråstein]
#2437883
13/09/2017 09:22
|
Registrert: May 2012
Innlegg: 1,088
Magnoos
Ringrev
|
Ringrev
Registrert: May 2012
Innlegg: 1,088 |
Alkoholfri "øl" er da en utmerket restitusjonsdrikk.
Specialized Phenom 155 mm kjøpes
|
|
|
Re: Proffsesongen 2017
[Re: Magnoos]
#2437897
13/09/2017 10:13
|
Registrert: Aug 2008
Innlegg: 67
Skogen
Medlem
|
Medlem
Registrert: Aug 2008
Innlegg: 67 |
|
|
|
Re: Proffsesongen 2017
[Re: Gråstein]
#2438981
18/09/2017 13:13
|
Registrert: Mar 2006
Innlegg: 6,078
skubisan
Søk hjelp!
|
Søk hjelp!
Registrert: Mar 2006
Innlegg: 6,078 |
Eiking leverte akkurat sykkelsesongen 2017's beste intervju.
|
|
|
Re: Proffsesongen 2017
[Re: skubisan]
#2438990
18/09/2017 14:04
|
Registrert: Jan 2011
Innlegg: 9,867
Valentino
Søk hjelp!
|
Søk hjelp!
Registrert: Jan 2011
Innlegg: 9,867 |
|
|
|
Re: Proffsesongen 2017
[Re: Valentino]
#2438991
18/09/2017 14:12
|
Registrert: Mar 2006
Innlegg: 6,078
skubisan
Søk hjelp!
|
Søk hjelp!
Registrert: Mar 2006
Innlegg: 6,078 |
Solariumkanalen, direkte fra Bryggen i Bergen.
|
|
|
Re: Proffsesongen 2017
[Re: Gråstein]
#2439058
18/09/2017 20:05
|
Registrert: Oct 2004
Innlegg: 1,726
Howard
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Oct 2004
Innlegg: 1,726 |
Er det vanlig at sykkellandslag baserer seg på info fra diverse nettsider i stedet for offisielle rittdokumenter når de forbereder seg til VM? #åretsklabblag
-H
|
|
|
Re: Proffsesongen 2017
[Re: Gråstein]
#2439069
18/09/2017 20:38
|
Registrert: Dec 2012
Innlegg: 111
Vestmarka
Tørr bak øra
|
Tørr bak øra
Registrert: Dec 2012
Innlegg: 111 |
De har vel startet forberedelsene tidlig. Når inntrykket først har satt seg så er det ikke lett å se at arrangøren har forandret det.
|
|
|
Re: Proffsesongen 2017
[Re: Gråstein]
#2439077
18/09/2017 20:58
|
Registrert: Sep 2013
Innlegg: 591
peterpan
Avhengig
|
Avhengig
Registrert: Sep 2013
Innlegg: 591 |
viktig å følge med på lagledermøtene
|
|
|
Re: Proffsesongen 2017
[Re: Gråstein]
#2439205
19/09/2017 10:01
|
Registrert: Feb 2013
Innlegg: 3,163
anonym
Besatt
|
Besatt
Registrert: Feb 2013
Innlegg: 3,163 |
Artikkelen om Chris Froome i The Times. https://www.thetimes.co.uk/article/my-sporting-body-by-chris-froome-fbcfpk8cp Body shape: I can recognise the proportions are ridiculous. Skinny upper body, massive thighs I do feel a bit ridiculous looking in the mirror. Thats what it takes, but I am looking forward to getting in the gym when I retire and doing some bicep curls, getting some shoulders to balance things out a little.
When I did physiological testing in 2015, my body fat was 9.8 per cent. That surprised me a bit, that it wasnt lower. I am sure I could reduce it but it becomes risky. What happens to your immune system?
Power to weight is key in what we do but I think a lot of people get too obsessed with weight. Its important but not everything. The number of times Ive done badly from under-fuelling, trying to stay light. Ive done a lot more harm that way than being heavier but full of fuel.
A lot of people were shocked to hear I was almost a kilo heavier at the Vuelta than in the Tour de France, about 68.5kg to 69kg, but I was climbing a lot stronger, my numbers were better.
In the off-season I will put on six or seven kilos once I start eating normally and Im not training five or six hours a day. I have an extremely sweet tooth so I do find dieting tough. Days without carbohydrates, we call it low-carb head. You might have a two-egg omelette, protein for the muscles, but no carbs and, after three, four hours of riding, you can be seriously grumpy. You cant talk, almost zombified.
Mental strength: I think you can be born with an ability to suffer and push hard. Ive always had that. For me, the drive comes from wanting something so badly that everything else becomes irrelevant.
It is never fear of failure. Thats a very negative energy. I think a lot about riding away from everyone else, dropping them on a climb. I do a lot of visualisation and its a very positive mindset. The bottom of Angliru [in La Vuelta] Im already visualising those last few ks, hoping others are on the limit, seeing it as an opportunity not, Bloody hell, this is going to be tough.
Speed and crashes: A broken collarbone, fractured scaphoid, broken navicular in my foot compared with many in the peloton, Ive been very fortunate.
Is it luck? When theres a crash straight in front of you and you have a split-second, a lot of guys freak out, slam on the brakes and flip over the front. I do think I have an ability to think very clearly, almost to see it in slow motion. I find that I can recognise the threat and steer myself around it. I dont panic.
But there are always risks. TV missed it but, at this years Vuelta, chasing after the leaders, I went down on one slippery corner, we came way too hot into a roundabout. Wout [Poels] slammed on his brakes and made the corner. I went straight over the roundabout, jumping up a big kerb, over the grass, which left this road rash on my hip and knee. Wout was looking over his shoulder, wondering where Id gone.
A crash knocks you. For the next few days I was practically going round corners with my feet out. You lose trust in your grip with the road. It tests your nerve.
At the Tour de Suisse a couple of years ago, it was raining down this incredibly long, straight descent. Vision was terrible, glasses fogged up. At the bottom I saw I had done 108kph [67mph] in the wet, on tyres 2cm wide wearing Lycra. Sometimes you think, Thats mad.
At the Vuelta, the Angliru stage was horrendous. One of the team cars aquaplaned off the road, a couple of motorbikes were in the barriers, David de la Cruz was on the floor holding his shoulder screaming and Vincenzo Nibali almost went skidding off the road in front of me. You are flying past all this thinking, Woah, this is an ice rink, how long before I go? You try to block it out, but its hard.
Saddle sores: They are the bane of a cyclists life. They are like toothache, gnawing away at you all day, sapping your concentration. I really struggled in this years Tour. It became such a problem I ended up taking down my saddle a centimetre and a half over three weeks, which is a massive chunk for a pro. That compromised my power output because I wasnt in the best position but I had a pressure point and I had to relieve it. By the time of the Vuelta, I found these blister pads. They are meant for feet but, happily, they worked. I could push without pain.
Diet I really enjoy a piece or two of nougat towards the end of a stage egg whites and a lot of sugar. It really picks me up. I dont know how much is psychological or physical but, on the day at Los Machucos when I lost time, I didnt get my nougat. Id given it to someone on the team but it went missing. I wasnt happy because when youre on the limit you need that boost.
On the big GC days, an hour or so from the end Ill also have a double espresso I keep in a mini shampoo-type bottle with a few sugars in. I dont drink coffee much at all, Im a green tea man, so on the big race days it helps me feel really dialled.
On a heavy mountain stage like the one over the Télégraphe/Galibier at the Tour, that was 5,500 to 6,000 calories burnt. Well probably finish 3kg lighter even after 12 bidons, or five to six litres of fluid.
For food, I start off on plain rice cakes, every 20-30 minutes. Itll be three gels an hour towards the end. Plenty of riders get teeth problems from constant gels and drinks. Ive had my fair share of fillings.
Saunas heat: Ill have saunas before some race days, especially if the weather is rough.
I find, if I dont sweat before a big effort, I dont feel as engaged with my muscles. They feel bloated and full of fluid.
In the physiological tests, they put the temperature up from 26C to 40C and I performed better in the heat. In the cold I feel blocked up. I can do it, I just have to prepare differently.
Before the Tour prologue in Düsseldorf, a rainy start, I went to sweat early morning in the sauna for the best part of an hour. I did it on the morning of the Angliru stage too. If there is no sauna I can ride a turbo in the hotel room so I feel more in tune.
Medications: TUEs [therapeutic use exemptions] have a place in sport if done the right way. You shouldnt deny someone a medication they need. What if you are stung by a wasp and it causes an extreme reaction? We should never say never that would be bonkers but I cant see when I would take one now.
At the 2015 Tour it became very difficult. Im asthmatic and had a chest infection. We did the peak flow [breathing] test every morning and it was crashing, more than 10 per cent decrease in the biggest race of the year.
I think it would have been understandable, and justifiable from a medical standpoint, to apply for a TUE to alleviate that bronchial constriction but a lot of people morally would have been asking, This is performance enhancing, how can you do it? So I didnt because I didnt want that Tour tainted by those questions.
I have tried to be forthcoming about TUEs, missed tests. I feel like I cant do much more. People will forever be suspicious because of cyclings history. I completely get it. They have a right to be. If they have to wait ten years for my samples to be re-tested to finally say OK, then so be it. It cant change how I go about my racing.
Bilharzia: We discovered I had it in 2010 but we dont know how long I had been living with it probably years. Its very common in eastern and southern Africa in stagnant water under 1,000m. You can get it just from touching the water. It eats away at your immune system. I felt tired but I was training so I thought that was normal. Id get fit then catch colds and have to back off. The levels were pretty high so it had obviously been there for a while.
Recovery: I crashed in bed all day on Tuesday, only moving to get breakfast. After three weeks of a grand tour, my body needed a rest but its as much about the mental pressure. It was nice just to lie in my own bed, just my wife and son at home. Then it was back to the bike to prepare for the worlds in Norway. I wasnt sure Id do the individual time-trial but, after a couple of days recovery and Tim Kerrison [coach] twisting my arm, I felt I had to give it a go.
Weve got the team time-trial tomorrow, then the individual next week. One more big push.
● Chris Froome was talking to Matt Dickinson, The Timess chief sports writer
|
|
|
Re: Proffsesongen 2017
[Re: Gråstein]
#2439322
19/09/2017 12:46
|
Registrert: Aug 2014
Innlegg: 5,654
EmilZipp
Søk hjelp!
|
Søk hjelp!
Registrert: Aug 2014
Innlegg: 5,654 |
Edvald sin S5 er jo nesten temposykkel og han trer på tempostyre til morgendagens syretest mens Andreas Vangstad planlegger å bytte sykkel (iflg Procycling.no) Jeg må si Froome på TT sykkel under TdF klatringen i fjor så helt psycho ut. http://www.cyclingweekly.com/news/racing...fference-263334Pleier ikke å bli så inspirert av tempo men gleder meg til å følge med i morgen, håper det blir godt vær...
Super X, CAAD12, FATCAAD, Ripley og på exit listen Supersix og 3T Exploro
|
|
|
Re: Proffsesongen 2017
[Re: Gråstein]
#2439374
19/09/2017 16:09
|
Registrert: Apr 2010
Innlegg: 2,882
stosu
Besatt
|
Besatt
Registrert: Apr 2010
Innlegg: 2,882 |
Etter å ha hatt gullet i hånda i Rio før hun traff fortauskanten med hodet, var det sinnsykt kult at Van Vleuten vant tempoen i dag!
Det er ikke starten som er for hard, det er avslutningen som er for dårlig
|
|
|
Re: Proffsesongen 2017
[Re: anonym]
#2439382
19/09/2017 17:00
|
Registrert: Jan 2011
Innlegg: 9,867
Valentino
Søk hjelp!
|
Søk hjelp!
Registrert: Jan 2011
Innlegg: 9,867 |
|
|
|
Re: Proffsesongen 2017
[Re: Gråstein]
#2439710
20/09/2017 17:05
|
Registrert: Mar 2006
Innlegg: 6,078
skubisan
Søk hjelp!
|
Søk hjelp!
Registrert: Mar 2006
Innlegg: 6,078 |
Ja det var jo relativt vellykka 
|
|
|
|
|