Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd
Side 1 av 11 1 2 3 10 11

Vegetar-prosjekt: tips og ditt og datt?

Vegetar-prosjekt: tips og ditt og datt? #2427122 09/08/2017 10:34
Registrert: May 2012
Innlegg: 944
ganskefort Offline OP
Ringrev
OP Offline
Ringrev
Registrert: May 2012
Innlegg: 944
Hei hå,

Etter å ha gått svanger med et vegetarprosjekt er jeg nå i gang. To uker and counting.

Det går greit, sliter litt med å avvenne meg salami på brødskiva og sånne ting, men alt i alt funker det. Resten av familien er ikke helt med på hele greia, så lager mat med kylling/kjøtt til dem av og til. Ja, og helt veggis er det ikke, heller "fleksitarianer" ettersom jeg ikke vil kutte ut fisk med det første.

Så til tips og ditt og datt: Jeg sykler jo litt, mye til jobb og en del utover det også.

Noe spesielt å tenke på i den forbindelse? Gode og mettende proteinkilder for eksempel, utover kikerter og bønner (som det har blitt en del av for å si det sånn...)

Bra vegetarkokebøker?

I det hele tatt, alle tips mottas med takk!


Espen - sporadisk seriøs, konstant slækk og fortsatt felgbremser på landeveien...

Bianchi Infinito CV
Votec VRX Pro
Re: Vegetar-prosjekt: tips og ditt og datt? [Re: ganskefort] #2427151 09/08/2017 10:57
Registrert: Nov 2009
Innlegg: 5,727
A
anonym5 Offline
Anonym5
Offline
Anonym5
A
Registrert: Nov 2009
Innlegg: 5,727
Sitat: ganskefort
Noe spesielt å tenke på i den forbindelse? Gode og mettende proteinkilder for eksempel, utover kikerter og bønner (som det har blitt en del av for å si det sånn...)


Etter å ha kuttet ned på kjøttinntaket de siste årene er det blitt mye mer fisk og ost for min del. Og bønner/kikerter, da.


Anonym5
Re: Vegetar-prosjekt: tips og ditt og datt? [Re: ganskefort] #2427160 09/08/2017 11:02
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,532
Øyvind V Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,532
Cottage cheese med nøtter, frø og bær er godt som mellommåltid. Kesam med eple og kanel likeså.

Fisk er supert, og der finnes det mye godt på boks. Pepperlaks, varmrøkt laks, makrell i tomat osv. Er egg innafor? I så fall er jo egg med røkt laks en vinner. Baker du egne brød på urkorn er du i mål; da har du sunne, proteinrike lunsjer du kan kose deg med ICON_SMILE

Re: Vegetar-prosjekt: tips og ditt og datt? [Re: anonym5] #2427169 09/08/2017 11:08
Registrert: May 2012
Innlegg: 944
ganskefort Offline OP
Ringrev
OP Offline
Ringrev
Registrert: May 2012
Innlegg: 944
Sitat: pontiff
Sitat: ganskefort
Noe spesielt å tenke på i den forbindelse? Gode og mettende proteinkilder for eksempel, utover kikerter og bønner (som det har blitt en del av for å si det sånn...)


Etter å ha kuttet ned på kjøttinntaket de siste årene er det blitt mye mer fisk og ost for min del. Og bønner/kikerter, da.


Driver og utforsker ulike måter å tilberede kikerter på da, det skal jeg ha :-)

Redigert av ganskefort; 09/08/2017 11:14.

Espen - sporadisk seriøs, konstant slækk og fortsatt felgbremser på landeveien...

Bianchi Infinito CV
Votec VRX Pro
Re: Vegetar-prosjekt: tips og ditt og datt? [Re: Øyvind V] #2427175 09/08/2017 11:12
Registrert: May 2012
Innlegg: 944
ganskefort Offline OP
Ringrev
OP Offline
Ringrev
Registrert: May 2012
Innlegg: 944
Sitat: Øyvind V
Cottage cheese med nøtter, frø og bær er godt som mellommåltid. Kesam med eple og kanel likeså.

Fisk er supert, og der finnes det mye godt på boks. Pepperlaks, varmrøkt laks, makrell i tomat osv. Er egg innafor? I så fall er jo egg med røkt laks en vinner. Baker du egne brød på urkorn er du i mål; da har du sunne, proteinrike lunsjer du kan kose deg med ICON_SMILE


Takk, topp tips. Egg er absolutt innafor, så det kan spises!

Ja, jeg baker faktisk brød selv, så dette kan med andre ord gå veien. Urkorn, da snakker vi spelt, emmer og sånt? Bruker en del spelt når jeg har det. Litt ettersom.


Espen - sporadisk seriøs, konstant slækk og fortsatt felgbremser på landeveien...

Bianchi Infinito CV
Votec VRX Pro
Re: Vegetar-prosjekt: tips og ditt og datt? [Re: ganskefort] #2427182 09/08/2017 11:17
Registrert: Jul 2017
Innlegg: 6,936
A
anonym22 Offline
Anonym22
Offline
Anonym22
A
Registrert: Jul 2017
Innlegg: 6,936
Peanøttsmør. Organic Choice. 99,3 % peanøtter. Selges på alle vanlige dagligvarebutikker.
25,6 gram proteiner per 100 gram. Altså nesten tunfisknivå. Spiser fire skiver med peanøttsmør på nista 99,3 % av årets arbeidsdager.

Re: Vegetar-prosjekt: tips og ditt og datt? [Re: Øyvind V] #2427183 09/08/2017 11:17
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
perbl Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
Sitat: Øyvind V
Baker du egne brød på urkorn er du i mål; da har du sunne, proteinrike lunsjer du kan kose deg med ICON_SMILE


Hvor kan jeg lese mer om hvordan dyrt urkorn er vesentlig sunnere enn grovbrød bakt med mel fra butikk?

Har inntrykk av at hovedforskjellen er at urkorn gir mer inntekter til folk som Berit Nordstrand etc, ikke at det nødvendigvis er så mye sunnere.


Per B.
Re: Vegetar-prosjekt: tips og ditt og datt? [Re: anonym22] #2427197 09/08/2017 11:33
Registrert: Nov 2009
Innlegg: 5,727
A
anonym5 Offline
Anonym5
Offline
Anonym5
A
Registrert: Nov 2009
Innlegg: 5,727
Sitat: anonymous22
Peanøttsmør. Organic Choice. 99,3 % peanøtter. Selges på alle vanlige dagligvarebutikker.
25,6 gram proteiner per 100 gram. Altså nesten tunfisknivå. Spiser fire skiver med peanøttsmør på nista 99,3 % av årets arbeidsdager.


Denne har jeg spist tonnevis av i en del år. I Sverige koster den halvparten og kommer i 1l bokser. Verdt en harryhandel.


Anonym5
Re: Vegetar-prosjekt: tips og ditt og datt? [Re: anonym5] #2427201 09/08/2017 11:39
Registrert: Jul 2017
Innlegg: 6,936
A
anonym22 Offline
Anonym22
Offline
Anonym22
A
Registrert: Jul 2017
Innlegg: 6,936
Sitat: pontiff
Sitat: anonymous22
Peanøttsmør. Organic Choice. 99,3 % peanøtter. Selges på alle vanlige dagligvarebutikker.
25,6 gram proteiner per 100 gram. Altså nesten tunfisknivå. Spiser fire skiver med peanøttsmør på nista 99,3 % av årets arbeidsdager.


Denne har jeg spist tonnevis av i en del år. I Sverige koster den halvparten og kommer i 1l bokser. Verdt en harryhandel.


Har bortimot doblet seg i pris i Norge de siste par årene. Samt at creamy koster 50 % mer enn crunchy, prisen var lik før. (Det blir da selvsagt bare crunchy på meg.)
Er halv pris i Sverige mest pga. stor boks?

Ikke mye annet å kjøpe i Sverige, så spørs om jeg får den muligheten. Kunne jo fylt opp sykkelvogna på skjærtorsdag og syklet forbi køen med forfylla Harryer.

Re: Vegetar-prosjekt: tips og ditt og datt? [Re: anonym22] #2427203 09/08/2017 11:41
Registrert: Nov 2009
Innlegg: 5,727
A
anonym5 Offline
Anonym5
Offline
Anonym5
A
Registrert: Nov 2009
Innlegg: 5,727
Sitat: anonymous22
Er halv pris i Sverige mest pga. stor boks?


Neida, den lille er omtrent halve prisen, den store blir vel enda rimeligere pr. kilo.

Med fire i familien mellom 2 og 39 år som bøtter dette nedpå daglig blir det noen liter...


Anonym5
Re: Vegetar-prosjekt: tips og ditt og datt? [Re: anonym5] #2427222 09/08/2017 12:03
Registrert: Jul 2017
Innlegg: 6,936
A
anonym22 Offline
Anonym22
Offline
Anonym22
A
Registrert: Jul 2017
Innlegg: 6,936
Oisann. Kanskje disse Coop OBS, Europris og andre slike bilvennlige butikker som ligger på rare plasser som Alnabru (dvs. enda mindre fristende enn harryhandel) også har slike digre bokser til lavpris.

Ev. kan det være at noen harrysmuglere tar med seg dette inn også. Sammen med proteinpulver.

Er det er svart peanøttsmørmarked i Norge jeg ikke kjenner til?

Re: Vegetar-prosjekt: tips og ditt og datt? [Re: perbl] #2427236 09/08/2017 12:18
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,532
Øyvind V Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,532
Sitat: perbl
Sitat: Øyvind V
Baker du egne brød på urkorn er du i mål; da har du sunne smakfulle, proteinrike lunsjer du kan kose deg med ICON_SMILE


Hvor kan jeg lese mer om hvordan dyrt urkorn er vesentlig sunnere enn grovbrød bakt med mel fra butikk?

Har inntrykk av at hovedforskjellen er at urkorn gir mer inntekter til folk som Berit Nordstrand etc, ikke at det nødvendigvis er så mye sunnere.

Selger Berit Nordstrand urkorn? Det visste jeg ikke. Nå skrev jeg vel heller ikke at urkorn er vesentlig sunnere. Jeg bruker urkorn fordi jeg synes det smaker bedre.

For å unngå diskusjonen om sunnheten til urkorn vs. ordinært butikkmel (urkorn kjøpes forsåvidt i butikk det også), har jeg endret til "smakfulle".

ICON_SMILE

Redigert av Øyvind V; 09/08/2017 12:37.
Re: Vegetar-prosjekt: tips og ditt og datt? [Re: Øyvind V] #2427250 09/08/2017 12:40
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
perbl Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
Sitat: Øyvind V
Selger Berit Nordstrand urkorn? Det visste jeg ikke. Nå skrev jeg vel heller ikke at urkorn er vesentlig sunnere. Jeg bruker urkorn fordi jeg synes det smaker bedre.

For å unngå diskusjonen om sunnheten til urkorn vs. ordinært butikkmel (urkorn kjøpes forsåvidt i butikk det også), har jeg endret til "smakfulle".

ICON_SMILE


Hun profiterer hvertfall bra på å selge kokebøker etc som promoterer det. Googler man urkorn og sunnhet, er en overveldende andel av treff folk som har økonomiske interesser i det.

At det smaker godt med noe annet enn kjipt finbrød basert på vanlig finmalt hvete kan jeg være med på. Men jeg tror det også kan handle en del om måten det bakes på i tillegg til hipsterfaktoren på melet.


Per B.
Re: Vegetar-prosjekt: tips og ditt og datt? [Re: anonym22] #2427254 09/08/2017 12:44
Registrert: Feb 2002
Innlegg: 20,828
sykkeloyvind Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Feb 2002
Innlegg: 20,828
Sitat: anonymous22


Er det er svart peanøttsmørmarked i Norge jeg ikke kjenner til?

Det er enkelt å lage peanøttsmør selv.
Stek rå peanøtter i ovnen på 160 grader til de er litt gyldne - 30-40 minutter.
Kjør i blender eller med sterk stavmikser med litt salt til ønsket konsistens. Ferdig. Hell over på norges-glass.


Øyvind Aas
Kollisjonsdukke i permisjon
Re: Vegetar-prosjekt: tips og ditt og datt? [Re: sykkeloyvind] #2427257 09/08/2017 12:47
Registrert: Jul 2017
Innlegg: 6,936
A
anonym22 Offline
Anonym22
Offline
Anonym22
A
Registrert: Jul 2017
Innlegg: 6,936
Blir det bedre? Eller billigere? Og da sammenliknet med Organic Choice sin, som er langt langt bedre enn andre - også enn andre med samme ca. 99 %-peanøttinnhold.

Redigert av anonym22; 09/08/2017 12:48.
Re: Vegetar-prosjekt: tips og ditt og datt? [Re: anonym22] #2427259 09/08/2017 12:49
Registrert: Feb 2002
Innlegg: 20,828
sykkeloyvind Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Feb 2002
Innlegg: 20,828
Sitat: anonymous22
Blir det bedre? Eller billigere?


Ikke bedre enn green choice, men bedre enn Mills.
Billigere? Det har jeg ikke regnet på. Har ikke sjekket peanøttprisene i Norge ennå. Men jeg tviler.
Er det moro å lage noe selv og vite at det ikke er noe lurium oppi der? Ja.

Men Kolonial.no har Green Choice så da har det blitt det i det siste.

Tidligere har jeg kjøpt bulk fra Amazon.co.uk

https://www.amazon.co.uk/d/er0/Meridian-...s=peanut+butter

Men det fungerer nok vesentlig bedre innad i EU, brexit til tross.



Øyvind Aas
Kollisjonsdukke i permisjon
Re: Vegetar-prosjekt: tips og ditt og datt? [Re: anonym22] #2427276 09/08/2017 13:11
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,532
Øyvind V Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,532
Sitat: anonymous22
Blir det bedre? Eller billigere? Og da sammenliknet med Organic Choice sin, som er langt langt bedre enn andre - også enn andre med samme ca. 99 %-peanøttinnhold.

Har prøvd jeg også, fordi jeg liker å vite hva som er oppi maten. Men: a) Jeg finner ikke økologiske peanøtter til ok pris, b) det er mye jobb å skrelle peanøtter, bake dem, og så pelle av det brune, tynne skallet, c) man ender opp med det samme som er oppi OC sin, omtrent. I sum betyr det for meg at jeg ikke orker å lage selv. Dyrere er det også.

Re: Vegetar-prosjekt: tips og ditt og datt? [Re: ganskefort] #2427337 09/08/2017 15:36
Registrert: Apr 2002
Innlegg: 12,254
tmork Offline
Lilloman
Offline
Lilloman
Registrert: Apr 2002
Innlegg: 12,254
Sitat: ganskefort
Hei hå,

Etter å ha gått svanger med et vegetarprosjekt er jeg nå i gang. To uker and counting.

Det går greit, sliter litt med å avvenne meg salami på brødskiva og sånne ting, men alt i alt funker det. Resten av familien er ikke helt med på hele greia, så lager mat med kylling/kjøtt til dem av og til. Ja, og helt veggis er det ikke, heller "fleksitarianer" ettersom jeg ikke vil kutte ut fisk med det første.

Så til tips og ditt og datt: Jeg sykler jo litt, mye til jobb og en del utover det også.

Noe spesielt å tenke på i den forbindelse? Gode og mettende proteinkilder for eksempel, utover kikerter og bønner (som det har blitt en del av for å si det sånn...)

Bra vegetarkokebøker?

I det hele tatt, alle tips mottas med takk!


Stekt Halloumi (ost) er superdigg til middag – anbefales.


Lillo-Connoisseur
Terje ™ coffee
Lostjenesten - Lillomarka
Re: Vegetar-prosjekt: tips og ditt og datt? [Re: tmork] #2427458 09/08/2017 21:33
Registrert: Sep 2004
Innlegg: 2,549
erlingba Offline
.
Offline
.
Registrert: Sep 2004
Innlegg: 2,549
Quorn er min favoritt når det kommer til kjøtterstatning. Minner om kylling i konsistens og utseende og jeg synes det smaker bedre om det krydres rett.

Ganske dyrt, men veldig greit de gangene man trenger en enkel ingrediens.

Ost blir det mye av, og man merker viktigheten av godt brød når man kutter ut kjøttpålegg. Vanlig butikkbrød får man vondt i magen av før man blir mett.


Re: Vegetar-prosjekt: tips og ditt og datt? [Re: ganskefort] #2427504 10/08/2017 06:32
Registrert: May 2012
Innlegg: 944
ganskefort Offline OP
Ringrev
OP Offline
Ringrev
Registrert: May 2012
Innlegg: 944
Tusen hjertelig takk for alle gode tips! Her var det ting jeg ikke kjente så godt til.

Peanøttsmør skal kjøpes inn og halloumi skal sjekkes ut.

15 dager nå, holder ut!


Espen - sporadisk seriøs, konstant slækk og fortsatt felgbremser på landeveien...

Bianchi Infinito CV
Votec VRX Pro
Re: Vegetar-prosjekt: tips og ditt og datt? [Re: ganskefort] #2427527 10/08/2017 07:19
Registrert: Mar 2014
Innlegg: 110
andreer Offline
Tørr bak øra
Offline
Tørr bak øra
Registrert: Mar 2014
Innlegg: 110
Meatish kjøttdeigerstatning fra Rema funker flott til fredagstacoen (men krever teflonpanne og en solid klatt smør/margarin).

Re: Vegetar-prosjekt: tips og ditt og datt? [Re: ganskefort] #2427575 10/08/2017 08:54
Registrert: Apr 2008
Innlegg: 1,019
R
RobinB Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
R
Registrert: Apr 2008
Innlegg: 1,019
Tas det hensyn til proteinets biologiske verdi når dere vil ha det fra vegetabilske kilder fremfor amimalske, eller tar dere protein for protein uansett?

Re: Vegetar-prosjekt: tips og ditt og datt? [Re: ganskefort] #2427578 10/08/2017 08:58
Registrert: Feb 2002
Innlegg: 20,828
sykkeloyvind Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Feb 2002
Innlegg: 20,828
Jeg lager ganske ofte kjøttfri lasagne.
Bruker røde linser i stedet for kjøtt og hakker gulrøtter, tomater, løk, hvitløk forøvrig i tillegg til en boks Mutti tomatmos.
Vanlig bechamel-saus og vanlige lasagneplater.
Selv ungene her hjemme som er rimelig sære i matveien har omfavnet denne varianten.
Linsesausen kan bli litt mindre tykk og fast enn trad bolognese-saus, men kan tyknes med litt større gulrot-biter osv - jeg blender grønnsakene for at ikke barna skal klage - ikke linsene dog.

Lager kjøttfri bolognese til spaghetti på samme måte og synes egentlig det blir bedre enn med karbonadedeig eller kjøttdeig.


Øyvind Aas
Kollisjonsdukke i permisjon
Re: Vegetar-prosjekt: tips og ditt og datt? [Re: perbl] #2427584 10/08/2017 09:07
Registrert: May 2013
Innlegg: 1,348
T
TrondAM Offline
Veteran
Offline
Veteran
T
Registrert: May 2013
Innlegg: 1,348
Sitat: perbl

At det smaker godt med noe annet enn kjipt finbrød basert på vanlig finmalt hvete kan jeg være med på. Men jeg tror det også kan handle en del om måten det bakes på i tillegg til hipsterfaktoren på melet.


Støttes. Laga sjølv brød ein gong i veka. Langtidsheving over natta (1 ts tørrgjær på tre brød, bruka kaldt vatn, ca 10-11t på kjøkkenbenk i brødform før steiking). Meget godt. Ordna deig fredag kveld, nysteikt brød til frukost laurdag!

Re: Vegetar-prosjekt: tips og ditt og datt? [Re: TrondAM] #2427596 10/08/2017 09:20
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,532
Øyvind V Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,532
Sitat: TrondAM
Sitat: perbl

At det smaker godt med noe annet enn kjipt finbrød basert på vanlig finmalt hvete kan jeg være med på. Men jeg tror det også kan handle en del om måten det bakes på i tillegg til hipsterfaktoren på melet.


Støttes. Laga sjølv brød ein gong i veka. Langtidsheving over natta (1 ts tørrgjær på tre brød, bruka kaldt vatn, ca 10-11t på kjøkkenbenk i brødform før steiking). Meget godt. Ordna deig fredag kveld, nysteikt brød til frukost laurdag!

Skal man sammenligne smak må jo brødene bakes på samme måte. Jeg har prøvd mye forskjellig mel, og nå sist med spelt og landhvete fra Gullimunn ble det i hvert fall ganske annen smak på brødet enn butikk-spelt og vanlig hvetemel.

Re: Vegetar-prosjekt: tips og ditt og datt? [Re: ganskefort] #2427597 10/08/2017 09:23
Registrert: Jul 2009
Innlegg: 4,804
T
Tor Arne Offline
Besatt
Offline
Besatt
T
Registrert: Jul 2009
Innlegg: 4,804
Jeg var vegetarianer i tre uker for en måned siden. Har aldri vært så mye dårlig i magen før. Nå spiser jeg kjøttfritt ca annenhver dag og det går bra. Lurer på hva som var grunnen til at jeg fikk råtten mage av å droppe kjøtt.

Jeg bruker mye champignon når jeg skal erstatte kjøtt i feks lasagne. Bruker mye sopp sammen med kjøtt også.

Re: Vegetar-prosjekt: tips og ditt og datt? [Re: Tor Arne] #2427621 10/08/2017 10:05
Registrert: Apr 2012
Innlegg: 1,124
Flo Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
Registrert: Apr 2012
Innlegg: 1,124
Sitat: Tor Arne
Jeg var vegetarianer i tre uker for en måned siden. Har aldri vært så mye dårlig i magen før. Nå spiser jeg kjøttfritt ca annenhver dag og det går bra. Lurer på hva som var grunnen til at jeg fikk råtten mage av å droppe kjøtt.

Jeg bruker mye champignon når jeg skal erstatte kjøtt i feks lasagne. Bruker mye sopp sammen med kjøtt også.


Holder på med et liknende prosjekt nå og har akkurat samme erfaring. Ganske gåen i magen. Lurer på om jeg skal holde det gående i noen uker til og se om kroppen bare trenger en "omstilling". Planen har aldri vært å bli vegetarianer, jeg tenker å ende på kjøtt kanskje noen ganger i uken. Men for å få en god start tenkte jeg noen måneder først som helt vegetarianer.

Tror synderen er soyamelk. Om det ikke blir bedre i løpet av denne uka går jeg tilbake til vanlig melk igjen og ser om det blir bedre.

Re: Vegetar-prosjekt: tips og ditt og datt? [Re: Flo] #2427627 10/08/2017 10:12
Registrert: Jul 2017
Innlegg: 6,936
A
anonym22 Offline
Anonym22
Offline
Anonym22
A
Registrert: Jul 2017
Innlegg: 6,936
Hvis målet er noe som helst sunnere (noe ekte vegatarinisme også uten fisk i svært få tilfeller er, det krever mye mer dedikasjon enn de fleste slike har), så ville jeg begrenset soyainntaket iallfall. Skal ikke si at soya er så innmari farlig, men det er fort gjort at kostholdet inneholder mye av dette. Gjerne genmodifisert sådan. Litt sammenliknbart med maisstivelse som brukes i svært mye. Variert kosthold er viktig også for å unngå for mye av et potensielt drittprodukt.

Men hvorfor soyamelk hvis man ikke er veganer?

Redigert av anonym22; 10/08/2017 10:13.
Re: Vegetar-prosjekt: tips og ditt og datt? [Re: RobinB] #2427634 10/08/2017 10:23
Registrert: Sep 2013
Innlegg: 423
A
Asterix Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
A
Registrert: Sep 2013
Innlegg: 423
Sitat: RobinB
Tas det hensyn til proteinets biologiske verdi når dere vil ha det fra vegetabilske kilder fremfor amimalske, eller tar dere protein for protein uansett?

Samme hva man eter vel, så lenge det er MDG-vennlig.

Re: Vegetar-prosjekt: tips og ditt og datt? [Re: ganskefort] #2427642 10/08/2017 10:31
Registrert: May 2013
Innlegg: 1,348
T
TrondAM Offline
Veteran
Offline
Veteran
T
Registrert: May 2013
Innlegg: 1,348
"Skal ikke si at soya er så innmari farlig, men det er fort gjort at kostholdet inneholder mye av dette. Gjerne genmodifisert sådan."

Kvifor nevnes genmodifisert? Intet som tilsei at det er noko skummelt med genmodifisert.

Side 1 av 11 1 2 3 10 11

Moderator  support 

Terrengsykkel utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Kristoffer Kippernes Utstyrsredaktør: Øyvind Aas
Salg og marked: Alexander Hagen | Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt
Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå