Snop
|
Re: Snop
[Re: åneidu]
#2068491
11/03/2016 12:14
|
Registrert: Nov 2007
Innlegg: 1,834
Tjuvtrener
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Nov 2007
Innlegg: 1,834 |
Når man har en 200grams i kjøleskapet og man er i den tro at det holder med en bit når man setter seg i godstolen så medfører det allikevel endel ekstra turer frem og tilbake. Dette er aktivitet som kommer i tillegg.
|
|
|
Re: Snop
[Re: Tjuvtrener]
#2068496
11/03/2016 12:33
|
Registrert: Nov 2001
Innlegg: 20,607
Dan
More than words
|
More than words
Registrert: Nov 2001
Innlegg: 20,607 |
Når man har en 200grams i kjøleskapet Sjokolade i kjøleskapet? Da er det ikke sjokolade men heller "sjokolade" som man ønsker å døve smaken av. Fullt forståelig. Skal jeg si noe om norsk sjokoladereklame? Neivel. Jo, jeg klarer ikke å la være: Grunnen til at norsk sjokolade markedsføres som laget av melk og ikka av kakao er at norske kyr gjør seg bedre på bilde enn afrikanske barnearbeidere. There, I said it.
|
|
|
Re: Snop
[Re: Dan]
#2068499
11/03/2016 12:43
|
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,532
Øyvind V
More than words
|
More than words
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,532 |
"Sjokolade" må oppbevares i kjøleskap. Finnes ikke noe bedre enn å knekke av en bit kald Freia Melkesjokolade, tygge 2-3 tygg, og så la den smelte og utvikle smak og aroma i munnen.
Min preferanse: Jo mørkere sjokolade, jo varmere kan/bør den være. F.eks. nn bit lun 99 % som tørker ut munnen før man nipper til kaffen... Ah.
Redigert av Øyvind V; 11/03/2016 12:49.
|
|
|
Re: Snop
[Re: Øyvind V]
#2068504
11/03/2016 12:57
|
Registrert: Nov 2001
Innlegg: 20,607
Dan
More than words
|
More than words
Registrert: Nov 2001
Innlegg: 20,607 |
"Sjokolade" må oppbevares i kjøleskap. Finnes ikke noe bedre enn å knekke av en bit kald Freia Melkesjokolade, tygge 2-3 tygg, og så la den smelte og utvikle smak og aroma i munnen. Du glemte sitattegnene rundt "smak" og "aroma".  Min preferanse: Jo mørkere sjokolade, jo varmere kan/bør den være. F.eks. nn bit lun 99 % som tørker ut munnen før man nipper til kaffen... Ah. 99% er ikke til å spise men til å lage sjokoladeprodukter av. Grensen for god sjokolade går vel et sted rundt 80%, til nøds 85%. Alt over det blir litt som å ødelegge godt øl ved å slippe en Jäger ned i glasset. Sikkert bra for å verifisere Y-kromosomet, men ellers litt nytteløst. (Og ikke kom å si at du synes 99% er godt. Jeg vet jo at du ikke synes det egentlig.  )
|
|
|
Re: Snop
[Re: Dan]
#2068509
11/03/2016 13:05
|
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,532
Øyvind V
More than words
|
More than words
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,532 |
Synes faktisk 99 % er ganske godt altså, men det er så klart ikke en sjokolade jeg drar fram på fredagskvelden om jeg virkelig skal kose meg. Personlig går grensa på 90 % for hva jeg kan spise mengder av, og det jeg kan ta et par biter av og så synes det er nok. Det går mest i 85-86 % hos oss, siden ungene også liker den type sjokolade.
Redigert av Øyvind V; 11/03/2016 13:05.
|
|
|
Re: Snop
[Re: Dan]
#2068530
11/03/2016 14:23
|
Registrert: Aug 2014
Innlegg: 1,532
lektorHaugen
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Aug 2014
Innlegg: 1,532 |
Men Dan, problemet med mørk sjokolade er jo at det er alt for godt! Melkesjokoladen kan få være i fred for meg, og en pakke med is kan gjerne ligge en uke eller tre i fryseren, men har jeg mørk sjokolade i huset, forsvinner den veldig fort!
Jeg vet at den liksom skal vare så lenge og at jeg egentlig skal ha fått nok etter bare noen få biter, men jeg erkjenner det ikke.
Verst er det selvsagt om den mørke sjokoladen er fylt med god marsipan, men det blir nesten for smertefullt å skrive om.
Tidligere "kjent" som "Lektoren".
|
|
|
Re: Snop
[Re: lektorHaugen]
#2068531
11/03/2016 14:28
|
Registrert: Sep 2013
Innlegg: 11,053
sveinaa
More than words
|
More than words
Registrert: Sep 2013
Innlegg: 11,053 |
Verst er det selvsagt om den mørke sjokoladen er fylt med god marsipan, men det blir nesten for smertefullt å skrive om.
Nå må du gi deg. Det som på ordentlig er smertefult å skrive om er "vi spiser til det er tomt og gjerne så det ser ut som vi ikke unner noen andre å smake på godtbitene syndromet". Det er smertefullt det.
Medlem i NOTS – Vern om terrengsykling og meld deg inn du også!
|
|
|
Re: Snop
[Re: lektorHaugen]
#2068579
11/03/2016 16:40
|
Registrert: Aug 2008
Innlegg: 1,498
neistein
Veteran
|
Veteran
Registrert: Aug 2008
Innlegg: 1,498 |
Eventuelt er som nevnt cold turkey den beste metoden, men da innebærer det jo at du ikke spiser snop igjen. Litt må man da kunne unne seg gjennom livet?
Nei, jeg tror ikke det. Jeg kuttet ut alt sukker i noen måneder for flere år siden, og har aldri fått tilbake det gamle søtsuget. Nå er det litt syltetøy av og til, og sjokolade når jeg har lyst. Sukkerorgier er det slutt på. Jeg er rene søpplekassa når det gjelder sukker og kan spise store mengder smågodt og sjokolade eller kake for den saks skyld. Nå har jeg kjørt litt selvdisiplin og unngått alt av sukker i snart 3 mnd. Jeg for min del har ikke merket det minste til at lysten på sukker har gitt seg. Gleder meg virkelig til å fråtse vilt når jeg føler at jeg har vært avholdende lenge nok.
Redigert av neistein; 11/03/2016 16:41.
Stokk og stein sykkelklubb
|
|
|
Re: Snop
[Re: Dan]
#2068583
11/03/2016 16:46
|
Registrert: Aug 2005
Innlegg: 2,011
oyvin
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Aug 2005
Innlegg: 2,011 |
... og for det andre så varer slik pensjokolade lenge siden hver bit suttes og smeltes i munnen. ... I dare you. Den utfordringen tas på strak arm. Bare kom med den, du! (dessverre...)
Spurt vinner duellen. Terskel avgjør hvilken. Instant person - just add coffee
|
|
|
Re: Snop
[Re: sveinaa]
#2068592
11/03/2016 17:06
|
Registrert: Aug 2014
Innlegg: 1,532
lektorHaugen
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Aug 2014
Innlegg: 1,532 |
Verst er det selvsagt om den mørke sjokoladen er fylt med god marsipan, men det blir nesten for smertefullt å skrive om.
Nå må du gi deg. Det som på ordentlig er smertefult å skrive om er "vi spiser til det er tomt og gjerne så det ser ut som vi ikke unner noen andre å smake på godtbitene syndromet". Det er smertefullt det. Au, au.
Tidligere "kjent" som "Lektoren".
|
|
|
|
|