|
Kokt Scampi
|
Kokt Scampi
#1843558
24/08/2014 15:48
|
Registrert: Jun 2012
Innlegg: 58
Saffer
OP
Medlem
|
OP
Medlem
Registrert: Jun 2012
Innlegg: 58 |
I et ubetenktsomt øyeblikk havnet en pose med frozzen kokt scampi oppi handlevognen.
Hvordan skal dette tilberedes? Siden det er kokt fra før av, holder det med å tine det opp og hive det opp i en salat? Eller må det varmebehandles etter opptining? Hva er i så fall beste metode?
Vennligst ingen fancye menyer og marinader med 15 ingridienser. Hos meg går det kun i salt, pepper, timian og olivenolje.
(Ja, jeg har googlet det, men fant ikke klare svar)
|
|
|
Re: Kokt Scampi
[Re: Saffer]
#1843563
24/08/2014 16:00
|
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 384
evenstuen
Entusiast
|
Entusiast
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 384 |
Du har svaret allerede, kokt scampi bør ikke varmes mer en ytterst nødvendig.
Redigert av evenstuen; 24/08/2014 16:00.
Øyvind
|
|
|
Re: Kokt Scampi
[Re: Saffer]
#1843570
24/08/2014 16:12
|
Registrert: Feb 2013
Innlegg: 3,163
anonym
Besatt
|
Besatt
Registrert: Feb 2013
Innlegg: 3,163 |
Tin de, rensk de, spis de....
|
|
|
Re: Kokt Scampi
[Re: Saffer]
#1843578
24/08/2014 16:49
|
Registrert: Mar 2007
Innlegg: 2,148
hilmer
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Mar 2007
Innlegg: 2,148 |
Skal de varmes, så stapp de i en pose og la de trekke litt i varm vann fra springen. Pleier å "koke" rå krabbe på 45 grader - sykt godt. Regnermed at scampien allerede er kokt på høyere temperatur....så null problem og varme den opp til det. Hvis du skal varme den i panne,....bruk sterk varme veldig kort tid (wok den). Lar du den bli gjennomvarm på noe særlig mer enn 60 grader blir den viskelær.
|
|
|
Re: Kokt Scampi
[Re: Saffer]
#1843958
25/08/2014 08:07
|
Registrert: Mar 2010
Innlegg: 477
BananJan
Entusiast
|
Entusiast
Registrert: Mar 2010
Innlegg: 477 |
Tines i kjøleskap og spises. Ligg unna varmt vann, alt mellom 6-60 grader er perfekt for bakterievekst, som setter deg ut flere dager...
Canyon Ultimate CF SL Kina 29er
|
|
|
Re: Kokt Scampi
[Re: Saffer]
#1844157
25/08/2014 10:45
|
Registrert: May 2011
Innlegg: 412
Den glade amatør
Entusiast
|
Entusiast
Registrert: May 2011
Innlegg: 412 |
Pleier å kaste de frosne i stekepanna. Slå deg løs med krydder etter eget ønske(hvitløkspepper, kayenne osv), knallgodt til f.eks pasta; synes jeg.
|
|
|
Re: Kokt Scampi
[Re: Saffer]
#1844265
25/08/2014 12:21
|
Registrert: Jul 2005
Innlegg: 912
jag
Ringrev
|
Ringrev
Registrert: Jul 2005
Innlegg: 912 |
Støtter ileirtro, fantastisk godt. Mulig bieffekt er at det fort bilr flere poser med scampi på neste handletur...
/Jan
"I never understood wind" - Donald Trump
|
|
|
Re: Kokt Scampi
[Re: BananJan]
#1844268
25/08/2014 12:24
|
Registrert: Mar 2007
Innlegg: 2,148
hilmer
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Mar 2007
Innlegg: 2,148 |
Tines i kjøleskap og spises. Ligg unna varmt vann, alt mellom 6-60 grader er perfekt for bakterievekst, som setter deg ut flere dager... Ikke noe problem så lenge det er snakk om kort tid. Hvis man ikke liker fremgangsmåten jeg beskrev over så bør man forøvrig slutte å gå på restaurant. http://no.wikipedia.org/wiki/Sous-vide
|
|
|
Re: Kokt Scampi
[Re: Saffer]
#1844575
25/08/2014 20:47
|
Registrert: Jun 2012
Innlegg: 58
Saffer
OP
Medlem
|
OP
Medlem
Registrert: Jun 2012
Innlegg: 58 |
Takk for svar.
Det ble en kjap steking i stekepannen i går kveld. Spiste noen rett etterpå. Resten (+ ris og grønnsaker) havnet oppi en matboks som lunsj på jobben i dag.
Jeg lever ennå.
|
|
|
Re: Kokt Scampi
[Re: hilmer]
#1844638
26/08/2014 05:14
|
Registrert: Mar 2010
Innlegg: 477
BananJan
Entusiast
|
Entusiast
Registrert: Mar 2010
Innlegg: 477 |
Tines i kjøleskap og spises. Ligg unna varmt vann, alt mellom 6-60 grader er perfekt for bakterievekst, som setter deg ut flere dager... Ikke noe problem så lenge det er snakk om kort tid. Hvis man ikke liker fremgangsmåten jeg beskrev over så bør man forøvrig slutte å gå på restaurant. http://no.wikipedia.org/wiki/Sous-vide Forøvrig bør man ikke spise scampi... Miljøversting
Canyon Ultimate CF SL Kina 29er
|
|
|
Re: Kokt Scampi
[Re: BananJan]
#1844655
26/08/2014 06:11
|
Registrert: Mar 2007
Innlegg: 2,148
hilmer
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Mar 2007
Innlegg: 2,148 |
Tines i kjøleskap og spises. Ligg unna varmt vann, alt mellom 6-60 grader er perfekt for bakterievekst, som setter deg ut flere dager... Ikke noe problem så lenge det er snakk om kort tid. Hvis man ikke liker fremgangsmåten jeg beskrev over så bør man forøvrig slutte å gå på restaurant. http://no.wikipedia.org/wiki/Sous-vide Forøvrig bør man ikke spise scampi... Miljøversting Enig :-)
|
|
|
Re: Kokt Scampi
[Re: BananJan]
#1844793
26/08/2014 09:39
|
Registrert: Feb 2013
Innlegg: 3,163
anonym
Besatt
|
Besatt
Registrert: Feb 2013
Innlegg: 3,163 |
Tines i kjøleskap og spises. Ligg unna varmt vann, alt mellom 6-60 grader er perfekt for bakterievekst, som setter deg ut flere dager... Ikke noe problem så lenge det er snakk om kort tid. Hvis man ikke liker fremgangsmåten jeg beskrev over så bør man forøvrig slutte å gå på restaurant. http://no.wikipedia.org/wiki/Sous-vide Forøvrig bør man ikke spise scampi... Miljøversting Da kan man bruke nøyaktig samme argumenter mot Norsk oppdrettslaks...
|
|
|
Re: Kokt Scampi
[Re: Saffer]
#1845187
26/08/2014 17:47
|
Registrert: Mar 2007
Innlegg: 1,892
Laxeluz
Doktor, har jeg fått luz på laxen min?
|
Doktor, har jeg fått luz på laxen min?
Registrert: Mar 2007
Innlegg: 1,892 |
Nå skal eg ikkje gå veldig i forsvar for norsk oppdrettslaks, men det er vel ytterst lite mangroveskog som forsvinn i oppdrettsannlegga i fjordane våre?
Andreas Tveit
|
|
|
Re: Kokt Scampi
[Re: Laxeluz]
#1845227
26/08/2014 19:23
|
Registrert: Feb 2013
Innlegg: 3,163
anonym
Besatt
|
Besatt
Registrert: Feb 2013
Innlegg: 3,163 |
Nå skal eg ikkje gå veldig i forsvar for norsk oppdrettslaks, men det er vel ytterst lite mangroveskog som forsvinn i oppdrettsannlegga i fjordane våre? Siden det ikke forsvinner noen mangrove skog i Norske fjorder, så er norsk oppdrett helt uten utslipp av miljøgifter??
Redigert av anonym; 26/08/2014 19:52.
|
|
|
Re: Kokt Scampi
[Re: Saffer]
#1845355
26/08/2014 22:04
|
Registrert: Jun 2012
Innlegg: 58
Saffer
OP
Medlem
|
OP
Medlem
Registrert: Jun 2012
Innlegg: 58 |
Herregud da, nå som jeg har nettopp oppdagt scampi, så skal dere ta det fra meg?
Jeg spiser ikke oppdrettslaks - fori det ikke er sunt nok - og leter etter alternativer. Da er scampi også av listen )-:
|
|
|
Re: Kokt Scampi
[Re: Saffer]
#1845365
26/08/2014 22:59
|
Registrert: Feb 2013
Innlegg: 3,163
anonym
Besatt
|
Besatt
Registrert: Feb 2013
Innlegg: 3,163 |
Herregud da, nå som jeg har nettopp oppdagt scampi, så skal dere ta det fra meg?
Jeg spiser ikke oppdrettslaks - fori det ikke er sunt nok - og leter etter alternativer. Da er scampi også av listen )-: Bare du å spis Scampi. Den er veldig gode i f.eks. Thai supper. Grønn Hverdag er ikke de jeg stoler mest på i miljøsspørsmål..
Redigert av anonym; 26/08/2014 23:20.
|
|
|
Re: Kokt Scampi
[Re: Saffer]
#1845375
27/08/2014 04:38
|
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 384
evenstuen
Entusiast
|
Entusiast
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 384 |
Nå er det vel ingen av de store norske dagligvarebutikkenen som selger scampi fra de værste stedene. Det heter seg vel at de velger "etiske" produsenter. Tillgangen på scampi har blitt mye dårligere etter at det ble stilt krav til produsentene, så noe må det være verdt.
Redigert av evenstuen; 27/08/2014 04:39.
Øyvind
|
|
|
|
|