Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd
Side 3 av 3 1 2 3

Tidsklemmamiddagstips?

Re: Tidsklemmamiddagstips? [Re: H.Iversen] #1812551 25/06/2014 18:54
Registrert: Feb 2002
Innlegg: 4,312
OveR Offline
Apartheidmotstander
Offline
Apartheidmotstander
Registrert: Feb 2002
Innlegg: 4,312
God og enkel topersoners tidsklemmemiddag:

1 pk fersk pasta med fyll(250g)
1/2pk stjernebacon(i biter)
2 tomater(finhakk)
Noen fedd hvitløk(hakk sånn passe)
Litt chilli etter smak
Bittelitt salt og godt med nykvernet pepper
Revet parmesan
Litt fersk basilikum

Stek bacon i en liten panne og ha i hvitløk og chilii når baconet er passe stekt.
Ha i finhakket tomat og la det koke. Kan være nødvendig med litt vann, men det er ikke mye som skal til.
Press tomatbitene etterhvert som det koker. Når det har blitt en saus tar du i basilikum og da er den ferdig.
Kok pastaen etter anvisning på pakka, fordel på passende tallerkener, ha over revet parmesan og server. Denne tar ikke mer enn et kvarter.


mvh OveR


mvh OveR

Friksjon ambassadør
Østmarka rock city





Re: Tidsklemmamiddagstips? [Re: GeirK] #1812576 25/06/2014 20:03
Registrert: Mar 2009
Innlegg: 832
S
spinat Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
S
Registrert: Mar 2009
Innlegg: 832
Sitat: GeirK
Jeg har så svak varme på at om det mot all formodning skulle tørrkoke i løpet av et døgn, noe jeg tviler på siden det er veldig lite fuktighet som slipper ut, så er det ingen ting som tar fyr. Tørket kjøtt og rotgrønnsaker er ikke spesielt lettantennelige.


Jeg er sjokkert over at noen får seg til å gå på jobb med mat på en varm plate hjemme. Er det bare jeg som tenker slik?

Re: Tidsklemmamiddagstips? [Re: spinat] #1812603 25/06/2014 20:42
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Sitat: spinat


Jeg er sjokkert over at noen får seg til å gå på jobb med mat på en varm plate hjemme. Er det bare jeg som tenker slik?


Hvorfor er du sjokkert?


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Tidsklemmamiddagstips? [Re: H.Iversen] #1812607 25/06/2014 20:48
Registrert: Mar 2009
Innlegg: 832
S
spinat Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
S
Registrert: Mar 2009
Innlegg: 832
Jeg synes det virker uansvarlig å gå fra fra en komfyr som står på. Selvfølgelig går det høyst sannsynlig bra, men man vet aldri hva som kan skje. Det er interessant hvordan et forsikringsselskap ville stilt seg til et krav hvor huseier innrømmer å med viten og vilje ha forlatt huset med platen på.

Re: Tidsklemmamiddagstips? [Re: H.Iversen] #1812613 25/06/2014 20:56
Registrert: Feb 2006
Innlegg: 2,642
Hvilepuls Offline
Besatt
Offline
Besatt
Registrert: Feb 2006
Innlegg: 2,642
Sitat: H.Iversen
Tips til gode, sunne, kjappe og enkle middagsmåltid for småbarnsfamilier i tidsklemma? Må være "småbarnsvennlig". Har en 3åring som er halvsær i matveien. Er rimelig habil på kjøkkenet, men tia strekker ofte ikke til. I tillegg lider både jeg og mor ofte av akutt mangel på inspirasjon når d kommer til middag.

Ferdigmat er ofte bra, fordi det inneholder mye salt og sukker. Barn reagerer positivt på salt og sukker. Hvis du skal varierere, så kan en middagsuke se sånn ut:
Grandiosa
Grandiosa biff og løk
Grandiosa kjøttdeig
Big One
Big One med amerikansk bacon
Big One med ekstra ost
Dr. Oetker f.eks pizza salame.

Re: Tidsklemmamiddagstips? [Re: spinat] #1812652 25/06/2014 21:38
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 384
evenstuen Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 384
Sitat: spinat
Sitat: GeirK
Jeg har så svak varme på at om det mot all formodning skulle tørrkoke i løpet av et døgn, noe jeg tviler på siden det er veldig lite fuktighet som slipper ut, så er det ingen ting som tar fyr. Tørket kjøtt og rotgrønnsaker er ikke spesielt lettantennelige.


Jeg er sjokkert over at noen får seg til å gå på jobb med mat på en varm plate hjemme. Er det bare jeg som tenker slik?


Da jeg jobbet på restarant gikk vi "alltid" fra jobb med mat på plata og ofte ting i ovnen også. Kraftkoking og bressering tar tid og natta er fin å bruke på sånt. Ingen av stedene jeg har jobbet som har brent ned enda..

Tipper GeirK har laget rettene han lar stå på plata et par ganger mens har var hjemme og vet at han har god margin på å rekke hjem før det går tørt.


Øyvind

Re: Tidsklemmamiddagstips? [Re: spinat] #1812711 26/06/2014 06:26
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Sitat: spinat
Jeg synes det virker uansvarlig å gå fra fra en komfyr som står på. Selvfølgelig går det høyst sannsynlig bra, men man vet aldri hva som kan skje.


Jeg mener at jeg har tenkt igjennom dette så nøye at jeg vet hva som kan skje. Hva er det du mener kan skje, som jeg ikke har tatt høyde for?


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Tidsklemmamiddagstips? [Re: GeirK] #1812782 26/06/2014 08:18
Registrert: Aug 2011
Innlegg: 1,502
E
eirikbk Online
Ivrig
Online
Ivrig
E
Registrert: Aug 2011
Innlegg: 1,502
Nå er jeg ingen ekspert, men er det ikke termostat på komfyren? Termostater ryker og kan utvikle mer varme.
Min eks sin far var brannmester og etter å ha kjent han lar jeg ALDRI komfyr, oppvaskmaskin, vaskemaskin, tørketrommel, PC, TV eller lignende stå på uten at det er noen hjemme. Har ingen ladere tilkoblet vegguttak om natta eller uten noen hjemme. De nevnte tingene står for hovedårsaken til branner. Har ingenting som står i stand-by når vi er borte (har én bryter som skrur av alt i TV/hjemmekino-seksjonen). Eneste unntaket er det trådløse nettet og modemet, men disse drar jeg kontaktene ut av veggen hvis vi skal være borte en helg eller lenger.
Men det er naturligvis unntak. En sjelden gang latt Get boksen stå og ta opp noe mens vi er borte.
Kan kanskje virke ekstremt for enkelte, men for min del handler det om å redusere risikoen. Særlig med tanke på faktiske branner og branntilløp på de nevnte ting. Brann er noe av det jeg har størst respekt/frykt for. Mer enn sinte bilister ICON_WINK

Ellers: Super tråd!
Mitt bidrag:

Alt i ildfast form:
- En seng av fennikel, persillerot/pastinakk/annen rotgrønnsak, cherrytomater, løk (generelt det du liker av grønnsaker)
- Fisk etter ønske (bruker mye laks eller frossen torsk - men tint!)
- Pesto over fisken. Pleier å bruke grønn på laks og rød på hvit fisk
- Stekes i ovn til fisken er ferdig
- I mens kan du jo koke ris eller pasta + ta en dusj

Har også en annen variant: Fisk med konfettiris
- Sleng fisk i ovnen med noe olje (til denne retten pleier vi å bruke laks)
- Kok ris
- Kutt noen grønnsaker i små biter: Chilli, rød løk, grønn paprika, agurk
- Bland grønnsakene inn i risen når denne er ferdig
Denne kan jo også varieres med det man måtte finne av grønnsaker hjemme.
Til denne retten pleier jeg ofte å helle over litt smakstilsatt olivenolje på tallerkenen. Olivenolje med chilli, grønn sitron eller basilikum varieres det litt med her.

Re: Tidsklemmamiddagstips? [Re: eirikbk] #1812808 26/06/2014 08:52
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Sitat: eirikbk
Nå er jeg ingen ekspert, men er det ikke termostat på komfyren?


Dette er en induksjonskoketopp. Den har ingen termostat. Effekten er elektronisk regulert av en datamaskin som kjører kontinuerlig feilanalyse. Jeg tror ikke det at den begynner å blaste på full effekt er et sannsynlig scenario i det hele tatt.


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Tidsklemmamiddagstips? [Re: GeirK] #1813023 26/06/2014 13:45
Registrert: Mar 2007
Innlegg: 2,148
H
hilmer Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
H
Registrert: Mar 2007
Innlegg: 2,148
Sitat: GeirK
Sitat: Furu
Pannestekt laks med fennikelsalat, gjerne de pakkene med 4x125g.
Relativt sterk varme med smør, 2 min på ene siden, 1 min på andre siden, 2-3 minutter etter at panna er trekt vekk.
Fennikel og eple i tynne skiver i en giljotin. Gjerne en sånn som kan gjøre striper av eplene. Bland i litt sitronsaft og olivenolje. Salt og pepper.
Passer å ha litt Rømme el. l. ved siden av.


Rå fennikel? Det har jeg aldri prøvd.

Er det greit å ta opp noe for 8 sider siden?
Vel, rå fenikkel er kjempegodt. Men, vi har begynt med hurtigsylting det siste året - og til det er fennikel topp. Vi tar eddik, vann, suker og salt - putter grønnsakene i og koker opp. I det det koker tar vi av platen og kjøler ned så fort som mulig. Vi har dette aldri så veldig lenge, men det er en veldig grei måte å ha grønnsaker på. Datteren på 3 elsker det. Hun er ikke like glad i rå fennikel - nesten rå er best.

Re: Tidsklemmamiddagstips? [Re: H.Iversen] #1813031 26/06/2014 13:51
Registrert: Jun 2009
Innlegg: 2,364
BeefCake Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
Registrert: Jun 2009
Innlegg: 2,364
En kompis mekket pizzaruller i går. Det så ut til å gå rimelig kjapt og greit. Basically lag en pizza (kjøp bunn og saus om du vil) og ta på det du ønsker. Rull den sammen og kapp den av i enden slik som du kapper av kringle. Stek og frys så har du kjapp (men ikke så veldig sunn mat) klar ICON_SMILE


- Mvh BeefCake
- - - - - - - - - - - - - - -
I may do foolish things, but I do them with great enthusiasm!
Re: Tidsklemmamiddagstips? [Re: H.Iversen] #1813043 26/06/2014 14:08
Registrert: Feb 2014
Innlegg: 6,417
larsdx Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: Feb 2014
Innlegg: 6,417
Pølsewok! Gjerne kyllingpølser eller annen type magre pølser. Med masse grønnsaker av en type du vet gutten liker, nudler eller ris og sursøt saus.

Re: Tidsklemmamiddagstips? [Re: H.Iversen] #1813065 26/06/2014 15:32
Registrert: Aug 2008
Innlegg: 1,286
PålGnål Offline
Veteran
Offline
Veteran
Registrert: Aug 2008
Innlegg: 1,286
Treåringen vår er også litt lite glad i å spise middag. Løsningen hos oss har vært å lage pureer av forskjellige grønnsaker, den konsistensen liker han best.
En annen ting har vært å kalle maten for litt andre ting enn hva det faktisk er.
Han ville f.eks ikke smake på deilig sprøtt bacon, men da jeg sa at det var "Kjøttkjeks," så var kidden ikke vanskelig å be.
Vi gjorde det samme med Blodpudding og nå heter det "Middagskake."
"Middagskake" er en av favorittene til kidden såvel som mor og far (Faktisk)
Kutte Blodpudding i skiver og steke på medium varme med en klatt smør i panna, gir sprø hinne og deilig smak.


På tide å begynne å trene igjen...
Re: Tidsklemmamiddagstips? [Re: evenstuen] #1813190 26/06/2014 19:32
Registrert: May 2012
Innlegg: 1,046
Iselilja Offline
Avatar-ninja
Offline
Avatar-ninja
Registrert: May 2012
Innlegg: 1,046
Sitat: evenstuen
Sitat: spinat
Sitat: GeirK
Jeg har så svak varme på at om det mot all formodning skulle tørrkoke i løpet av et døgn, noe jeg tviler på siden det er veldig lite fuktighet som slipper ut, så er det ingen ting som tar fyr. Tørket kjøtt og rotgrønnsaker er ikke spesielt lettantennelige.


Jeg er sjokkert over at noen får seg til å gå på jobb med mat på en varm plate hjemme. Er det bare jeg som tenker slik?


Da jeg jobbet på restarant gikk vi "alltid" fra jobb med mat på plata og ofte ting i ovnen også. Kraftkoking og bressering tar tid og natta er fin å bruke på sånt. Ingen av stedene jeg har jobbet som har brent ned enda..

Tipper GeirK har laget rettene han lar stå på plata et par ganger mens har var hjemme og vet at han har god margin på å rekke hjem før det går tørt.


Vel, jeg var ute på en brann tidligere denne mnd hvor det faktisk hadde brent ned. Finnes ingen garantier.

Re: Tidsklemmamiddagstips? [Re: Iselilja] #1813194 26/06/2014 19:39
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Nei. Det finnes aldri noen garanti på at huset ditt ikke kan brenne ned, men jeg har ennå ikke hørt noen gode argumenter for at min måte å lage lapskaus på øker sannsynligheten til et punkt hvor jeg burde være bekymret,


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Tidsklemmamiddagstips? [Re: PålGnål] #1813208 26/06/2014 19:56
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,466
Furu Offline
/Stig
Offline
/Stig
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,466
Sitat: PålGnål

Han ville f.eks ikke smake på deilig sprøtt bacon, men da jeg sa at det var "Kjøttkjeks," så var kidden ikke vanskelig å be.
Vi gjorde det samme med Blodpudding og nå heter det "Middagskake."

God latter her i stua nå. Dette var jo genialt, tenker vi som har ei på 5 mnd. Bra jobba!


Stig

Re: Tidsklemmamiddagstips? [Re: GeirK] #1813217 26/06/2014 20:11
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 4,939
progres Offline
Besatt
Offline
Besatt
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 4,939
Sitat: GeirK
Effekten er elektronisk regulert av en datamaskin som kjører kontinuerlig feilanalyse. Jeg tror ikke det at den begynner å blaste på full effekt er et sannsynlig scenario i det hele tatt.


Enig i dette , likevel - faktisk følte jeg meg mer komfortabel med de "gammeldagse" steindumme, elektronikkløse komfyrplatene hvor man trygt kunne la lapskausen stå og småputre i noen timer.
Men induksjonstopper - der har jeg faktisk ikke turt enda å forlate huset - i overdreven tiltro til ufeilbarlig elektronikk. Sikkert dumt og konservativt, men brannsikkert !

Re: Tidsklemmamiddagstips? [Re: progres] #1813222 26/06/2014 20:15
Registrert: May 2014
Innlegg: 535
T
Tommyv Offline
Avhengig
Offline
Avhengig
T
Registrert: May 2014
Innlegg: 535
Nå er vi fryktelig off topic her, men nye hjem i dag, og også i nye kjøkken (hvis elektrikern har fulgt forskriftene) så skal det monteres komfyrvakt. Det er jo en ekstra sikkerhet om du ikke stoler på computern i induksjonstoppen din.


Medlem i NOTS – Vern om terrengsykling og meld deg inn du også!
Re: Tidsklemmamiddagstips? [Re: H.Iversen] #1813243 26/06/2014 20:38
Registrert: Mar 2007
Innlegg: 2,148
H
hilmer Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
H
Registrert: Mar 2007
Innlegg: 2,148
Er det ikke litt risky å overlate nøkkelen til en slik komfyrvakt da? Og hvis man ikke går veien om sosial dumping, må det jo også koste litt penger...?

Re: Tidsklemmamiddagstips? [Re: Tommyv] #1813368 27/06/2014 05:55
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Sitat: Tommyv
Nå er vi fryktelig off topic her, men nye hjem i dag, og også i nye kjøkken (hvis elektrikern har fulgt forskriftene) så skal det monteres komfyrvakt. Det er jo en ekstra sikkerhet om du ikke stoler på computern i induksjonstoppen din.


Det er sant, men jeg er rimelig sikker på at 100% av alle tørrkokinger skyldes menneskelig svikt.


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Tidsklemmamiddagstips? [Re: progres] #1813370 27/06/2014 05:58
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Sitat: progres
Sitat: GeirK
Effekten er elektronisk regulert av en datamaskin som kjører kontinuerlig feilanalyse. Jeg tror ikke det at den begynner å blaste på full effekt er et sannsynlig scenario i det hele tatt.


Enig i dette , likevel - faktisk følte jeg meg mer komfortabel med de "gammeldagse" steindumme, elektronikkløse komfyrplatene hvor man trygt kunne la lapskausen stå og småputre i noen timer.
Men induksjonstopper - der har jeg faktisk ikke turt enda å forlate huset - i overdreven tiltro til ufeilbarlig elektronikk. Sikkert dumt og konservativt, men brannsikkert !


Følelser skal man ikke stole på. De kan ofte være gale. Sannsynligheten for full blast som feilmodus er relativt høy for en gammeldags komfyr og tilnærmet null for en induksjonskoketopp.


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Tidsklemmamiddagstips? [Re: H.Iversen] #1813439 27/06/2014 07:43
Registrert: Aug 2011
Innlegg: 1,502
E
eirikbk Online
Ivrig
Online
Ivrig
E
Registrert: Aug 2011
Innlegg: 1,502
Hmm... ser at forslagene i tråden bør være barnevennlig. Er ikke sikkert mine tidligere nevnte fiskeretter blir like populært da. Men jeg er en fan av middager som er enkle, raske og gode. Særlig synes jeg det kan være utfordrende å gjøre fisk spennende.

Denne torskeoppskriften med kokosmelk kunne kanskje vært noe? Blir jo litt søtere.
http://www.rema.no/oppskrifter/torsk-med-kokosmelk/REC-59274

Barnet i meg liker den i alle fall ICON_SMILE

Re: Tidsklemmamiddagstips? [Re: eirikbk] #1813454 27/06/2014 07:55
Registrert: Mar 2007
Innlegg: 2,148
H
hilmer Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
H
Registrert: Mar 2007
Innlegg: 2,148
Sitat: eirikbk
Hmm... ser at forslagene i tråden bør være barnevennlig. Er ikke sikkert mine tidligere nevnte fiskeretter blir like populært da. Men jeg er en fan av middager som er enkle, raske og gode. Særlig synes jeg det kan være utfordrende å gjøre fisk spennende.

Denne torskeoppskriften med kokosmelk kunne kanskje vært noe? Blir jo litt søtere.
http://www.rema.no/oppskrifter/torsk-med-kokosmelk/REC-59274

Barnet i meg liker den i alle fall ICON_SMILE


Hva barn liker er formet av foreldre og barnehage, samt andre opplevelser. Hadde en opplevese med datteren som var med på indisk. Hun tok en mild rett, men ble allikevel helt hysterisk når hun kjente snev av chili på tungen. Slikt går bare ikke ann i vår familie, så da ble det indinsk de neste tre dagene - og mye sterkere varianter...og hun likte det godt. Hun fikk også smake seg gjennom krydderne våre - stoppet ved 20 eller noe slikt. Hun spiste krydderne bare - og hadde ikke noe problem, heller ikke med cayenne.
Årsaken var at det var med en 3.person som var veldig påpasselig på at det ikke skulle være sterkt...

Favoritten til datteren er rosmarin-grillet sei mde gullrøtter, potet og tzatziki. Hun elsker egentlig alt av fisk. Kjøtt er derimot ikke det helt store...og jeg forstår henne godt: hun har fått for "godt" stekt kjøtt. Fisken er alltid (vel, nesten) perfekt stekt. Tørrstekt fisk er pyton. Hun elsker forøvrig også "Heston" kylling, men er ikke glad i tørrstekt grillkylling.

Vi sliter litt med grønn mat. Da er hun i utgangspunktet skeptisk. Hun liker trukket asperges, men ikke grillet. Grillet salat er enten eller... Tror frykten for grønt er noe hun har fra barnehagen.

Re: Tidsklemmamiddagstips? [Re: Iselilja] #1813557 27/06/2014 10:04
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 384
evenstuen Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 384
Sitat: Iselilja
[

Vel, jeg var ute på en brann tidligere denne mnd hvor det faktisk hadde brent ned. Finnes ingen garantier.


Det er klart det ikke finnes garantier mot tørrkoking ol. Men om man skal være 100% må man jo kutte hovedsikringa før man går hjemmenifra. Selv om man tar ut mobilladere og den slags som ofte har skylda, er huset fult av andre ting som står koblet til hele dagen.

Det jeg ville frem til var at med erfaring kan man gjøre vurderinger på hva som faktisk kan stå på mens man er borte.


Øyvind

Re: Tidsklemmamiddagstips? [Re: GeirK] #1828653 30/07/2014 20:03
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,532
Øyvind V Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,532
Sitat: GeirK
Sitat: Øyvind V


Juliennejern har jeg ønsket meg lenge, så det skal jeg kjøpe! Finnes vel i en velassortert kjøkkenutstyrsbutikk nær deg, vil jeg tro?


Å jada ICON_WINK Peel Appeal sitt juliennejern (som jeg viste) tar liten plass og er veldig ergonomisk. De har også en suveren gulrotskreller i akkurat samme utførelse - bare bladet er forskjellig. Pinwiz brukte mitt på et Skeitreff for et par år siden da han skrelte gulrøtter til szechuan beef for 12 personer og han ble fort overbevist.

Da har jeg omsider vært innom kjøkkenutstyrsbutikken og skaffet meg julienne-jern. Damen i butikken mente det fikk stå for din regning at Peel Appeal var det beste, så hvis jeg ikke ble fornøyd så fikk jeg ta det med deg ICON_SMILE Virker svært lovende så langt; ble MYE gulrot til middag i dag.

Re: Tidsklemmamiddagstips? [Re: Øyvind V] #1828656 30/07/2014 20:07
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Sitat: Øyvind V

Da har jeg omsider vært innom kjøkkenutstyrsbutikken og skaffet meg julienne-jern. Damen i butikken mente det fikk stå for din regning at Peel Appeal var det beste, så hvis jeg ikke ble fornøyd så fikk jeg ta det med deg ICON_SMILE Virker svært lovende så langt; ble MYE gulrot til middag i dag.


He he - damen i butikken fortalte meg over middagsbordet at du hadde vært innom. Godt å høre at jeg ligger relativt godt an så langt =)


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Tidsklemmamiddagstips? [Re: H.Iversen] #1829082 31/07/2014 10:51
Registrert: Aug 2010
Innlegg: 3,121
K
knutspeed Offline
Besatt
Offline
Besatt
K
Registrert: Aug 2010
Innlegg: 3,121
Av en eller annen grunn favoritt hos våre unger: Juksepestopasta

Kok pasta (any kind will do, type rør i forskjellige farger er pop, evt fullkornspaghetti)
Stek/fres 2-3 kyllingfilet skåret i små biter

Rør sammen, tilsett ett glass Barilla grønn pesto, rør mer...

Pleier å ha parmesan, ruccola, basilikum og hakkede soltørkede tomater over, evt i skåler ved siden av, litt av/på om ungene "liker det" den dagen. Mor og far bruker også pepper og havsalt etter ønske, evt hvitløksbrød.

Bonusen er at det er superdigg med et glass rødvin til. Nedturen er at det er pasta...

Tar meg 10 minutter fra jeg setter igang til maten er på bordet for 5.
Er omtrent 11 minutter jeg har før jeg blir kjølhalt om maten ikke er klar.

Redigert av knutspeed; 31/07/2014 10:53. Rediger grunn: skirveflie
Re: Tidsklemmamiddagstips? [Re: knutspeed] #1829093 31/07/2014 11:03
Registrert: Jun 2011
Innlegg: 6,870
H.Iversen Offline OP
Søk hjelp!
OP Offline
Søk hjelp!
Registrert: Jun 2011
Innlegg: 6,870
Denne likte jeg:
Sitat: knutspeed
Rediger grunn: skirveflie
ICON_WINK

For øvrig hørtes det der veldig godt ut! Vi lager en tilsvarende sak sjøl:

Fullkornpasta kokes, Ruccola vaskes og kuttes litt grovt, Kidneybønner skylles, kjøttdeig brunes. Når pastaen er kokt så has den i et dørslag hvor den få renne av seg fort, blander så pasta og ruccola i en bolle, så oppi mer bønner og kjøttdeig. Hiver på en pose pinjekjerner og så blander inn 3/4 glass Barilla pesto. 3årignen elsker det (nå skal det sies at han kan spise store mengder fullkornpasta uten tilbehør).


Håkon. Insta-Håkon
2012 Ibis Mojo HD
2012 9:Zero:7
Re: Tidsklemmamiddagstips? [Re: H.Iversen] #1829163 31/07/2014 12:32
Registrert: Aug 2010
Innlegg: 3,121
K
knutspeed Offline
Besatt
Offline
Besatt
K
Registrert: Aug 2010
Innlegg: 3,121
Sitat: H.Iversen

For øvrig hørtes det der veldig godt ut! Vi lager en tilsvarende sak sjøl:

Fullkornpasta kokes, Ruccola vaskes og kuttes litt grovt, Kidneybønner skylles, kjøttdeig brunes. Når pastaen er kokt så has den i et dørslag hvor den få renne av seg fort, blander så pasta og ruccola i en bolle, så oppi mer bønner og kjøttdeig. Hiver på en pose pinjekjerner og så blander inn 3/4 glass Barilla pesto. 3årignen elsker det (nå skal det sies at han kan spise store mengder fullkornpasta uten tilbehør).


Flott alternativ! Skal prøves. Går i fullkornspasta her også, og den med farger garanterer jubel fra minstefrøkna.

Side 3 av 3 1 2 3

Moderator  support