|
|
Tidsklemmamiddagstips?
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: GeirK]
#1809582
20/06/2014 11:58
|
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,532
Øyvind V
More than words
|
More than words
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,532 |
Mens ting blir varmt river du gulrot. Jeg synes gulrot på rivjern blir klissete og ekkelt og fikk en nytt syn på denne grønnsaken da jeg kjøpte et juliennejern, som river gulroten på langs. Toåringen er helt uenig; gulrot revet på den fineste delen av rivjernet er det beste som finnes  Juliennejern har jeg ønsket meg lenge, så det skal jeg kjøpe! Finnes vel i en velassortert kjøkkenutstyrsbutikk nær deg, vil jeg tro?
Redigert av Øyvind V; 20/06/2014 11:59.
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: Øyvind V]
#1809585
20/06/2014 12:03
|
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
GeirK
More than words
|
More than words
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744 |
Juliennejern har jeg ønsket meg lenge, så det skal jeg kjøpe! Finnes vel i en velassortert kjøkkenutstyrsbutikk nær deg, vil jeg tro?
Å jada  Peel Appeal sitt juliennejern (som jeg viste) tar liten plass og er veldig ergonomisk. De har også en suveren gulrotskreller i akkurat samme utførelse - bare bladet er forskjellig. Pinwiz brukte mitt på et Skeitreff for et par år siden da han skrelte gulrøtter til szechuan beef for 12 personer og han ble fort overbevist.
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: H.Iversen]
#1809588
20/06/2014 12:10
|
Registrert: Oct 2009
Innlegg: 3,583
Torshov-Simen
Besatt
|
Besatt
Registrert: Oct 2009
Innlegg: 3,583 |
Vet ikke om det er ungene mine som er sære, men her hjemme er ihvertfall lakseceviche en av de absolutte favorittene http://www.matmeg.no/2011/11/ceviche-med-salma-laks/
Everything you hear is an opinion, not a fact. Everything you see is a perspective, not the truth.
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: GeirK]
#1809596
20/06/2014 12:18
|
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,466
Furu
/Stig
|
/Stig
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,466 |
Å jada  Peel Appeal sitt juliennejern (som jeg viste) tar liten plass og er veldig ergonomisk.. Hvordan holder du gulroten, når du bruker det jernet? Jeg synes den er litt knot å bruke, og her er jeg redd for å kutte hånda og fingrene.
Stig
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: Furu]
#1809603
20/06/2014 12:28
|
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
GeirK
More than words
|
More than words
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744 |
Jeg holder den i den tykkeste enden, skreller litt over halve lengden, snur den og skreller resten mens jeg holder i den andre enden.
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: H.Iversen]
#1809605
20/06/2014 12:29
|
Registrert: May 2003
Innlegg: 1,254
Kodo
Gruppeløs :p
|
Gruppeløs :p
Registrert: May 2003
Innlegg: 1,254 |
Fullkorn tortillalefser Smør på med Snøfrisk Legg i røklaks, gressløk, salat, strimlet gulrot og agurk i midten Rull sammen og spis
Alternativt fyll: Skinke, avocado, tomat, salat
Mads | Støtt NOTS - Så mange deler, så lite penger
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: H.Iversen]
#1809608
20/06/2014 12:36
|
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,466
Furu
/Stig
|
/Stig
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,466 |
Posefiskesuppe av et eller annet slag (gudforby...) som du pimper opp med fersk fisk av det du har pluss litt reker i bunn av skåla før du heller over suppa. Evt også pimpe med litt chili og lime eller annet som gir smak. Raskere går det nesten ikke....
Stig
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: GeirK]
#1809610
20/06/2014 12:37
|
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,466
Furu
/Stig
|
/Stig
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,466 |
Jeg holder den i den tykkeste enden, skreller litt over halve lengden, snur den og skreller resten mens jeg holder i den andre enden. Takk for den...logikken brister av og til 
Stig
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: Kodo]
#1809611
20/06/2014 12:37
|
Registrert: May 2003
Innlegg: 1,254
Kodo
Gruppeløs :p
|
Gruppeløs :p
Registrert: May 2003
Innlegg: 1,254 |
Kjøttboller med spagetti Denne lager vi med 4 x 400g kjøttdeig i slengen, med 1L tomajuice og 1,2L kjøttbulliong, det holder til 4-5 middager. Posjonspakkes og legges i fryseren og tas frem på de mest hektiske dagene. Saus og kjøttboller tas rett fra fryseren og er ferdig varmet i kjele så si samtidig med spagettien er ferdigkokt. Hell saus og kjøttboller oppi pastaen og dryss fersk persille over. Server med knadd brokolli (brokkolitopper knadd med litt olivenolje, slik at den blir myk), parmesan, og sett frem pepperkverna 
Mads | Støtt NOTS - Så mange deler, så lite penger
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: Kodo]
#1809623
20/06/2014 12:52
|
Registrert: May 2003
Innlegg: 1,254
Kodo
Gruppeløs :p
|
Gruppeløs :p
Registrert: May 2003
Innlegg: 1,254 |
Wok med laks og nudler Dette er også en vinner her hjemme, dog med maks en halv chilli, skåret slik at ungene og mor kan plukke ut bitene. Legg til cashewnøtter. Rema'en her hadde økologiske egg-nudler før, men de er borte nå, må på Meny for å få tak i dem. De synes vi smaker langt bedre enn Remas egne nudler.
Mads | Støtt NOTS - Så mange deler, så lite penger
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: Kodo]
#1809638
20/06/2014 13:06
|
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,466
Furu
/Stig
|
/Stig
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,466 |
Wok med laks og nudler Dette er også en vinner her hjemme, dog med maks en halv chilli, skåret slik at ungene og mor kan plukke ut bitene. Legg til cashewnøtter. Rema'en her hadde økologiske egg-nudler før, men de er borte nå, må på Meny for å få tak i dem. De synes vi smaker langt bedre enn Remas egne nudler. Den ser god ut  I tillegg er det meste av wok relativt enkelt og raskt å lage. Putt oppi det alle liker,og wok ivei 
Stig
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: Furu]
#1809643
20/06/2014 13:11
|
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
GeirK
More than words
|
More than words
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744 |
Posefiskesuppe av et eller annet slag (gudforby...) som du pimper opp med fersk fisk av det du har pluss litt reker i bunn av skåla før du heller over suppa. Evt også pimpe med litt chili og lime eller annet som gir smak. Raskere går det nesten ikke.... Kok kraft av rekeskall neste gang dere spiser reker putt i fryseren til du skal lage suppe. Fres da purre og løk i litt olje i en gryte, hell på kraft, en skvett hvitvin og lett Creme Fraiche og vips så slipper du alt saltet og driten i posesuppa.
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: GeirK]
#1809664
20/06/2014 13:36
|
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,466
Furu
/Stig
|
/Stig
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,466 |
Jeg er for dårlig til å gjøre sånt, men slike tråder og diskusjoner minner meg på til å bli bedre. Har reker i fryseren, og de blir nok spist i løpet av helgen. De blir da gjenfryst i form av kraft  Takk for tips, igjen.
Stig
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: ]
#1809706
20/06/2014 15:04
|
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,466
Furu
/Stig
|
/Stig
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,466 |
For tomatsaus så er jo det helt glimrende. Men å fryse ned tortillarullene til Kodo, vil ikke bli noen nytelse for meg. Så jeg synes absolutt ikke at oppskriften er uvesentlig.
Stig
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: ]
#1809773
20/06/2014 17:45
|
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
GeirK
More than words
|
More than words
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744 |
Det tar jo f.eks en time å lage en rund og god tomatsaus til spagetti. Hvorfor dag ikke lage 10 liter når du først er i siget og frys det ned i 1 liters flatklemte posjonsposer.
Tomatsaus lager jeg på en halvtime
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: H.Iversen]
#1809898
20/06/2014 21:43
|
Registrert: May 2005
Innlegg: 1,235
eGo
Veteran
|
Veteran
Registrert: May 2005
Innlegg: 1,235 |
Dere kan jo poste tomatsausoppskriftene deres så skal jeg teste de og kåre en vinner
Ønsker å kjøpe : Campa krank, 172,5. 2015 modell. Kompakt/semikompakt Chorus eller bedre.
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: eGo]
#1809981
21/06/2014 08:19
|
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
GeirK
More than words
|
More than words
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744 |
Jeg bare dæsjer og smaker meg fram, så jeg vet ikke om dette blir helt riktig.
Surr biter av en halv gul løk, valgfritt antall hvitløksfedd, en rød paprika i 0,5 dl olivenolje til løken er myk og blank. Rød er også fint her for gjester som klarer det.
Tilsett fire gode spiseskjeer tomatpuré, rør sammen og fres på ganske sterk varme i et par minutter. Skru varmen på maks og rør inn 2dl rødvin. Redusér til tyktflytende.
Hell på to bokser med hakket tomat, og ellers det du har av hele tomater på kjøkkenbenken som begynner å bli litt slappe pluss en halv pinne parmesanost, revet og kok i 10 minutter. Dette spruter noe fryktelig, så en stor kjele er lurt. Bare spør tmork som vasket kjøkkenet på Storhytta på Skei etter at vi kjørte denne et år.
Tilsett en håndfull basilikum og bladpersille og kjør hele greia i blender. Smak til med ketchup til ønsket sødme oppnås og servér.
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: H.Iversen]
#1809988
21/06/2014 08:34
|
Registrert: Mar 2007
Innlegg: 2,148
hilmer
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Mar 2007
Innlegg: 2,148 |
Tips til gode, sunne, kjappe og enkle middagsmåltid for småbarnsfamilier i tidsklemma? Må være "småbarnsvennlig". Har en 3åring som er halvsær i matveien. Er rimelig habil på kjøkkenet, men tia strekker ofte ikke til. I tillegg lider både jeg og mor ofte av akutt mangel på inspirasjon når d kommer til middag. Viktigste er egentlig bare å bestemme seg for å gjøre det raskt - og se på det som et logistikkprosjekt. Vedr. 3-åringer som er halvsære i matveien... Vi har en 3 1/2åring selv. Jeg har en teori om at det som er ukjent er det de ikke liker. Vi har pøst på med umami-smaker: kapers, oliven, worchester-saus, middelhavs-ansjos, modne franske oster osv. Nå elsker hun det. Velger alltid smakrike oster fremfor f.eks. Norvegia. Nå har hun fått en nykke om at hun ikke liker sterk mat (etter at hun forskynte seg av litt vel mye hakket chili) - i går fikk hun helt panikk av chicken-korma..som var mild. Det må brytes, så i dag fikk hun leke med cayenne til frokosten: cayenne på skinke (litt godt), cayenne på brunost osv Hun lagde også smaksprøver til oss. Kommer til å fortsette med litt sterk mat fremover. Vi lager forøvrig minst to retter hver dag (pleide å lage 3 retter, og kommer nok til å gå tilbake til det - forretter er perfekt for grønnsaker m.m.) Hovedrett kan stå på platen mens man spiser forretten.
Redigert av hilmer; 21/06/2014 08:35.
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: H.Iversen]
#1811169
23/06/2014 19:05
|
Registrert: Jan 2007
Innlegg: 948
J_A_H
Ringrev
|
Ringrev
Registrert: Jan 2007
Innlegg: 948 |
Jeg har brukt å ta med noen slike middag for under 100 lappen hefter fra Rema1000. Synes det er mye bra der, som lages fra bånn..
Og nei, set blir ikke under 100 lappen. da Rema tror at du har 3/4 del av ingrediensene til retten i skapet, men men.. godt blir det.
Ride it out.. touch the brakes and you'll die..
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: H.Iversen]
#1812130
25/06/2014 08:17
|
Registrert: Jun 2011
Innlegg: 6,870
H.Iversen
OP
Søk hjelp!
|
OP
Søk hjelp!
Registrert: Jun 2011
Innlegg: 6,870 |
Lagde middag i går: Gulrot, brokkoli, blomkål, fenikkel, rødløk og purre skjært opp i halvgrove biter. helte over olje og satte det på 200grader. lot det stå i ca 15 minutter før jeg la laksefilet over de siste 15-20.
Satte på riskokeren før jeg begynte med grønnsakene.
Alle ble mett og middagen var skikkelig god! Bortsett fra at laksen var litt i feiteste laget, men det gikk greit.
I dag blir det grønnsakssuppe på restene av grønnsakene!
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: H.Iversen]
#1812210
25/06/2014 10:01
|
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
GeirK
More than words
|
More than words
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744 |
Lagde middag i dag. Kuttet opp løk, sellerirot, fenikkel, kålrot, gulrøtter og flatbiff mens jeg spiste frokost stående. La alt i en svær gryte med litt vann, helte på litt oksefond og pepret og saltet. Kokte opp, skrudde plata ned på 1 1/2 og dro på jobb. Lapskausen er ferdig når vi kommer hjem.
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: GeirK]
#1812247
25/06/2014 10:23
|
Registrert: Jun 2011
Innlegg: 6,870
H.Iversen
OP
Søk hjelp!
|
OP
Søk hjelp!
Registrert: Jun 2011
Innlegg: 6,870 |
Lagde middag i dag. Kuttet opp løk, sellerirot, fenikkel, kålrot, gulrøtter og flatbiff mens jeg spiste frokost stående. La alt i en svær gryte med litt vann, helte på litt oksefond og pepret og saltet. Kokte opp, skrudde plata ned på 1 1/2 og dro på jobb. Lapskausen er ferdig når vi kommer hjem. Tror fruen hadde fått helt fullstendig totalnoia om jeg hadde latt komfyren stå på en hel dag. Men det var jo en super idé!
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: H.Iversen]
#1812253
25/06/2014 10:32
|
Registrert: Apr 2005
Innlegg: 1,009
anderssb
Ringrev
|
Ringrev
Registrert: Apr 2005
Innlegg: 1,009 |
Lagde middag i dag. Kuttet opp løk, sellerirot, fenikkel, kålrot, gulrøtter og flatbiff mens jeg spiste frokost stående. La alt i en svær gryte med litt vann, helte på litt oksefond og pepret og saltet. Kokte opp, skrudde plata ned på 1 1/2 og dro på jobb. Lapskausen er ferdig når vi kommer hjem. Tror fruen hadde fått helt fullstendig totalnoia om jeg hadde latt komfyren stå på en hel dag. Men det var jo en super idé! Dette kan du også gjøre i stekeovnen, hvis du synes det virker tryggere. Eventuelt kan du gjøre alt klart, hive i trykkokeren og koke ferdig gryteretten når du kommer hjem. Gryteretter blir også bedre i trykkoker.
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: anderssb]
#1812299
25/06/2014 11:13
|
Registrert: Apr 2006
Innlegg: 1,713
MuddyBear
Måsabjønn
|
Måsabjønn
Registrert: Apr 2006
Innlegg: 1,713 |
Byggris er et godt alternativ til ris i mange sammenhenger; kan lages billig og raskt med trykkoker, eller ikke fullt så billig, men raskt med denne:
Redigert av MuddyBear; 25/06/2014 11:16.
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: MuddyBear]
#1812302
25/06/2014 11:16
|
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
GeirK
More than words
|
More than words
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744 |
Ellers er det ikke slik at en alltid må spise stivelse til middag, mener jeg.
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: GeirK]
#1812303
25/06/2014 11:17
|
Registrert: Sep 2013
Innlegg: 423
Asterix
Entusiast
|
Entusiast
Registrert: Sep 2013
Innlegg: 423 |
Lagde middag i dag. Kuttet opp løk, sellerirot, fenikkel, kålrot, gulrøtter og flatbiff mens jeg spiste frokost stående. La alt i en svær gryte med litt vann, helte på litt oksefond og pepret og saltet. Kokte opp, skrudde plata ned på 1 1/2 og dro på jobb. Lapskausen er ferdig når vi kommer hjem. Dette må da være skummelt? Tenk om noe uforutsett skulle skje, og man ikke får dratt rett hjem fra jobb? Tenk om hjerteinfarktet setter i gang på jobben klokka halv 3, også våkner du ikke før neste dag på sykehuset og kommer på lapskausen som fortsatt godgjør seg...
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: Asterix]
#1812306
25/06/2014 11:19
|
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
GeirK
More than words
|
More than words
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744 |
Lagde middag i dag. Kuttet opp løk, sellerirot, fenikkel, kålrot, gulrøtter og flatbiff mens jeg spiste frokost stående. La alt i en svær gryte med litt vann, helte på litt oksefond og pepret og saltet. Kokte opp, skrudde plata ned på 1 1/2 og dro på jobb. Lapskausen er ferdig når vi kommer hjem. Dette må da være skummelt? Tenk om noe uforutsett skulle skje, og man ikke får dratt rett hjem fra jobb? Tenk om hjerteinfarktet setter i gang på jobben klokka halv 3, også våkner du ikke før neste dag på sykehuset og kommer på lapskausen som fortsatt godgjør seg... Vel - jeg bor ikke alene, så andre ville antakelig slått av komfyren. Uansett - om jeg skulle få hjerteinnfarkt, er det faktum at lapskausen blir ødelagt ikke et stort problem i sammenligning.
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: GeirK]
#1812312
25/06/2014 11:24
|
Registrert: Sep 2013
Innlegg: 423
Asterix
Entusiast
|
Entusiast
Registrert: Sep 2013
Innlegg: 423 |
Vel - jeg bor ikke alene, så andre ville antakelig slått av komfyren. Uansett - om jeg skulle få hjerteinnfarkt, er det faktum at lapskausen blir ødelagt ikke et stort problem i sammenligning.
Sant, men det er jo kjedelig å komme fra sykehuset (eller hva det enn måtte være) og ikke finne igjen huset sitt, men kun en tørrkokt kjele.
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: Asterix]
#1812319
25/06/2014 11:33
|
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
GeirK
More than words
|
More than words
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744 |
Jeg har så svak varme på at om det mot all formodning skulle tørrkoke i løpet av et døgn, noe jeg tviler på siden det er veldig lite fuktighet som slipper ut, så er det ingen ting som tar fyr. Tørket kjøtt og rotgrønnsaker er ikke spesielt lettantennelige.
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: H.Iversen]
#1812537
25/06/2014 18:03
|
Registrert: May 2012
Innlegg: 1,046
Iselilja
Avatar-ninja
|
Avatar-ninja
Registrert: May 2012
Innlegg: 1,046 |
Laksekaker. Supergode og raskt å lage (selv om det ikke ser sånn ut).
500 g laksefilet (uten skinn og ben) 2 dl matfløte 40 g (2 skiver) røkelaks, finhakket 1 stk sjalottløk, finhakket 1 ss dill, finhakket 1 egg ½ ts salt Nykvernet pepper Smør til steking
Fremgangsmåte: 1. Kutt laksen i terninger eller mal den på grov skive på en kvern.
2. Ha alle ingrediensene i en food-processor og kjør blandingen på full hastighet i ca. 10 - 15 sekunder. Det skal bli en jevn men relativt grov farse, men den må få lov til å feste seg. Smak til med salt og pepper.
3. Smelt smør i en panne. Kaker formes med en skje og stekes på begge sider. Kakene kan stekes ferdig i pannen eller trekkes ferdig i stekovn på ca. 90 grader C.
Disse blir faktisk så gode at mine kolleger spiser av dem hvis jeg må forlate matpakken min på jobb (perfekt til lunch også).
|
|
|
|
|