|
|
Tidsklemmamiddagstips?
|
Tidsklemmamiddagstips?
#1809434
20/06/2014 08:57
|
Registrert: Jun 2011
Innlegg: 6,870
H.Iversen
OP
Søk hjelp!
|
OP
Søk hjelp!
Registrert: Jun 2011
Innlegg: 6,870 |
Tips til gode, sunne, kjappe og enkle middagsmåltid for småbarnsfamilier i tidsklemma? Må være "småbarnsvennlig". Har en 3åring som er halvsær i matveien. Er rimelig habil på kjøkkenet, men tia strekker ofte ikke til. I tillegg lider både jeg og mor ofte av akutt mangel på inspirasjon når d kommer til middag.
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: H.Iversen]
#1809441
20/06/2014 09:02
|
Registrert: Apr 2011
Innlegg: 622
Rexenes
Avhengig
|
Avhengig
Registrert: Apr 2011
Innlegg: 622 |
sliter litt med det samme, og har sikkert ikke mye å bidra med til en som er habil på kjøkkenet.
å sette opp en fast liste over middagsretter man skal ha tror jeg kan være lurt. vi har vært enige om det i lang tid her i hvert fall (men listen er selfølgelig ikke laget enda). tror jeg så det på et tv-program med kristin skogheim (!!) at noen hadde satt opp en liste for 4 uker som gikk om igjen og om igjen. høres kjipt ut, men det er jo whopping 28 rullerende matretter!
jeg vil bli som jesus, gå i hvite klær.
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: H.Iversen]
#1809448
20/06/2014 09:09
|
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
GeirK
More than words
|
More than words
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744 |
Lapskaus:
Kutt opp sellerirot, fenikkel, potet, gulrot, kålrot (og ellers alt en vil) og flatbiff mens du spiser frokost. Legg i en gryte med litt vann, oksefond, salt og pepper og sett plata på 2. Dra på jobb og kom hjem til ferdig middag.
Kutter du potetene får du en svært kalorifattig middag som du blir skikkelig mett av.
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: H.Iversen]
#1809453
20/06/2014 09:12
|
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
GeirK
More than words
|
More than words
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744 |
Torsk på grill uten oppvask:
Legg torskefileter på aluminiumsfolie på grillen - brett litt opp rundt dem, men la det være åpent på toppen. Legg baconskiver på rista over torskefiletene sammen med oppskåret gulrot med litt honning og noen skivede mandler i alufolie. Baconfettet vil dryppe ned på torsken og gi god smak samtidig som flesket blir sprøtt og tørt.
Dersom du ønsker stivelse til, må du ordne det ved siden av i form av ris eller poteter.
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: H.Iversen]
#1809455
20/06/2014 09:15
|
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
GeirK
More than words
|
More than words
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744 |
Ferdig grillkylling fra matbutikken med kokt ris og maisstuing. Sistnevnte lager du med hermetisk mais som du varmer og kjører fort i blenderen med en klatt smør og litt matyoghurt.
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: H.Iversen]
#1809458
20/06/2014 09:21
|
Registrert: Jun 2009
Innlegg: 2,364
BeefCake
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Jun 2009
Innlegg: 2,364 |
Denne tar ikke kort tid, men du gjør det maks en gang i uken! Skikkelig burrito! http://imgur.com/a/feRwc Kan seff bytte ut noe av det så det er mer spiselig for minstemann. Perfekt å ha fordelt og frosset ned slik at du enkelt kan sette i kjøleskapet om morgenen og la det tine.
Redigert av BeefCake; 20/06/2014 09:21.
- Mvh BeefCake - - - - - - - - - - - - - - - I may do foolish things, but I do them with great enthusiasm!
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: H.Iversen]
#1809460
20/06/2014 09:23
|
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,466
Furu
/Stig
|
/Stig
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,466 |
Pannestekt laks med fennikelsalat, gjerne de pakkene med 4x125g. Relativt sterk varme med smør, 2 min på ene siden, 1 min på andre siden, 2-3 minutter etter at panna er trekt vekk. Fennikel og eple i tynne skiver i en giljotin (ehhh heter det ikke dette da...?). Gjerne en sånn som kan gjøre striper av eplene. Bland i litt sitronsaft og olivenolje. Salt og pepper. Passer å ha litt Rømme el. l. ved siden av.
Redigert av Furu; 20/06/2014 09:28. Rediger grunn: giljotin?
Stig
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: Furu]
#1809462
20/06/2014 09:25
|
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
GeirK
More than words
|
More than words
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744 |
Pannestekt laks med fennikelsalat, gjerne de pakkene med 4x125g. Relativt sterk varme med smør, 2 min på ene siden, 1 min på andre siden, 2-3 minutter etter at panna er trekt vekk. Fennikel og eple i tynne skiver i en giljotin. Gjerne en sånn som kan gjøre striper av eplene. Bland i litt sitronsaft og olivenolje. Salt og pepper. Passer å ha litt Rømme el. l. ved siden av. Rå fenikkel? Det har jeg aldri prøvd.
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: H.Iversen]
#1809463
20/06/2014 09:26
|
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,532
Øyvind V
More than words
|
More than words
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,532 |
Fiskekaker med hjemmelaga brunsaus, makaroni og revet gulrot er en höydare hjemme hos oss. Kok opp vann til pasta, sett fiskekakene i ovnen, lag saus. Mens ting blir varmt river du gulrot. Kjapt og (synes barna) godt.
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: Øyvind V]
#1809469
20/06/2014 09:30
|
Registrert: Sep 2005
Innlegg: 14,817
EgilS
More than words
|
More than words
Registrert: Sep 2005
Innlegg: 14,817 |
Fres opp renskåret svinekjøtt og ha i en pose med grønnsaker (av den frosne type). Tilsett fløte, rømme, rødvin eller noe annet som kan passe som saus. Kalorifattig, enkelt og godt.
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: GeirK]
#1809472
20/06/2014 09:31
|
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,466
Furu
/Stig
|
/Stig
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,466 |
Pannestekt laks med fennikelsalat, gjerne de pakkene med 4x125g. Relativt sterk varme med smør, 2 min på ene siden, 1 min på andre siden, 2-3 minutter etter at panna er trekt vekk. Fennikel og eple i tynne skiver i en giljotin. Gjerne en sånn som kan gjøre striper av eplene. Bland i litt sitronsaft og olivenolje. Salt og pepper. Passer å ha litt Rømme el. l. ved siden av. Rå fenikkel? Det har jeg aldri prøvd. Veldig godt! Men i løvtynne skiver/strimler. Har et par-tre varianter av fennikel salat (med rå fennikel).
Redigert av Furu; 20/06/2014 09:32.
Stig
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: EgilS]
#1809474
20/06/2014 09:32
|
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,532
Øyvind V
More than words
|
More than words
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,532 |
Viktig, om treåringen skal bli en ny Froome 
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: Øyvind V]
#1809475
20/06/2014 09:34
|
Registrert: Sep 2005
Innlegg: 14,817
EgilS
More than words
|
More than words
Registrert: Sep 2005
Innlegg: 14,817 |
Viktig, om treåringen skal bli en ny Froome Om man ønsker å få mer kalorier i treåringen så vil han sikkert bli gladere for å få is til dessert enn ris og poteter til middag. 
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: EgilS]
#1809476
20/06/2014 09:36
|
Registrert: Jun 2009
Innlegg: 2,364
BeefCake
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Jun 2009
Innlegg: 2,364 |
Viktig, om treåringen skal bli en ny Froome Om man ønsker å få mer kalorier i treåringen så vil han sikkert bli gladere for å få is til dessert enn ris og poteter til middag. eventuelt strø litt linfrø i maten. Fikk sjokk når jeg så hvor mye kalorier det inneholder! Aldri mer linfrø i salaten ihvertfall 
- Mvh BeefCake - - - - - - - - - - - - - - - I may do foolish things, but I do them with great enthusiasm!
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: H.Iversen]
#1809482
20/06/2014 09:46
|
Registrert: Jun 2009
Innlegg: 2,677
silverwrx
Besatt
|
Besatt
Registrert: Jun 2009
Innlegg: 2,677 |
Trøndersodd. Ungenes favoritt! Har bygd staute mannfolk i århundre. Fås kjøpt hos bla landsdekkende Rema, og alle menn uten forkle klarer å lage det. Litt gulerøtter og poteter får man sneket nedi. Raskt å lage. Lett å like for barn.
Vi har veldig aktive barn som er tynne som flis, så greia er å få mest mulig energi inn.
Har og tatt med barna og satt opp en liste over matretter de "ønsker seg til middag", noe som kan være lurt. Og tilfører nye retter og vrier. Barnas egne ønskeliste ble slik - sodd - pannekaker - spaghetti og kjøttdeig - fiskepinner (og potetstappe) - kyllingvinger og loff - taco - pizza med ost og skinke - grøt - hamburger (sliders)
Alle barneønskene blir selvfølgelig hjemmelagede fra bunn av såfremt tiden strekker til..eheem.
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: H.Iversen]
#1809484
20/06/2014 09:46
|
Registrert: Sep 2010
Innlegg: 988
ohjelm
Ringrev
|
Ringrev
Registrert: Sep 2010
Innlegg: 988 |
Frø havner vel fort i kategorien sunt, men ikke slankende. Godt for fordøyelsen er det også.
Generelt tips er å kombinere og planlegge matlagingen. Altså gjøre ting kvelden før eller dagen før. F.eks i går hadde vi ovnsbakt laks til middag. Da kuttet jeg opp ingrediensene og satte i gang tomatsuppa til i dag mens fisken stod i ovnen.
Tomatsuppe: 1 gulrot 1 stang sellerirot 10 cm purre 1/2 løk 20g bacon
Dette freses sammen med 2 ss tomatpure til løken er myk.
Så tilsettes 4 hakkede modne tomater og 1 lite lys kraft (jeg bruker typisk grønnsaksbuljong).
La dette putre i 30 min. Jeg kjører det så i blenderen for at min kresne 3-åring skal få det i seg. Da bør den helles tilbake i kjelen gjennom en sil slik at tomatskallet tas vekk. Salt og pepper etter ønske.
Klassisk: server med makaroni og kokt egg Mer spennende: chorizo, kjøttboller, kylling
You cant't buy happiness. But you can buy a bike, and that's pretty close.
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: BeefCake]
#1809502
20/06/2014 10:16
|
Registrert: Sep 2008
Innlegg: 2,424
Dexter
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Sep 2008
Innlegg: 2,424 |
Viktig, om treåringen skal bli en ny Froome Om man ønsker å få mer kalorier i treåringen så vil han sikkert bli gladere for å få is til dessert enn ris og poteter til middag. eventuelt strø litt linfrø i maten. Fikk sjokk når jeg så hvor mye kalorier det inneholder! Aldri mer linfrø i salaten ihvertfall Linfrø går vel rett i gjennom systemet.
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: GeirK]
#1809507
20/06/2014 10:26
|
Registrert: Apr 2005
Innlegg: 1,009
anderssb
Ringrev
|
Ringrev
Registrert: Apr 2005
Innlegg: 1,009 |
Rå fenikkel? Det har jeg aldri prøvd.
Kutt den i løvtynne skiver med mandolin. Sitron, salt, pepper på. Nam!
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: H.Iversen]
#1809510
20/06/2014 10:27
|
Registrert: Aug 2007
Innlegg: 7,358
Knirkekne
Søk hjelp!
|
Søk hjelp!
Registrert: Aug 2007
Innlegg: 7,358 |
Lag så mye som mulig kvelden før.
Poteter/grønnsaker kan godt skrelles kvelden før. Ta opp fra fryseren det duu skal ha, kvelden før
etc. Du skjønner tegninga.
Da blir det lett å frese opp varmen og lage middag etter jobb. Lite stress, raskere og man har tid til å gi treåringen en neve rosiner for å skygge banen mens du holder på.
Strange women lying in ponds distributing swords is no basis for a system of government.
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: Øyvind V]
#1809512
20/06/2014 10:29
|
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
GeirK
More than words
|
More than words
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744 |
Mens ting blir varmt river du gulrot. Jeg synes gulrot på rivjern blir klissete og ekkelt og fikk en nytt syn på denne grønnsaken da jeg kjøpte et juliennejern, som river gulroten på langs. 
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: H.Iversen]
#1809516
20/06/2014 10:31
|
Registrert: Mar 2010
Innlegg: 1,735
Christian82
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Mar 2010
Innlegg: 1,735 |
Skjær opp purre og gulrot i tynne skiver i en ildfast form, legg over lakse stykker, krydre å en dæsj creme fraiche, inn i ovnen på 200 gr i 12-13 min. Liten dæsj sitron over og serveres med poteter, ris, søtpotetmos, alt etter hva du vil ha..
it´s better to have a more advanced example of a lesser material than a lesser example of a more advanced one
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: Christian82]
#1809522
20/06/2014 10:38
|
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
GeirK
More than words
|
More than words
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744 |
Skjær opp purre og gulrot i tynne skiver i en ildfast form, legg over lakse stykker, krydre å en dæsj creme fraiche, inn i ovnen på 200 gr i 12-13 min. Liten dæsj sitron over og serveres med poteter, ris, søtpotetmos, alt etter hva du vil ha.. Denne er fin. Her kan man legge inn andre grønnsaker også. Jeg pleier å la grønnsakene stå i ovnen i 20 minutter og så legge på fisken og la det stå i 10 til. Torsk kan også brukes her.
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: anderssb]
#1809539
20/06/2014 10:51
|
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,466
Furu
/Stig
|
/Stig
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,466 |
Rå fenikkel? Det har jeg aldri prøvd.
Kutt den i løvtynne skiver med mandolin. Sitron, salt, pepper på. Nam! Haha...mandolin heter det! Ikke giljotin....selv om det for meg var en logikk i det....
Stig
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: H.Iversen]
#1809540
20/06/2014 10:52
|
Registrert: Jun 2011
Innlegg: 6,870
H.Iversen
OP
Søk hjelp!
|
OP
Søk hjelp!
Registrert: Jun 2011
Innlegg: 6,870 |
Her var mye bra tips! Suverent!
Har god tilgang til fisk billig via jobb.
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: H.Iversen]
#1809544
20/06/2014 10:56
|
Registrert: May 2008
Innlegg: 2,408
kjasmas
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: May 2008
Innlegg: 2,408 |
En rask sommervariant i vårt hjem er f.eks. røkelaks og eggerøre. Treåringen liker både fisk og å vispe egg så det blir et fint sammarbeidsprosjekt. Jeg utvider med det jeg har for hånden - sist ble det bare tomater og et par brødskiver stekt i olje med hvitløk...
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: Furu]
#1809555
20/06/2014 11:09
|
Registrert: Sep 2002
Innlegg: 1,229
Lenny
Veteran
|
Veteran
Registrert: Sep 2002
Innlegg: 1,229 |
Rå fenikkel? Det har jeg aldri prøvd.
Kutt den i løvtynne skiver med mandolin. Sitron, salt, pepper på. Nam! Haha...mandolin heter det! Ikke giljotin....selv om det for meg var en logikk i det.... Genial sak! Mandolinen er selve hjørnestenen i ethvert overutstyrt kjøkken, i alle fall i følge Brødrene Price.
"I'd take the awe of understanding over the awe of ignorance any day." - Douglas Adams
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: Furu]
#1809563
20/06/2014 11:23
|
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
GeirK
More than words
|
More than words
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744 |
Rå fenikkel? Det har jeg aldri prøvd.
Kutt den i løvtynne skiver med mandolin. Sitron, salt, pepper på. Nam! Haha...mandolin heter det! Ikke giljotin....selv om det for meg var en logikk i det.... Ja - fruen tok med seg et Kyocera mandolinjern hun hadde fått som vareprøve en dag. Kyocera lager veldig gode keramiske kokkekniver og dette har et fantastisk skjæreblad i keramisk materiale. MEN - det mangler den sleiden med rom for grønnsaker og et lite lokk som du kan bruke for å presse grønnsakene mot jernet til de er hakket opp. Jeg er livredd for at det skal ta fingertuppene mine (som en giljotin) og er derfor helt aldeles ubrukelig. Ikke kjøp dette. 
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: GeirK]
#1809572
20/06/2014 11:39
|
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,466
Furu
/Stig
|
/Stig
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,466 |
Rå fenikkel? Det har jeg aldri prøvd.
Kutt den i løvtynne skiver med mandolin. Sitron, salt, pepper på. Nam! Haha...mandolin heter det! Ikke giljotin....selv om det for meg var en logikk i det.... Ja - fruen tok med seg et Kyocera mandolinjern hun hadde fått som vareprøve en dag. Kyocera lager veldig gode keramiske kokkekniver og dette har et fantastisk skjæreblad i keramisk materiale. MEN - det mangler den sleiden med rom for grønnsaker og et lite lokk som du kan bruke for å presse grønnsakene mot jernet til de er hakket opp. Jeg er livredd for at det skal ta fingertuppene mine (som en giljotin) og er derfor helt aldeles ubrukelig. Ikke kjøp dette.  Men den skyveren på bildet (øverst mot håndtaket), er det ikke noen "pigger" der som grønnsakene fester seg i? Forøvrig har jeg full fokus når jeg bruker min mandolin, selv om den har en sånn skyver. Har vel bra fokus når jeg bruker kniv også....
Stig
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: Furu]
#1809577
20/06/2014 11:49
|
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
GeirK
More than words
|
More than words
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744 |
Ja - men det er ikke alle ting piggene tar tak i på en ordentlig måte. Enden på en gulrot for eksempel. Jeg liker best dem som kjapt og enkelt kapper hele grønnsaken uten at du trenger å bekymre deg for fingrene.
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
|
|
|
Re: Tidsklemmamiddagstips?
[Re: GeirK]
#1809580
20/06/2014 11:56
|
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,466
Furu
/Stig
|
/Stig
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,466 |
Ja - men det er ikke alle ting piggene tar tak i på en ordentlig måte. Enden på en gulrot for eksempel. Jeg liker best dem som kjapt og enkelt kapper hele grønnsaken uten at du trenger å bekymre deg for fingrene. Er enig i det, men de løvtynne skivene av fennikel og eple er helt overlegne. De blir i sånn smelte-på-tunga-følelse  Tar derfor sjansen, og sørger for å være konsentrert. Min mandolin er en enkel type, og tar liten plass i skuffen - og det er et poeng for meg. Ønsker en proffutgave, og skaffer meg vel det en gang tenker jeg. Men de er så svære....
Stig
|
|
|
|
|