Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd

Baby back ribs + sous vide = suksess?

Baby back ribs + sous vide = suksess? #1765635 02/04/2014 13:00
Registrert: Aug 2008
Innlegg: 1,286
PålGnål Offline OP
Veteran
OP Offline
Veteran
Registrert: Aug 2008
Innlegg: 1,286
[img:left][/img]
Går det an å slenge hele greia rett i sous vide'n?
For så å grille den kjapt etterpå?


På tide å begynne å trene igjen...
Re: Baby back ribs + sous vide = suksess? [Re: PålGnål] #1765644 02/04/2014 13:10
Registrert: Dec 2012
Innlegg: 3,835
pharynx Offline
Besatt
Offline
Besatt
Registrert: Dec 2012
Innlegg: 3,835
ville vakumert den i sousvide-posen, vet ikke helt om det er smart å gjøre det i den der? godt mulig det går, usikker på hvilke egenskaper de dedikerte posene har. ser deilig ut iallefall

Re: Baby back ribs + sous vide = suksess? [Re: PålGnål] #1765665 02/04/2014 13:40
Registrert: Sep 2008
Innlegg: 2,424
Dexter Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
Registrert: Sep 2008
Innlegg: 2,424
Er ikke disse ferdig kokt fra før?

Re: Baby back ribs + sous vide = suksess? [Re: PålGnål] #1765699 02/04/2014 15:16
Registrert: Aug 2008
Innlegg: 1,286
PålGnål Offline OP
Veteran
OP Offline
Veteran
Registrert: Aug 2008
Innlegg: 1,286
Kan det være så stor forskjell mellom vanlig vakuumpose og sous vide posene?
Kjøttet er nok kokt fra før, uten at jeg skal være bombastisk.
Har prøvd samme retten en gang før, men det slo meg ikke at det var spesielt mørt.. Derfor hadde jeg håpet at et par dager i sous viden muligens hadde gjort susen.

Jeg tar sjansen og gir rapport på fredag.
Forslag til antall grader celsius?


På tide å begynne å trene igjen...
Re: Baby back ribs + sous vide = suksess? [Re: PålGnål] #1765713 02/04/2014 15:41
Registrert: Dec 2012
Innlegg: 3,835
pharynx Offline
Besatt
Offline
Besatt
Registrert: Dec 2012
Innlegg: 3,835
57? i x antall timer

Re: Baby back ribs + sous vide = suksess? [Re: PålGnål] #1765714 02/04/2014 15:49
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Hvorfor kjøper du du ikke rå rivs i stedet, så har du kontroll på hele prosessen? Jeg har ennå til gode å finne ferdigkokte som smaker godt.


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Baby back ribs + sous vide = suksess? [Re: PålGnål] #1765839 02/04/2014 19:35
Registrert: May 2008
Innlegg: 564
K
klev1 Offline
Avhengig
Offline
Avhengig
K
Registrert: May 2008
Innlegg: 564
Skjønner heller ikke logikken i at et ferdigkokt produkt skal bli godt av å ligge og souse i dagesvis. Har det først fått viskelærkonsistensen, er vel den vanskelig å reversere?

Re: Baby back ribs + sous vide = suksess? [Re: PålGnål] #1765866 02/04/2014 20:07
Registrert: Aug 2008
Innlegg: 1,286
PålGnål Offline OP
Veteran
OP Offline
Veteran
Registrert: Aug 2008
Innlegg: 1,286
På pakken står det at man skal varme de i alufolie på indirekte varme i 20 min på grillen, så grille de på direkte med glaze.
Uansett, hvis det går "åt skogen," så lager jeg alt fra bunnen av neste gang.

Hva heter egentlig dette kuttet på norsk? Babyrygg ribbe?


På tide å begynne å trene igjen...
Re: Baby back ribs + sous vide = suksess? [Re: PålGnål] #1765994 03/04/2014 07:23
Registrert: Sep 2008
Innlegg: 2,424
Dexter Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
Registrert: Sep 2008
Innlegg: 2,424
Heter det ikke noe så eksotisk som "grillben"?

Re: Baby back ribs + sous vide = suksess? [Re: PålGnål] #1766682 04/04/2014 08:01
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 384
evenstuen Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 384
Har egentlig ikke hørt noe eget norsk navn på de. VI selger de både rå og kokt som baby back ribs på jobben.


Øyvind

Re: Baby back ribs + sous vide = suksess? [Re: PålGnål] #1766700 04/04/2014 08:18
Registrert: Apr 2003
Innlegg: 28,253
Stein Offline
Yozo Fanboy
Offline
Yozo Fanboy
Registrert: Apr 2003
Innlegg: 28,253
Hva er forskjellen på disse og vanlige spare ribs?

Re: Baby back ribs + sous vide = suksess? [Re: Stein] #1766810 04/04/2014 10:58
Registrert: Apr 2009
Innlegg: 1,384
T
tygster Offline
Veteran
Offline
Veteran
T
Registrert: Apr 2009
Innlegg: 1,384
Back ribs er fra ryggen og spare ribs er fra magen. Baby back ribs indikerer at ribben er fra et yngre (mindre) dyr.

Re: Baby back ribs + sous vide = suksess? [Re: PålGnål] #1766813 04/04/2014 11:02
Registrert: Apr 2003
Innlegg: 28,253
Stein Offline
Yozo Fanboy
Offline
Yozo Fanboy
Registrert: Apr 2003
Innlegg: 28,253
Så enkelt var det. ICON_SMILE

Re: Baby back ribs + sous vide = suksess? [Re: PålGnål] #1766966 04/04/2014 17:45
Registrert: Aug 2008
Innlegg: 1,286
PålGnål Offline OP
Veteran
OP Offline
Veteran
Registrert: Aug 2008
Innlegg: 1,286
Da var forsøket gjort og konklusjonen er, hmm jaggu ikke verst!
Fyrte opp kullgrillen og varmet de på indirekte varme noen minutter, så grillet jeg de på direkte varme med glaze i 2,5 min på hver side. 👌
Tilbehøret trenger ingen kommentar, da vi tok det vi hadde i kjøleskapet ICON_WINK


På tide å begynne å trene igjen...
Re: Baby back ribs + sous vide = suksess? [Re: tygster] #1767202 05/04/2014 11:32
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 384
evenstuen Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 384
Backribs er de beina som vanligvis sitter på koteletten.

Redigert av evenstuen; 05/04/2014 11:32.

Øyvind


Moderator  support