Hvilket sous vide-vannbad?
|
Hvilket sous vide-vannbad?
#1707567
31/10/2013 18:48
|
Registrert: Jul 2009
Innlegg: 4,804
Tor Arne
OP
Besatt
|
OP
Besatt
Registrert: Jul 2009
Innlegg: 4,804 |
Etter noen runder med svært vellykket ghetto-vannbad i stekeovnen og manuell temperaturovervåkning har jeg litt lyst på en rimelig benkmaskin. Det er kjedelig at jeg ikke kan bruke stekeovnen når den er opptatt med sous vide, og jeg vil ha noe som jeg føler er trygt å la stå på uten tilsyn. Det står mellom OBH Nordica sin til 2995, eller Supreme Demi til 3495 med vakuumpakkemaskininkludert. Føler ikke det helt store behovet for vakuumpakkemaskin da jeg klarer fint å pakke ting inn i poser. Noen som har formening om hvilken modell jeg bør velge? https://www.flust.no/kjoekken/kjoekkenapparater/smaaelektrisk/obh-nordica-sous-vide-sirkulator/http://sousvidenorge.no/produkt/sous-vide/vannbad/sousvide-demi-pakketilbudOBH Nordica sin har sirkulator. Vet ikke om Supreme har det. OBH Nordica sin er litt finere også, kanskje, men den skal ikke stå fremme hele tiden.
Redigert av Tor Arne; 31/10/2013 18:55.
|
|
|
Re: Hvilket sous vide-vannbad?
[Re: Tor Arne]
#1707591
31/10/2013 19:38
|
Registrert: Aug 2008
Innlegg: 1,286
PålGnål
Veteran
|
Veteran
Registrert: Aug 2008
Innlegg: 1,286 |
Klarer du å pakke maten i vakuum uten vakuummaskinen og å forseile den? Lurer også på hvilken maskin man bør velge.
På tide å begynne å trene igjen...
|
|
|
Re: Hvilket sous vide-vannbad?
[Re: Tor Arne]
#1707594
31/10/2013 19:47
|
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
perbl
More than words
|
More than words
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633 |
Jeg hadde uten tvil gått for Sousvidenorge sin. Den har såvidt jeg vet ikke sirkulator, men resultatet blir visstnok fantastisk fordi, en kompis har den der, og jeg er farlig nær å bli fristet sjøl basert på alt skrytet han kommer med.
Redigert av perbl; 31/10/2013 19:47.
Per B.
|
|
|
Re: Hvilket sous vide-vannbad?
[Re: Tor Arne]
#1707605
31/10/2013 20:10
|
Registrert: Dec 2004
Innlegg: 1,151
Christen
Ex Trippelbirker
|
Ex Trippelbirker
Registrert: Dec 2004
Innlegg: 1,151 |
Har en kollega som pleier å ta med denne på jobb. Ser ut som en liten påhengsmotor når den er montert i kjelen og er lett å stuve bort. Greit å få ting ned i skuffene. Trodde du måtte ha vakuum for å beholde saften inne kjøttet og at med en vanlig pose vil saften renne ut. Det siste er kun synsing og ikke kunnskap...
|
|
|
Re: Hvilket sous vide-vannbad?
[Re: Tor Arne]
#1707606
31/10/2013 20:12
|
Registrert: Mar 2008
Innlegg: 1,722
Henrik.
Tidligere Turbo-Henrik
|
Tidligere Turbo-Henrik
Registrert: Mar 2008
Innlegg: 1,722 |
Har Sousvide Supreme som selges hos sousvidenorge, den er helt fantastisk! Demimodellen du linker til som er hakket billigere er sikkert også helt super. Vakuumpakkeren er enkel og grei, synes det fungerer godt.
|
|
|
Re: Hvilket sous vide-vannbad?
[Re: Tor Arne]
#1707623
31/10/2013 20:26
|
Registrert: Aug 2007
Innlegg: 889
bk
Ringrev
|
Ringrev
Registrert: Aug 2007
Innlegg: 889 |
Jeg har Demien og den har ikke sirkulator. Tror det kan være en fordel med sirkulator dersom SV er ganske full av mat. Varmen blir bedre fordelt. Jeg har ikke hatt behov for det ennå. SV Demi fåes kjøpt ganske mye billigere i Danmark. Jeg kjøpte min start pakke med vakum maskin og poser hos Elgiganten.dk Elgiganten.dk
|
|
|
Re: Hvilket sous vide-vannbad?
[Re: Tor Arne]
#1707645
31/10/2013 21:22
|
Registrert: May 2007
Innlegg: 711
samuel
Avhengig
|
Avhengig
Registrert: May 2007
Innlegg: 711 |
Har en sirkulator fra Polycience. http://www.gastronaut.no/Polyscience+Cre...roductGroupID=7Veldig greit å ha en sånn. Er jo ikke så pent å ha alt mulig på benken hele tiden. Fint er det å ha den med på hytta eller ferie. Var nettopp i Spania og dro den med i håndbagasjen. Trenger jo bare å finne en diger gryte eller ett plast karr. Med vakum maskin kan du gjøre mye fint. Det er mer enn bare å pakke inn til vannbadet. Holdbarheten på mat blir lengre med vakumering. Marinering med mindre ingredienser. Skal du f.eks sousvide gulrot i poser som du gjør blir det ikke lett med gulrot til 8 personer. Alt kommer til å bli i en klump og bli unøyaktig tilberedt. Med vakum får du ett langt herlig brett med gulrot. Prøv dette med cumin. Det er herlig. Nei, kjøp en vakum maskin du vil ikke angre på det heller!
|
|
|
Re: Hvilket sous vide-vannbad?
[Re: Tor Arne]
#1707651
31/10/2013 21:38
|
Registrert: Oct 2007
Innlegg: 3,010
Espen J
Besatt
|
Besatt
Registrert: Oct 2007
Innlegg: 3,010 |
Jeg vurderte å backe denne på kickstarter: link Siden crowdfunding-kampanjen er over nå, må man inn på hjemmesiden for å bestille: sansaire.com Virker som at konseptet har fått meget god omtale iallefall, om det endelige resultatet blir like bra gjenstår jo å se, men jeg har trua!
Trønder osv
|
|
|
Re: Hvilket sous vide-vannbad?
[Re: Espen J]
#1707660
31/10/2013 21:54
|
Registrert: May 2012
Innlegg: 76
-torfinn-
Medlem
|
Medlem
Registrert: May 2012
Innlegg: 76 |
Kjøpte vakummaskin og sirkulator på supertilbud, direkte fra produsenten i Sveits - betalte ca 4500 inkludert frakt og mva...ser at tilbudet desverre ikke er like godt lengre, men det er fortsatt en del å spare sammelignet med norske priser. Anbefaler absolutt sirkulator til bruk i åpent kar, du får en mye større kapasitet (perfekt biff til 12stk?), og skal du bare lage mat til deg selv bruker du et mindre kar eller kjel.
Redigert av -torfinn-; 31/10/2013 21:54.
|
|
|
Re: Hvilket sous vide-vannbad?
[Re: Tor Arne]
#1707736
01/11/2013 07:56
|
Registrert: Mar 2007
Innlegg: 2,148
hilmer
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Mar 2007
Innlegg: 2,148 |
Jeg ville heller ha kjøpt vakummaskin enn vannbad. Vi bruker vakummaskinen hele tiden. Jeg har en sous-vide maskin uten sirkulator - og må ha litt lengre tider enn Heston anbefaler...men er egentlig veldig fornøyd: blir litt som med ovn, man må lære seg sin ovn. Utfordringen er at jeg godt kan tenke meg en til (for å håndtere ting med forskjellig temperatur.) Tror jeg da vil gå for en sirkulator fra Polyscience - mest pga. plass.
|
|
|
Re: Hvilket sous vide-vannbad?
[Re: Tor Arne]
#1707742
01/11/2013 08:06
|
Registrert: Jun 2013
Innlegg: 2,118
vids
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Jun 2013
Innlegg: 2,118 |
Et noe sært spørsmål:
Har en helårs Hot Tub som står på 39 grader ca. Ville det være noe hjelp i å vakumpakke kjøtt og slenge det inn der om morgenen for så å bare brune det i panna før middag og få riktig temperatur der?
Eller er 39 grader for lavt til at man oppnår den positive effekten?
..Megatower v2.. ::Vidar::
|
|
|
Re: Hvilket sous vide-vannbad?
[Re: vids]
#1707763
01/11/2013 08:34
|
Registrert: Oct 2007
Innlegg: 3,010
Espen J
Besatt
|
Besatt
Registrert: Oct 2007
Innlegg: 3,010 |
Eller er 39 grader for lavt til at man oppnår den positive effekten?
Blir nok for lavt. Så et program kalt kitchen Science (?) en gang av Heston Blumenthal som forklarte hva målet er ganske godt. Det handler rett og slett om at bindinger i kjøttet ikke løser seg før det når en viss temperatur. Kommer det derrimot for høyt (som i en stekepanne) vil det igjen knytte seg (men på en annen måte). De som har sous vide har nok disse tallene klare, men mener det er snakk om en sweetspot på ca 60 grader for kjøtt?
Redigert av Espen J; 01/11/2013 08:35.
Trønder osv
|
|
|
Re: Hvilket sous vide-vannbad?
[Re: Tor Arne]
#1707781
01/11/2013 09:06
|
Registrert: Dec 2003
Innlegg: 11,314
Arne_And
More than words
|
More than words
Registrert: Dec 2003
Innlegg: 11,314 |
Jeg ville tatt en titt på eiPot, jeg synes det ser ut som en smart løsning til en bra pris. Da kan du bruke et vilkårlig kar til sous vide, og du kan bruke den til å holde lunken i barnas badebasseng  .
|
|
|
Re: Hvilket sous vide-vannbad?
[Re: Espen J]
#1707807
01/11/2013 09:35
|
Registrert: Sep 2007
Innlegg: 3,737
jens fredrik
Besatt
|
Besatt
Registrert: Sep 2007
Innlegg: 3,737 |
Eller er 39 grader for lavt til at man oppnår den positive effekten?
Blir nok for lavt. Så et program kalt kitchen Science (?) en gang av Heston Blumenthal som forklarte hva målet er ganske godt. Det handler rett og slett om at bindinger i kjøttet ikke løser seg før det når en viss temperatur. Kommer det derrimot for høyt (som i en stekepanne) vil det igjen knytte seg (men på en annen måte). De som har sous vide har nok disse tallene klare, men mener det er snakk om en sweetspot på ca 60 grader for kjøtt? Så lave temperaturer kan være direkte farlige siden man dyrker bakterier i stedet for å pasteurisere.
|
|
|
Re: Hvilket sous vide-vannbad?
[Re: Tor Arne]
#1707809
01/11/2013 09:37
|
Registrert: Jun 2013
Innlegg: 2,118
vids
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Jun 2013
Innlegg: 2,118 |
Aj aj, da er det bare å droppe den planen ja. Pasturiseringene begynner vel først rundt 50 grader eller noe slikt...
..Megatower v2.. ::Vidar::
|
|
|
Re: Hvilket sous vide-vannbad?
[Re: Tor Arne]
#1707932
01/11/2013 12:34
|
Registrert: Mar 2007
Innlegg: 2,148
hilmer
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Mar 2007
Innlegg: 2,148 |
39 er for lavt. Morroa begynner på ca 45. 55 er medium. Kylling er best rundt 60 (husker ikke nøyaktig) - men 70 er anbefalt. Synes 70 er bra for lår, men litt mye for bryst, Vi kjører uansett 70 grader hjemme. Fisk er også rundt 55 grader.
|
|
|
Re: Hvilket sous vide-vannbad?
[Re: Tor Arne]
#1707974
01/11/2013 13:57
|
Registrert: Aug 2008
Innlegg: 1,286
PålGnål
Veteran
|
Veteran
Registrert: Aug 2008
Innlegg: 1,286 |
Lager man stekeskorpe etter vannbadet eller?
På tide å begynne å trene igjen...
|
|
|
Re: Hvilket sous vide-vannbad?
[Re: Tor Arne]
#1707989
01/11/2013 14:23
|
Registrert: Jun 2007
Innlegg: 238
ivarRRR
Entusiast
|
Entusiast
Registrert: Jun 2007
Innlegg: 238 |
Ivar
|
|
|
Re: Hvilket sous vide-vannbad?
[Re: Tor Arne]
#1707991
01/11/2013 14:26
|
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,483
jaknudsen
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,483 |
|
|
|
Re: Hvilket sous vide-vannbad?
[Re: Tor Arne]
#1707992
01/11/2013 14:26
|
Registrert: Jul 2009
Innlegg: 4,804
Tor Arne
OP
Besatt
|
OP
Besatt
Registrert: Jul 2009
Innlegg: 4,804 |
Jeg har pleid å lage stekeskorpe etterpå. Skal prøve å brune før en gang. Jeg har brukt tette poser som jeg tømmer så godt jeg klarer for luft. Resultatet blir det samme som når jeg bruker vakuumpakken slik de kommer fra butikk. Saften renner ut av kjøttet uansett om jeg bruker vakuumpakket eller ikke. Det påstås på internettet at vakuumpakking forhindrer bakterieveksten bedre enn juksepose, men jeg skjønner ikke helt hvorfor. Det menes sikkert at ubrutt vakuumpakke fra leverandør gir mindre bakterier.
Redigert av Tor Arne; 01/11/2013 14:29.
|
|
|
Re: Hvilket sous vide-vannbad?
[Re: Tor Arne]
#1707995
01/11/2013 14:28
|
Registrert: Jul 2009
Innlegg: 4,804
Tor Arne
OP
Besatt
|
OP
Besatt
Registrert: Jul 2009
Innlegg: 4,804 |
Hvordan forhindrer man overdrevet fordamping med påhengssirkulator? Har sett sånne bordtennisballer, men syns det ser ut som mer dilldall enn jeg gidder.
|
|
|
Re: Hvilket sous vide-vannbad?
[Re: Tor Arne]
#1707997
01/11/2013 14:32
|
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
GeirK
More than words
|
More than words
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744 |
Det påstås på internettet at vakuumpakking forhindrer bakterieveksten bedre enn juksepose, men jeg skjønner ikke helt hvorfor. Fravær av oksygen?
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
|
|
|
Re: Hvilket sous vide-vannbad?
[Re: Tor Arne]
#1707999
01/11/2013 14:34
|
Registrert: Jul 2009
Innlegg: 4,804
Tor Arne
OP
Besatt
|
OP
Besatt
Registrert: Jul 2009
Innlegg: 4,804 |
|
|
|
Re: Hvilket sous vide-vannbad?
[Re: Tor Arne]
#1708008
01/11/2013 14:58
|
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
GeirK
More than words
|
More than words
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744 |
En del plaststoffer slipper ut ikke-gunstige stoffer som bla. hormonhermere når den varmes opp sammen med mat. Hvordan oppfører denne vakuum-plasten seg i så måte?
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
|
|
|
Re: Hvilket sous vide-vannbad?
[Re: Tor Arne]
#1708026
01/11/2013 15:58
|
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,483
jaknudsen
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,483 |
Hvordan forhindrer man overdrevet fordamping med påhengssirkulator? Har sett sånne bordtennisballer, men syns det ser ut som mer dilldall enn jeg gidder. Her er min løsning:  Plastboksen er billigste sort fra Clasern.
|
|
|
Re: Hvilket sous vide-vannbad?
[Re: GeirK]
#1708040
01/11/2013 16:42
|
Registrert: Jul 2009
Innlegg: 4,804
Tor Arne
OP
Besatt
|
OP
Besatt
Registrert: Jul 2009
Innlegg: 4,804 |
En del plaststoffer slipper ut ikke-gunstige stoffer som bla. hormonhermere når den varmes opp sammen med mat. Hvordan oppfører denne vakuum-plasten seg i så måte? http://sousvidenorge.no/produkt/sous-vide/poser/sousvide-der-du-bestemmer-storrelsenJeg har brukt fryseposer som hadde tekst på pakken som mente de var trygge, og tålte oppvarming opp til 75 grader, eller der omkring. Vet ikke hva butikkvakuumpakkene jeg har brukt tåler, men velger å ikke bekymre meg for det når temperaturen er så lav som 50-60 grader.
|
|
|
Re: Hvilket sous vide-vannbad?
[Re: Tor Arne]
#1708045
01/11/2013 17:13
|
Registrert: Jul 2009
Innlegg: 4,804
Tor Arne
OP
Besatt
|
OP
Besatt
Registrert: Jul 2009
Innlegg: 4,804 |
Tror jeg går for Supreme Demi, men nå er det tydeligvis ikke tilbud mer. Faan! For dyrt igjen.
Tror jeg blir prøvekanin for OBH Nordica sin modell siden jeg er fattig.
Redigert av Tor Arne; 01/11/2013 17:37.
|
|
|
Re: Hvilket sous vide-vannbad?
[Re: Tor Arne]
#1708056
01/11/2013 17:48
|
Registrert: Aug 2007
Innlegg: 889
bk
Ringrev
|
Ringrev
Registrert: Aug 2007
Innlegg: 889 |
Traktøren har en rimelig en til ca 1600/1700 kr.
Redigert av bk; 01/11/2013 17:49.
|
|
|
Re: Hvilket sous vide-vannbad?
[Re: Tor Arne]
#1708103
01/11/2013 19:46
|
Registrert: Aug 2008
Innlegg: 1,286
PålGnål
Veteran
|
Veteran
Registrert: Aug 2008
Innlegg: 1,286 |
Denne herligheten poppet opp da jeg surfet på sous vide på Ebay. Sous Vide
På tide å begynne å trene igjen...
|
|
|
Re: Hvilket sous vide-vannbad?
[Re: PålGnål]
#1708115
01/11/2013 20:16
|
Registrert: Aug 2007
Innlegg: 889
bk
Ringrev
|
Ringrev
Registrert: Aug 2007
Innlegg: 889 |
Denne herligheten poppet opp da jeg surfet på sous vide på Ebay. Sous Vide Ja det er den jeg har :-) Godt fornøyd....
|
|
|
|
|