Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd
Side 1 av 2 1 2

Kjøkkenmaskin - nokon med tips og erfaringar?

Kjøkkenmaskin - nokon med tips og erfaringar? #1696966 09/10/2013 21:15
Registrert: Oct 2011
Innlegg: 148
Synzygus Offline OP
Tørr bak øra
OP Offline
Tørr bak øra
Registrert: Oct 2011
Innlegg: 148
Eg er på jakt etter ei kjøkkenmaskin som hovedsakelig vil bli brukt til å elte deig nok til fire brød. I tillegg er det ein fordel med kjøttkvern. Eg har halvvegs bestemt meg for denne frå Bosch og lurer på om det er nokon her som har erfaring med denne maskina, evt andre maskiner til samme pris og nedover. Tenkte egentlig ikkje å bruke 2500 på kjøkkenmaskin, men skal ein ha noko som funker må ein betale for det.

Redigert av Synzygus; 09/10/2013 21:15.
Re: Kjøkkenmaskin - nokon med tips og erfaringar? [Re: Synzygus] #1696969 09/10/2013 21:20
Registrert: Oct 2011
Innlegg: 3,463
Rene Offline
Besatt
Offline
Besatt
Registrert: Oct 2011
Innlegg: 3,463
Kenwood Major.

Re: Kjøkkenmaskin - nokon med tips og erfaringar? [Re: Synzygus] #1696970 09/10/2013 21:26
Registrert: Nov 2004
Innlegg: 5,628
cvrokka Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: Nov 2004
Innlegg: 5,628
Jeg liker tankegangen.

Definitivt kenwood major. Til den prisen får du vel 1200w-utgaven.

Disse er holdbare og praktiske. I tillegg får man flust av ekstrautstyr(fint å ønske seg i gave) ICON_SMILE

Redigert av cvrokka; 09/10/2013 21:27.

Klimahysteriet fører ikke til noe annet enn store mengder bortkastet tid og penger.
Re: Kjøkkenmaskin - nokon med tips og erfaringar? [Re: Synzygus] #1696996 10/10/2013 04:00
Registrert: Sep 2009
Innlegg: 1,520
ELO73 Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
Registrert: Sep 2009
Innlegg: 1,520
Helt klart Kenwood.
Ordentlig kjøkkentraktor med "kraftuttak" på alle kanter.
Mikser med visp, eltekrok etc, blender på toppen og kjøttkvern i front.
Følger til og med pølsehorn.
Er vel på kampanje med jevne mellomrom

Re: Kjøkkenmaskin - nokon med tips og erfaringar? [Re: Synzygus] #1696997 10/10/2013 05:11
Registrert: Nov 2007
Innlegg: 1,834
T
Tjuvtrener Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
T
Registrert: Nov 2007
Innlegg: 1,834
Litt skuffende at Majoren ikke får med seg laget i bunn av bollen som blir liggende igjen urørt.

Re: Kjøkkenmaskin - nokon med tips og erfaringar? [Re: Synzygus] #1696998 10/10/2013 05:13
Registrert: Jul 2011
Innlegg: 379
N
NilsStrom Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
N
Registrert: Jul 2011
Innlegg: 379
Ser at Kenwood får uforholdsmessig mye skryt her, bruksområdet tatt i betraktning.

Det er en veldig allsidig og sterk maskin, men etter å ha brukt en slik i flere år er det to ulemper som gjør at jeg ikke ville valgt Kenwood til baking:

Det blir liggende igjen ublandede rester i bunnen av bollen. Man må enten blande alle ingrediensene på forhånd, eller elte en runde med manuelt på slutten.

Deigen har en tendens til å blir tvunnet rundt den skrueformede eltekroken, istedet for å vendes/eltes som i en ordentlig eltemaskin.

Kenwood kan brukes til baking, men det er den ikke god til.

Re: Kjøkkenmaskin - nokon med tips og erfaringar? [Re: NilsStrom] #1697005 10/10/2013 05:39
Registrert: Apr 2008
Innlegg: 1,160
nilswithskills Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
Registrert: Apr 2008
Innlegg: 1,160
Sitat: NilsStrom
Ser at Kenwood får uforholdsmessig mye skryt her, bruksområdet tatt i betraktning.

Det er en veldig allsidig og sterk maskin, men etter å ha brukt en slik i flere år er det to ulemper som gjør at jeg ikke ville valgt Kenwood til baking:

Det blir liggende igjen ublandede rester i bunnen av bollen. Man må enten blande alle ingrediensene på forhånd, eller elte en runde med manuelt på slutten.

Deigen har en tendens til å blir tvunnet rundt den skrueformede eltekroken, istedet for å vendes/eltes som i en ordentlig eltemaskin.

Kenwood kan brukes til baking, men det er den ikke god til.


Det samme er min erfaring. Jeg har tro på konseptet til Bosch, men har aldri prøvd. Jeg går nok for den kraftigste Bosh-maskinen neste gang.


mvh
Nils
Re: Kjøkkenmaskin - nokon med tips og erfaringar? [Re: Synzygus] #1697009 10/10/2013 05:56
Registrert: May 2008
Innlegg: 1,282
haavardhun Offline
Veteran
Offline
Veteran
Registrert: May 2008
Innlegg: 1,282
Jeg tar innimellom å presser hånda mi ned på toppen av min major, og da får den med seg det i bunn


grove sykler og mørk musikk
Re: Kjøkkenmaskin - nokon med tips og erfaringar? [Re: Synzygus] #1697033 10/10/2013 06:46
Registrert: May 2010
Innlegg: 767
Liol Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
Registrert: May 2010
Innlegg: 767
Hvordan er Kenwood Major i forhold til Kitchen Aid maskinen? Min bedre halvdel ønsker seg en ny kjøkkenmaskin og har lagt sin elsk på Kitchen Aid. Major ser derimot ut til å ha en mye kraftigere motor til ca samme pris så ble litt usikker på om vi heller burde gå for den.

Re: Kjøkkenmaskin - nokon med tips og erfaringar? [Re: Synzygus] #1697039 10/10/2013 06:54
Registrert: Aug 2007
Innlegg: 298
O
oyoz Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
O
Registrert: Aug 2007
Innlegg: 298
Man kan justere eltekrok, K-krok og visp på Kenwood slik at den også tar det som ligger i bunn. Min erfaring er at Kenwood er bra på det meste.

Merk at Major støyer mer enn andre kjøkkenmaskiner jeg har hørt.

Re: Kjøkkenmaskin - nokon med tips og erfaringar? [Re: Synzygus] #1697052 10/10/2013 07:03
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 271
K
khadgar Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
K
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 271
Kenwood skal etter ekspertråd (Mor) vere best til alt utanom akkurat baking, der den er heilt grei.

Motorstørrelse på hushaldningsmaskiner kan ikkje utan vidare samanliknast. Det er ofte slik at motorane vert laga med lav virkningsgrad for at produsenten skal kunne skrive på eit høgt effekttal på motoren. Det er dessutan lite nyttig med ein motor som kan levere 2kW på 1000 rpm, om maskina ikkje har nok moment til gjere jobben den skal på det turtalet ein treng. Så vidt eg veit er det nemlig berre fast giring i ei kjøkenmaskin.

Når det er sagt så seier tidlegare nevnte ekspert at Kitchen Air er dårlig, men dette kan ein ikkje sjå av spec.

Re: Kjøkkenmaskin - nokon med tips og erfaringar? [Re: Liol] #1697056 10/10/2013 07:09
Registrert: Oct 2011
Innlegg: 3,463
Rene Offline
Besatt
Offline
Besatt
Registrert: Oct 2011
Innlegg: 3,463
Sitat: Liol
Hvordan er Kenwood Major i forhold til Kitchen Aid maskinen? Min bedre halvdel ønsker seg en ny kjøkkenmaskin og har lagt sin elsk på Kitchen Aid. Major ser derimot ut til å ha en mye kraftigere motor til ca samme pris så ble litt usikker på om vi heller burde gå for den.

Har ingen førstehåndskunnskap, men flere i venninnegjengen til høna har byttet ut sine Kitchen Aid maskiner (som de helst ville ha pga designet) med Kenwood Major. De ble rett og slett ikke gode nok i forhold.

Re: Kjøkkenmaskin - nokon med tips og erfaringar? [Re: khadgar] #1697069 10/10/2013 07:17
Registrert: May 2005
Innlegg: 1,617
perpedal Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
Registrert: May 2005
Innlegg: 1,617
Hva med Husquerna/Assistent kjøkkenmaskin?
Komplett.no - Assistent

Litt dyrere enn nivået du nevner, men holbar til tusen. Muttern sin holdt ut brødbaking i minst 20-25 år før den ble byttet ut med en ny en. Damas Kenwood er ikke i nærheten like gammel og høres ut som om et pukkverk og synger på absolutt siste verset! Vet ikke hvilken motorstørrelse det er på den.

Kitchen Aid er vell mere for å se bra ut i interiørblader og rosablogger og lage små søte rosa cupcake rører, enn å lage 2-3kg med grovbrøddeig.

Redigert av perpedal; 10/10/2013 07:19.
Re: Kjøkkenmaskin - nokon med tips og erfaringar? [Re: Synzygus] #1697076 10/10/2013 07:25
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
perbl Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
Mitt inntrykk (har bare praktisk erfaring med Major sjøl):

Major: Beste allrounder, mye tilbehør, ser litt traust ut i de lavere prisklassene.
KitchenAid: Grei nok allrounder, beste design for de som vil ha maskina stående framme. Litt for liten bolle til å være en god brødmaskin.
Assistent: Beste elter, litt tungvinte løsninger for allroundbruk (må settes på høykant etc)

Hadde brød vært hovedbruken, ville jeg definitivt sett på en Assistent.

Redigert av perbl; 10/10/2013 07:26.

Per B.
Re: Kjøkkenmaskin - nokon med tips og erfaringar? [Re: Synzygus] #1697078 10/10/2013 07:27
Registrert: Oct 2004
Innlegg: 2,999
KnutAa Offline
Besatt
Offline
Besatt
Registrert: Oct 2004
Innlegg: 2,999

Redigert av KnutAa; 10/10/2013 07:35.

No added style
Re: Kjøkkenmaskin - nokon med tips og erfaringar? [Re: Synzygus] #1697101 10/10/2013 07:56
Registrert: May 2004
Innlegg: 2,586
B
btm Online
Besatt
Online
Besatt
B
Registrert: May 2004
Innlegg: 2,586
Støtter de som sier Assistent he (har den selv, og den har bakt brød ukentlig i 13 år). Særlig til brødbaking. Testa ut svigermors Kenwood Major til brødbakst i sommer, og det tok meg 3 ganger så lang tid å få satt en deig, i tillegg til at den ikke elter like godt. Mye enklere å ha mel og væske i bollen mens maskina går med assistenten, Majoren må gjerne stoppes og toppdelen vippes opp for hver gang - det gidder du ikke. Har dessuten på følelsen av at Assistentens løsning med at bollen går rundt sliter mindre på motoren enn Kenwood sin løsning.

At Assistenten må settes på høykant for å bruke noen av de andre funksjonene er ikke mer tungvindt enn å ta av topplokket på Majoren. ICON_SMILE


btm
Re: Kjøkkenmaskin - nokon med tips og erfaringar? [Re: Synzygus] #1697122 10/10/2013 08:35
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 384
evenstuen Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 384
Det blir en stemme til her for Assistent eller Bosch, Kenwood er bra til mye men langt fra best på baking av brød.


Øyvind

Re: Kjøkkenmaskin - nokon med tips og erfaringar? [Re: Synzygus] #1697125 10/10/2013 08:38
Registrert: Oct 2007
Innlegg: 3,010
Espen J Offline
Besatt
Offline
Besatt
Registrert: Oct 2007
Innlegg: 3,010
Nå har vel Bodum kommet med en maskin også? Muligens litt tidlig å si hvor godt kjøp det er da da er i oppstarten og utvalget av ekstrakomponenter er litt begrenset, men om man liker designet så kansje?


Trønder osv
Re: Kjøkkenmaskin - nokon med tips og erfaringar? [Re: Rene] #1697144 10/10/2013 08:59
Registrert: Sep 2001
Innlegg: 16,266
Espen Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Sep 2001
Innlegg: 16,266
Quote:
høna


?


e


*** Hjulbygging, service Chris King og alle typer sykkelmekanikk***

post@espenwettre.no
Re: Kjøkkenmaskin - nokon med tips og erfaringar? [Re: Espen] #1697148 10/10/2013 09:01
Registrert: Oct 2011
Innlegg: 3,463
Rene Offline
Besatt
Offline
Besatt
Registrert: Oct 2011
Innlegg: 3,463
Kvinnen i mitt liv som jeg deler postkasse med, også kjent som "høna". Hun synes det er et fint kallenavn, så da bruker vi det.

Re: Kjøkkenmaskin - nokon med tips og erfaringar? [Re: Synzygus] #1697150 10/10/2013 09:03
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
perbl Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
Nå kan du også vurdere å teste ut andre måter å bake brød på som ikke krever elting: http://terrengsykkel.no/ubb/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=1595247&page=1

Fem minutter på å blande deig kvelden før, stekes på ettermiddagen dagen etter.

Jeg har bakt brød ukentlig med denne metoden i et par års tid nå, kjenner også barnefamilier som kjører no-knead baking, kunsten er å finne former så du kan steke flere brød i gangen. Selv trenger jeg ikke det, så bruker en Le Creuset eller en Römertopf.

Redigert av perbl; 10/10/2013 09:04.

Per B.
Re: Kjøkkenmaskin - nokon med tips og erfaringar? [Re: Synzygus] #1697156 10/10/2013 09:07
Registrert: Sep 2001
Innlegg: 16,266
Espen Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Sep 2001
Innlegg: 16,266
Finnes forresten sprutdeksel til Major, som gjør det enkelt/mulig å tilføre mel/væske mens maskinen går.

Major er bra, men som nevnt må man justere kroken ned når man skal lage brød.
Uansett lurt å tilføre vann først.

Jeg overbelastet kjøttkværna, og jeg regner med det er en mekanisk sikring et sted der inne, som kan byttes.

Den er svær, bråker og jeg kjøper muligens noe annet en gang i framtiden.



e


*** Hjulbygging, service Chris King og alle typer sykkelmekanikk***

post@espenwettre.no
Re: Kjøkkenmaskin - nokon med tips og erfaringar? [Re: Synzygus] #1697172 10/10/2013 09:31
Registrert: Apr 2005
Innlegg: 1,009
A
anderssb Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
A
Registrert: Apr 2005
Innlegg: 1,009
Har hatt assistent, og har nå kenwood major. Jeg har ingen problem med å bake alt av brød familien spiser på kenwooden. Jeg har ingen problemer med deig som kryper oppover kroken, heller ikke problem med ikke-eltet deig på bunn av bollen. Jeg har versjonen med timer, så jeg veier opp ingrediensene, putter i bollen, setter timeren på 15 minutter og kommer tilbake til en perfekt brøddeig.

Men skulle jeg kjøpt en maskin *bare* for å bake brød ville jeg satset på assistent. Den er hakket hvassere på elting. Kenwooden har fordel av mer tilbehør, og den er bedre til visping, kakedeig o.l.

Jeg anbefaler titanium-versjonen med 1500W motor. Litt over budsjettet ditt, men erfaringen min er at den er både mer stillegående, kraftigere og langt mer holdbar enn 1200W-utgaven.

Re: Kjøkkenmaskin - nokon med tips og erfaringar? [Re: Synzygus] #1697206 10/10/2013 10:42
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 5,584
erikskon Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 5,584
Hei,
Selv har jeg en Bosch mum som har den åpenbare fordelen, for tunge oppgaver, at kraftoverføringen er direkte fra motor og til eletekrok. Ulempen er at det også innebærer mer arbeid når det skal vaskes skikkelig. Mye arbeid faktisk.

Men over til noe annet: Etter at jeg ble mer bevisst på fordelen ved å la deigen få god tid så har jeg mindre og mindre behov for omfattende elting. Slik jeg forstår det så er jo eltingen en prosess som mekanisk "slår" frem glutentrådene, men dette vil også skje over tid. Fordelen med å la tiden gjøre jobben er også at det utvikles mye mere smak og du kan bruke mindre gjær - som jeg også mener gir en mer robust deig. Jeg snakker her om å sette deig en ettermiddag, la den stå relativt kaldt og bake ute neste ettermiddag (eller dagen etter der igjen). Jeg prøver på ingen måte å si at elting ikke er nyttig, men vil bare si at det finnes alternativer som jeg anser som bedre og enklere.
Her i huset er altså ikke elting av store deiger hovedkriterium neste gang vi skal velge kjøkkenmaskin, men heller at den er lett å ta frem og sette bort, lett å rengjøre og at andre funksjoner som kutting og mixing er enkle å bruke.

Redigert av erikskon; 10/10/2013 10:43.
Re: Kjøkkenmaskin - nokon med tips og erfaringar? [Re: erikskon] #1697211 10/10/2013 10:48
Registrert: Oct 2004
Innlegg: 2,999
KnutAa Offline
Besatt
Offline
Besatt
Registrert: Oct 2004
Innlegg: 2,999
Sitat: erikskon


Men over til noe annet: Etter at jeg ble mer bevisst på fordelen ved å la deigen få god tid så har jeg mindre og mindre behov for omfattende elting. Slik jeg forstår det så er jo eltingen en prosess som mekanisk "slår" frem glutentrådene, men dette vil også skje over tid. Fordelen med å la tiden gjøre jobben er også at det utvikles mye mere smak og du kan bruke mindre gjær - som jeg også mener gir en mer robust deig. Jeg snakker her om å sette deig en ettermiddag, la den stå relativt kaldt og bake ute neste ettermiddag (eller dagen etter der igjen). Jeg prøver på ingen måte å si at elting ikke er nyttig, men vil bare si at det finnes alternativer som jeg anser som bedre og enklere.


Dette er riktig, jeg anbefaler alle som vil vite mer om dette å sjekke ut bakeboken til Erik Røed og Åpent bakeri


No added style
Re: Kjøkkenmaskin - nokon med tips og erfaringar? [Re: Synzygus] #1697299 10/10/2013 13:13
Registrert: Oct 2011
Innlegg: 148
Synzygus Offline OP
Tørr bak øra
OP Offline
Tørr bak øra
Registrert: Oct 2011
Innlegg: 148
For eit herlig forum! Takk for mange gode svar.

Eg er for tida ikkje meir avansert i bakinga enn at eg bruker Møllerens ferdigblandingar, mest fordi det er lettvindt og eg er lei dyre kjøpebrød. Eit viktig poeng som eg ikkje tenkte på først er at maskina må vere lett å reingjere etter kvar gong, gjerne i oppvaskmaskin.

Ser at det er fleire som anbefaler Kenwood Major og Electrolux Assistent. Assistent blir for dyr, og eg har fått inntrykk av at Majoren ikkje er best på elting. Eg held framleis ein knapp på den frå Bosch, men har òg litt trua på OBH Nordica Hercules. Er det nokon som har erfaring med denne?

Re: Kjøkkenmaskin - nokon med tips og erfaringar? [Re: ] #1697422 10/10/2013 17:27
Registrert: Sep 2009
Innlegg: 1,520
ELO73 Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
Registrert: Sep 2009
Innlegg: 1,520
Sitat: pedaIglipp
Som pølselagemaskin er det bare sub-middels ytelse på majoren forresten. Dvs. det blir pølser, men det går så inni granskauen treigt å få stappet farsen pga to-fram-1.99-tilbake funksjonen på selve stappeløsningen.
Hva mener du? Tyter enkelt ut et par meter pølser på min på 1-2-3 uten "tilbakekjøring".
Jobben ligger i å kverne/lage farsen...
Og ja, alt tilbehøret på Kenwooden kan justeres til akkurat ikke å tøtsje bunnen.

Re: Kjøkkenmaskin - nokon med tips og erfaringar? [Re: Synzygus] #1697440 10/10/2013 18:08
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
perbl Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
Sitat: Synzygus
For eit herlig forum! Takk for mange gode svar.

Eg er for tida ikkje meir avansert i bakinga enn at eg bruker Møllerens ferdigblandingar, mest fordi det er lettvindt og eg er lei dyre kjøpebrød. Eit viktig poeng som eg ikkje tenkte på først er at maskina må vere lett å reingjere etter kvar gong, gjerne i oppvaskmaskin.


Nå har jeg ikke sjekket sjøl, men vil tippe disse ferdigblandingene kan være dyrere enn å kjøpe bestanddelene hver for seg?


Per B.
Re: Kjøkkenmaskin - nokon med tips og erfaringar? [Re: perbl] #1697445 10/10/2013 18:17
Registrert: May 2007
Innlegg: 1,569
Jokis Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
Registrert: May 2007
Innlegg: 1,569
Det er mye dyrere.
Boka til Morten Schankenda revolusjonerte baking mi , og jeg baker mye brød.
Den koster ikke mange melposer i det lange løp:) Der får du mange gode tips og oppskrifter med all slags mel.
Ska du dra det litt langt, kan du prøve melet til disse guttene .


At deigen går rundt med kroken på Kenwood Major bekymret meg i begynnelsen også, men selv om den gjør det, blir resultatet perfekt , altså at deigen blir som tyggis omtrent.

Re: Kjøkkenmaskin - nokon med tips og erfaringar? [Re: perbl] #1697536 10/10/2013 21:16
Registrert: Oct 2011
Innlegg: 148
Synzygus Offline OP
Tørr bak øra
OP Offline
Tørr bak øra
Registrert: Oct 2011
Innlegg: 148
Sitat: perbl
Sitat: Synzygus
For eit herlig forum! Takk for mange gode svar.

Eg er for tida ikkje meir avansert i bakinga enn at eg bruker Møllerens ferdigblandingar, mest fordi det er lettvindt og eg er lei dyre kjøpebrød. Eit viktig poeng som eg ikkje tenkte på først er at maskina må vere lett å reingjere etter kvar gong, gjerne i oppvaskmaskin.


Nå har jeg ikke sjekket sjøl, men vil tippe disse ferdigblandingene kan være dyrere enn å kjøpe bestanddelene hver for seg?


Dei typane eg kjøper koster 14-15 kr per to brød, og det syns eg ikkje er så ille pris. Lager av og til brød der eg blander sjølv, men det er veldig lettvindt med dei posane.

Var å handla maskin i dag. Valgte til slutt maskina frå Bosch som det var kampanje på hos Lefdal. Betalte 1995.- for maskin med kjøttkvern og blender. Syns sjølv at det var eit brukbart kjøp, og eg har mulighet for å levere den tilbake om eg ikke er fornøyd.

Side 1 av 2 1 2

Moderator  support