Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd
Side 1 av 2 1 2

Middagstips? Ikke helsekost ;)

Middagstips? Ikke helsekost ;) #1257683 09/09/2011 07:52
Registrert: Jun 2009
Innlegg: 2,364
BeefCake Offline OP
Ivrig
OP Offline
Ivrig
Registrert: Jun 2009
Innlegg: 2,364
Etter en uke med lange dager på jobb og to fotballkamper + en del sykling så er jeg helt utslitt. I dag skal jeg ikke gjøre annet enn å lage middag og kose meg foran TV'en. Så trenger tips til middag for to som ikke er for dyr, ikke krever for mye forberedelser og som kan nytes fra stuebordet.

Men har dere andre middager dere gjerne vil dele så fyr løs ICON_SMILE


- Mvh BeefCake
- - - - - - - - - - - - - - -
I may do foolish things, but I do them with great enthusiasm!
Re: Middagstips? Ikke helsekost ;) [Re: BeefCake] #1257706 09/09/2011 08:07
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,532
Øyvind V Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 10,532
Hjemmelaget pizza: tynn bunn smøres med hvitløkssmør (fres hvitløk i smør) og rømme. Toppes med mozzarella og stekes i 10 minutter på 235 grader. Legg på parmaskinke og ruccola når den kommer ut av ovnen, og skyll ned med en saftig italiener.

Re: Middagstips? Ikke helsekost ;) [Re: BeefCake] #1257749 09/09/2011 08:40
Registrert: Apr 2007
Innlegg: 33,748
baronKanon Offline
Valgets kvaler
Offline
Valgets kvaler
Registrert: Apr 2007
Innlegg: 33,748
Enkel pizzasaus: tomatpuré utblandet med pesto. Isipisi.


-Kristian
http://instagram.com/kreckhoff
Albatross!

Brems - smil - si hei!
Re: Middagstips? Ikke helsekost ;) [Re: baronKanon] #1257770 09/09/2011 08:56
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Eller la litt hvitløk surre i olivenolje.
Bland med tomatpuré, skru opp og fres alt i gryta et minutt
Hell på en god skvett rødvin og reduser til rett tykkelse
Tilsett ketchup til ønsket sødme oppnås


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Middagstips? Ikke helsekost ;) [Re: baronKanon] #1257778 09/09/2011 09:02
Registrert: Oct 2009
Innlegg: 3,567
femte_gir Offline
Besatt
Offline
Besatt
Registrert: Oct 2009
Innlegg: 3,567
Pizzasaus laget av tomatpuré er antidefinisjon av "pizzasaus".

Den enkleste oppskriften på pizzasaus er: bland litt olivenolje, salt og finhakket oregano i en liten boks av Polpa pomodoro. Ikke overdriv med sausen på bunnen ellers kommer pizza til å smake surt.



Polpa pomodoro kjøper du på Meny.

Re: Middagstips? Ikke helsekost ;) [Re: BeefCake] #1257781 09/09/2011 09:04
Registrert: Jun 2009
Innlegg: 2,364
BeefCake Offline OP
Ivrig
OP Offline
Ivrig
Registrert: Jun 2009
Innlegg: 2,364
Hmmmm... Hjemmelaget pizza hørtes ut som en vinner i dag! Hva anbefaler dere av bunn? Lage selv er jo ikke så stress, men må jo heve etc. Blir fort litt sent da. Greit å bruke nan-brød som bunn og lage et par små-pizza'er? Har brukt pita før, det gikk fint, men ble litt små. Hvordan er de ferdige rullebunnene?


- Mvh BeefCake
- - - - - - - - - - - - - - -
I may do foolish things, but I do them with great enthusiasm!
Re: Middagstips? Ikke helsekost ;) [Re: GeirK] #1257782 09/09/2011 09:05
Registrert: Oct 2009
Innlegg: 3,567
femte_gir Offline
Besatt
Offline
Besatt
Registrert: Oct 2009
Innlegg: 3,567
Sitat: GeirK
Eller la litt hvitløk surre i olivenolje.
Bland med tomatpuré, skru opp og fres alt i gryta et minutt
Hell på en god skvett rødvin og reduser til rett tykkelse
Tilsett ketchup til ønsket sødme oppnås


Ketchup?! Ketchup?!

Ketchup i pizzasaus?!

Herregud! crying

Re: Middagstips? Ikke helsekost ;) [Re: femte_gir] #1257790 09/09/2011 09:16
Registrert: Aug 2005
Innlegg: 2,004
SnorreL Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
Registrert: Aug 2005
Innlegg: 2,004
Sitat: femte_gir
Sitat: GeirK
Eller la litt hvitløk surre i olivenolje.
Bland med tomatpuré, skru opp og fres alt i gryta et minutt
Hell på en god skvett rødvin og reduser til rett tykkelse
Tilsett ketchup til ønsket sødme oppnås


Ketchup?! Ketchup?!

Ketchup i pizzasaus?!

Herregud! crying


Nå ble jeg skuffet.... Geirk bruker ketchup i mat? Makan.

Er det heimelaga ketchup er det selvsagt ok.


Mvh

E. Hellstrøm

Redigert av SnorreL; 09/09/2011 09:21.
Re: Middagstips? Ikke helsekost ;) [Re: femte_gir] #1257791 09/09/2011 09:17
Registrert: May 2005
Innlegg: 1,617
perpedal Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
Registrert: May 2005
Innlegg: 1,617
Sitat: femte_gir
Sitat: GeirK
Eller la litt hvitløk surre i olivenolje.
Bland med tomatpuré, skru opp og fres alt i gryta et minutt
Hell på en god skvett rødvin og reduser til rett tykkelse
Tilsett ketchup til ønsket sødme oppnås


Ketchup?! Ketchup?!

Ketchup i pizzasaus?!


Herregud! crying


Hellstrøm?? Viste ikke at du også var ivrig syklist ICON_WINK

Redigert av perpedal; 09/09/2011 09:17.
Re: Middagstips? Ikke helsekost ;) [Re: femte_gir] #1257794 09/09/2011 09:20
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
perbl Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
Finhakket hvitløk og annen løk stekes i litt olje, en boks med gode tomater tilsettes (evt kjøre en runde med stavmikseren hvis du ikke vil ha biter). Kokes inn til du har en småkremete tekstur, og tilsett en god neve med hakket fersk basilikum. Holder seg godt over en uke i kjøleskapet til eventuelle andre retter der en basic tomatsaus er egnet i tilfelle du vil lage større porsjoner.

Latterlig enkelt, men samtidig basicen jeg lager de beste pizzaene med.Med et tynt lag med denne (jeg bruker typisk ikke mange spiseskjeene for en porsjonspizza) er det bare å slå seg løs med god skinke, en mild blåmuggost, pepperoni, kylling, rødløksbåter, grillet paprika, parmesan, mozarella eller annet du vil kombinere oppå. "Less is more" er et motto jeg synes funker ganske greit til pizza, unngå de overlessede variantene der saus og væske fra toppen siver ned i bunnen og gjør denne mindre sprø.


Per B.
Re: Middagstips? Ikke helsekost ;) [Re: baronKanon] #1257805 09/09/2011 09:34
Registrert: Oct 2009
Innlegg: 3,567
femte_gir Offline
Besatt
Offline
Besatt
Registrert: Oct 2009
Innlegg: 3,567
Ellers støtter jeg forslaget ditt om god! pesto i pizzasaus.

Re: Middagstips? Ikke helsekost ;) [Re: perbl] #1257810 09/09/2011 09:38
Registrert: Aug 2005
Innlegg: 2,241
BjornS Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
Registrert: Aug 2005
Innlegg: 2,241
Har en papirkopi liggende tatt fra "gammelarena" en gang på tidlig 2000-tall. Det er ei oppskrift som jeg tror ble lagt ut av Dan her på forumet, når temaet var rask recovery-mat.

Kok pasta.
Mens den koker tar du 4-5 eggeplommer (bruk eggehviten i en smoothie senere, eller kast den) i en kasserolle, bland oppi 3-4 spiseskjeer god olivenolje. Riv mye parmesan oppi her. Kvern pepper og knus litt maldonsalt oppi.

Når pastaen er ferdigkokt heller du av vannet, og tømmer pastan oppi egg/olje/parmesan miksen. Rør godt så emulgerer du egg/olje blandingen noe. Maten er ferdig.

Ha selvsagt på mer parmesan når du serverer.

Stek gjerne bacon ved siden av (samtidig, krever multitasking), blir enda bedre med bacon etter min mening.

Den originale oppskriften var kanskje noe annerledes, men det er slik som dette jeg lager den. Verdens beste recovery-middag.


Bj

Re: Middagstips? Ikke helsekost ;) [Re: BeefCake] #1257823 09/09/2011 09:48
Registrert: Nov 2001
Innlegg: 20,607
Dan Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Nov 2001
Innlegg: 20,607
Her er en relativt enkel oppskrift på tortillafyll (selve tortillaen kan man jukse og kjøpe ferdig og legge i mikroen i et minutt):

Hakk champignon og litt rød og grønn paprika og stek i 5-10 minutter. Ha opp i hakket vårløk, litt quornfarse, cashewnøtter og presset hvitløk og stek videre i fem minutter. Knus litt fetaost opp i alt sammen og ta en god dært grønn pesto inn i røren. Krydre med salt, pepper og timjan og ha i litt fløte til konsistensen og smaken blir perfekt. Når røren er klar er det dags å legge tortillaene inn i mikroen i et minutt. Fyll, brett og spis!

Re: Middagstips? Ikke helsekost ;) [Re: BeefCake] #1257824 09/09/2011 09:48
Registrert: Jul 2010
Innlegg: 11,746
R
Raskall Offline
More than words
Offline
More than words
R
Registrert: Jul 2010
Innlegg: 11,746
Sitat: BeefCake
Etter en uke med lange dager på jobb og to fotballkamper + en del sykling så er jeg helt utslitt. I dag skal jeg ikke gjøre annet enn å lage middag og kose meg foran TV'en. Så trenger tips til middag for to som ikke er for dyr, ikke krever for mye forberedelser og som kan nytes fra stuebordet.

Men har dere andre middager dere gjerne vil dele så fyr løs ICON_SMILE


Min hjemmelagde langpanne-pizza:

Pizzabunn:

6 dl hvetemel
1 pakke tørrgjer
1 ts salt
2-3 fed med hvitløk
1 dl god olivenolje
2 dl lunkent vann

Bland alt det tørre, knus hvitløk oppi oljen og bland. Ha så oljen og vannet i det tørre og elt til en god deig. Den må håndeltes for å få inn kjærligheten som er den viktigste ingrediensen.

La heve 45 minutter i bollen.

Dekk langpanne med bakepapir og fordel deigen jevnt utover. Gjerne med litt høyere holdekant rundt kanten av langpanna.

Saus:

Kjør 1/2 boks hakkede tomater og 1 boks tomatpure i blenderen. Rør inn krydder (jeg bruker hvitløk, pepper, oregano og basilikum og smaker til med salt og evt litt sukker).

Smør sausen utover bunnen. Ha på rikelig med revet ost. Legg ønsket mengde topping på osten. Kjøttpålegg-rester, paprika, rå løk, champignon går det mye av hos oss.

Topp det hele av med oregano.

Etter at pizzaen er ferdig pyntet skal den etterheve under kopphåndkle i minst 30 minutter. Stek så på 200 grader i 25-30 minutter.

En variant av denne pizzaen er å taco-ifisere den. Lag tacokjøttdeig og ha den på før osten. Knus tortilla-chips og ha oppå osten sammen med jalapenos og andre meksikansk-inspirerte grønnsaker.

Re: Middagstips? Ikke helsekost ;) [Re: femte_gir] #1257876 09/09/2011 10:38
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Sitat: femte_gir

Ketchup?! Ketchup?!

Ketchup i pizzasaus?!

Herregud! crying

Du kan spørre noen av dem som smakte min hjemmelagde pastasaus på Storhytta under Skeitreffet om de var nevneverdig plaget av at det var ketchup i den. Etter det jeg så og hørte av reaksjoner rundt bordet, var det ikke det.

Poenget er at du kan bruke ketchup som en ingrediens og smakstuner UTEN at det dermed smaker ketchup av sluttproduktet.


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Middagstips? Ikke helsekost ;) [Re: GeirK] #1257883 09/09/2011 10:45
Registrert: Sep 2005
Innlegg: 14,817
EgilS Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Sep 2005
Innlegg: 14,817
Sitat: GeirK
Eller la litt hvitløk surre i olivenolje.
Bland med tomatpuré, skru opp og fres alt i gryta et minutt
Hell på en god skvett rødvin og reduser til rett tykkelse
Tilsett ketchup til ønsket sødme oppnås


Min variant er
- en boks hakkede tomater
- et par spiseskjeer tomatpuré
- hakket løk i passe mengde
- passe med hvitløk
- basilikum ,oregano, etc etter eget forgodtbefinnende
- salt, pepper

Kokes litt og kjøres med stavmikser

Re: Middagstips? Ikke helsekost ;) [Re: EgilS] #1257887 09/09/2011 10:47
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Basilikum må med, og gjerne bladpersille. I tillegg en neve revet parmesanost feks.


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Middagstips? Ikke helsekost ;) [Re: EgilS] #1257890 09/09/2011 10:50
Registrert: Sep 2005
Innlegg: 14,817
EgilS Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Sep 2005
Innlegg: 14,817
En god og utrolig enkel middag:

Ta en passe mengde slik:


og fres i en panne.

Når dette er ferdigfreset tar du en passe mengde (halv pakke?) slik:
http://findus.no/showimage.asp?id=92005372&size=big

Fres litt til. Salt og pepper etter behov.

Smaker faktisk utrolig godt.

Redigert av EgilS; 09/09/2011 10:52.
Re: Middagstips? Ikke helsekost ;) [Re: femte_gir] #1257892 09/09/2011 10:51
Registrert: Nov 2009
Innlegg: 2,199
DavidS Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
Registrert: Nov 2009
Innlegg: 2,199
Sitat: femte_gir

Den enkleste oppskriften på pizzasaus er: bland litt olivenolje, salt og finhakket oregano i en liten boks av Polpa pomodoro. Ikke overdriv med sausen på bunnen ellers kommer pizza til å smake surt.


Hysj! Pizzasausprodusenter overalt jobber på spreng med å holde denne hemmeligheten skjult!

Men, yup! Så enkelt kan det gjøres. Selv bruker jeg også litt svart pepper og knust hvitløk. Med en bunke halvstekte bunner i frysen har man verdens beste pizza nord for Dolomittene på en-to-tre. Toppes med din favoritt ost, og det kjøttpålegget du måtte ha til overs. Kjøttet oppå osten selvfølgelig.


Rust? Fordi det rimer på dust.
Re: Middagstips? Ikke helsekost ;) [Re: GeirK] #1257893 09/09/2011 10:52
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
perbl Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
Når det gjelder pizza, så er jeg såpass rar av meg at jeg ikke kan fatte og begripe hvorfor folk skal blande inn oregano i bildet. Både tørket og fersk variant synes jeg har en veldig sterk og dominerende smak sammenlignet med den mer utfyllende og mildere smaken til (ofte store mengder) basilikum.

Eneste problemet med basilikumen er å få den til å holde seg i kjøkkenkarmhagen, jeg har både mint og rosmarin som vokser fint og som jeg har potta om osv, men får ingen varianter av basilikum til å holde seg særlig.


Per B.
Re: Middagstips? Ikke helsekost ;) [Re: perbl] #1257946 09/09/2011 11:55
Registrert: May 2005
Innlegg: 1,617
perpedal Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
Registrert: May 2005
Innlegg: 1,617
Sitat: perbl

Eneste problemet med basilikumen er å få den til å holde seg i kjøkkenkarmhagen, jeg har både mint og rosmarin som vokser fint og som jeg har potta om osv, men får ingen varianter av basilikum til å holde seg særlig.


Trikset er å ikke ha vann direkte på jorden, men vanne inndirekte. Ved å sette potta på askjet eller i en potteskjuler som du heller vannet oppi. Slik at planten kan ta til seg vann når den vil. Min basilikum har overlevd hele sommeren på denne måten. Selv om den annenhver dag flyter opp til toppen av potta den står oppe i ute på verandaen. Første sommeren jeg har gått og tømt vann ut av pottene, istendenfor å vanne blomstrene frown

Re: Middagstips? Ikke helsekost ;) [Re: perpedal] #1258076 09/09/2011 14:41
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
perbl Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
Nja, har prøvd dette til en viss grad uten suksess, samt selvvanningspotter, men det visner hen sakte men sikkert uansett, så mulig det er manglende grønnhet i fingerregionen som er problemet.


Per B.
Re: Middagstips? Ikke helsekost ;) [Re: BeefCake] #1258133 09/09/2011 16:22
Registrert: Sep 2010
Innlegg: 446
M
marius_kj Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
M
Registrert: Sep 2010
Innlegg: 446
Her er det motsatt; basilikum i store mengder, mens (bl.a.) mynte, kjørvel, timian og estragon har lidd en tragisk skjebne.
Men i kveld blir det ts-inspirert pizza.


"The problem with quotes found on the internet is that they're not always accurate." - Abraham Lincoln.
Re: Middagstips? Ikke helsekost ;) [Re: BeefCake] #1258177 09/09/2011 17:23
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
perbl Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
Her ble det finnbiff, herlig start på helga.


Per B.
Re: Middagstips? Ikke helsekost ;) [Re: BeefCake] #1258349 09/09/2011 20:14
Registrert: Aug 2006
Innlegg: 2,179
Ketle Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
Registrert: Aug 2006
Innlegg: 2,179
Hvitløk? Herregud. Det er Frognerketchup. Var rimelig lei hvitløk en stund fordi alle brukte det i alt fordi det var så hipt.

Enkel og sunn middag:

En boks kjøttdeig, krydres etter egen smak.
Hell en boks chilibønner med saus i panna over kjøttdeigen.
Ha i to egg og bland godt.
Ta noen skiver ost over og når osten begynner å smelte er det bare å spise. Holder til to voksne syklister og en liten på trehjuling. Ha i mer bønner for større posjoner. Kan evt jazzes opp med de rester og grønnsaker man finner i kjøleskapet som kan spises ukokt.

Re: Middagstips? Ikke helsekost ;) [Re: perbl] #1258364 09/09/2011 20:26
Registrert: May 2008
Innlegg: 6,880
SimonS Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: May 2008
Innlegg: 6,880
Sitat: perbl
Her ble det finnbiff, herlig start på helga.


Finnbiff er digg,her ble det denne oppskriften: http://www.matprat.no/tradisjon/tradisjonelle-oppskrifter/lammefrikasse/



Vintage mtb,ikke noe annet
Spotify link:Trance and more..
Re: Middagstips? Ikke helsekost ;) [Re: BeefCake] #1258365 09/09/2011 20:27
Registrert: May 2003
Innlegg: 3,436
D
dagfink Offline
Besatt
Offline
Besatt
D
Registrert: May 2003
Innlegg: 3,436
Alltid ansjos i pizzasaus!

Re: Middagstips? Ikke helsekost ;) [Re: DavidS] #1258366 09/09/2011 20:27
Registrert: Jun 2009
Innlegg: 918
J
jørgm Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
J
Registrert: Jun 2009
Innlegg: 918
Sitat: DavidS
Men, yup! Så enkelt kan det gjøres. Selv bruker jeg også litt svart pepper og knust hvitløk. Med en bunke halvstekte bunner i frysen har man verdens beste pizza nord for Dolomittene på en-to-tre. Toppes med din favoritt ost, og det kjøttpålegget du måtte ha til overs. Kjøttet oppå osten selvfølgelig.


Da er vi veldig enige på saus. Jeg mener at pizzasaus ikke skal kokes, helst ikke ha vanlig løk i seg, og definitivt ikke skal ha vin i seg.

Pizzabunn i fryseren har jeg aldri skjønt. Ser det er flere "kjendiskokker" som anbefaler det, men det smaker bare helt middels uansett hvordan man gjør det.

Tipo 00 mel, ca 58% kaldt vann, relativt mye salt og veldig lite gjær. Sett deigen dagen før og hev opp til minst dobbel størrelse på benken. Slå ned og sett i kjøleskap til neste dag. Ta ut en times tid før bruk.

Stekes i 4-5 min på 250 gr C med varmluft og undervarme (pizzafunksjon).

Redigert av jørgm; 09/09/2011 20:28. Rediger grunn: minst dobbel
Re: Middagstips? Ikke helsekost ;) [Re: GeirK] #1258371 09/09/2011 20:31
Registrert: May 2008
Innlegg: 6,880
SimonS Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: May 2008
Innlegg: 6,880
Sitat: GeirK

Poenget er at du kan bruke ketchup som en ingrediens og smakstuner UTEN at det dermed smaker ketchup av sluttproduktet.


Jepp,selv om Hellstrøm blir sint,så er den syrlige smaken god til å jekke opp eller ned smaken på diverse tomatbaserte sauser.

Jeg berget faktisk en tomatsalsa ved å juster med litt ketsjup,siden sitronen jeg hadde kjøpt ikke var sur nok(ingen som merket det).


Vintage mtb,ikke noe annet
Spotify link:Trance and more..
Re: Middagstips? Ikke helsekost ;) [Re: BeefCake] #1258386 09/09/2011 20:45
Registrert: Nov 2009
Innlegg: 2,199
DavidS Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
Registrert: Nov 2009
Innlegg: 2,199
Sitat: jørgm

Pizzabunn i fryseren har jeg aldri skjønt.


Med tre små barn, full jobb og mer enn middels opptatt av ski og sykkel er en bunke halvstekte bunner i frysen supersnadder. Jeg får 16 hele bunner ut av en deig, de kjevler jeg ut og prikker med gaffel og steker på full vreng i ca 2-3min. Den dagen jeg gjør dette blir det selvfølgelig pizza, og jeg må si at jeg ikke kan skille disse fra de som har fryses.

Sitat: jørgm

ca 58% kaldt vann

hehe, hverken mer eller mindre ca.



Rust? Fordi det rimer på dust.
Side 1 av 2 1 2

Moderator  support