Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd
Side 2 av 4 1 2 3 4

Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts)

Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts) [Re: GeirK] #1101253 24/01/2011 12:46
Registrert: Sep 2010
Innlegg: 2,635
sverreb Offline
Besatt
Offline
Besatt
Registrert: Sep 2010
Innlegg: 2,635
Do:

Fest overskap i vegg med rikelig og ordentlige skruer lagd for formålet.

Don't:

Hiv i det dyreste glasstøyet i overskap før de har blitt testet over litt tid.


Snakker av (andres) erfaring.

Redigert av sverreb; 24/01/2011 12:46.
Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts) [Re: GeirK] #1101264 24/01/2011 13:14
Registrert: May 2004
Innlegg: 4,190
skibum Offline
Besatt
Offline
Besatt
Registrert: May 2004
Innlegg: 4,190
Sitat: GeirK

Sånn generelt lurer jeg på hvorfor trønderne bare vasker koppene. Selv så vasker jeg alt, men setter gjerne koppene i oppvaskmaskina.


Døøhhh, man drikker jo ikke karsk av annet enn kopper vettu, trodde du hadde bodd i barteland lenge nok til å skjønne det...

ICON_WINK


Espen

NOTS!
Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts) [Re: skibum] #1101279 24/01/2011 13:40
Registrert: May 2008
Innlegg: 2,408
kjasmas Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
Registrert: May 2008
Innlegg: 2,408
Vi var i en prosess med å pusse opp kjøkken (som riktignok endte med boligbytte istedet), men "viktige" ting fra vår prosess var:

Plassering av kjøleskap: ganske tidlig når du kommer inn på kjøkkenet med benkeplass eller tilsvarende til å sette fra seg matvarer på når man kommer fra handletur/skal sette inn pålegg etc etter frokost.

Arbeidssone i nærheten av søppeldunk, evt søppeldunk som er lett å ta ut eller frittstående (helst på hjul).

Induksjon: JA, men husk at du trenger en ganske stor kurs og at kjelene du har ikke nødvendigvis funker lenger.

Stekeovn: Enklest mulig mtp funksjoner, vi har hatt en kombinert mikro/ovn i flere år med masse programmer osv... vi har hvertfall ikke brukt det noe særlig.

Kontakter for kjøkkenmaskin, kaffemaskin, vannkoker osv bør være der du vil ha de.

Også til slutt fant vi ut at kjøkkenet aldri kan bli stort nok mtp oppbevaringsplass, hvertfall ikke hvis du skal ha 19 forskjellige serviser (som jeg føler vi har, men ikke har) på kjøkkenet og ikke i ymse oppbevaringsløsninger i stua.

Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts) [Re: kjasmas] #1101287 24/01/2011 13:53
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Sitat: kjasmas

Arbeidssone i nærheten av søppeldunk, evt søppeldunk som er lett å ta ut eller frittstående (helst på hjul).

Induksjon: JA, men husk at du trenger en ganske stor kurs og at kjelene du har ikke nødvendigvis funker lenger.

Stekeovn: Enklest mulig mtp funksjoner, vi har hatt en kombinert mikro/ovn i flere år med masse programmer osv... vi har hvertfall ikke brukt det noe særlig.

Kontakter for kjøkkenmaskin, kaffemaskin, vannkoker osv bør være der du vil ha de.

Også til slutt fant vi ut at kjøkkenet aldri kan bli stort nok mtp oppbevaringsplass, hvertfall ikke hvis du skal ha 19 forskjellige serviser (som jeg føler vi har, men ikke har) på kjøkkenet og ikke i ymse oppbevaringsløsninger i stua.


Mye bra her.

Restavfallsbøtta MÅ kunne betjenes handsfri.
Stekovn med pyrolyse gjør livet svært mye enklere - det samme gjør kort oppvarmingstid. Vår gjør 20-200 på fire minutter.
Vi plasserte kontaktene til permanente apparater bak skapskrogene med gjennomføring gjennom benkeplata slik at vi slipper de stygge ledningene som henger og slenger.
Vurdér også koketopp som ikke trenger ørten touch-trykk per platejustering


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts) [Re: GeirK] #1101315 24/01/2011 14:24
Registrert: Nov 2001
Innlegg: 20,607
Dan Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Nov 2001
Innlegg: 20,607
Sitat: GeirK
3. Sett på platetoppen med oppkoksautomatikk trinn 6 og klokka på 11 minutter
4. Ta av eggene når det piper

Du liker dine egg grønne? ICON_SMILE

Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts) [Re: Dan] #1101327 24/01/2011 14:36
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 4,910
Kjartandaddy Offline
Besatt
Offline
Besatt
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 4,910
Alle vet jo at GeirK er en hardkokt type;-)


Big wheels keep on turning
Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts) [Re: Dan] #1101334 24/01/2011 14:42
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Sitat: Dan

Du liker dine egg grønne? ICON_SMILE


Nei - etter ti minutter koking er de fremdeles helt gule. Hvor lenge koker du dine egg for å få dem hardkokt?


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts) [Re: Kake] #1101340 24/01/2011 14:56
Registrert: Apr 2007
Innlegg: 1,032
Åsmund Olsen Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
Registrert: Apr 2007
Innlegg: 1,032


It's never gonna be mainstream like football.
-Cav

Lørenskog CK
Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts) [Re: Åsmund Olsen] #1101342 24/01/2011 14:59
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Sitat: Åsmund Olsen


Den er sikkert fin med en på 18 måneder i huset thinking


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts) [Re: Åsmund Olsen] #1101343 24/01/2011 14:59
Registrert: Sep 2005
Innlegg: 1,532
sigmund Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
Registrert: Sep 2005
Innlegg: 1,532
Maksimere lagringsplass ved å bygge inn sokkelskuffer. Her et eksempel fra Ikea: http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/70025525


__o
_-\<,
(_)/(_)____ Sigmund
Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts) [Re: GeirK] #1101348 24/01/2011 15:13
Registrert: Nov 2001
Innlegg: 20,607
Dan Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Nov 2001
Innlegg: 20,607
Sitat: GeirK
Nei - etter ti minutter koking er de fremdeles helt gule. Hvor lenge koker du dine egg for å få dem hardkokt?

Vet ikke. Det ville aldri falle meg inn å ødelegge et egg ved å hardkoke det. ICON_SMILE (Jada, jeg skjønner at hardkokte egg sikkert funker best med unger.)

Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts) [Re: sigmund] #1101353 24/01/2011 15:20
Registrert: Aug 2005
Innlegg: 357
A
Arildsen Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
A
Registrert: Aug 2005
Innlegg: 357
Sokkelmunnstykke til sentralstøvsugeren (hvis du har det)

Mye benkeplass. Har du plass til en kjøkkenøy?

Når det gjelder kjøkkenavfall så tar jeg bare en sånn grønn biopose og legger ved siden av skjærefjøla.

Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts) [Re: GeirK] #1101354 24/01/2011 15:20
Registrert: Feb 2006
Innlegg: 2,451
A
atlekristensen Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
A
Registrert: Feb 2006
Innlegg: 2,451
gøy tråd!

jeg ville hatt gått for håndtaksfrie dører, slik at man kan åpne
den i all slags hånd-vinkler/-stillinger. jeg har alltid mislikt at håndtaket bare dekker 1% av dør-/skap-arelet og er bare brukbare fra en-to vinkler/stillinger.

et lite skuffelse er at det er vanskelig å finne skikkelige søppelbøtter:

jeg kjøpte en blå plastsøppelbøtte fra ikea for evigheter siden som kunne henges på døren, passe stor, opptok ikke gulvplass og det var enkelt å høvle uti søpla når jeg åpnet skapdøra og trakk opp lokket. desverre var den ikke berøringsfri.
Ettersom vanlige bæreposer passet rett oppi tenkte jeg å kjøpe et til for å henge på siden av skrivebordet for generell avfall, men desverre var den modellen gått ut. jeg tenkte også å kjøpe en samme for oppbevaring av rent glass/hermetikk for resirkulering på den andre siden av skapet, men desverre var den modellen gått ut. urk.

den gråe som nå selges hos IkEa er altfor små'e og pinglete iforhold til den blåe jeg hadde, den gråe hadde cirka halve plassen i forhold til den blåe og det gir en dårlig utnyttelse av posene. det er ikke miljøvennlig å bare kaste halvfylte poser.

hvor finnes de virkelig gode søppelbøttene?!

jeg liker å henge opp ting fordi gulvplass er ofte
den mest begrensete plassen. jeg hengte opp kniver på magnetlist, og kjeler/stekepanner på en stållist m/ kroker,
jeg ville ha verktøyet mitt alltid tilgjengelig slik at jeg har uomtvistelige bevis på at jeg ikke har rota vekk kjøkkenutstyret mitt...

det er kanskje ikke pent eller PK, men utrolig praktiskt og jeg slipper å knekke ryggen min ved å finne frem stekepanna nederst i skapet!

funksjon fremfor estetikk er kanskje ikke den rette veien,
men et sted må man begynne. santa

åja, jeg kjøpte et ~6 cm bred hyllelist hos IKEA, malte med linolje og putta krydderbokser der. utrolig praktiskt å ha alle kryddere lett tilgjengelig. en liten minus i margen er at krydderboksene ikke er uniforme, men IKEA selger fine(?) krydderbokser.

jeg har alltid mislikt å ha slikt stuet vekk i et digert skap der jeg må rote og lete meg frem til den rette krydderet. slikt har alltid irritert meg! (nest etter å IKKE ha funnet den krydderet jeg trenger!)

hypotese:
er et skap/hylle bredere enn 7cm kommer ALLTID krydderet lengst
bakerst i skapet og blir glemt. glemt og forlatt i mørket.


hvordan løser dere kryddergåten?
...og da mener jeg mer enn salt og pepper! ICON_SMILE

Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts) [Re: sigmund] #1101361 24/01/2011 15:36
Registrert: Feb 2006
Innlegg: 2,451
A
atlekristensen Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
A
Registrert: Feb 2006
Innlegg: 2,451
Sitat: sigmund


takk for link, den så fin ut. men aluminiumsfront passer ikke helt hos alle kjøkkene. er det mulig å demontere den for å montere et treflate?

ellers vil jeg si at skuffer med lav høyde er et must for bestikk og diverse stekespader/sleiver/større kjøkkeninstrumenter.
(...jeg vet ikke helt hva slags generell term de har, alt som ikke passer inn i begrepet 'bestikk'...)

servo-driven skuffer var digg!!!

http://ordentligmat.no/2009/06/hvordan-koke-perfekte-egg/
http://blog.khymos.org/2009/04/09/towards-the-perfect-soft-boiled-egg/
http://www.dagbladet.no/nyheter/1998/06/15/111722.html

jeg koker alltid egg i 1-2cm vann, inntil de blir bløtkokte.

eggekokekalkulator:
http://www.kjemi.uio.no/publikum/popularkjemi/egg/

Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts) [Re: Dan] #1101390 24/01/2011 17:30
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Sitat: Dan
[quote=GeirK]
Vet ikke. Det ville aldri falle meg inn å ødelegge et egg ved å hardkoke det. ICON_SMILE (Jada, jeg skjønner at hardkokte egg sikkert funker best med unger.)


Jeg bruker egg i skiver som pålegg og som båter i tomatsuppe og salat. Da er annen tilbereding enn hardkokt særdeles upraktisk.


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts) [Re: Arildsen] #1101391 24/01/2011 17:32
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Sitat: Arildsen
Sokkelmunnstykke til sentralstøvsugeren (hvis du har det)

Mye benkeplass. Har du plass til en kjøkkenøy?

Når det gjelder kjøkkenavfall så tar jeg bare en sånn grønn biopose og legger ved siden av skjærefjøla.


Avfallskvern!


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts) [Re: atlekristensen] #1101401 24/01/2011 17:55
Registrert: Sep 2005
Innlegg: 1,532
sigmund Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
Registrert: Sep 2005
Innlegg: 1,532
Sitat: atlekristensen
Sitat: sigmund


takk for link, den så fin ut. men aluminiumsfront passer ikke helt hos alle kjøkkene. er det mulig å demontere den for å montere et treflate?


Jeg antar du finner sokkelskuff med hvilken front du måtte ønske.

http://www.google.no/search?q=sokkelskuff << gir ca. 6960 treff


__o
_-\<,
(_)/(_)____ Sigmund
Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts) [Re: Åsmund Olsen] #1101422 24/01/2011 18:46
Registrert: May 2005
Innlegg: 6,510
Vanilla Ninja Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: May 2005
Innlegg: 6,510
Sitat: Åsmund Olsen


I utgangspunktet så det ut som et bra produkt, men så så jeg reklamevideoen på hjemmesida deres. Jeg nekter å bli en sånn langhåra sjonglørhippie som løper rundt på kjøkkenet og tafser på alle dører og skuffer som jeg ser.

Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts) [Re: GeirK] #1101454 24/01/2011 19:36
Registrert: May 2010
Innlegg: 767
Liol Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
Registrert: May 2010
Innlegg: 767
Sitat: GeirK
Avfallskvern!


Støttes! Avfallskvern er noe av det mer geniale du kan ha på et kjøkken. Er riktig nok ikke tillat i alle kommuner, men er vel ikke så ofte det kontrolleres ICON_WINK I følge rørleggeren "min" så er også en slik kvern bra for kloakkrørene da guffa som kommer ut av kvernen fører til at de ikke gror igjen så lett.

Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts) [Re: atlekristensen] #1101462 24/01/2011 19:44
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Den kalkulatoren er feil. På mitt kjøkken blir eggen halvbløte når jeg koker dem i 7 minutter, noe som i følge kalkulatoren skal gjøre dem steinharde.


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts) [Re: GeirK] #1101491 24/01/2011 20:23
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
perbl Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
Istemmes, 9-10 minutter bruker etter mine erfaringer å generere kurante suppe-egg hvertfall, plommen er fast, men fortsatt gul og noenlunde "saftig", i motsetning til horrible overkokte grønnaktige plommer.


Per B.
Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts) [Re: Kake] #1101492 24/01/2011 20:30
Registrert: May 2008
Innlegg: 408
Lemond Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
Registrert: May 2008
Innlegg: 408
Jeg drømmer om to oppvaskmaskiner. En med rent og en med skittent (og to til å ta unna glass "dagen-derpå").

Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts) [Re: GeirK] #1101503 24/01/2011 20:48
Registrert: Apr 2005
Innlegg: 3,708
L
langen Offline
Besatt
Offline
Besatt
L
Registrert: Apr 2005
Innlegg: 3,708
Sitat: GeirK

Sånn generelt lurer jeg på hvorfor trønderne bare vasker koppene. Selv så vasker jeg alt, men setter gjerne koppene i oppvaskmaskina.


Hahaha. Etter å ha bodd sammen med en nordtrønder i ca 6 år synes jeg fremdeles det er like morsomt når hun skal "vask koppan", men når hun står med en gryte i hendene..

Anyway.

Et tips som ikke har blitt nevnt enda, og som jeg setter pris på, er å ha et eget 40cm underskap for papp, og et eget 40cm underskap for pant og metall/glass. Aldri mer poser med pant, tom hermetikk og pant stående rundt på gulvet.

En annen ting jeg liker er at vår Siemens stekeovn har små "søkk" i framkant av stekebrett-rillene som gjør at man kan trekke stekebrett nesten helt ut, og de blir fremdeles stående vannrett. Vet ikke om det er flere merker som har dette, men dette er en liten men gjennomtenkt detalj.

Ellers er jo underlimt vask og induksjon sikre vinnere.


-Magnus
Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts) [Re: Lemond] #1101511 24/01/2011 21:02
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
perbl Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
Sitat: Lemond
Jeg drømmer om to oppvaskmaskiner. En med rent og en med skittent (og to til å ta unna glass "dagen-derpå").


Jeg er rimelig sikker på at jeg så en modell fra Siemens i den snadder-spalten i Teknisk Ukeblad for noen år siden som var todelt for dette formålet.


Per B.
Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts) [Re: GeirK] #1101525 24/01/2011 21:40
Registrert: Sep 2009
Innlegg: 1,520
ELO73 Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
Registrert: Sep 2009
Innlegg: 1,520
Sitat: GeirK
Den kalkulatoren er feil. På mitt kjøkken blir eggen halvbløte når jeg koker dem i 7 minutter, noe som i følge kalkulatoren skal gjøre dem steinharde.
Kanskje kjøkkenviften din er litt i overkant effektiv slik at du har et særdeles kraftig undertrykk på kjøkkenet?
Jeg bare spør...

Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts) [Re: ] #1101540 24/01/2011 22:12
Registrert: Nov 2003
Innlegg: 10,685
gare Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Nov 2003
Innlegg: 10,685
Vi bygde nytt kjøkken for omkring fire år siden, jeg ville gjort noe anderledes fra den gang, og det er at koketoppen IKKE skulle vært i hjørnet!!
Jeg skulle gjerne hatt stekeovnen litt lavere i høyskapet enn den er i dag, eller aller helst sidehengslet stekeovnsdør.
Jeg skulle definitivt plassert oppvaskmaskinen nærmere vasken(det er kanskje det som irriterer meg mest), og jeg skulle stått hardere på for å til kjøleskuffer. Som dette.
Jeg heier på tipset om kjølehjørne, men det ser ut som vi tar den helt ut og lager kjølerom i kjelleren i litt halv-overskuelig framtid(med kjølehjørne slipper du jo det).

Jeg ville også tenkt på gulv, og lagt noe som gir "myke" hjørner slik at det blir lettere med gulvvask, i den grad noen skjønte hva jeg mente der.

Skulle gjerne hatt induksjon, og gassbluss og gjerne også en liten grillflate/stekeflate selv om Gaggenau sikkert koster en million: litt drøm, men neppe nødvendige ting.


Apatien i samfunnet er økende, og ingen bryr seg.
Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts) [Re: ] #1101556 24/01/2011 22:34
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Sitat: pedaIglipp
Bosch sin velg-først-plate-så-trykk-på-en-annen-knapp-til-du-kommer-til-ønsket-effekt er ren ondskap.




Jepp. Gaggenau sin TwistPad er en av veiene ut av ondskapen.

Vi har magnetstoppbryter på kjøleskap og fryseskap som begge er tilkoblet vann. Kjøleskap med kullsyrepatron er en luksus vi har blitt VELDIG vant til.



"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts) [Re: GeirK] #1101566 24/01/2011 22:43
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 4,910
Kjartandaddy Offline
Besatt
Offline
Besatt
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 4,910
Jeg spurte Madammen om det var noe HUN savnet på kjøkkenet?

Etter kort betenkningstid kom det tørt: "En mann".


Big wheels keep on turning
Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts) [Re: Kjartandaddy] #1101568 24/01/2011 22:47
Registrert: Mar 2003
Innlegg: 8,715
M@rtin Offline
MaBose Infotainment
Offline
MaBose Infotainment
Registrert: Mar 2003
Innlegg: 8,715
Satan. Og hvor skal du ta han fra plutselig?

Martin

Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts) [Re: M@rtin] #1101575 24/01/2011 23:18
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 4,910
Kjartandaddy Offline
Besatt
Offline
Besatt
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 4,910
Får prøve å lage en i trolldeig. En som ligner på Hellstrøm.


Big wheels keep on turning
Side 2 av 4 1 2 3 4

Moderator  support