rancilio silvia spm
|
rancilio silvia spm
#1056565
24/10/2010 16:49
|
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 4,939
progres
OP
Besatt
|
OP
Besatt
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 4,939 |
som nyblitt eier av en RS - og etter å ha studert en hel rekke instruksjonsvideoer på youtube - sitter jeg tilbake med ett spørsmål : hva er meningen med den knappen i midten på venstre side? Jeg ser at det er for å fylle vann i kokeren. Men hvorfor det? Etterfylles ikke vannet automatisk da ? Når har man bruk for den bryteren ?
|
|
|
Re: rancilio silvia spm
[Re: progres]
#1056578
24/10/2010 17:14
|
Registrert: Apr 2007
Innlegg: 8,268
tommygutt
Scottselva
|
Scottselva
Registrert: Apr 2007
Innlegg: 8,268 |
Den bruker du for å få vann ut av steameren til f.eks americano
|
|
|
Re: rancilio silvia spm
[Re: progres]
#1056580
24/10/2010 17:15
|
Registrert: Aug 2005
Innlegg: 2,004
SnorreL
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Aug 2005
Innlegg: 2,004 |
Kjøre vann ut av damp-armen uten at det kommer vann ut av gruppen.
Redigert av SnorreL; 24/10/2010 17:16. Rediger grunn: Slått med ett minutt!!
|
|
|
Re: rancilio silvia spm
[Re: SnorreL]
#1058076
26/10/2010 18:48
|
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 4,939
progres
OP
Besatt
|
OP
Besatt
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 4,939 |
neste: hvilken melketype er det som gjelder når man skal lage en latte ?
|
|
|
Re: rancilio silvia spm
[Re: progres]
#1058118
26/10/2010 19:45
|
Registrert: Apr 2007
Innlegg: 5,541
oivindg
Søk hjelp!
|
Søk hjelp!
Registrert: Apr 2007
Innlegg: 5,541 |
Smak og behag. Jeg foretrekker h-melk både til latte og cappucino. Synes den smaker bedre, og gir fyldigere skum.
Øivind
21:53Ride a stiffee and feel the earth move | NOTS | Advarsel! Innlegget kan inneholde ironi.
|
|
|
Re: rancilio silvia spm
[Re: progres]
#1058145
26/10/2010 20:06
|
Registrert: May 2008
Innlegg: 408
Lemond
Entusiast
|
Entusiast
Registrert: May 2008
Innlegg: 408 |
hva er meningen med den knappen i midten på venstre side? Jeg ser at det er for å fylle vann i kokeren. Men hvorfor det? Etterfylles ikke vannet automatisk da ? Når har man bruk for den bryteren ? Jeg bruker den knappen til å fylle koker'n etter at jeg har steamet. Mener at det på ingen måte skjer automatisk, og det er fort gjort å gå på en smell om du glemmer det. Forøvrig steames det med Tine Lettmelk, H-melk til fest.
|
|
|
Re: rancilio silvia spm
[Re: Lemond]
#1058147
26/10/2010 20:08
|
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 4,939
progres
OP
Besatt
|
OP
Besatt
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 4,939 |
okei - lettmelk går altså bra? Synes jeg fikk lite skum av den. Må den være helt kald når man begynner å stime på den ?
|
|
|
Re: rancilio silvia spm
[Re: progres]
#1058168
26/10/2010 20:19
|
Registrert: May 2008
Innlegg: 408
Lemond
Entusiast
|
Entusiast
Registrert: May 2008
Innlegg: 408 |
Ja, jeg mener det går bra. Litt usikker på hva du mener med skum. Pleier å steame til en relativ homogen masse, uten for mye luftig skum på toppen.
|
|
|
Re: rancilio silvia spm
[Re: progres]
#1058174
26/10/2010 20:22
|
Registrert: Sep 2006
Innlegg: 787
Slemmis
Ringrev
|
Ringrev
Registrert: Sep 2006
Innlegg: 787 |
Jeg sverger til H-melk fordi jeg synes den smaker best og gir fyldigere skum. Og ja, kald melk er det beste utgangspunktet - i tillegg til riktig teknikk selvsagt... Har forøvrig alltid tømt for damp og fylt vann i koker via steam-arm før jeg bruker gruppen. Og gratulerer som eier av en riktig hyggemaskin 
Espen Flaskeladd "Do what you like, like what you do" Stall: Niner Air9, Felt F5, Uncle John Rival, Cube Central SL
|
|
|
Re: rancilio silvia spm
[Re: progres]
#1058175
26/10/2010 20:23
|
Registrert: May 2008
Innlegg: 408
Lemond
Entusiast
|
Entusiast
Registrert: May 2008
Innlegg: 408 |
Tar det forøvrig for gitt at du har lest det som står på temperato sine sider. Var iallefall det jeg brukte når jeg skulle lære meg steaming.
|
|
|
Re: rancilio silvia spm
[Re: Lemond]
#1058178
26/10/2010 20:25
|
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 4,939
progres
OP
Besatt
|
OP
Besatt
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 4,939 |
skal steamtuten "under melketoppen" hele tida eller kan den tangere overflata slik at steamen super med seg luft ned i melka ?
|
|
|
Re: rancilio silvia spm
[Re: progres]
#1058184
26/10/2010 20:28
|
Registrert: May 2008
Innlegg: 408
Lemond
Entusiast
|
Entusiast
Registrert: May 2008
Innlegg: 408 |
Jeg tangerer til jeg har fått ønsket volum (tror det er viktig at det skjer mens melken fortsatt er rimelig kald), og så trekker jeg muggen opp (slik at tuten kommer ned i melken) og lar den varme opp til riktig temp.
|
|
|
Re: rancilio silvia spm
[Re: Lemond]
#1058192
26/10/2010 20:33
|
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 4,939
progres
OP
Besatt
|
OP
Besatt
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 4,939 |
det var en fin link jeg fikk der - var ikke oppmerksom på den fra før. thx
|
|
|
Re: rancilio silvia spm
[Re: kmidd]
#1062448
02/11/2010 17:15
|
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 4,939
progres
OP
Besatt
|
OP
Besatt
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 4,939 |
Når det backflushes - bruker dere vanlig oppvaskmaskinpulver eller må man kjøpet et spesielt rensemiddel. Er det mulig å kjøre bacflush på alle rs-modellene eller er det noe spesielt jeg må kikke etter?
|
|
|
Re: rancilio silvia spm
[Re: progres]
#1062521
02/11/2010 19:01
|
Registrert: Nov 2003
Innlegg: 10,685
gare
More than words
|
More than words
Registrert: Nov 2003
Innlegg: 10,685 |
Jeg har nå i hvertfall noe spesialmiddel. Små tabletter som ser ut til å funke bra.
Det som er ennå mer spennende er at jeg nå skal mote meg opp for en liten demontering, jeg har nemlig endelig kjøpt gjengetape og skal se om jeg klarer å fikse opp i lekkasjen(e) som jeg er littegrann plaget med på min maskin ...
Apatien i samfunnet er økende, og ingen bryr seg.
|
|
|
Re: rancilio silvia spm
[Re: Lemond]
#1062695
02/11/2010 22:45
|
Registrert: Mar 2010
Innlegg: 1,557
Rednaskela
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Mar 2010
Innlegg: 1,557 |
hva er meningen med den knappen i midten på venstre side? Jeg ser at det er for å fylle vann i kokeren. Men hvorfor det? Etterfylles ikke vannet automatisk da ? Når har man bruk for den bryteren ? Jeg bruker den knappen til å fylle koker'n etter at jeg har steamet. Mener at det på ingen måte skjer automatisk, og det er fort gjort å gå på en smell om du glemmer det. Har ikke Silvia siden jeg er Gaggia-mann, men regner med at det samme prinsippet gjelder for alle hjemmemaskiner med koker; pumpa sitter mellom vannreservoiret og kokeren. Det vil si at når du trykker på knappen for å få vann til filterholderen, starter pumpa med en gang og kjører nytt vann inn i kokeren. Det er dette som gir trykk for brygging. Med andre ord er det nøyaktig like mye vann i kokeren når du avslutter espressoen som da du begynte og intet behov for å etterfylle. Knappen du spør om kjører pumpa uten å gi vann til filteret. Åpner du kranen til steam-armen får du varmt vann ut av denne til f.eks te eller americano. Forskjellen fra denne knappen og steam-knappen er at steam-knappen kun øker temperaturen i kjelen slik at du får damp i stedet for varmt vann, uten at pumnpa kjøres. Men etter at du har steamet melk kan kokeren kanskje etterfylles? Om jeg ikke tar helt feil.
Redigert av Rednaskela; 02/11/2010 22:46.
|
|
|
Re: rancilio silvia spm
[Re: Rednaskela]
#1062699
02/11/2010 22:48
|
Registrert: Mar 2010
Innlegg: 1,557
Rednaskela
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Mar 2010
Innlegg: 1,557 |
|
|
|
Re: rancilio silvia spm
[Re: progres]
#1062820
03/11/2010 08:47
|
Registrert: Aug 2005
Innlegg: 594
kmidd
Avhengig
|
Avhengig
Registrert: Aug 2005
Innlegg: 594 |
Når det backflushes - bruker dere vanlig oppvaskmaskinpulver eller må man kjøpet et spesielt rensemiddel. Er det mulig å kjøre bacflush på alle rs-modellene eller er det noe spesielt jeg må kikke etter? Jeg bruker PULY CAFF Plus® pulver og Pällo gruppebørster til rengjøring. Begge selges bl.a. av Temperato. Du trenger også et blindfilter (evt et gummiinnlegg til filteret) til backflushing.
|
|
|
Re: rancilio silvia spm
[Re: kmidd]
#1084596
13/12/2010 17:45
|
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 4,939
progres
OP
Besatt
|
OP
Besatt
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 4,939 |
prøver å beregne riktig malningsgrad og tampetrykk : - hva regnes som "normal" pressetid ( største filter)
|
|
|
Re: rancilio silvia spm
[Re: progres]
#1084611
13/12/2010 18:31
|
Registrert: Nov 2001
Innlegg: 20,607
Dan
More than words
|
More than words
Registrert: Nov 2001
Innlegg: 20,607 |
prøver å beregne riktig malningsgrad og tampetrykk : - hva regnes som "normal" pressetid ( største filter) Er det ikke 27-28 sekunder? Men jeg blir ikke hysterisk hvis jeg plutselig har bommet på kverningen eller tampingen og må la det gå mer enn det. Mindre enn det pleier derimot alltid å smake æsj. Når det gjelder tamping så er det viktige å være konsekvent og samtidig unngå "handstand tamps". Bestemt trykk, men ikke hele progres-vekten på tamperen. Hvis du klarer å holde tid og tamping likt fra gang til gang så kan du styre smaken ved hjelp av kverningen.
|
|
|
Re: rancilio silvia spm
[Re: Dan]
#1084626
13/12/2010 19:13
|
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 4,939
progres
OP
Besatt
|
OP
Besatt
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 4,939 |
ok . jeg får drible litt med dette - ( "problemet" er at jeg har en trinnløs kvern som madamen justerer på innimellom når hun skal lage "vanlig presskaffe")
|
|
|
Re: rancilio silvia spm
[Re: progres]
#1084631
13/12/2010 19:25
|
Registrert: Sep 2006
Innlegg: 787
Slemmis
Ringrev
|
Ringrev
Registrert: Sep 2006
Innlegg: 787 |
Ekstraksjonstid for en enkel espresso er mellom 18 og 30 sek - så en dobbel (regner med det er det du mener med største filter) er vel nesten dobbel så lang? Ender selv på 40-45 sek på en dobbel.
Espen Flaskeladd "Do what you like, like what you do" Stall: Niner Air9, Felt F5, Uncle John Rival, Cube Central SL
|
|
|
Re: rancilio silvia spm
[Re: progres]
#1084639
13/12/2010 19:41
|
Registrert: Apr 2007
Innlegg: 5,541
oivindg
Søk hjelp!
|
Søk hjelp!
Registrert: Apr 2007
Innlegg: 5,541 |
prøver å beregne riktig malningsgrad og tampetrykk : - hva regnes som "normal" pressetid ( største filter) Tampetrykk 12-15 kilo og bryggetid på 25-30 sekunder for en dobbel er et godt utgangspunkt for å komme i gang for å finne ut av kverningsgrad og distribusjon/tamping. Etter hvert som du synes du begynner å få kontroll, og ikke minst, at du begynner å kjenne på smaken om bryggetiden er riktig, så kan du slappe mer av og bare se på kaffen som kommer ut av filteret når den er ferdig. Med kaffe som ikke er altfor gammel vil du som regel kunne se på strålen at den går fra å være tyktflytende, mørk og gjerne med striper, til å bli tyntflytende, lysere og ensfarget. Når dette skjer, så er det meste av godsmakene tatt ut av kaffen, og det som er igjen er bitre, sure smaker. Om det tar 15 eller 45 sekunder er mindre viktig, men jeg foretrekker at den renner litt sent i stedet for litt for fort. Å få fordelt kaffen jevnt i filteret, og å unngå å tampe skjevt er vel så viktig som trykket du bruker under tamping. Øivind
21:53Ride a stiffee and feel the earth move | NOTS | Advarsel! Innlegget kan inneholde ironi.
|
|
|
Re: rancilio silvia spm
[Re: Slemmis]
#1084674
13/12/2010 21:05
|
Registrert: Apr 2005
Innlegg: 1,009
anderssb
Ringrev
|
Ringrev
Registrert: Apr 2005
Innlegg: 1,009 |
Ekstraksjonstid for en enkel espresso er mellom 18 og 30 sek - så en dobbel (regner med det er det du mener med største filter) er vel nesten dobbel så lang? Ender selv på 40-45 sek på en dobbel. Ekstraksjonstiden skal være den samme for en enkel og en dobbel. Men kaffemengden og vannmengden blir doblet.
|
|
|
|
|