Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd

Krympflasjon?

Krympflasjon? #2733765 16/05/2023 06:25
Registrert: May 2008
Innlegg: 7,627
Anders A-R Offline OP
Søk hjelp!
OP Offline
Søk hjelp!
Registrert: May 2008
Innlegg: 7,627
Jeg åpnet et nytt glass med Nora appelsinmarmelade i anledning frokost i dag tidlig. Forventningene var høye.

Men stemningen deretter var laber... Det smakte....mye mindre appelsin enn tidligere. Jeg mistenker krympflasjon av dyre innsatsfaktorer som appelsin, til fordel for billig sukker.

Finnes det noen tjenester der ute som sporer produkter ned på innhold som kan fortelle meg om produktet har fått mindre appelsin og mer sukker det siste halvåret eller så?

(Hvis ikke så er herved forretningsideen open for grabs!)


| Styreleder i NOTS Bærum | Skribent Stibyggerhåndboka | "I don't have a bucket list but my bikeit list is a mile long"
Re: Krympflasjon? [Re: Anders A-R] #2733767 16/05/2023 06:44
Registrert: May 2010
Innlegg: 4,033
Stefan77 Offline
Besatt
Offline
Besatt
Registrert: May 2010
Innlegg: 4,033
Sitat: Anders A-R

Finnes det noen tjenester der ute som sporer produkter ned på innhold som kan fortelle meg om produktet har fått mindre appelsin og mer sukker det siste halvåret eller så?

Jeg vil tro at noen har regisrtert akkurat den inn i Myfitnesspal, slik at næringsinnholdet ligger der.

Redigert av Stefan77; 16/05/2023 06:45.

- Stefan
Re: Krympflasjon? [Re: Anders A-R] #2733772 16/05/2023 07:15
Registrert: Apr 2021
Innlegg: 1,133
Tagelli Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
Registrert: Apr 2021
Innlegg: 1,133
Det finnes vel en god del varianter av Nora Appelsinmarmelade? Sikker på at du har sammenliknet rett varianter?

Billigvarianten er jo strengt tatt appelsingele med litt appelsinskrell i. "Hjemmelaget" versjonen har mer enn dobbelt så mye appelsin i seg.



Re: Krympflasjon? [Re: Anders A-R] #2733791 16/05/2023 09:53
Registrert: Apr 2012
Innlegg: 3,245
Panda Offline
Besatt
Offline
Besatt
Registrert: Apr 2012
Innlegg: 3,245
Det er jo ganske vanlig at produsentene endrer oppskriften under dekke av "ny smak", men det de egentlig gjør er å erstatte en råvare med en annen billigere råvare for å tjene mer.


Når du skriver "smakte....mye mindre appelsin enn tidligere" når er da tidligere? 10 år siden? Smaksløkene endrer seg jo også som vi blir eldre.

Re: Krympflasjon? [Re: Anders A-R] #2733802 16/05/2023 11:02
Registrert: Jun 2005
Innlegg: 762
S
Skikongen Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
S
Registrert: Jun 2005
Innlegg: 762
Samme med den hvite ferskpressede appelsinjuicen fra Tine /Synnøve. Er ikke i nærheten av å smake det samme som for et år siden. Mye tynnere i konsistensen. Til gjengjeld er prisen bare opp en krone eller to.



[Linket bilde]

Re: Krympflasjon? [Re: Panda] #2733807 16/05/2023 11:26
Registrert: May 2008
Innlegg: 7,627
Anders A-R Offline OP
Søk hjelp!
OP Offline
Søk hjelp!
Registrert: May 2008
Innlegg: 7,627
Sitat: Tagelli
Det finnes vel en god del varianter av Nora Appelsinmarmelade? Sikker på at du har sammenliknet rett varianter?


Billigvarianten er jo strengt tatt appelsingele med litt appelsinskrell i. "Hjemmelaget" versjonen har mer enn dobbelt så mye appelsin i seg.

Ja, har forsåvidt spist begge, og den "hjemmelagde" er betydelig bedre. (Jeg liker egentlig de mye bitrere utgavene, men de får jeg ha for meg selv i kjøleskapet, så jeg må kompromisse litt.)

Sitat: Panda

Når du skriver "smakte....mye mindre appelsin enn tidligere" når er da tidligere? 10 år siden? Smaksløkene endrer seg jo også som vi blir eldre.

Ja, det er ikke veldig lenge siden jeg spiste den andre versjonen altså, men det kan selvfølgelig være en kombinasjon av forkjølelse mm. Det var mest den konspiratoriske siden av meg som våknet da jeg forventet en smak som jeg følte manglet.


| Styreleder i NOTS Bærum | Skribent Stibyggerhåndboka | "I don't have a bucket list but my bikeit list is a mile long"
Re: Krympflasjon? [Re: Anders A-R] #2733813 16/05/2023 11:34
Registrert: Apr 2012
Innlegg: 3,245
Panda Offline
Besatt
Offline
Besatt
Registrert: Apr 2012
Innlegg: 3,245
Sitat: Anders A-R
[quote=Tagelli]konspiratoriske siden av meg som våknet da jeg forventet en smak som jeg følte manglet.


Jeg er også sikker på at mange produkter har blitt vannet ut de siste årene i jakten på profitt.

Re: Krympflasjon? [Re: Panda] #2733822 16/05/2023 12:24
Registrert: May 2011
Innlegg: 311
L
Labbetuss Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
L
Registrert: May 2011
Innlegg: 311
Sitat: Panda
[
Jeg er også sikker på at mange produkter har blitt vannet ut de siste årene i jakten på profitt.

Og ofte i forbindelse med "ny og forbedret miljømessig embalasje" og litt annet utseende.
Som f.eks. Mills flytende margarin/smør etc. Endret med den begunnelse i 2018, og nå også i år.
Tydelig merket med 23% mindre plast, og 20g mindre innhold med liten skrift.

Re: Krympflasjon? [Re: Anders A-R] #2733879 17/05/2023 10:57
Registrert: May 2006
Innlegg: 5,819
sanouka Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: May 2006
Innlegg: 5,819
Hvem bruker flytende margarin????!


"It never gets easier, you just go faster."
Re: Krympflasjon? [Re: sanouka] #2733880 17/05/2023 11:01
Registrert: May 2019
Innlegg: 469
G
Gubbe Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
G
Registrert: May 2019
Innlegg: 469
De som steker vafler.

Re: Krympflasjon? [Re: sanouka] #2733883 17/05/2023 12:20
Registrert: May 2011
Innlegg: 311
L
Labbetuss Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
L
Registrert: May 2011
Innlegg: 311
Sitat: sanouka
Hvem bruker flytende margarin????!

Jeg og mange andre, spesielt til steking, uansett hva Brimi måtte mene. Mange fordeler med flytende margarin, også ifølge Helsedirektoratet.
Smør, fast eller flytende, blir veldig sjelden brukt, bortsett i fra i "Verdens beste vaffelrøre". Inget behov for å smøre vaffeljernet (med det riktige jernet).


Moderator  support 

Terrengsykkel utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Kristoffer Kippernes Utstyrsredaktør: Øyvind Aas
Salg og marked: Alexander Hagen | Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt
Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå