Beklager tittelen, men autocorrekt gav en rar avslutning.
Fant en interessant artikkel om fårikål og mye annet.
Så mange ting å diskutere her. Fårikål som sådan, rasisme i Norge, kulturer på debattforum, hva må til for å være norsk, kriteriene for å definere nasjonalretter osv
Jeg spiste faktisk fårikål igår. Fy søren det blir en stund til neste gang.
Fins det virkelig folk her i landet som tenker og sier ting som dette her?
Det er nok mange som mener at det er helt greit å si sånne ting på nett ja. Det er lett å være tøff bak tastaturet. "Jeg er meg selv 110% alltid" Funker dårlig det. Selv her på forumet blir ord som Shariapotter brukt, og det er ikke for å forklare på en ålreit måte at det er satt opp blomsterpotter i gatene som skal være til hinder for evt. terror med bil som våpen. At noen kritiserer vår nasjonalrett, må vi da tåle. Fårikål er ikke akkurat en delikatesserett.
Den dagen du er fornøyd, da kan du legge opp.
Re: Fårikål, give me a breakdance.
[Re: NjuK]
#268510816/10/202110:02
Det er nok mange som mener at det er helt greit å si sånne ting på nett ja. Det er lett å være tøff bak tastaturet. "Jeg er meg selv 110% alltid" Funker dårlig det. Selv her på forumet blir ord som Shariapotter brukt, og det er ikke for å forklare på en ålreit måte at det er satt opp blomsterpotter i gatene som skal være til hinder for evt. terror med bil som våpen. At noen kritiserer vår nasjonalrett, må vi da tåle. Fårikål er ikke akkurat en delikatesserett.
Tydeligvis noen som ikke tåler det. Det er jo en regelrett 'krenkefest'. Over en matrett liksom.
Det er nok mange som mener at det er helt greit å si sånne ting på nett ja. Det er lett å være tøff bak tastaturet. "Jeg er meg selv 110% alltid" Funker dårlig det. Selv her på forumet blir ord som Shariapotter brukt, og det er ikke for å forklare på en ålreit måte at det er satt opp blomsterpotter i gatene som skal være til hinder for evt. terror med bil som våpen. At noen kritiserer vår nasjonalrett, må vi da tåle. Fårikål er ikke akkurat en delikatesserett.
Tydeligvis noen som ikke tåler det. Det er jo en regelrett 'krenkefest'. Over en matrett liksom.
Som egentelig ikke er norsk en gang, kan vel spores tilbake til en dansk rett. Gås lagt ned i hvitkål
1. Det originale innlegget ti Ashraf er trolig redigert. Litt 1984 vibber her. Publisert 13.10, redigert 15.10. Jeg leste nemlig dette innlegget for noen dager siden og husker det som mye mere angrep på norsk mat generelt, tenkte det var unødvendig polariserende. Kan for eksempel ikke huske det om at noe annen norsk mat er ok. Heller ikke noe om opplevelsene med matlukt og klaging fra naboer da han var barn.
2. Hvorfor skal vi i Norge drive å krydre maten så vi ikke smaker noe av kjøttet lenger? Vi lever jo i et moderne sivilisert land med gode forsyningslinjer som kan å ta vare på maten vår. Ikke noe behov for å skjule det bedervede kjøttet de slik de har behov for i andre kulturer der de ikke har kontroll på samfunnet og har annet klima?
(Ja jeg er appelsin2, da jeg deaktiverte appelsin. Tull gjerne med dette)
Skjønte ikke satiren. Men takk for at du ble med og lekte i sandkassen her.
Satire? Jeg har da ikke kommet med noe satire...
Du skrev dette nedenfor først, gjorde du ikke? (min utheving)
Sitat: appelsin2
Tenker det er 2 saker å ta med i diskusjonen her.
1. Det originale innlegget ti Ashraf er trolig redigert. Litt 1984 vibber her. Publisert 13.10, redigert 15.10. Jeg leste nemlig dette innlegget for noen dager siden og husker det som mye mere angrep på norsk mat generelt, tenkte det var unødvendig polariserende. Kan for eksempel ikke huske det om at noe annen norsk mat er ok. Heller ikke noe om opplevelsene med matlukt og klaging fra naboer da han var barn.
2. Hvorfor skal vi i Norge drive å krydre maten så vi ikke smaker noe av kjøttet lenger? Vi lever jo i et moderne sivilisert land med gode forsyningslinjer som kan å ta vare på maten vår. Ikke noe behov for å skjule det bedervede kjøttet de slik de har behov for i andre kulturer der de ikke har kontroll på samfunnet og har annet klima? (Ja dette er satire, poenget er at det ville vere noenlunde tilsvarende det originale innlegget, bare med motsatt fortegn. Det originale innlegget var unødvendig. Rasisme eksisterer, ikke noe behov for å fiske det opp med å angripe latterlige ting ved kulturen som kryddernivået på mat i Norge generelt. Det oppdaterte innlegget er derimot helt ok.)
(Ja jeg er appelsin2, da jeg deaktiverte appelsin. Tull gjerne med dette)
når man stikker hodet frem så må man regne med litt av hvert, Asshraf vet hva han skriver og han vet hva slags reaksjoner han vil få, han vet også at han bare skaper en situasjon for å kunne trekke rasismekortet i etterkant Ingen sympati fra min side når han mottar oppgulp fra de som ikke vet bedre.
Jeg liker god gammaldags får i kål som jeg fortsatt får servert av min gamle mor hver høst. helt topp
kebab er fortsatt vinneren etter en skikkelig fuktig tur på byen med gutta
Ser nå waybackmachine at jeg ikke klarer å finne det originale innlegget, så open for at jeg husket dårlig og ikke leste hele første gang. Beklager i tilfelle.
Jeg elsker "vanlig" fårikål. Mat trenger ikke nødvendigvis å være så spennende så lenge det er godt. Tradisjonsmat er ofte ren og enkel, men veldig smakfull på sitt vis. Men jeg prøvde den fårikålen med chili og den var og skikkelig god!
Håkon. Insta-Håkon 2012 Ibis Mojo HD 2012 9:Zero:7
Hvor må man søke seg hen for å få en skikkelig bra fårikål? Tenker landsbygd, eller små brune buler. Fancy chef'er i byer slår meg som altfor kreative og opptatt av å få medaljer av marshmellowmenn. Dyrest er ikke alltid best..
Fårikål er vel en av de rettene der man ikke tillates å være kreativ, også på de fancy restaurantene i Oslo. Synder man kommer disse https://youtu.be/hci9a5EHWcA
Jeg er veldig glad i fårikål. Men jeg får ofte servert elendig fårikål. En god del koker kålen så hardt at det bare blir får i kålgrøt. Den varianten er jeg lite begeistret for.
Jeg elsker "vanlig" fårikål. Mat trenger ikke nødvendigvis å være så spennende så lenge det er godt. Tradisjonsmat er ofte ren og enkel, men veldig smakfull på sitt vis. Men jeg prøvde den fårikålen med chili og den var og skikkelig god!
Neii, dette går ikke. Du må være for eller imot. Ellers åpner du en portal til Dungeon Dimension og da kan hva som helst skje!
Fårikål er godt, jeg spiser det kanskje to ganger i året og trives med den jeg lager selv. På dag to blir den enda bedre, i alle fall om man får fisket fram en kjøttbit eller to.
Mat er noe av det beste jeg spiser, enten den er tradisjonell eller eksperimentell. Den tradisjonsmaten jeg liker best, er ikke fra Norge, men fårikål er godt et par ganger på høsten.
Når man skal kritisere noe, er det lurt å tenke igjennom hva metonymi er, og om det kan ha betydning for de reaksjonene man vekker. At det finnes en uhorvelig mengde tullinger bak tastaturer der ute, er velkjent. Om man ønsker å vekke og synliggjøre dem, er ikke det så vanskelig.