Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd
Side 2 av 4 1 2 3 4

Pizzaovn

Re: Pizzaovn [Re: Oppmannen] #2652334 14/03/2021 10:56
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 13,406
Tange Offline
Flittig Bie
Offline
Flittig Bie
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 13,406
Nåletrær inneholder mye harpiks, som gir vesentlig mer sot enn f.eks. bjørk. For å ikke snakke om kreosot.
Nå er jeg rimelig sikker på at Julapellets inneholder mye løvtrær, men stikkordet her er kontroll.
Og da er det bedre med rene løvtrærpellets eller pellers som har garantert innhold.

Når det er sagt, ser jeg ikke stresset med å kappe bjørkekuber i 15 cm lengder og kløyve dem til passe størrelse, når det handler om full kontroll.

Re: Pizzaovn [Re: Tange] #2652353 14/03/2021 12:11
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Sitat: Tange


Når det er sagt, ser jeg ikke stresset med å kappe bjørkekuber i 15 cm lengder og kløyve dem til passe størrelse, når det handler om full kontroll.


Nei - og billigere blir det også,


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Pizzaovn [Re: Oppmannen] #2652380 14/03/2021 16:59
Registrert: May 2014
Innlegg: 435
M
ML1 Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
M
Registrert: May 2014
Innlegg: 435
Jeg ville tro at fancy ved som frukttrær og liknende vil kunne tilføre spennende smaker til pizza akkurat som ved røyking. Olivenved eller eik er vel muligens ekte italiensk?
Bjørk er fint på mange måter og aromatisk på sin egen måte.
Tror kanskje ikast av en liten einerkvist kan fungere som krydder underveis i steking jeg altså..

Re: Pizzaovn [Re: Oppmannen] #2652385 14/03/2021 18:23
Registrert: Feb 2002
Innlegg: 4,312
OveR Offline
Apartheidmotstander
Offline
Apartheidmotstander
Registrert: Feb 2002
Innlegg: 4,312
Har sett at noen som bruker bjørk i smokere fjerner never/bark. Den kan gi litt sur røyk. Gjør kanskje ikke noe i pizzaovn?


mvh OveR

Redigert av OveR; 14/03/2021 18:30.

mvh OveR

Friksjon ambassadør
Østmarka rock city





Re: Pizzaovn [Re: OveR] #2652473 15/03/2021 11:03
Registrert: Jul 2004
Innlegg: 623
KjellMa Offline
Avhengig
Offline
Avhengig
Registrert: Jul 2004
Innlegg: 623
Sitat: OveR
Har sett at noen som bruker bjørk i smokere fjerner never/bark. Den kan gi litt sur røyk. Gjør kanskje ikke noe i pizzaovn?


mvh OveR


Never bør nok fjernes før bruk til matlaging. Som du sier, den kan gi sur røyk, og det er vanskelig å kontrollere mengden. Rene bjørkepinner som brenner med nok luft, og heller bruke andre vedtyper hvis man vil tilsette litt smak (Einer, hickory osv).


Gi noe som varer, gi fan
Re: Pizzaovn [Re: Oppmannen] #2652494 15/03/2021 13:32
Registrert: Nov 2014
Innlegg: 515
A
AndreasLie Offline
Avhengig
Offline
Avhengig
A
Registrert: Nov 2014
Innlegg: 515
har hatt ooni pellets ovn i snart et år og det er forskjell på pellets ja. Weber sin er fin og gir en god røyksmak. Jula sine soter for mye og du soter ned både ovn og pizza. Har nå kjøpt gassmodul til min og hva jeg bruker kommer an på hvor god tid jeg har. Gass er raskt og enkelt og skal du lage mange pizza etterhverandre så er det mindre jobb. Med pellers må du passe på hele tia og følge med på at hopperen er full.

Re: Pizzaovn [Re: KjellMa] #2652495 15/03/2021 13:37
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
perbl Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
Er ikke mye av poenget med pizzasteking også hovedsaklig temperaturrelatert? Vil jo tro man får et prima resultat bare med gass og?


Per B.
Re: Pizzaovn [Re: perbl] #2652497 15/03/2021 13:56
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Sitat: perbl
Er ikke mye av poenget med pizzasteking også hovedsaklig temperaturrelatert? Vil jo tro man får et prima resultat bare med gass og?

Vil ha vedfyrt-smaken.


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Pizzaovn [Re: GeirK] #2652552 15/03/2021 21:01
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 3,821
P
Paulus Offline
Besatt
Offline
Besatt
P
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 3,821
Er meget skeptisk til hvor mye vedsmak du får på ett til to minutter i ovnen. Men det spiller jo forsåvidt liten rolle så lenge man synes det smaker vedfyrt.

Re: Pizzaovn [Re: Paulus] #2652554 15/03/2021 21:09
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Sitat: Paulus
Er meget skeptisk til hvor mye vedsmak du får på ett til to minutter i ovnen. Men det spiller jo forsåvidt liten rolle så lenge man synes det smaker vedfyrt.


Har tenkt tanken. Kanskje ingen ting. Men så er det litt følelsen av å fyre med ved som jeg synes har verdi. Mer portabelt er det også.


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Pizzaovn [Re: Paulus] #2652570 15/03/2021 22:52
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
perbl Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
Sitat: Paulus
Er meget skeptisk til hvor mye vedsmak du får på ett til to minutter i ovnen. Men det spiller jo forsåvidt liten rolle så lenge man synes det smaker vedfyrt.


Det var litt min tanke og. Ser liksom for meg vedsmak settes best i type low and slow-type kokkelering der røyken virkelig får jobbe med maten framfor en glovarm flate der man gjerne fikser pitsaen på halvannet minutt.

Men det er jo noe med stemningen og feelingen av å fyre med naturmateriale rett fra skogen framfor gassbokser.

Forøvrig kan man jo også bygge sin egen ovn og. Portabel, trenger bare å ta med en storsekk med teglstein ICON_LAUGH :


Redigert av perbl; 15/03/2021 22:54.

Per B.
Re: Pizzaovn [Re: GeirK] #2652574 16/03/2021 06:11
Registrert: Sep 2005
Innlegg: 1,110
A
Anomyn Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
A
Registrert: Sep 2005
Innlegg: 1,110
Sitat: GeirK
Muring i hagen hadde vært mitt valg hadde det ikke vært for at vi har kjøkken og stue i andre etasje og stor takterasse. Orker ikke springe ned i den store hagen og steke og så opp igjen.

Kan ikke hovmesteren din løpe opp og ned og styre steking og servering?
Eventuelt kan du jo løpe opp og ned selv, og se på denne anstrengelsen som alternativ til sykkeltrening, ikke sant?

Orker ikke, sier du? Hva med å orke litt mindre her på forumet, men derimot orke litt mer hjemme?

Redigert av Anomyn; 16/03/2021 06:23.
Re: Pizzaovn [Re: Anomyn] #2652581 16/03/2021 06:57
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Sitat: Anomyn


Orker ikke, sier du? Hva med å orke litt mindre her på forumet, men derimot orke litt mer hjemme?

Nei. Det gir meg langt mer glede å eksponere kunnskapsløst babbel forkledd som intelligent argumentasjon enn å springe i trapper.

Spesielt fra folk som er så feige at de må bedrive sitatfusk for å få nok snert i de barnslige personangrepene det virker som amygdalaen deres produserer som kompensasjon for mangelfull sirkulasjon i frontallappen.

Redigert av GeirK; 16/03/2021 06:58.

"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Pizzaovn [Re: Oppmannen] #2652589 16/03/2021 07:16
Registrert: Nov 2017
Innlegg: 652
J
johannessen Offline
Avhengig
Offline
Avhengig
J
Registrert: Nov 2017
Innlegg: 652
Har handlet yogaball som ligger klar for en ovn av perlite. Nå er det bare å bestemme hvor kona syns det passer å ha en slik ovn ICON_WINK så håper jeg på hjemmesterke pizza i sommer ICON_SMILE

Re: Pizzaovn [Re: Oppmannen] #2652699 16/03/2021 12:20
Registrert: Jul 2009
Innlegg: 3,194
V
vehe Offline
Besatt
Offline
Besatt
V
Registrert: Jul 2009
Innlegg: 3,194
https://bakerovner.no/produkt/effeuno-p134ha-elektrisk-pizzaovn/



Kommer til å erstatte min uuni med en slik, pelletfyrt pizza er gøy, men noe må man ofre for bekvemmelighet.


Redigert av vehe; 16/03/2021 12:20.
Re: Pizzaovn [Re: vehe] #2652733 16/03/2021 15:16
Registrert: May 2008
Innlegg: 7,627
Anders A-R Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: May 2008
Innlegg: 7,627
Jeg kom til skade for å se denne nå. Rett før middag. Tabbe....


| Styreleder i NOTS Bærum | Skribent Stibyggerhåndboka | "I don't have a bucket list but my bikeit list is a mile long"
Re: Pizzaovn [Re: Anders A-R] #2652846 17/03/2021 10:06
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,466
Furu Offline
/Stig
Offline
/Stig
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,466
Sitat: Anders A-R
Jeg kom til skade for å se denne nå. Rett før middag. Tabbe....


"1000...nei 900 gr C" ...hehe....
450 oppe og 450 nede blir fort nesten tusen grader.

Men han hentet basilikum rett fra hagen og pizzaen ser jo herlig ut. Deilig!


Stig

Re: Pizzaovn [Re: Oppmannen] #2652957 17/03/2021 17:31
Registrert: Sep 2019
Innlegg: 215
O
olip Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
O
Registrert: Sep 2019
Innlegg: 215
Dultet borti denne kreasjonen.

Re: Pizzaovn [Re: hanedalen] #2652990 17/03/2021 22:52
Registrert: Nov 2011
Innlegg: 127
ErikR Offline
Tørr bak øra
Offline
Tørr bak øra
Registrert: Nov 2011
Innlegg: 127
Sitat: jonerlend
Regner med at det er pizzapp+
Får også mye nyttig informasjon på pizzamani.no
Har selv ooni karu. Den er suveren. Havner i størrelse midt i mellom pro og koda. Har kjøpt gassbrenner i tillegg til den da jeg ikke kan fyre med pellets/kull på terrassen. 20-30 min så er den klar til pizza.
Ligger på 65% hydrering på deigen. Elting i ca 15 min så blir deigen smidig og lett å jobbe med. Ikke noe problem med at bunnen brenner seg fast. Bruker durumhvete til utbaking.



Yupp det er PizzApp+. At Pizzamani.no er topp støttes. Mye bra tips der.


Beaten paths are for beaten men
Re: Pizzaovn [Re: Oppmannen] #2653067 18/03/2021 10:14
Registrert: May 2006
Innlegg: 302
C
chippo Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
C
Registrert: May 2006
Innlegg: 302
Jeg har avedfyrt pizzaovn og kom i skade for å fyre med neo ved fra et epletre jeg hadde hogd ned i hagen. Dette ga en meget sur smak på pizzaen og definitivt ikke noen vinner, så type ved har absolutt noe å si.

Re: Pizzaovn [Re: Oppmannen] #2653092 18/03/2021 11:13
Registrert: Mar 2020
Innlegg: 976
A
Appelsin Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
A
Registrert: Mar 2020
Innlegg: 976
Epleved skal vel vere bra det? Kanskje ikke? Uansett så vil ting som hvor tørr veden er og riktig trekk vere vesentlig, så det kan vere noe annet enn selve vedtypen

Re: Pizzaovn [Re: Oppmannen] #2653117 18/03/2021 12:56
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,466
Furu Offline
/Stig
Offline
/Stig
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,466
Leser denne tråden og føler meg skikkelig på kjiper'n med min 10mm stålplate i den vanlige ovnen. Men blir bra nok for meg da, også har jeg heldigvis ikke plass til en egen pizzaovn.


Stig

Re: Pizzaovn [Re: chippo] #2653125 18/03/2021 13:12
Registrert: Jul 2004
Innlegg: 623
KjellMa Offline
Avhengig
Offline
Avhengig
Registrert: Jul 2004
Innlegg: 623
Sitat: chippo
Jeg har avedfyrt pizzaovn og kom i skade for å fyre med neo ved fra et epletre jeg hadde hogd ned i hagen. Dette ga en meget sur smak på pizzaen og definitivt ikke noen vinner, så type ved har absolutt noe å si.


Med eller uten bark, små eller store biter, tørket lenge nok?


Gi noe som varer, gi fan
Re: Pizzaovn [Re: Oppmannen] #2653165 18/03/2021 16:18
Registrert: Mar 2010
Innlegg: 876
hanedalen Offline
Maker of dreams
Offline
Maker of dreams
Registrert: Mar 2010
Innlegg: 876
Noen som har testet morsø forno sin pizzaovn ? Min kjære frue var mer gira på denne enn ooni ovnen..

Re: Pizzaovn [Re: hanedalen] #2653395 19/03/2021 20:41
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Sitat: hanedalen
Noen som har testet morsø forno sin pizzaovn ? Min kjære frue var mer gira på denne enn ooni ovnen..


Vurderte den. Ser mye finere ut, men for dyr, tung og stor og tar lang tid å varme opp.


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Pizzaovn [Re: Oppmannen] #2653397 19/03/2021 20:44
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Inviterte eldstemann og kjæresten på innvielsen. Alle fikk lage sin egen pizza eller to. Rød og hvit saus og pølse og skinke mm.

Suksess!

https://www.instagram.com/p/CMnKgKCByvO/?igshid=6owbvdm2p2xb


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Pizzaovn [Re: Oppmannen] #2653402 19/03/2021 21:24
Registrert: Oct 2010
Innlegg: 2,629
H
hrukin Online
Besatt
Online
Besatt
H
Registrert: Oct 2010
Innlegg: 2,629
Så bra ut de der


Squadra Amarone Ciclismo e Vini


Re: Pizzaovn [Re: perbl] #2653413 20/03/2021 07:10
Registrert: May 2006
Innlegg: 5,819
sanouka Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: May 2006
Innlegg: 5,819
Sitat: perbl
Sitat: Paulus
Er meget skeptisk til hvor mye vedsmak du får på ett til to minutter i ovnen. Men det spiller jo forsåvidt liten rolle så lenge man synes det smaker vedfyrt.


Det var litt min tanke og. Ser liksom for meg vedsmak settes best i type low and slow-type kokkelering der røyken virkelig får jobbe med maten framfor en glovarm flate der man gjerne fikser pitsaen på halvannet minutt.

Men det er jo noe med stemningen og feelingen av å fyre med naturmateriale rett fra skogen framfor gassbokser.

Forøvrig kan man jo også bygge sin egen ovn og. Portabel, trenger bare å ta med en storsekk med teglstein ICON_LAUGH :



Røyk og en svampaktig sak som deig vil nok fungere som smakstilsetter, men en nøytral vedtype ville nok jeg foretrekke for selve stekingen og heller overlate disse smakene til ting man har på. Greia med baking i steinovn og vedfyring er varmedistribusjon. I store vedovner så vil bunnen av ovnen etter at man har fått den igang holde ca 100 grader lavere temp enn lufta rundt. Det optimale har jeg hørt er ca 210 i bunn og 330 i luften for Pizza Napoletana. Pizzaautister går ut og spiser pizza en time før rushet begynner for å få pizzaen tilberedt på perfekt temp. Passer jo nordmenn på tur godt siden man som oftest vet hvor folk kommer fra når man ser noen sitte alene på restaurant i god tid før de lokale.

Redigert av sanouka; 20/03/2021 07:16.

"It never gets easier, you just go faster."
Re: Pizzaovn [Re: GeirK] #2653478 20/03/2021 16:12
Registrert: Mar 2010
Innlegg: 876
hanedalen Offline
Maker of dreams
Offline
Maker of dreams
Registrert: Mar 2010
Innlegg: 876
Sitat: GeirK
Sitat: hanedalen
Noen som har testet morsø forno sin pizzaovn ? Min kjære frue var mer gira på denne enn ooni ovnen..


Vurderte den. Ser mye finere ut, men for dyr, tung og stor og tar lang tid å varme opp.


Helt klart dyrer. Sjukt tung å få inn og ut av bilen, ser helt klart kanonbra ut. Blir spennede å se hvor lang tid det tar å varme opp. Blir nok pizza i kveld etter de små har lagt seg ICON_SMILE

Re: Pizzaovn [Re: Oppmannen] #2653535 21/03/2021 08:22
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Prøvde å steke focaccia i går - i en ildfast form, men det gikk ikke så bra. Brødet må rett på steinplata for å få undervarme, eller muligens i en støpejernsform. Fyrte med rundt kull og holdt ovnen på 200, men den ble alt for fort ferdig øverst, så måtte inn i vanlig stekovn på kun undervarme siste delen av steketiden - men da ble det bra.

Ellers stekte jeg noen kyllinglår og grønnsaker. Kyllinglårene ble helt utrolig bra med crispy skinn og kjøtt som saften bare rant av. To håndfuller med grillkull var alt som gikk med til både brød og middag. Dette er helt vilt energieffektivt sammenlignet med en grill.

[Linket bilde]



"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Side 2 av 4 1 2 3 4

Moderator  support 

Terrengsykkel utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Kristoffer Kippernes Utstyrsredaktør: Øyvind Aas
Salg og marked: Alexander Hagen | Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt
Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå