Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd
Side 1 av 4 1 2 3 4

Pizzaovn

Pizzaovn #2497632 17/07/2018 05:49
Registrert: Apr 2009
Innlegg: 182
O
Oppmannen Offline OP
Tørr bak øra
OP Offline
Tørr bak øra
O
Registrert: Apr 2009
Innlegg: 182
Er det noen som har noen erfaringer med denne?
Er pizzaentusiast, og en brukbar ovn koster gjerne det samme som en brukt toppmodell med to hjul.

https://coop.no/sortiment/obs-bygg/hageuterom/grill/grilltilbehor/andre-merkevarer-no-fcc-g-18400-00

Re: Pizzaovn [Re: Oppmannen] #2497640 17/07/2018 07:19
Registrert: Jul 2009
Innlegg: 3,194
V
vehe Offline
Besatt
Offline
Besatt
V
Registrert: Jul 2009
Innlegg: 3,194
Jeg bruker en vedfyrt (pellets) uuni 3 som jeg er veldig fornøyd med, enkel i bruk og koster bare 2500,-
Ved 500c som ovnen oppnår veldig raskt er pizzaen ferdig på 60-80 sekunder.

Har du høyere budsjett kan du evt. Se på uuni pro eller konkurrenten fra roccbox, men ut fra min erfaring tilbyr de ikke noen egenskaper man må ha. Pro og roccbox kan bruke gass istedenfor pellets via tilbehør, men vanlig uuni 3 med pellets setter ikke røyksmak i maten om man ikke liker dette. (Jeg liker det ikke så er ganske obs på det ICON_SMILE )

Tilbehør som er greit å ha:

Temperaturmåler med laser 600c, 80kr på ebay, kom iløpet av 10 dager.
https://www.ebay.com/itm/Meterk-50-600-C...M3/142542080869

Ekstra pizzaspade, da det er greit å ha en ekstra utenom den som følger med ovnen. Rundtom 250kr nesten overalt.
https://cdon.no/husholdningsapparater/funktion-pizzaspade-i-stal-p42062269
https://www.blackleaf.com/no-NO/Uuni-Piz...m?colour=Silver

Minibrenner fra biltema for tenning av ovn, ca 200kr
https://www.biltema.no/verktoy/sveising/gassbrennere/minibrenner-2000020057
https://www.biltema.no/fritid/friluftsliv-og-camping/kokeapparat/gassbeholder-227-g-2000035641

Ovnen kan kjøpes her, kjøpte min fra blackleaf da jeg hadde rabattkode og frakta til Norge er gratis:
https://www.blackleaf.com/no-NO/Uuni-3-Pizza-Oven-Kokesystem/bl3349648.htm?colour=Silver
https://www.elkjop.no/product/hjem-og-hu...-pizzaovn-90270

Pellets:
https://www.elkjop.no/product/hjem-og-hu...repellets-90279


Re: Pizzaovn [Re: vehe] #2497902 18/07/2018 20:03
Registrert: Apr 2009
Innlegg: 182
O
Oppmannen Offline OP
Tørr bak øra
OP Offline
Tørr bak øra
O
Registrert: Apr 2009
Innlegg: 182
Konge, spørs om det ikke blir en sånn. Takker og bukker

Re: Pizzaovn [Re: Oppmannen] #2498003 19/07/2018 13:58
Registrert: Jul 2009
Innlegg: 3,194
V
vehe Offline
Besatt
Offline
Besatt
V
Registrert: Jul 2009
Innlegg: 3,194
Null problem, bare spør om det skulle være noe ICON_SMILE

Om du sjekker ut uuni på youtube så har de mange videoer som viser bruk og andre tips/triks, er en finsk herremann som står bak. Roccbox har lignende videoer.

Re: Pizzaovn [Re: Oppmannen] #2498021 19/07/2018 17:51
Registrert: Oct 2003
Innlegg: 2,419
E
engekri Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
E
Registrert: Oct 2003
Innlegg: 2,419
De ovnene så skikkelig fine ut. Har vurdert å mure en stor pizza/bakerovn, men det ligger litt på vent da det virker som en ganske omfattede jobb... Disse ovnene var virket veldig overkommelige sammenliknet med å mure en ovn.

Egner Uuni-ovnene til å lage annen mat enn pizza?

Re: Pizzaovn [Re: Oppmannen] #2498023 19/07/2018 18:14
Registrert: Jul 2009
Innlegg: 3,194
V
vehe Offline
Besatt
Offline
Besatt
V
Registrert: Jul 2009
Innlegg: 3,194
Det selges tilbehør for det, men det er ikke noe jeg har prøvd selv da interessen ligger i pizza ICON_SMILE Skal du lage større retter som ikke er pizza er nok uuni pro bedre siden den har mer volum innvendig.

Det ble forresten nettopp lansert gassbrenner til uuni 3, slippes 30.juli til $85.

Re: Pizzaovn [Re: Oppmannen] #2499487 31/07/2018 07:33
Registrert: Jun 2005
Innlegg: 635
Heliboy Offline
The Photographer
Offline
The Photographer
Registrert: Jun 2005
Innlegg: 635
Jeg kjøpte Roccbox før sommeren, og har kjørt den med gass. Sliter med ujevn stekevarme. Den blir brent innerst, og man må ideelt snu pizzaen hele tiden, hadde det ikke vært for at pizzabunnen setter seg fast i steinen. Jævlig irriterende. Mulig jeg må behandle steinen med noe for at den skal slippe bunnen.


Løvsteika
Re: Pizzaovn [Re: Oppmannen] #2499490 31/07/2018 07:45
Registrert: Mar 2006
Innlegg: 6,078
skubisan Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: Mar 2006
Innlegg: 6,078
Ryker det mye av de pelletsovnene? Jeg har verdens diggeste terrasse med grillforbud og vurderer en alternativ løsning.

Re: Pizzaovn [Re: skubisan] #2499511 31/07/2018 09:25
Registrert: Jul 2009
Innlegg: 3,194
V
vehe Offline
Besatt
Offline
Besatt
V
Registrert: Jul 2009
Innlegg: 3,194
Sitat: Heliboy
Jeg kjøpte Roccbox før sommeren, og har kjørt den med gass. Sliter med ujevn stekevarme. Den blir brent innerst, og man må ideelt snu pizzaen hele tiden, hadde det ikke vært for at pizzabunnen setter seg fast i steinen. Jævlig irriterende. Mulig jeg må behandle steinen med noe for at den skal slippe bunnen.



Roccbox mangler dør og kan derfor gi ujevn temperatur. Hvis du sjekker roccbox på reddit finner du et par eksempler på folk som har lagd egen, ofte i form av en skiferplate.

Hvis deigen setter seg fast er den for våt og eller brukt for lite mel når du slider den inn. Ved maks temp bør du snu hvert 30 sekund, total steketid på mer enn 90 svir som regel bunnen.

Sitat: skubisan
Ryker det mye av de pelletsovnene? Jeg har verdens diggeste terrasse med grillforbud og vurderer en alternativ løsning.


Nesten ingenting ved 500c, men litt mens ovnen blir varm de ti første minuttene. Kan ta en filmsnutt neste gang jeg bruker min.

Re: Pizzaovn [Re: vehe] #2499539 31/07/2018 12:04
Registrert: Apr 2011
Innlegg: 1,092
O
oyvinsr Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
O
Registrert: Apr 2011
Innlegg: 1,092
Sitat: Heliboy
Jeg kjøpte Roccbox før sommeren, og har kjørt den med gass. Sliter med ujevn stekevarme. Den blir brent innerst, og man må ideelt snu pizzaen hele tiden, hadde det ikke vært for at pizzabunnen setter seg fast i steinen. Jævlig irriterende. Mulig jeg må behandle steinen med noe for at den skal slippe bunnen.


Jeg bruker rismel når det er snakk om veldig fuktig deig, den trekker seg ikke inn i deigen. Alternativt så er semulegryn / semolina også mye bedre enn vanlig siktet hvetemel.

Re: Pizzaovn [Re: Heliboy] #2499549 31/07/2018 12:45
Registrert: Apr 2005
Innlegg: 1,009
A
anderssb Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
A
Registrert: Apr 2005
Innlegg: 1,009
Sitat: Heliboy
Jeg kjøpte Roccbox før sommeren, og har kjørt den med gass. Sliter med ujevn stekevarme. Den blir brent innerst, og man må ideelt snu pizzaen hele tiden, hadde det ikke vært for at pizzabunnen setter seg fast i steinen. Jævlig irriterende. Mulig jeg må behandle steinen med noe for at den skal slippe bunnen.



Er du sikker på at steinen er varm nok? Pizzaen vil slippe når den får stekeskorpe. I en skikkelig pizzaovn skal steinen være så varm at pizzaen stekes under før den blir svidd oppå...

Re: Pizzaovn [Re: Oppmannen] #2499555 31/07/2018 13:02
Registrert: Mar 2006
Innlegg: 6,078
skubisan Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: Mar 2006
Innlegg: 6,078
Semolina di grano duro er et must. I tillegg til at det gjør alt mye lettere så gir det en sexy tekstur på bunnen og skorpen. Glatt skorpe er kjedelig.

Det hadde vært moro med en film vehe ICON_SMILE

Re: Pizzaovn [Re: skubisan] #2499613 31/07/2018 18:58
Registrert: Sep 2004
Innlegg: 2,549
erlingba Offline
.
Offline
.
Registrert: Sep 2004
Innlegg: 2,549
Har baksa mye med klebrig pizzadeig og varme ovner.
Har ikke laget pizzadeig ofte nok til at det går strøkent hver gang.

Har brukt maismel med stort hell. Da triller pizzaen av hvis deigen er grei.
Hvis ikke blir det calzone i ovnsdøra.

Bruker bare en 10mm stålplate i vanlig ovn som settes på grill og maks temperatur, ca 275-300C.
Det blir stort sett bra, men termostaten på ovnen virker ustabil på maks så et par ganger har det ikke blitt varmt nok.

Lurer på å kjøpe ovn med pyrolyse og bruke pyrolysefunksjonen til å steke pizza. Det skal jo også bli ca 500C, så burde kunne fungere.

Har noen testet dette?


Re: Pizzaovn [Re: erlingba] #2499637 31/07/2018 21:02
Registrert: Jun 2017
Innlegg: 65
X
X29 Offline
Medlem
Offline
Medlem
X
Registrert: Jun 2017
Innlegg: 65
Sitat: erlingba

Har baksa mye med klebrig pizzadeig og varme ovner.
Har ikke laget pizzadeig ofte nok til at det går strøkent hver gang.

Har brukt maismel med stort hell. Da triller pizzaen av hvis deigen er grei.
Hvis ikke blir det calzone i ovnsdøra.

Bruker bare en 10mm stålplate i vanlig ovn som settes på grill og maks temperatur, ca 275-300C.
Det blir stort sett bra, men termostaten på ovnen virker ustabil på maks så et par ganger har det ikke blitt varmt nok.

Lurer på å kjøpe ovn med pyrolyse og bruke pyrolysefunksjonen til å steke pizza. Det skal jo også bli ca 500C, så burde kunne fungere.

Har noen testet dette?



Har bakt mye pizza, og bruker også en tykk stålplate i stekeovnen som jeg steker på. Full spiker på 300 grader i en time først pleier å gi gode resultater.

Bruker en trespade når jeg lemper pizzaen inn.
Lar bunnen ligge så kort tid som mulig på spaden, så gjør alt klart på forhånd før jeg legger den oppå, og har på saus/ost/topping. Bittelitt polenta under. Har ikke problemer med at ting sitter fast. Bruker 63% hydrert deig som er fermentert i kjøleskap.

Pyrolyse-programmet på min ovn går i minimum 1 time, og døra er låst underveis, så det blir nok ikke mye igjen av den pizzaen. Tror i så fall du må modifisere dørlåsen og ta knekken på evt garanti.

Men meld gjerne tilbake hvis du prøver deg på det, er svært interessert i resultatene!

Re: Pizzaovn [Re: X29] #2499719 01/08/2018 08:31
Registrert: Sep 2013
Innlegg: 219
Bøygen Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
Registrert: Sep 2013
Innlegg: 219
Sitat: X29
Pyrolyse-programmet på min ovn går i minimum 1 time, og døra er låst underveis, så det blir nok ikke mye igjen av den pizzaen. Tror i så fall du må modifisere dørlåsen og ta knekken på evt garanti.

Men meld gjerne tilbake hvis du prøver deg på det, er svært interessert i resultatene!

Tror dette er ganske vanlig, at ovnen låses fra lenge før den når en høy temperatur, til etter at det har blitt relativt kald.
Dette er nok fordi ovnsprodusentene ikke synes vi skal drive å lage mat på den slags temperaturer, eller at de i alle fall ikke vil ha skylden hvis noen brenner seg.

Men prøv gjerne, og fortell om resultatet ICON_SMILE

Re: Pizzaovn [Re: Oppmannen] #2499832 01/08/2018 15:24
Registrert: Jun 2012
Innlegg: 1,251
P
Plankepetter Offline
Veteran
Offline
Veteran
P
Registrert: Jun 2012
Innlegg: 1,251
De fleste ovner starter heller ikke pyrolyseprogrammet hvis stigene sitter i siden på ovnen fortsatt

Re: Pizzaovn [Re: Oppmannen] #2499851 01/08/2018 17:29
Registrert: Sep 2013
Innlegg: 956
DeepFu Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
Registrert: Sep 2013
Innlegg: 956
Har hørt om de som har modifisert pyrolyseovner slik at de omgår sperringene nettopp for å steke pizza. Har tenkt tanken selv, men har kommet til at 300 grader + pizzastein er godt nok til hjemmebruk. Steker så høyt i ovnen som det går. Lager heller bunnen så tynn jeg klarer og er litt sparsommelig med toppingen. Bruker forøvrig bakepapir, gidder ikke dille med polenta. Fungerer helt greit, og gjør det enklere å gjøre klar flere pizza om gangen. Har 1 dl vann pr bunn som tommelfingerregel. Har litt lyst på vedfyrt ovn på hytta dog. Både bedre tid og ingen naboer gjør det enklere å pusle med sånt der.

Re: Pizzaovn [Re: Oppmannen] #2652214 13/03/2021 09:00
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Tar opp denne igjen. Skal ha en liten trefyrt pizzaovn. Det står mellom Ooni Fyra (pellets) og Ooni Karu (ved). En faktor her er tilgang på brensel. Kvalitetspellets selges ikke over disk i Trondheim etter hva jeg ser, så må bestilles på nettet. Ved får man tak i, men bjørkeved som er maks 15cm lang og tynn må man hugge og sage selv, tror jeg. Og da blir det mye arbeid.

Innspill?


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Pizzaovn [Re: Oppmannen] #2652223 13/03/2021 10:04
Registrert: Apr 2004
Innlegg: 6,296
parob Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: Apr 2004
Innlegg: 6,296
En kamerat har Ooni Karu, med bæreveske (vi hadde bl.a. pizzamiddag i fjæra i fjor sommer). Jeg spurte ham nå, og han sier at all ved fungerer men bjørk er bra med tanke på brennverdi. Han sager kubber i to i forkant, deretter er bare å bruke en øks for å lage mindre stykker mens man holder på. En vanlig kubbe holder til ganske mange pizza.


Armstark var han inte, men svaga ben, det hade han
Re: Pizzaovn [Re: parob] #2652229 13/03/2021 10:35
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Sitat: parob
En kamerat har Ooni Karu, med bæreveske (vi hadde bl.a. pizzamiddag i fjæra i fjor sommer). Jeg spurte ham nå, og han sier at all ved fungerer men bjørk er bra med tanke på brennverdi. Han sager kubber i to i forkant, deretter er bare å bruke en øks for å lage mindre stykker mens man holder på. En vanlig kubbe holder til ganske mange pizza.

Takk. Man får jo kjøpt opptenningsved i rett størrelse, men den er laget av gran og furu og det kan i følge Ooni sette uønsket smak på pizzaen. Dårlig brennverdi har den også. Der er løsningen, tenker jeg.


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Pizzaovn [Re: Oppmannen] #2652266 13/03/2021 17:07
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 3,821
P
Paulus Offline
Besatt
Offline
Besatt
P
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 3,821
Jula selger jo gode pellets. Hvis du skal ha fænsi pellets så får du kjøpt det på steder som selger traeger ol. griller.

Re: Pizzaovn [Re: Oppmannen] #2652269 13/03/2021 17:20
Registrert: Mar 2010
Innlegg: 876
hanedalen Offline
Maker of dreams
Offline
Maker of dreams
Registrert: Mar 2010
Innlegg: 876
Er selv litt på utkikk etter pizzaovn. Favoritt på sommerhalvåret er pizza på grill så er vell på tide å oppgradere til en ovn.
Hvor lang tid tar det å varme opp ovnen?
Hvor lang tid tar det før den er trygt nedkjølt?

Re: Pizzaovn [Re: Paulus] #2652272 13/03/2021 17:31
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Sitat: Paulus
Jula selger jo gode pellets. Hvis du skal ha fænsi pellets så får du kjøpt det på steder som selger traeger ol. griller.

Jula sine pellets vet man aldri hvilke treslag de inneholder, men ser at Obs! Bygg selger hickory-pellets til 249 spenn for 9 kilo - godt forslag.

Tror likevel jeg heller mot ved siden den brenner lenger.


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Pizzaovn [Re: hanedalen] #2652274 13/03/2021 17:33
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Sitat: hanedalen
Er selv litt på utkikk etter pizzaovn. Favoritt på sommerhalvåret er pizza på grill så er vell på tide å oppgradere til en ovn.
Hvor lang tid tar det å varme opp ovnen?
Hvor lang tid tar det før den er trygt nedkjølt?

15 minutter / to timer etter hva jeg leser


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Pizzaovn [Re: Oppmannen] #2652285 13/03/2021 19:13
Registrert: Nov 2011
Innlegg: 127
ErikR Offline
Tørr bak øra
Offline
Tørr bak øra
Registrert: Nov 2011
Innlegg: 127
Jeg fikk på plass en vedfyrt ovn fra Forno i fjor https://forno.no/produkt/produkter/ovner-1/castelmonde-black-edition Er veldig fornøyd. Tar litt under 1 time å få den opp på 350 grader. Prosjektet ble selvfølgelig mye mer omfattende enn først planlagt (hørte jeg score creep?) Endte opp med å mure utekjøkken i teglstein. Funket det også etter noen timer på YouTube :-) Etter jeg fikk tips om pizzaappen for å beregne heving, mel og gjær ble deigen jekket opp mange hakk. Stod nettopp ute og stekte 7 pizza. Kam også anbefale å fryse ferdige pizzaer, og varme de opp på 10 min på 100 grader varmluft. Perfekt hkemmekontorlunsj 😄


Beaten paths are for beaten men
Re: Pizzaovn [Re: ErikR] #2652290 13/03/2021 19:25
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Muring i hagen hadde vært mitt valg hadde det ikke vært for at vi har kjøkken og stue i andre etasje og takterasse. Orker ikke springe ned i hagen og steke og så opp igjen.


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Pizzaovn [Re: Paulus] #2652292 13/03/2021 19:37
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 13,406
Tange Offline
Flittig Bie
Offline
Flittig Bie
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 13,406
Sitat: Paulus
Jula selger jo gode pellets.


Det kan bekreftes, Har brukt Julapellerts en god stund i kattedoen og de er veldig fornøyd med kvaliteten.
Som pluss kan den etter bruk strøes på isen i innkjøringen (og som gjødsel om sommeren). Den inneholder litt fukt og fryser fast i isen for å gi en ru overflate. Vil forøvrig fraråde å bruke dette på steinlagt/asfaltert innkjøring, verken vinter eller sommer.
Det siste gjelder forøvrig også pellets brukt til vedfyring, med den fordelen at når sola skinner smelter isen mye kjappere.

Men enig med GeirK, ukjent blanding.



Re: Pizzaovn [Re: ErikR] #2652314 14/03/2021 08:00
Registrert: Mar 2010
Innlegg: 876
hanedalen Offline
Maker of dreams
Offline
Maker of dreams
Registrert: Mar 2010
Innlegg: 876
Sitat: ErikR
Jeg fikk på plass en vedfyrt ovn fra Forno i fjor https://forno.no/produkt/produkter/ovner-1/castelmonde-black-edition Er veldig fornøyd. Tar litt under 1 time å få den opp på 350 grader. Prosjektet ble selvfølgelig mye mer omfattende enn først planlagt (hørte jeg score creep?) Endte opp med å mure utekjøkken i teglstein. Funket det også etter noen timer på YouTube :-) Etter jeg fikk tips om pizzaappen for å beregne heving, mel og gjær ble deigen jekket opp mange hakk. Stod nettopp ute og stekte 7 pizza. Kam også anbefale å fryse ferdige pizzaer, og varme de opp på 10 min på 100 grader varmluft. Perfekt hkemmekontorlunsj 😄


Hvilke pizza app har du festet din tiltro til?

Re: Pizzaovn [Re: Oppmannen] #2652321 14/03/2021 09:10
Registrert: Apr 2015
Innlegg: 2
J
jonerlend Offline
Nytt medlem
Offline
Nytt medlem
J
Registrert: Apr 2015
Innlegg: 2
Regner med at det er pizzapp+
Får også mye nyttig informasjon på pizzamani.no
Har selv ooni karu. Den er suveren. Havner i størrelse midt i mellom pro og koda. Har kjøpt gassbrenner i tillegg til den da jeg ikke kan fyre med pellets/kull på terrassen. 20-30 min så er den klar til pizza.
Ligger på 65% hydrering på deigen. Elting i ca 15 min så blir deigen smidig og lett å jobbe med. Ikke noe problem med at bunnen brenner seg fast. Bruker durumhvete til utbaking.

Re: Pizzaovn [Re: Tange] #2652329 14/03/2021 10:20
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 3,821
P
Paulus Offline
Besatt
Offline
Besatt
P
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 3,821
Vet ikke helt hvilken betydning blandingen har. Griller med trepellets. Kan ikke si det er noen merkbar forskjell fra det ene til det andre annet enn pris. Det skulle overraske meg om det hadde større betydning for pizzaovner. Der er det jo kun indirekte varme.

Side 1 av 4 1 2 3 4

Moderator  support 

Terrengsykkel utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Kristoffer Kippernes Utstyrsredaktør: Øyvind Aas
Salg og marked: Alexander Hagen | Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt
Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå