Så fort Sepeda oppdager denne tråden har han sikkert masse god informasjon.
Takk for det!

I dette tilfellet har trådstarter åpenbart god oversikt, så dette blir noen løsere kommentarer fra min side

De som er hyppig på forumet, får tilgi gjentagelser fra andre tråder.
Er den noen av forum medleme som har denne og kan komme med noen vurderinger?
SmurfN har nettopp anskaffet akkurat denne modellen og deler sikkert tanker og erfaringer om du sender ham en PM. Tillater meg å kopiere inn det obligatoriske sofabildet


For en grundig gjennomgang om nye Synapse kan denne anbefales:
Cannondale Synapse 2018 in Detail | Cycling Weekly Og så må det sies at vår egen Sykkeløyvind er i ferd med en sammenliknende test av Cannondale Supersix, Caad12 og Synapse! Kommer i Landevei - enda en god grunn til å abonnere!
Noen ord om Cannondales SE-serie:
I mangel av grus/eventyrmodell utover den særegne, men noe begrensede Slate, har Cannondale satt på slangeløse felger, brede grusdekk og lett utveksling på eksisterende kross- og landeveisrammer i SE-serien. Synapse SE er altså alminnelig Synapse-ramme med oppgitt 32 mm dekklaring.
Konkret hva gjelder versjonen med mekanisk Ultegra, har Cannondale altså
- erstattet gode, gamle Mavic Aksium Disc og Schwalbe Lugano 25 mm med brede og slangeløse WTB KOM i21 og Exposure 30 mm. Det er litt kult at de sistnevnte dekkene har skinwall. Jeg har ikke funnet disse i løssalg (?) noe som kan tyde på at de er laget spesielt for Cannondales SE-serie.
- gjort utveksling hakket lettere ved å erstatte kassett 11-32 med 11-34. Begge sykler har standard kompaktkrank 50/34.
- erstattet styre C3 med C1 Ultralight. Jeg kjenner ikke forskjellen på disse alu-styrene, bortsett fra at C1 er lettere (?).
- erstattet sete Selle Royal Seta S1 med Fabric Scoop Radius Elite.
Jeg er usikker på om en rytter med rimelig god styrke trenger så lett utveksling som SE her er satt opp med, men har sansen for alle de andre valgene.
Synapse SE er åpenbart et godt valg for dem som vil ha en fleksibel og behagelig landeveissykkel som også takler godt grussykling, men jeg er mindre sikker dersom man er primært ute etter en ren grussykkel.
Trek fikk som kjent på pukkelen for i fjor høst å lansere Domane Gravel, som i likhet med Synapse SE var komfortracer-ramme med grusvennlige komponenter, og få måneder deretter å lansere sin fullblods grus/eventyrsykkel Checkpoint. Mange syntes det var å føre grusinteresserte kunder bak lyset. Titlene på Bikeradars tester sier alt:
Trek Domane Gravel Review - Bikeradar Calls Bull Shit on Pseudo-Gravel Trek Checkpoint First Ride Review - Now THIS is a Gravel Bike Jeg antar at det bare er et spørsmål om tid før Cannondale kommer med en fullblods grus/eventyrmodell som svar på Treks Checkpoint

Jeg vurderer innkjøp av denne og gjerne gå til innkjøp av ekstra hjulsett. Slik at jeg har et par fullblods hjulsett og et allround.
Det vil sikkert fungere utmerket, med de alminnelige forbeholdene om at
- små forskjeller mellom navene kan føre til behov for finjustering av gir ved hjulbytte;
- samme forskjeller kan føre til behov for å justere bremsekaliperne ved hjulbytte. Kan unngås ved å tilpasse plassering av skiver med
tynne mellomringer som Syntace Disc Shims. Det sikrer at skiver fra forskjellige hjulsett passer nøyaktig inn i kaliperne;
- kassett og kjede slites sammen. Ideelt sett bør man bruke samme kassett på begge hjulsett (bytte kassett), eller bruke en gitt kjede for hver kassett (bytte kjede). Om man ikke tar seg bryet med det, bør man gjerne bytte kjede hyppigere enn man elles ville gjort. En kjede som er slitt sammen med en gitt kassett, vil ikke fungere optimalt sammen med en annen kassett som ikke er slitt likt.
Selv har jeg valgt å gå for ett hjulsett til all bruk fordi
- skivebremser fjerner problematikken rundt slitasje på felg som følge av søle og dritt (ved dårlig vær) eller småstein og sand (ved grussykling);
- nå finnes det utmerkede lettrullende dekk som fungerer optimalt på landeveien og samtidig er trygge på grus. Jeg har valgt
Schwalbe G-One Speed 30 mm - tidligere kalt S-One. Se omtale
her. Jeg vil anta at de medfølgende, lette WTB Exposure har mye av de samme egenskapene.
- det er artig å ha lette hjul til all bruk - hvor ofte sykler de fleste av oss ritt?

På Ultimate Disc er det god pass til G-one Speed 30mm på 19C felger (...) Selv om sykkelen har rittgeometri synes jeg den fungerer brillefint på grus når den er skodd med litt mer gummi enn 25mm, og har gjort 10mil+ grusturer på den uten problemer.
Her er du inne på noe man ofte overser hva gjelder betydningen av skivebremser. Man diskuterer opp og ned om bremseeffekt og modulasjon, men overser andre faktorer som revolusjonerer hva en landeveissykkel er for noe:
- Dekklaring begrenses ikke av felgbremsekaliperne. Stadig flere rittsykler kommer nå med oppgitt dekklaring på 30 mm og ofte med mulighet for enda bredere dekk i praksis. Det gjør sykler som f.eks. Canyon Ultimate, Cannondale Caad12/Supersix og BMC Teammachine betydelig mer fleksible og allsidige enn før.
- Siden man ikke behøver feste for bremsekalipere mellom setestagene, kan man legge inn større grad av vibrasjonsdemping/fleks i setestagene, noe som øker komforten og bidrar til å gjøre syklene enda mer allsidige.
Men som trådstarter og andre har påpekt, er Synapse og Ultimate åpenbart i forskjellige kategorier og optimalisert for forskjellig bruk, selv om begge er allsidige og kan brukes til både asfalt og grus.
Om vi ser bort fra forskjellene i komponenter og konsentrerer oss om rammesettet, ser vi som forventet at Synapse har kortere reach og litt høyere stack, som gir en mer oppreist sittestilling. Men sittestilling kan som kjent enkelt justeres og gir ikke hele bildet.
Som forventet har Synapse også noe lengre akselavstand, som gir høyere stabilitet.
Og Synapse har som forventet slakkere styrerørsvinkel, noe som bidrar til større stabilitet, men noe tregere styring enn Ultimate. Det er vanskelig å være mer presis, siden Canyon dessverre ikke oppgir rake og trail. Slakkere vinkel høres negativt ut, men kan være en fordel, spesielt ved nedstigninger - og særlig på røft underlag.
Men så ser vi noe interessant: Synapse har faktisk kortere kjedestag enn Ultimate, motsatt av hva man kan forvente. Kortere kjedestag bidrar til en livligere følelse og gode svingeegenskaper. Det vitner om rammen til Synapse er av siste generasjon - nettopp kortere kjedestag har vært krevende å oppnå med skivebremser.
Synapse har også et lite hakk større seterørsvinkel enn Ultimate. Det gir isolert sett en mer fremoverlent posisjon.
Canyon oppgir dessverre heller ikke krankdropp, så det kan vi ikke sammenlikne. Synapse har rimelig høy dropp/lav krank, noe som tilsier stabilitet.
I tillegg kan vi merke oss at Synapse har større grad av vibrasjonsdemping med sin "Save Micro Suspension", større dekklaring og t.o.m. fester for skjermer.
Samlet fremstår det som forståelig hvorfor Cannondale omtaler Synapse som "Endurance Race". Den har behagelig sittestilling, vekt på stabilitet og flere komfortelementer, noe som er en fordel på lange turer og på røft underlag, som grus. For øvrig fremstår den som en kjapp og livlig sykkel, spesielt for komfortracer å være - den nye generasjonen som jeg selv er glad i.
Alternativet er en Paralane.
Paralane er åpenbart et godt alternativ.
Som flere har påpekt, er Canyon Endurace et tredje.
I en annen tråd sammenliknet jeg målene for noen av de mest allsidige syklene med god dekklaring på markedet.
For dem som ikke leser slikt flytende, anbefaler jeg Landeveis
geometriske vekkelse.
Alle mål gjelder karbon-versjoner, er hentet fra størrelse 54/M og oppgitt i mm.Så må det legges til at reell dekklaring ofte er mer generøs enn oppgitt. F.eks. Road.cc skal ha fått plass til 36 mm dekk
under skjermer på Domane og Landevei skal ha testet Endurace med 38 mm grusdekk.
Vibrasjonsdempingen er også forskjellig mellom modellene. Trek Domane har mekaniske demping ved sin anerkjente IsoSpeed foran og/eller bak. Øvrige modeller har primært vibrasjonsdempende egenskaper i materialet i ramme og gaffel. Canyon legger vekt på vibrasjonsdemping i setepinne.
Tråden
Beste allsidige landeveissykler er et dypdykk i disse og liknende sykler.
Selv endte jeg opp med en BMC Roadmachine og jeg forklarer hvorfor
her 
Puh!
Beklager - dette ble veldig langt...
Lykke til med valget!