Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd

Julemiddag...

Julemiddag... #2043860 23/12/2015 22:00
Registrert: Feb 2013
Innlegg: 3,163
A
anonym Offline OP
Besatt
OP Offline
Besatt
A
Registrert: Feb 2013
Innlegg: 3,163
Som sagt. Hva spises til middag juleaften?

Julemiddag
Et valg tillatt
Stemmer aksepteres fra: 23/12/2015 21:59
Re: Julemiddag... [Re: anonym] #2043862 23/12/2015 22:19
Registrert: May 2012
Innlegg: 987
K
Kamao Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
K
Registrert: May 2012
Innlegg: 987
Stemte ribbe, men spiser kalkun også.



Re: Julemiddag... [Re: anonym] #2043864 23/12/2015 22:26
Registrert: Sep 2010
Innlegg: 85
J
jahhar Offline
Medlem
Offline
Medlem
J
Registrert: Sep 2010
Innlegg: 85
And i år

Re: Julemiddag... [Re: anonym] #2043866 23/12/2015 23:02
Registrert: Nov 2010
Innlegg: 779
Livestrong Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
Registrert: Nov 2010
Innlegg: 779
Pinnekjøtt.

Ribbe har jeg ellers i året. Bare den da er surret. :-p


If you worried about falling off the bike,
YOU`D NEVER GET ON.

- Lance Armstrong
Re: Julemiddag... [Re: anonym] #2043868 23/12/2015 23:20
Registrert: Aug 2009
Innlegg: 2,402
Brusdalen Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
Registrert: Aug 2009
Innlegg: 2,402
Her i distriktet er det vanlig med både pinnekjøtt og svineribbe.

Re: Julemiddag... [Re: anonym] #2043870 23/12/2015 23:46
Registrert: Sep 2013
Innlegg: 956
DeepFu Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
Registrert: Sep 2013
Innlegg: 956
Egentlig ribbe, men i år blir det pinnekjøtt på grunn av logistikk..

Re: Julemiddag... [Re: anonym] #2043917 24/12/2015 13:49
Registrert: Sep 2004
Innlegg: 2,549
erlingba Offline
.
Offline
.
Registrert: Sep 2004
Innlegg: 2,549
Vanligvis pinnekjøtt, men i år blir det nøttestek.


Re: Julemiddag... [Re: anonym] #2043935 24/12/2015 20:59
Registrert: May 2010
Innlegg: 416
E
Eplemosten Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
E
Registrert: May 2010
Innlegg: 416
I år ble det tørr ribbe med overkokte grønnsaker og smakløs saus.

I morgen venter nok en dag med tørr ribbe og antakelig som vanlig overkokte grønnsaker.

Neste år orker jeg ikke å spise mer dårlig julemat, så da skal vi være hjemme uansett hva andre som visst nok har noe de skulle ha sagt mener... Tror jeg må kjøre ribbe i helgen også for å få et snev av julestemning i munnhulen.

Redigert av Eplemosten; 24/12/2015 21:00.
Re: Julemiddag... [Re: anonym] #2043936 24/12/2015 21:16
Registrert: Feb 2014
Innlegg: 6,417
larsdx Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: Feb 2014
Innlegg: 6,417
I år ble det surstek av alle ting. Hadde jeg valgt srlv ble det ribbe, men måtte helst laget den selv ja.

Tror prognosene for julefeiring i eget hus er gode neste år.

Re: Julemiddag... [Re: larsdx] #2043947 24/12/2015 22:14
Registrert: Oct 2008
Innlegg: 886
K
Kanondal Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
K
Registrert: Oct 2008
Innlegg: 886
Jul i eget hus! (som vanlig)

Fruen hadde stekt ribba på 75 grader i 8 timer. Den saftigste ribbe jeg har spist.
Ellers forskjellig utvalg av akevitt og (pol)juleøl til prøvesmaking.


En av SYKKELGUTTA på Sæter.
Re: Julemiddag... [Re: anonym] #2043970 25/12/2015 09:06
Registrert: Mar 2013
Innlegg: 80
gundogs Offline
Medlem
Offline
Medlem
Registrert: Mar 2013
Innlegg: 80
Pinnekjøtt, kålrabistappe og potet hjemme i eget hus. Sånn har det vært de 20 åra vi har hatt unger. Min favorittdrikk til, er Aass bayer og akevitt. Alle er også enige om at det skal være hjemmelaget karamellpudding til dessert.

Re: Julemiddag... [Re: Eplemosten] #2044006 25/12/2015 13:08
Registrert: Apr 2006
Innlegg: 1,713
MuddyBear Offline
Måsabjønn
Offline
Måsabjønn
Registrert: Apr 2006
Innlegg: 1,713
Sitat: Eplemosten
I år ble det tørr ribbe med overkokte grønnsaker og smakløs saus.

I morgen venter nok en dag med tørr ribbe og antakelig som vanlig overkokte grønnsaker.

Neste år orker jeg ikke å spise mer dårlig julemat, så da skal vi være hjemme uansett hva andre som visst nok har noe de skulle ha sagt mener... Tror jeg må kjøre ribbe i helgen også for å få et snev av julestemning i munnhulen.


Dette løste jeg for et par år siden, og siden har det blitt en tradisjon: jeg tar med ribben og sausen.. vertinnen får mindre å gjøre, kan fokusere på tilbehøret, og alle er fornøyd.

I år ble det en variant av denne: http://www.dagbladet.no/2015/12/21/tema/mat/matsiden/oppskrift/olav_birkeland/42456222/
Som er den beste jeg har smakt så langt. Saftig, og med jevn sprø svor, sånn som popper og smelter i munnen. Jeg hadde da tatt 30 timer i Sous Vide og 4 timer "tørking" i ovn før jeg dro; og siste 40 min hos vertinnen. Bare å anbefale!

Kan også hende at å investere i litt Sous Vide utstyr kan være et [relativt] billig kompromiss / bidrag til samtalen om hvor dere skal være neste år ICON_LAUGH


Moderator  support