Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd

Hjemmemekka pølser

Hjemmemekka pølser #1989344 31/07/2015 17:37
Registrert: Sep 2008
Innlegg: 361
HP89 Offline OP
Entusiast
OP Offline
Entusiast
Registrert: Sep 2008
Innlegg: 361
Noen som har en god oppskrift?

Har lagd dette ved et par anledninger nå, men syns det er vanskelig å få en markant smak på dem. Selvom jeg hadde masse hvitløk og krydder i, så ble det likevel en ganske framtredende kjøttsmak på dem. Brukte svinekjøtt, indrefilet av svin.

Tips og triks blir tatt i mot med åpne armer!

Re: Hjemmemekka pølser [Re: HP89] #1989361 31/07/2015 18:54
Registrert: Sep 2014
Innlegg: 434
KlabbOgBabb Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
Registrert: Sep 2014
Innlegg: 434
farminsittkjokken.com/polsemaker-polsemaker-kor-har-du-gjort-av-deg/


Treig oppover, feig nedover.
Re: Hjemmemekka pølser [Re: HP89] #1989440 01/08/2015 05:40
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,466
Furu Offline
/Stig
Offline
/Stig
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,466
Har aldri lagd pølser, men er matglad. Det som slo meg er at indrefilet må være altfor magert kjøtt. Vil tippe du bør ha mer fett og at smakene da også vil komme frem bedre.


Stig

Re: Hjemmemekka pølser [Re: HP89] #1989552 01/08/2015 16:17
Registrert: Aug 2006
Innlegg: 445
C
Christian_a Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
C
Registrert: Aug 2006
Innlegg: 445
Lagde pølser for første gang i sommer. Brukte kjøtt av svin, og litt storfe. Totalt fettinnhold på drøyt 20 % (fra svinekjøttet). Krydret godt med friske urter og hvitløk.
Syns det ble skikkelig godt ICON_SMILE

Re: Hjemmemekka pølser [Re: HP89] #1989580 01/08/2015 18:47
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 384
evenstuen Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 384
Som det ble sagt over er kjøttet ditt for magert, fettet er det som bærer smaken og gjør det saftig.
Enkleste veien om du ikke vil blande inn ekstra fett er å kverne nakke. Det får du ferdig utbeina i gode butikker, eller du kan kjøpe en hel nakke å beine ut selv. (rimelig er det også)


Øyvind

Re: Hjemmemekka pølser [Re: HP89] #1989585 01/08/2015 18:54
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 233
N
Naustdal Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
N
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 233
Den ene gangen jeg lagde pølser (nå har jeg maskin, så det skal gjentaes), brukte vi omtrent 1/3 fett (tilsatte spekk av ett eller annet slag). Det ble saftig, veldig smakfult og god stemning. Brukte forskjellige typer kjøtt til forskjellig krydder, men hovedregelen var omtrent 1/3 fett.

For å kuppe tråden litt: Når vi brukte så mye fett, ble det flytende fett på innsiden av pølsen under steking. Har vi da brukt alt for mye, eller er det mulig å binde opp dette fettet på et vis?


Mvh.
Naustdal
Re: Hjemmemekka pølser [Re: HP89] #1989603 01/08/2015 19:37
Registrert: Mar 2009
Innlegg: 229
rene-iden Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
Registrert: Mar 2009
Innlegg: 229
Hvor fikk dere tarmene ifra. Og hva for slags tarmer brukte dere.


Veien til startstreken er den lengste.
Re: Hjemmemekka pølser [Re: Naustdal] #1989610 01/08/2015 19:53
Registrert: Apr 2007
Innlegg: 245
make art Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
Registrert: Apr 2007
Innlegg: 245
Jeg har brukt nakkekoteletter som jeg kverner selv en gang. Vi bruker maskin og ved stapping blir farsen kvernet for andre gang før den går i svinetarm kjøpt hos Strøm Larsen. De har også spekk om kjøttet du bruker er for magert. Jeg synes det blir bra om fettprosenten ligger mellom 25 og 30 prosent. når det gjelder fett som skiller seg ut av pølsa er min erfaring at det er viktig at kjøtt og farse alltid er så kaldt som mulig mens du jobber med det. Etter å ha kuttet kjøttet i biter legger jeg det i frysen så det nesten er frosset ytterst. Jeg legger også delene til kvern og pølsehorn i frysen. Så legger jeg farsen tilbake i frysen litt før jeg klar den med nok salt og krydder. Da blir farsen skikkelig fast etter at du har knadd en liten stund. Du kan godt spe med litt Isvann eller melk, om du vil det. Når du stappet må du også passe på at farsen holder seg kald. Blir den for varm skiller fettet seg lettere ut.
Det samme gjelder om du jobber med fiskefarse.

Anders

Re: Hjemmemekka pølser [Re: HP89] #1989652 02/08/2015 04:36
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 384
evenstuen Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
Registrert: Jul 2006
Innlegg: 384
For de som ikke kan komme seg til Strøm Larsen for å kjøpe tarm er det bare å mase på sin lokale Meny. De kan skaffe selv om de kanske ikke vet det selv..

Anders har masse gode poeng, vil bare legge til at om man ønsker en grov pølse, men vil at den skal holde seg i sammen kan man lage en farse(eller kjøpe medisterfarse) av litt av kjøttet og blande med det kvernede kjøttet. Dette vil også binde fettet bedre i pølsene.


Øyvind


Moderator  support