Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd

Biffsnadder! mmmmm

Biffsnadder! mmmmm #1958038 12/05/2015 11:30
Registrert: Sep 2014
Innlegg: 434
KlabbOgBabb Offline OP
Entusiast
OP Offline
Entusiast
Registrert: Sep 2014
Innlegg: 434
Er det noen hobbykokker her med gode oppskrifter og tilbehør til strimlet biff?

Gikk på en smell og kjøpte 1kg strimlet fersk biff idag og trenger litt inspirasjon:)


Treig oppover, feig nedover.
Re: Biffsnadder! mmmmm [Re: KlabbOgBabb] #1958039 12/05/2015 11:33
Registrert: Feb 2014
Innlegg: 6,417
larsdx Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: Feb 2014
Innlegg: 6,417

Re: Biffsnadder! mmmmm [Re: KlabbOgBabb] #1958062 12/05/2015 12:30
Registrert: Aug 2013
Innlegg: 86
S
Søgnerider2 Offline
Medlem
Offline
Medlem
S
Registrert: Aug 2013
Innlegg: 86
Krydder:

Salt, pepper, basilikum, timianblad, chillipulver, løkpulver, hvitløkpulver, oregano, paprika.

Lag en god del.

Stek paprika, løk og sopp, bruk litt av krydderblandinga.

Stek småbiffen, sammen med smør og krydder.

legg alt på ei skive brød (med smør på selvsagt), server med valgfri pommes frites o.l

hører med ei mørk ei til.

Re: Biffsnadder! mmmmm [Re: KlabbOgBabb] #1958070 12/05/2015 12:43
Registrert: Apr 2008
Innlegg: 303
M
MariusB Offline
former marcopolo
Offline
former marcopolo
M
Registrert: Apr 2008
Innlegg: 303
Bulgogi. Koreanske biffsnadder. Finn en eller annen oppskrift på nett.
F.eks denne:
http://www.nrk.no/mat/bulgogi-1.7779476

Re: Biffsnadder! mmmmm [Re: KlabbOgBabb] #1958075 12/05/2015 12:51
Registrert: Jul 2005
Innlegg: 912
jag Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
Registrert: Jul 2005
Innlegg: 912
Dårlig gjort, rett før middagstid fishwhack
Blir bare sulten av slikt.

Skal definitivt prøve noe av dette ved anledning.
Den koreanske varianten ser vedlig spennende ut.

/Jan


"I never understood wind"
- Donald Trump
Re: Biffsnadder! mmmmm [Re: larsdx] #1958193 12/05/2015 16:16
Registrert: Aug 2011
Innlegg: 928
Jacobsen Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
Registrert: Aug 2011
Innlegg: 928
Om man blir lei brokkoli kan man jo også dra til med hva som helst av grønnsaker og sauser spør du meg. Stir fry, aka wok, er helt konge. Perfekt rett for strimlet kjøtt.

Re: Biffsnadder! mmmmm [Re: KlabbOgBabb] #1958198 12/05/2015 16:29
Registrert: Feb 2014
Innlegg: 6,417
larsdx Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: Feb 2014
Innlegg: 6,417
Om man ikke liker brokolli er også sukkererter helt konge med biffstrimler. Jeg er enig i at det meste går, men soyasausbaserte og østerssausbaserte sauser egner seg spesielt godt til mørkt kjøtt. Sursøt saus og andre litt søtere sauser passer (synes jeg) bedre til lyst kjøtt og fisk / skalldyr.

Re: Biffsnadder! mmmmm [Re: KlabbOgBabb] #1958202 12/05/2015 16:39
Registrert: Jun 2012
Innlegg: 242
solrikioo Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
Registrert: Jun 2012
Innlegg: 242
Stek det og ha det på pizza. ICON_LAUGH


Lurer du på noe om VW Caravelle/Transporter? Besøk vwbus.no
http://trololololololololololo.com/
Re: Biffsnadder! mmmmm [Re: KlabbOgBabb] #1958208 12/05/2015 16:49
Registrert: May 2006
Innlegg: 5,819
sanouka Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: May 2006
Innlegg: 5,819
Surre det med fløte, st agur og persille, båtpoteter med olivenolje og en plain grønn salat. Evt slå et slag for klassikeren over alle og lage en Bernaise fra bånn og servere med det samme tilbehøret.
Evt dra en klassisk teriyaki saus med soya, sukker, vin og vann og dampet brokkoli ved siden......evt frityrstekt brokkoli for den viderekomne.


"It never gets easier, you just go faster."
Re: Biffsnadder! mmmmm [Re: KlabbOgBabb] #1958218 12/05/2015 17:10
Registrert: Mar 2006
Innlegg: 6,078
skubisan Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: Mar 2006
Innlegg: 6,078
Kanskje litt sent nå men jeg anbefaler å strimle biffen etter steking ICON_LAUGH

Re: Biffsnadder! mmmmm [Re: KlabbOgBabb] #1958235 12/05/2015 17:39
Registrert: Sep 2014
Innlegg: 434
KlabbOgBabb Offline OP
Entusiast
OP Offline
Entusiast
Registrert: Sep 2014
Innlegg: 434
Mange gode tips her!

Gikk for en klassisk med stekt sopp, paprika og løk.
Hjemmeskårne potetbåter og bernaise fra bunnen.
Og crispisalat med agurk, tomat og revet limeskall.

Kansje ikke så spennende, men dæven det var godt i dag også.


Treig oppover, feig nedover.
Re: Biffsnadder! mmmmm [Re: larsdx] #1958298 12/05/2015 19:42
Registrert: Aug 2011
Innlegg: 928
Jacobsen Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
Registrert: Aug 2011
Innlegg: 928
Sitat: larsdx
Om man ikke liker brokolli er også sukkererter helt konge med biffstrimler. Jeg er enig i at det meste går, men soyasausbaserte og østerssausbaserte sauser egner seg spesielt godt til mørkt kjøtt. Sursøt saus og andre litt søtere sauser passer (synes jeg) bedre til lyst kjøtt og fisk / skalldyr.
Det er vel for så vidt sant ja. Som student er det sjelden jeg tenker over slikt, men tar heller det jeg måtte finne.


Moderator  support