Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd

Bait and switch: Å handle fisk på REMA

Bait and switch: Å handle fisk på REMA #1671059 29/08/2013 10:22
Registrert: Apr 2006
Innlegg: 1,713
MuddyBear Offline OP
Måsabjønn
OP Offline
Måsabjønn
Registrert: Apr 2006
Innlegg: 1,713
Kjøpte noe fersk steinbitt på REMA før sommeren, hadde den i Sous Vide'en, 30 min på 54 grader, og den ble svært god. Så da jeg så deres kampanje 3 for 2 slo jeg til.. og lagde samme rett. Men denne gang ble fisken vassen. Hva gikk galt undret jeg? Sous Vide’en sørger jo for helt like forhold hver gang! Dagen etter så jeg på den siste pakken jeg hadde igjen, og så at det sto: Produsert av fryst råstoff.
Det vil si, REMA selger fisk de har tint opp under parolen ”fersk fisk”. Er det bare meg, eller er det en del hakk for drøyt?
Vil da heller tine fisken selv rett før bruk, enn at en butikk skal ha gjort det flere dager tidligere.






Vedlegg
Løfte.jpg (501.43 KB, 1497 nedlastinger)
FrystRåstof.f2jpg.jpg (264.79 KB, 1396 nedlastinger)
FrystRåstof.jpg (256.92 KB, 1350 nedlastinger)
Redigert av MuddyBear; 29/08/2013 10:23.
Re: Bait and switch: Å handle fisk på REMA [Re: MuddyBear] #1671081 29/08/2013 10:34
Registrert: Jun 2011
Innlegg: 6,870
H.Iversen Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: Jun 2011
Innlegg: 6,870
Fersk fisk får du vel ikke tak i i Oslo annet enn den som er flyfraktet ned. Og den er såpass dyr at jeg tviler på den er å få tak i på Rema.

Når det er sagt så er fryst råstoff fryst på en sånn måte at det ikke forringer kvaliteten, tvert imot. (hurtigfrysing i platefrysere ombord like etter den er fanget) Det er større sannsynlighet for at du får god "fersk" fisk som har vært frossen først enn fersk fisk som ikke har vært frossen...


Håkon. Insta-Håkon
2012 Ibis Mojo HD
2012 9:Zero:7
Re: Bait and switch: Å handle fisk på REMA [Re: H.Iversen] #1671090 29/08/2013 10:38
Registrert: Apr 2008
Innlegg: 1,031
Z
zero Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
Z
Registrert: Apr 2008
Innlegg: 1,031
Må si meg uenig. Frysing gjør noe med celleveggene i fisken slik at fryste råvarer alltid vil være merkbart forskjellig fra ufryste råvarer uansett hvor raskt den er fryst.


-joachim
Mangler bare to ting for å bli stisyklist: God fysisk form og god sykkelteknikk
Re: Bait and switch: Å handle fisk på REMA [Re: H.Iversen] #1671133 29/08/2013 11:00
Registrert: Apr 2006
Innlegg: 1,713
MuddyBear Offline OP
Måsabjønn
OP Offline
Måsabjønn
Registrert: Apr 2006
Innlegg: 1,713
Sitat: H.Iversen
Det er større sannsynlighet for at du får god "fersk" fisk som har vært frossen først enn fersk fisk som ikke har vært frossen...

Det er fullt mulig, og i del butikker er det også sannsynlig.
Men jeg vil tro at frossen fisk jeg tiner selv er bedre enn noe tint for 5-6 dager siden.
.
og spørsmålet er vel: Er det greit at REMA averterer for "Fersk fisk" når den har vært fryst, uansett hvor god den måtte være?

Re: Bait and switch: Å handle fisk på REMA [Re: MuddyBear] #1671145 29/08/2013 11:08
Registrert: May 2006
Innlegg: 722
Fossi Offline
Avhengig
Offline
Avhengig
Registrert: May 2006
Innlegg: 722
Fryses ikke mye av fisken ombord på fiskebåtene da? De er jo gjerne ute og fisker i en uke eller så. For at fisken skal holde seg legges den på is. Ikke at jeg har greie på det, men trodde det var slik det foregikk.


Bikeless no more

If you ain't a cowboy,
you ain't nothing.
Re: Bait and switch: Å handle fisk på REMA [Re: MuddyBear] #1671149 29/08/2013 11:11
Registrert: May 2010
Innlegg: 4,033
Stefan77 Offline
Besatt
Offline
Besatt
Registrert: May 2010
Innlegg: 4,033
Sitat: MuddyBear
[quote=H.Iversen] Det er større sannsynlighet for at du får god "fersk" fisk som har vært frossen først enn fersk fisk som ikke har vært frossen...
Jeg er veldig enig med deg her. Kommer selv fra "værdns største fiskevær" og fyller alltid bagasjen med fisk når jeg har vært hjemme. Frosen. Fisk som er laget filet og innfryst timer (maks et par dager) etter fangst er mye bedre enn fisk som har vært på kjøl i 5-6-7-8-9 dager. Uten tvil.

Sitat: MuddyBear
Det er fullt mulig, og i del butikker er det også sannsynlig.
Men jeg vil tro at frossen fisk jeg tiner selv er bedre enn noe tint for 5-6 dager siden.
Helt enig. Bare endre frossen fisk til frossen kvalitetsfisk

Sitat: MuddyBear
og spørsmålet er vel: Er det greit at REMA averterer for "Fersk fisk" når den har vært fryst, uansett hvor god den måtte være?
Nei, jeg synes ikke det er greit.... Her er lovverket på ville veier når det er greit å kalle opptint vare for fersk.


- Stefan
Re: Bait and switch: Å handle fisk på REMA [Re: Fossi] #1671150 29/08/2013 11:12
Registrert: May 2010
Innlegg: 4,033
Stefan77 Offline
Besatt
Offline
Besatt
Registrert: May 2010
Innlegg: 4,033
Sitat: Fossi
Fryses ikke mye av fisken ombord på fiskebåtene da? De er jo gjerne ute og fisker i en uke eller så. For at fisken skal holde seg legges den på is. Ikke at jeg har greie på det, men trodde det var slik det foregikk.

Når fisk "legges på is" så fryses den ikke. Det er bare en slags superkjøling.


- Stefan
Re: Bait and switch: Å handle fisk på REMA [Re: zero] #1671164 29/08/2013 11:23
Registrert: Jun 2011
Innlegg: 6,870
H.Iversen Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: Jun 2011
Innlegg: 6,870
Sitat: zero
Må si meg uenig. Frysing gjør noe med celleveggene i fisken slik at fryste råvarer alltid vil være merkbart forskjellig fra ufryste råvarer uansett hvor raskt den er fryst.


Ja, dersom du sammenligner virkelig fersk fisk med frossen. Men jeg tror du skal få problemer med å få såpass fersk fisk i sørnorge...ikke uten at den er svært dyr.


Håkon. Insta-Håkon
2012 Ibis Mojo HD
2012 9:Zero:7
Re: Bait and switch: Å handle fisk på REMA [Re: Stefan77] #1671227 29/08/2013 12:14
Registrert: Apr 2006
Innlegg: 1,713
MuddyBear Offline OP
Måsabjønn
OP Offline
Måsabjønn
Registrert: Apr 2006
Innlegg: 1,713
Sitat: Stefan77

Når fisk "legges på is" så fryses den ikke. Det er bare en slags superkjøling.

Det står :"produsert fra fryst råstoff"
- Superkjøling er vel ikke "fryst råstoff".. eller?

Re: Bait and switch: Å handle fisk på REMA [Re: MuddyBear] #1671231 29/08/2013 12:18
Registrert: Oct 2007
Innlegg: 3,010
Espen J Offline
Besatt
Offline
Besatt
Registrert: Oct 2007
Innlegg: 3,010
Om det er tilfellet denne gangen aner jeg ikke, men bare for å synse så kan det muligens ha noe med fangstmetoden å gjøre også? Billigfisk er vel 90% sansynlig fanget med trål, noe som gir dårligere kvalitet enn f.eks linefisket fisk (ref: http://www.nofima.no/nyhet/2010/04/lurt-med-linefiske)

Nå står det jo desverre aldri merket hva slags fangstmetode som er brukt på norske fiskeprodukter, men om det tidligere innkjøpet har vært av en mer eksklusiv kvalitet kan jo dette være noe av svaret?


Trønder osv
Re: Bait and switch: Å handle fisk på REMA [Re: MuddyBear] #1671233 29/08/2013 12:19
Registrert: Jun 2011
Innlegg: 6,870
H.Iversen Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: Jun 2011
Innlegg: 6,870
Sitat: MuddyBear
Sitat: Stefan77

Når fisk "legges på is" så fryses den ikke. Det er bare en slags superkjøling.

Det står :"produsert fra fryst råstoff"
- Superkjøling er vel ikke "fryst råstoff".. eller?


Nei. Fryst råstoff kommer i 99% av tilfeller fra varer som er fryst i slike som dette: http://www.slattumprodukter.no/platefrysere_231.html

"Legges på is" er lignede av hvordan du ser fisken i ferskvaredisken i den lokale sjappa di.


Håkon. Insta-Håkon
2012 Ibis Mojo HD
2012 9:Zero:7
Re: Bait and switch: Å handle fisk på REMA [Re: MuddyBear] #1671234 29/08/2013 12:19
Registrert: May 2010
Innlegg: 4,033
Stefan77 Offline
Besatt
Offline
Besatt
Registrert: May 2010
Innlegg: 4,033
Sitat: MuddyBear

Det står :"produsert fra fryst råstoff"
- Superkjøling er vel ikke "fryst råstoff".. eller?

Nei, med et ørlite forbehold. 99,9 % av all fersk fisk har nok logget på is i minst noen timer.

Superkjøling er forresten ikke noe offisielt begrep i den sammenhengen, bare noe jeg brukte akkurat nå. Fisken holder vistnok noe sånt som 2-3 minusgrader når den er lagt på is


- Stefan
Re: Bait and switch: Å handle fisk på REMA [Re: MuddyBear] #1671389 29/08/2013 15:48
Registrert: May 2013
Innlegg: 220
Rob1988 Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
Registrert: May 2013
Innlegg: 220
Skal du ha fersk fisk i Oslo så får du ta og fiske den sjæl ICON_SMILE

Re: Bait and switch: Å handle fisk på REMA [Re: MuddyBear] #1671769 30/08/2013 06:45
Registrert: Aug 2011
Innlegg: 1,336
Cervin Offline
Veteran
Offline
Veteran
Registrert: Aug 2011
Innlegg: 1,336
Fersk fisk er fersk i opptil 2 uker.

Når vi er ute å fisker, pakkes all fisk på is. Dvs. Vi sløyer fisken, skyller den godt før og etter sløying og legges med buken ned i en kasse med is.

Vi fisker som regel 2 - 4 dager før vi leverer i sommer og høst halvåret.
Da sendes mesteparten av fisken til auksjon i Danmark, og derfra videre til fiskekjøperen. Derfra går den til butikk/restaurant.

Dvs at fisken som regel er mer enn 6 dager gammel uansett hvem som skal ha den. Når det er sagt ble det gjort en smakstest av noen eksperter for en tid tilbake igjen. De ble servert dagfersk, fisk og fisk som hadde ligget lengre, uten å vite hva som var hva. De var enige om at den beste fisken var den som var 10 dager gammel.

Platefryse har vi ikke ombord, men flere av de andre båtene vi snakker med har det. Da fryses fisken veldig hurtig ombord, og vil holde en veldig god kvalitet, men den beste kvaliteten er selvfølgelig fisk som ikke er frossen.

Men det er ikke mye av den ferske fisken som går til butikker, det er stort sett restauranter som kjøper den etter hva jeg har forstått.


Always looking for the next trail.

Kristiansand Sykkelpark
Re: Bait and switch: Å handle fisk på REMA [Re: Cervin] #1671775 30/08/2013 06:53
Registrert: Oct 2002
Innlegg: 2,454
P
pbk Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
P
Registrert: Oct 2002
Innlegg: 2,454
Jeg trodde butikkene skrev "frisk" når det dreide seg om gammel frossenvare, men de prøver seg sikkert innimellom. Nå hadde jeg aldri forventet å få god fisk i ferdigpakker på REMA, da.

Re: Bait and switch: Å handle fisk på REMA [Re: MuddyBear] #1671779 30/08/2013 06:58
Registrert: Jun 2009
Innlegg: 2,677
silverwrx Offline
Besatt
Offline
Besatt
Registrert: Jun 2009
Innlegg: 2,677
Jeg har sett en film om dette! Var om en liten båt som het Elias, som møtte på slike store fabrikktrålere som bearbeidet fisken om bord og så frøys den.

Litt mer seriøst, fryses fisken før eller etter den bearbeides? Kanskje den fryses 2ggr? Ikke vet jeg. Som sagt, min kunnskap er på Elias film nivå med en liten fordyping i "deadliest catch".

I går spiste jeg lakseskiver, slike tynne runde "pølsepålegg" skiver fra Lerøy. Fisket i norge og selvfølgelig bearbeidet i utlandet (sverige). Smakte OK (til 20.- for 100g pakka).


Leave no trace - with fatbike

Diamant Apex 29Ltd 6,8kg
Diamant Pinnacle R1 6,6kg
Nakamura BigBob 5.0 MK3 11,6kg
Surly Moonlander (solgt)
Cannondale 1000w..
Re: Bait and switch: Å handle fisk på REMA [Re: H.Iversen] #1671784 30/08/2013 07:02
Registrert: Apr 2009
Innlegg: 1,384
T
tygster Offline
Veteran
Offline
Veteran
T
Registrert: Apr 2009
Innlegg: 1,384
Sitat: H.Iversen
Ja, dersom du sammenligner virkelig fersk fisk med frossen. Men jeg tror du skal få problemer med å få såpass fersk fisk i sørnorge...ikke uten at den er svært dyr.


Vi har fiskere i sørnorge og. Sånne skikkelige, som selger deg fisken med en gang de er tilbake. ICON_SMILE

Re: Bait and switch: Å handle fisk på REMA [Re: silverwrx] #1671791 30/08/2013 07:09
Registrert: Jun 2011
Innlegg: 6,870
H.Iversen Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: Jun 2011
Innlegg: 6,870
Sitat: silverwrx
Litt mer seriøst, fryses fisken før eller etter den bearbeides? Kanskje den fryses 2ggr? Ikke vet jeg. Som sagt, min kunnskap er på Elias film nivå med en liten fordyping i "deadliest catch".


Det varierer. I en filettråler blir varene bearbeidet før det fryses. Fryst råstoff som sendes til Kina blir nok tint der og bearbeidet før det fryses inn igjen og kommer tilbake som Findus eller lignende i din lokale frysedisk.


Håkon. Insta-Håkon
2012 Ibis Mojo HD
2012 9:Zero:7
Re: Bait and switch: Å handle fisk på REMA [Re: MuddyBear] #1672285 30/08/2013 20:14
Registrert: May 2007
Innlegg: 711
S
samuel Offline
Avhengig
Offline
Avhengig
S
Registrert: May 2007
Innlegg: 711
Jeg kjøper aldri fyrst fisk som jeg ikke vet hva de har tukla med den.

Her er ett konsept som heter fisk i i fisk. Forbudt i Norge, men lovlig å importere. Det sendes rund fisk til Asia og kommer tilbake ferdig filitert med høyere vekt. Snakk om tryllekunst.

http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7345652

Re: Bait and switch: Å handle fisk på REMA [Re: MuddyBear] #1672350 31/08/2013 05:34
Registrert: Jan 2012
Innlegg: 1,033
Jomar Henriksen Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
Registrert: Jan 2012
Innlegg: 1,033
fisk er vanskelig på Østlandet. Dersom du bor i en stor by - eller på vestlandet eller kysten nordover - er det nok bedre å kjøpe fisk hos en dedikert fiskehandler.


Timing has a lot to do with the outcome of a rain dance.
Re: Bait and switch: Å handle fisk på REMA [Re: H.Iversen] #1672803 01/09/2013 09:19
Registrert: Apr 2008
Innlegg: 1,392
T
turbo Offline
Veteran
Offline
Veteran
T
Registrert: Apr 2008
Innlegg: 1,392
Sitat: H.Iversen
Fersk fisk får du vel ikke tak i i Oslo annet enn den som er flyfraktet ned. Og den er såpass dyr at jeg tviler på den er å få tak i på Rema.

Når det er sagt så er fryst råstoff fryst på en sånn måte at det ikke forringer kvaliteten, tvert imot. (hurtigfrysing i platefrysere ombord like etter den er fanget) Det er større sannsynlighet for at du får god "fersk" fisk som har vært frossen først enn fersk fisk som ikke har vært frossen...


Misunnelig på fisketilgangen du har! Har fisket i området der, kort sagt fantastisk.

Her i huset får vi mat levert på døra 2 gg/mnd av noe som heter Godt Levert (tror jeg). Det er gjennomgående god kvalitet selv om fisken ikke spreller fortsatt.


Moderator  support