Wok, induksjon
|
Wok, induksjon
#1538779
01/01/2013 14:17
|
Registrert: Feb 2008
Innlegg: 5,316
Alpers
OP
Søk hjelp!
|
OP
Søk hjelp!
Registrert: Feb 2008
Innlegg: 5,316 |
Det nye kjøkkenet har selvsagt induksjon, men nå fungerer jo ikke den gamle woken. Hva er det som gjelder om dagen? Har prøvd wok med belegg, men dette tålte rett og slett ikke varmen..
|
|
|
Re: Wok, induksjon
[Re: Alpers]
#1538786
01/01/2013 14:30
|
Registrert: Jul 2009
Innlegg: 36
tomasj
Fersking
|
Fersking
Registrert: Jul 2009
Innlegg: 36 |
|
|
|
Re: Wok, induksjon
[Re: Alpers]
#1538801
01/01/2013 15:13
|
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
GeirK
More than words
|
More than words
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744 |
Se om du finner en wok i tynnvalset karbonstål uten slipp-lettbelegg. Her har du et glimrende eksempel: http://www.kenhom.com/ken_hom_range/ProductDetails.aspx?Id=14
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
|
|
|
Re: Wok, induksjon
[Re: Alpers]
#1538932
01/01/2013 19:17
|
Registrert: Sep 2008
Innlegg: 887
Mr.Bergli
Ringrev
|
Ringrev
Registrert: Sep 2008
Innlegg: 887 |
VI har wok panne i støpejærn det funker fint.
|
|
|
Re: Wok, induksjon
[Re: Mr.Bergli]
#1538949
01/01/2013 19:55
|
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
GeirK
More than words
|
More than words
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744 |
Jeg ser for meg at å varme en støpejernswok til så høy temperatur som asiatisk matlaging krever, vil være svært energikrevende. Det jeg liker med de tynnvalsede karbonstålwoker er at det går veldig fort å få temperaturen opp og ned. Selv har jeg eget 5kW gassbluss til woken. Da kan jeg bruke en wok med rund profil eller mindre bunnflate. Det gir meg bedre kontroll, synes jeg.
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
|
|
|
Re: Wok, induksjon
[Re: GeirK]
#1538960
01/01/2013 20:42
|
Registrert: Aug 2007
Innlegg: 889
bk
Ringrev
|
Ringrev
Registrert: Aug 2007
Innlegg: 889 |
Jeg er enig med deg der. Her har vi hatt støpejerns , non stick osv. Den woken som jeg trives best med er en tynn sak fra den lokale Asia butikken. Ikke brukenes på annet en gass fordi den er rund i bunnen. Koster ca lite penger. Blir meget fort varm på ett 5,5 kw bluss.
|
|
|
Re: Wok, induksjon
[Re: Alpers]
#1539038
02/01/2013 08:18
|
Registrert: Feb 2008
Innlegg: 5,316
Alpers
OP
Søk hjelp!
|
OP
Søk hjelp!
Registrert: Feb 2008
Innlegg: 5,316 |
Det er jo her induksjone er litt, tja, upraktisk til woking. Jeg skal ut og lete litt i kveld, men nettletingen har gitt lite utslag til tilgjengelige produkter i Norge så langt.
|
|
|
Re: Wok, induksjon
[Re: Alpers]
#1539099
02/01/2013 11:12
|
Registrert: Jun 2001
Innlegg: 4,771
Christian
Uflaks
|
Uflaks
Registrert: Jun 2001
Innlegg: 4,771 |
Pass på lårhalsen, det er dritglatt der ute!
|
|
|
Re: Wok, induksjon
[Re: Alpers]
#1539248
02/01/2013 17:59
|
Registrert: Jun 2012
Innlegg: 1,251
Plankepetter
Veteran
|
Veteran
Registrert: Jun 2012
Innlegg: 1,251 |
Det finnes en wok med rund bunn i rustfritt stål spesiallaget til induksjon. Det følger med et slags stativ som støtter woken oppå platetoppen. Husker ikke merket med det kan jeg nok finne ut, hvis det er noen interesse.
Redigert av Plankepetter; 02/01/2013 18:00.
|
|
|
Re: Wok, induksjon
[Re: Plankepetter]
#1539252
02/01/2013 18:13
|
Registrert: May 2007
Innlegg: 1,048
neonstz
Ringrev
|
Ringrev
Registrert: May 2007
Innlegg: 1,048 |
Det finnes en wok med rund bunn i rustfritt stål spesiallaget til induksjon. Det følger med et slags stativ som støtter woken oppå platetoppen. Husker ikke merket med det kan jeg nok finne ut, hvis det er noen interesse. Gjerne!
Geir Bjerke - sitte, stå, gå
|
|
|
Re: Wok, induksjon
[Re: neonstz]
#1539259
02/01/2013 18:26
|
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
GeirK
More than words
|
More than words
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744 |
Rustfritt stål er dog en dårlig varmeleder.
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
|
|
|
Re: Wok, induksjon
[Re: Alpers]
#1539274
02/01/2013 19:13
|
Registrert: Sep 2001
Innlegg: 16,266
Espen
More than words
|
More than words
Registrert: Sep 2001
Innlegg: 16,266 |
Stål er også dårlig sammenliknet med feks alu.
Og rustfritt stål er kanskje dårlig også pga at det ikke er like magnetisk som karbonstål?
e
Redigert av Espen; 02/01/2013 19:14.
|
|
|
Re: Wok, induksjon
[Re: Espen]
#1539321
02/01/2013 20:46
|
Registrert: Apr 2005
Innlegg: 1,009
anderssb
Ringrev
|
Ringrev
Registrert: Apr 2005
Innlegg: 1,009 |
|
|
|
Re: Wok, induksjon
[Re: Alpers]
#1539326
02/01/2013 20:59
|
Registrert: Sep 2001
Innlegg: 16,266
Espen
More than words
|
More than words
Registrert: Sep 2001
Innlegg: 16,266 |
Jepp 3-gangern, men alu eller kobber er vel 10-gangern av det igjen.
e
|
|
|
Re: Wok, induksjon
[Re: GeirK]
#1539334
02/01/2013 21:21
|
Registrert: Apr 2008
Innlegg: 1,031
zero
Ringrev
|
Ringrev
Registrert: Apr 2008
Innlegg: 1,031 |
Rustfritt stål er dog en dårlig varmeleder. Trenger ikke lede varme på induksjonsovn
-joachim Mangler bare to ting for å bli stisyklist: God fysisk form og god sykkelteknikk
|
|
|
Re: Wok, induksjon
[Re: zero]
#1539447
03/01/2013 09:11
|
Registrert: Aug 2005
Innlegg: 2,011
oyvin
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Aug 2005
Innlegg: 2,011 |
Rustfritt stål er dog en dårlig varmeleder. Trenger ikke lede varme på induksjonsovn Skal det ikke være varme oppover langs sideveggene, ikke bare i bunnen? Jeg har i hvert fall fått vite dette en gang. Jeg har en støpejernsaktig wok på induksjon, som fungerer sånn passe tror jeg. Jeg bruker den ikke så mye. Det kan være en sammenheng der.
Spurt vinner duellen. Terskel avgjør hvilken. Instant person - just add coffee
|
|
|
Re: Wok, induksjon
[Re: oyvin]
#1539452
03/01/2013 09:22
|
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
GeirK
More than words
|
More than words
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744 |
Jepp. Det skal være avtagende varme langs siden av woken.
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
|
|
|
Re: Wok, induksjon
[Re: Alpers]
#1539650
03/01/2013 18:58
|
Registrert: Aug 2011
Innlegg: 1,872
ØysteinS
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Aug 2011
Innlegg: 1,872 |
Ble woking med Bodumwokken i støpegods i dag. Tok likegodt bilde med Fluke Ti10-apparat, så da ser det slik ut etter ca ett minutts oppvarming på full guffe på induksjonsplata:
Redigert av ØysteinS; 03/01/2013 18:58.
|
|
|
Re: Wok, induksjon
[Re: oyvin]
#1539657
03/01/2013 19:14
|
Registrert: Apr 2008
Innlegg: 1,031
zero
Ringrev
|
Ringrev
Registrert: Apr 2008
Innlegg: 1,031 |
Rustfritt stål er dog en dårlig varmeleder. Trenger ikke lede varme på induksjonsovn Skal det ikke være varme oppover langs sideveggene, ikke bare i bunnen? Jeg har i hvert fall fått vite dette en gang. Magnetfeltet i induksjonsovnen tar seg av varme oppover sidene også, med avtagende effekt, i tillegg til den lille varmeledningen som er.
-joachim Mangler bare to ting for å bli stisyklist: God fysisk form og god sykkelteknikk
|
|
|
Re: Wok, induksjon
[Re: ØysteinS]
#1539659
03/01/2013 19:15
|
Registrert: Apr 2008
Innlegg: 1,031
zero
Ringrev
|
Ringrev
Registrert: Apr 2008
Innlegg: 1,031 |
Ble woking med Bodumwokken i støpegods i dag. Tok likegodt bilde med Fluke Ti10-apparat, så da ser det slik ut etter ca ett minutts oppvarming på full guffe på induksjonsplata:
snip bilde Jeg har lurt på om jeg skal kjøpe induksjon i neste ovn, og det gjør jeg nok etter dette bildet.
-joachim Mangler bare to ting for å bli stisyklist: God fysisk form og god sykkelteknikk
|
|
|
Re: Wok, induksjon
[Re: zero]
#1540092
04/01/2013 21:47
|
Registrert: May 2008
Innlegg: 7,627
Anders A-R
Søk hjelp!
|
Søk hjelp!
Registrert: May 2008
Innlegg: 7,627 |
Ble woking med Bodumwokken i støpegods i dag. Tok likegodt bilde med Fluke Ti10-apparat, så da ser det slik ut etter ca ett minutts oppvarming på full guffe på induksjonsplata:
snip bilde Jeg har lurt på om jeg skal kjøpe induksjon i neste ovn, og det gjør jeg nok etter dette bildet. Induksjon? Jeg vil ha det Fluke-apparatet 
| Styreleder i NOTS Bærum | Skribent Stibyggerhåndboka | "I don't have a bucket list but my bikeit list is a mile long"
|
|
|
Re: Wok, induksjon
[Re: Anders A-R]
#1540201
05/01/2013 12:45
|
Registrert: Apr 2008
Innlegg: 1,031
zero
Ringrev
|
Ringrev
Registrert: Apr 2008
Innlegg: 1,031 |
Ble woking med Bodumwokken i støpegods i dag. Tok likegodt bilde med Fluke Ti10-apparat, så da ser det slik ut etter ca ett minutts oppvarming på full guffe på induksjonsplata:
snip bilde Jeg har lurt på om jeg skal kjøpe induksjon i neste ovn, og det gjør jeg nok etter dette bildet. Induksjon? Jeg vil ha det Fluke-apparatet Du er inne på noe der.
-joachim Mangler bare to ting for å bli stisyklist: God fysisk form og god sykkelteknikk
|
|
|
Re: Wok, induksjon
[Re: Alpers]
#2688647
14/11/2021 21:51
|
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,483
jaknudsen
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,483 |
Noen nye erfaringer med wok og induksjon siden sist?
|
|
|
Re: Wok, induksjon
[Re: Alpers]
#2688676
15/11/2021 09:03
|
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 8,750
Hoaas
Søk hjelp!
|
Søk hjelp!
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 8,750 |
Jeg har en tynn wok-panne med flat bunn, slipp-belegg og induksjonsovn. Dette fungerer veldig dårlig. Ja, det blir grisefort vamt i bunnen, men varmen avtar alt for raskt oppover sidene, med det resultat at det tar lang tid å lage middag til 4-5 og det i bunnen ofte blir svidd selv om man rører og kaster på maten. Må treffe perfekt på varmen for et ok resultat. Synes det er enklere å få et godt resultat med en god og stor stekepanne.
You are what you eat...mmm nuts
|
|
|
Re: Wok, induksjon
[Re: Alpers]
#2688679
15/11/2021 09:12
|
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
GeirK
More than words
|
More than words
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744 |
Jepp. Jeg er fremdeles av den oppfatning at wok fungerer best med gass.
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
|
|
|
Re: Wok, induksjon
[Re: GeirK]
#2688693
15/11/2021 10:37
|
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
perbl
More than words
|
More than words
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633 |
Jepp. Jeg er fremdeles av den oppfatning at wok fungerer best med gass. Men det er vel egentlig ikke så interessant, da det for de fleste av oss ikke er et alternativ å bygge et dedikert gassbluss på kjøkkenet for det. Skal man være purist, er det vel også sånn at mye av det du får gassbluss hjemme er pinglete greier sammenligna med BTU du typisk har på et restaurantkjøkken hvis man skal gjøre skikkelig wokking med mye bevegelse og kasting av det du har i panna etc  Jeg tipper vel det beste er en støpejern- eller karbonstålsak med de kompromissene du må gjøre med dem. Har selv en Beka-sak jeg impulskjøpte på noe julesalg for et par år siden jeg har fått brent inn såpass bra at den slipper ting noenlunde greit. En ting som irriterer med den er at den har trehåndtak, så det er litt tricky å bruke stekeovn for å etablere et bra belegg på den når du først skal gjøre den klar for bruk, jeg improviserte litt med en bassbrenner på sidene. Belegg går jo @ skogen med en gang du begynner å booste temperaturen skikkelig, og for å få ting til å slippe etter få sekunders kontakt med bunnen av panna når man bruker karbonstål er man avhengig av å kunne guffe på litt er min erfaring. Alternativet er jo å moderere temperaturen litt, men da er det jo egentlig ikke så mye å hente vs en vanlig stekepanne.
Redigert av perbl; 15/11/2021 10:39.
Per B.
|
|
|
Re: Wok, induksjon
[Re: perbl]
#2688699
15/11/2021 11:00
|
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
GeirK
More than words
|
More than words
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744 |
Skal man være purist, er det vel også sånn at mye av det du får gassbluss hjemme er pinglete greier sammenligna med BTU du typisk har på et restaurantkjøkken hvis man skal gjøre skikkelig wokking med mye bevegelse og kasting av det du har i panna etc  Selvfølgelig ikke, og man må steke spesielt kjøtt i flere omganger. Fordelen er at en lett karbonstålwok er mye letter å håndtere og blir fort avkjølt som når feks kyllingbitene skal putre i en saus du heller oppi rett etter at du har stekt dem raskt
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
|
|
|
|
|