Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd

Wok, induksjon

Wok, induksjon #1538779 01/01/2013 14:17
Registrert: Feb 2008
Innlegg: 5,316
Alpers Offline OP
Søk hjelp!
OP Offline
Søk hjelp!
Registrert: Feb 2008
Innlegg: 5,316
Det nye kjøkkenet har selvsagt induksjon, men nå fungerer jo ikke den gamle woken. Hva er det som gjelder om dagen? Har prøvd wok med belegg, men dette tålte rett og slett ikke varmen..


Henrik Alpers
Redaktør | Landevei
landevei.no
@landevei
@henrikalpers

Re: Wok, induksjon [Re: Alpers] #1538786 01/01/2013 14:30
Registrert: Jul 2009
Innlegg: 36
T
tomasj Offline
Fersking
Offline
Fersking
T
Registrert: Jul 2009
Innlegg: 36
http://dc4.culina.t7d.no/kunder/culina/varekatalog_detaljer.php?e=1&uri=159483821

dom flesta restauranger handlar via culina..ligger butik i torggata

Re: Wok, induksjon [Re: Alpers] #1538801 01/01/2013 15:13
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Se om du finner en wok i tynnvalset karbonstål uten slipp-lettbelegg.

Her har du et glimrende eksempel:
http://www.kenhom.com/ken_hom_range/ProductDetails.aspx?Id=14


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Wok, induksjon [Re: Alpers] #1538932 01/01/2013 19:17
Registrert: Sep 2008
Innlegg: 887
Mr.Bergli Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
Registrert: Sep 2008
Innlegg: 887
VI har wok panne i støpejærn det funker fint.

Re: Wok, induksjon [Re: Mr.Bergli] #1538949 01/01/2013 19:55
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Jeg ser for meg at å varme en støpejernswok til så høy temperatur som asiatisk matlaging krever, vil være svært energikrevende. Det jeg liker med de tynnvalsede karbonstålwoker er at det går veldig fort å få temperaturen opp og ned. Selv har jeg eget 5kW gassbluss til woken. Da kan jeg bruke en wok med rund profil eller mindre bunnflate. Det gir meg bedre kontroll, synes jeg.


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Wok, induksjon [Re: GeirK] #1538960 01/01/2013 20:42
Registrert: Aug 2007
Innlegg: 889
bk Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
Registrert: Aug 2007
Innlegg: 889
Jeg er enig med deg der. Her har vi hatt støpejerns , non stick osv.
Den woken som jeg trives best med er en tynn sak fra den lokale Asia butikken. Ikke brukenes på annet en gass fordi den er rund i bunnen. Koster ca lite penger.
Blir meget fort varm på ett 5,5 kw bluss.

Re: Wok, induksjon [Re: Alpers] #1539038 02/01/2013 08:18
Registrert: Feb 2008
Innlegg: 5,316
Alpers Offline OP
Søk hjelp!
OP Offline
Søk hjelp!
Registrert: Feb 2008
Innlegg: 5,316
Det er jo her induksjone er litt, tja, upraktisk til woking. Jeg skal ut og lete litt i kveld, men nettletingen har gitt lite utslag til tilgjengelige produkter i Norge så langt.


Henrik Alpers
Redaktør | Landevei
landevei.no
@landevei
@henrikalpers

Re: Wok, induksjon [Re: Alpers] #1539099 02/01/2013 11:12
Registrert: Jun 2001
Innlegg: 4,771
Christian Offline
Uflaks
Offline
Uflaks
Registrert: Jun 2001
Innlegg: 4,771
Pass på lårhalsen, det er dritglatt der ute!


Christian
[ Blodsmak | @blodsmak_no | Strava ]
Re: Wok, induksjon [Re: Alpers] #1539248 02/01/2013 17:59
Registrert: Jun 2012
Innlegg: 1,251
P
Plankepetter Offline
Veteran
Offline
Veteran
P
Registrert: Jun 2012
Innlegg: 1,251
Det finnes en wok med rund bunn i rustfritt stål spesiallaget til induksjon. Det følger med et slags stativ som støtter woken oppå platetoppen. Husker ikke merket med det kan jeg nok finne ut, hvis det er noen interesse.

Redigert av Plankepetter; 02/01/2013 18:00.
Re: Wok, induksjon [Re: Plankepetter] #1539252 02/01/2013 18:13
Registrert: May 2007
Innlegg: 1,048
neonstz Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
Registrert: May 2007
Innlegg: 1,048
Sitat: Plankepetter
Det finnes en wok med rund bunn i rustfritt stål spesiallaget til induksjon. Det følger med et slags stativ som støtter woken oppå platetoppen. Husker ikke merket med det kan jeg nok finne ut, hvis det er noen interesse.


Gjerne!


Geir Bjerke - sitte, stå, gå
Re: Wok, induksjon [Re: neonstz] #1539259 02/01/2013 18:26
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Rustfritt stål er dog en dårlig varmeleder.


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Wok, induksjon [Re: Alpers] #1539274 02/01/2013 19:13
Registrert: Sep 2001
Innlegg: 16,266
Espen Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Sep 2001
Innlegg: 16,266
Stål er også dårlig sammenliknet med feks alu.

Og rustfritt stål er kanskje dårlig også pga at det ikke er like magnetisk som karbonstål?



e

Redigert av Espen; 02/01/2013 19:14.

*** Hjulbygging, service Chris King og alle typer sykkelmekanikk***

post@espenwettre.no
Re: Wok, induksjon [Re: Espen] #1539321 02/01/2013 20:46
Registrert: Apr 2005
Innlegg: 1,009
A
anderssb Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
A
Registrert: Apr 2005
Innlegg: 1,009

Re: Wok, induksjon [Re: Alpers] #1539326 02/01/2013 20:59
Registrert: Sep 2001
Innlegg: 16,266
Espen Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Sep 2001
Innlegg: 16,266
Jepp 3-gangern, men alu eller kobber er vel 10-gangern av det igjen.


e


*** Hjulbygging, service Chris King og alle typer sykkelmekanikk***

post@espenwettre.no
Re: Wok, induksjon [Re: GeirK] #1539334 02/01/2013 21:21
Registrert: Apr 2008
Innlegg: 1,031
Z
zero Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
Z
Registrert: Apr 2008
Innlegg: 1,031
Sitat: GeirK
Rustfritt stål er dog en dårlig varmeleder.

Trenger ikke lede varme på induksjonsovn


-joachim
Mangler bare to ting for å bli stisyklist: God fysisk form og god sykkelteknikk
Re: Wok, induksjon [Re: zero] #1539447 03/01/2013 09:11
Registrert: Aug 2005
Innlegg: 2,011
O
oyvin Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
O
Registrert: Aug 2005
Innlegg: 2,011
Sitat: zero
Sitat: GeirK
Rustfritt stål er dog en dårlig varmeleder.

Trenger ikke lede varme på induksjonsovn

Skal det ikke være varme oppover langs sideveggene, ikke bare i bunnen? Jeg har i hvert fall fått vite dette en gang.

Jeg har en støpejernsaktig wok på induksjon, som fungerer sånn passe tror jeg. Jeg bruker den ikke så mye. Det kan være en sammenheng der.


Spurt vinner duellen. Terskel avgjør hvilken.
Instant person - just add coffee
Re: Wok, induksjon [Re: oyvin] #1539452 03/01/2013 09:22
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Jepp. Det skal være avtagende varme langs siden av woken.


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Wok, induksjon [Re: Alpers] #1539650 03/01/2013 18:58
Registrert: Aug 2011
Innlegg: 1,872
ØysteinS Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
Registrert: Aug 2011
Innlegg: 1,872
Ble woking med Bodumwokken i støpegods i dag. Tok likegodt bilde med Fluke Ti10-apparat, så da ser det slik ut etter ca ett minutts oppvarming på full guffe på induksjonsplata:



Redigert av ØysteinS; 03/01/2013 18:58.
Re: Wok, induksjon [Re: oyvin] #1539657 03/01/2013 19:14
Registrert: Apr 2008
Innlegg: 1,031
Z
zero Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
Z
Registrert: Apr 2008
Innlegg: 1,031
Sitat: oyvin
Sitat: zero
Sitat: GeirK
Rustfritt stål er dog en dårlig varmeleder.

Trenger ikke lede varme på induksjonsovn

Skal det ikke være varme oppover langs sideveggene, ikke bare i bunnen? Jeg har i hvert fall fått vite dette en gang.

Magnetfeltet i induksjonsovnen tar seg av varme oppover sidene også, med avtagende effekt, i tillegg til den lille varmeledningen som er.


-joachim
Mangler bare to ting for å bli stisyklist: God fysisk form og god sykkelteknikk
Re: Wok, induksjon [Re: ØysteinS] #1539659 03/01/2013 19:15
Registrert: Apr 2008
Innlegg: 1,031
Z
zero Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
Z
Registrert: Apr 2008
Innlegg: 1,031
Sitat: ØysteinS
Ble woking med Bodumwokken i støpegods i dag. Tok likegodt bilde med Fluke Ti10-apparat, så da ser det slik ut etter ca ett minutts oppvarming på full guffe på induksjonsplata:

snip bilde

Jeg har lurt på om jeg skal kjøpe induksjon i neste ovn, og det gjør jeg nok etter dette bildet.


-joachim
Mangler bare to ting for å bli stisyklist: God fysisk form og god sykkelteknikk
Re: Wok, induksjon [Re: Alpers] #1539896 04/01/2013 11:50
Registrert: Jun 2012
Innlegg: 1,251
P
Plankepetter Offline
Veteran
Offline
Veteran
P
Registrert: Jun 2012
Innlegg: 1,251
Nå har jeg finni den med stativ. Den har egentlig en veil pris på 2300 men kan fåes for 1100 her.

http://www.proshop.no/Kjoekkenutstyr/AEG-Electrolux-FUSION-WOK-Accessory-2339490.html

Redigert av Plankepetter; 04/01/2013 12:31.
Re: Wok, induksjon [Re: zero] #1540092 04/01/2013 21:47
Registrert: May 2008
Innlegg: 7,627
Anders A-R Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: May 2008
Innlegg: 7,627
Sitat: zero
Sitat: ØysteinS
Ble woking med Bodumwokken i støpegods i dag. Tok likegodt bilde med Fluke Ti10-apparat, så da ser det slik ut etter ca ett minutts oppvarming på full guffe på induksjonsplata:

snip bilde

Jeg har lurt på om jeg skal kjøpe induksjon i neste ovn, og det gjør jeg nok etter dette bildet.

Induksjon? Jeg vil ha det Fluke-apparatet ICON_WINK


| Styreleder i NOTS Bærum | Skribent Stibyggerhåndboka | "I don't have a bucket list but my bikeit list is a mile long"
Re: Wok, induksjon [Re: Anders A-R] #1540201 05/01/2013 12:45
Registrert: Apr 2008
Innlegg: 1,031
Z
zero Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
Z
Registrert: Apr 2008
Innlegg: 1,031
Sitat: Anders A-R
Sitat: zero
Sitat: ØysteinS
Ble woking med Bodumwokken i støpegods i dag. Tok likegodt bilde med Fluke Ti10-apparat, så da ser det slik ut etter ca ett minutts oppvarming på full guffe på induksjonsplata:

snip bilde

Jeg har lurt på om jeg skal kjøpe induksjon i neste ovn, og det gjør jeg nok etter dette bildet.

Induksjon? Jeg vil ha det Fluke-apparatet ICON_WINK

Du er inne på noe der.


-joachim
Mangler bare to ting for å bli stisyklist: God fysisk form og god sykkelteknikk
Re: Wok, induksjon [Re: Alpers] #2688647 14/11/2021 21:51
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,483
jaknudsen Offline
Ivrig
Offline
Ivrig
Registrert: May 2003
Innlegg: 2,483
Noen nye erfaringer med wok og induksjon siden sist?

Re: Wok, induksjon [Re: Alpers] #2688676 15/11/2021 09:03
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 8,750
Hoaas Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: Jul 2013
Innlegg: 8,750
Jeg har en tynn wok-panne med flat bunn, slipp-belegg og induksjonsovn. Dette fungerer veldig dårlig. Ja, det blir grisefort vamt i bunnen, men varmen avtar alt for raskt oppover sidene, med det resultat at det tar lang tid å lage middag til 4-5 og det i bunnen ofte blir svidd selv om man rører og kaster på maten. Må treffe perfekt på varmen for et ok resultat. Synes det er enklere å få et godt resultat med en god og stor stekepanne.


You are what you eat...mmm nuts
Re: Wok, induksjon [Re: Alpers] #2688679 15/11/2021 09:12
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Jepp. Jeg er fremdeles av den oppfatning at wok fungerer best med gass.


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll
Re: Wok, induksjon [Re: GeirK] #2688693 15/11/2021 10:37
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
perbl Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Jun 2006
Innlegg: 10,633
Sitat: GeirK
Jepp. Jeg er fremdeles av den oppfatning at wok fungerer best med gass.


Men det er vel egentlig ikke så interessant, da det for de fleste av oss ikke er et alternativ å bygge et dedikert gassbluss på kjøkkenet for det.

Skal man være purist, er det vel også sånn at mye av det du får gassbluss hjemme er pinglete greier sammenligna med BTU du typisk har på et restaurantkjøkken hvis man skal gjøre skikkelig wokking med mye bevegelse og kasting av det du har i panna etc ICON_TONGUE

Jeg tipper vel det beste er en støpejern- eller karbonstålsak med de kompromissene du må gjøre med dem. Har selv en Beka-sak jeg impulskjøpte på noe julesalg for et par år siden jeg har fått brent inn såpass bra at den slipper ting noenlunde greit. En ting som irriterer med den er at den har trehåndtak, så det er litt tricky å bruke stekeovn for å etablere et bra belegg på den når du først skal gjøre den klar for bruk, jeg improviserte litt med en bassbrenner på sidene.

Belegg går jo @ skogen med en gang du begynner å booste temperaturen skikkelig, og for å få ting til å slippe etter få sekunders kontakt med bunnen av panna når man bruker karbonstål er man avhengig av å kunne guffe på litt er min erfaring. Alternativet er jo å moderere temperaturen litt, men da er det jo egentlig ikke så mye å hente vs en vanlig stekepanne.

Redigert av perbl; 15/11/2021 10:39.

Per B.
Re: Wok, induksjon [Re: perbl] #2688699 15/11/2021 11:00
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
G
GeirK Offline
More than words
Offline
More than words
G
Registrert: Aug 2002
Innlegg: 31,744
Sitat: perbl


Skal man være purist, er det vel også sånn at mye av det du får gassbluss hjemme er pinglete greier sammenligna med BTU du typisk har på et restaurantkjøkken hvis man skal gjøre skikkelig wokking med mye bevegelse og kasting av det du har i panna etc ICON_TONGUE


Selvfølgelig ikke, og man må steke spesielt kjøtt i flere omganger. Fordelen er at en lett karbonstålwok er mye letter å håndtere og blir fort avkjølt som når feks kyllingbitene skal putre i en saus du heller oppi rett etter at du har stekt dem raskt


"The more false we destroy, the more room there will be for the true."
- Robert Green Ingersoll

Moderator  support