Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd

Crema i en espresso-kanne?

Crema i en espresso-kanne? #1259071 11/09/2011 06:27
Registrert: Jul 2010
Innlegg: 11,746
R
Raskall Offline OP
More than words
OP Offline
More than words
R
Registrert: Jul 2010
Innlegg: 11,746
Jeg har lenge hatt en billig kapselmaskin. Nå har jeg gått lei av all plassen den tar på benken og også selve kaffeutvalget. Så etter varme anbefalinger gikk jeg til anskaffelse av en Miss Moka espresso-kanne.

Jeg malte så noen espresso-bønner fra en tidligere bergens-ordfører i butikken og dro hjem og lagde meg en absolutt fantastisk god espresso.

Men det er en ting jeg savner: Cremaen. Den har ikke så mye å si egentlig men det er bare noe spesielt med det tykke laget med lysebrunt skum på toppen av espressoen. Dette får jeg ikke til i espresso-kanna.

Er det mulig å få til? Må jeg velge en annen kaffetype? tilberede på en annen måte? Lage den sterkere? Messe bestemte strofer under bryggingen?

Eller må jeg bare leve uten cremaen? Smaken er nemlig uendelig mye bedre enn espressoen fra kaffemaskinen.

Edit: Har sjekket youtube. Der er det mange som får til dette ved å røre litt av kaffen inn i sukker. Men jeg hverken skal spise eller liker espressoen søt. Så det må være crema uten sukker. ICON_SMILE

Redigert av Raskall; 11/09/2011 06:34.
Re: Crema i en espresso-kanne? [Re: Raskall] #1259085 11/09/2011 07:15
Registrert: Jun 2009
Innlegg: 2,677
silverwrx Offline
Besatt
Offline
Besatt
Registrert: Jun 2009
Innlegg: 2,677
Ser ikke problemet i utgangspunktet;)

Du vet får inserts til kapselmaskinen din som gjør at du kan bruke all mulig slags kaffetyper i den?


Leave no trace - with fatbike

Diamant Apex 29Ltd 6,8kg
Diamant Pinnacle R1 6,6kg
Nakamura BigBob 5.0 MK3 11,6kg
Surly Moonlander (solgt)
Cannondale 1000w..
Re: Crema i en espresso-kanne? [Re: silverwrx] #1259089 11/09/2011 07:21
Registrert: Jul 2010
Innlegg: 11,746
R
Raskall Offline OP
More than words
OP Offline
More than words
R
Registrert: Jul 2010
Innlegg: 11,746
Sitat: silverwrx
Ser ikke problemet i utgangspunktet;)

Du vet får inserts til kapselmaskinen din som gjør at du kan bruke all mulig slags kaffetyper i den?


Nå vet jeg det. Men med min knøttlille kjøkkenbenk er plassen den opptar hovedproblemet. Jeg er lei av hele skiten og espresso-kanna er en god løsning.

Jeg ser heller ikke noe problem i utgangspunktet men den visuelle biten av mat og drikke ER faktisk viktig for meg. Espresso skal ha et lag med lysebrun krem på toppen. Men smaken overstyrer selvsagt det visuelle. ICON_SMILE

Re: Crema i en espresso-kanne? [Re: Raskall] #1259092 11/09/2011 07:29
Registrert: Aug 2003
Innlegg: 1,285
oslove Offline
lo-fi
Offline
lo-fi
Registrert: Aug 2003
Innlegg: 1,285
Det er fullt mulig å få til crema med bruk av espressokanne, men det er nok kun internt i kanna. Så fort du begynner å helle ut i koppen vil cremaen blande seg med kaffevannet.
Nymalt fersk kaffe er et must, selvsagt!

Har lagd en liten veiledning her.


DDS // Joar Christoffersen. sun

Re: Crema i en espresso-kanne? [Re: Raskall] #1259102 11/09/2011 07:59
Registrert: Nov 2001
Innlegg: 20,607
Dan Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Nov 2001
Innlegg: 20,607
Det Joar sa. Og så vil jeg legge til at det du får ut av en slik kanne ikke er en espresso, men en moka. En annen type kaffe med en annen smak og et naturlig fravær av crema når du heller den ut av kannen. En kopp moka er altså ikke en litt dårligere espresso, men en kaffeopplevelse som følger sine egne regler.

Re: Crema i en espresso-kanne? [Re: Dan] #1259149 11/09/2011 09:22
Registrert: Mar 2006
Innlegg: 6,078
skubisan Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: Mar 2006
Innlegg: 6,078
Crema er oppskrytt synes jeg. For meg holder det lenge med det fine sløret som klamrer seg til kanten av koppen. Og ikke minst å se cremaen boble i kanna. Etter snart tre uker på tur i Europa er jeg lei smakløs kaffe med "syntetisk" crema. Gleder meg til å få en komfyr å sette Bialettien på. Så er det bare å få tilsendt en ladning kaffe fra SRW eller Tim ned til Toscana;)

Re: Crema i en espresso-kanne? [Re: Dan] #1259150 11/09/2011 09:23
Registrert: Jul 2010
Innlegg: 11,746
R
Raskall Offline OP
More than words
OP Offline
More than words
R
Registrert: Jul 2010
Innlegg: 11,746
Sitat: Dan
Det Joar sa. Og så vil jeg legge til at det du får ut av en slik kanne ikke er en espresso, men en moka. En annen type kaffe med en annen smak og et naturlig fravær av crema når du heller den ut av kannen. En kopp moka er altså ikke en litt dårligere espresso, men en kaffeopplevelse som følger sine egne regler.


Så jeg har blitt lurt av at Clas selger denne som "espresso-kanne"? ICON_SMILE

Re: Crema i en espresso-kanne? [Re: Raskall] #1259166 11/09/2011 09:50
Registrert: May 2008
Innlegg: 408
Lemond Offline
Entusiast
Offline
Entusiast
Registrert: May 2008
Innlegg: 408
Var det ikke en sånn modifisert variant som var konstruert slik at man fikk kaffen rett opp i koppen?

Re: Crema i en espresso-kanne? [Re: Raskall] #1259167 11/09/2011 09:51
Registrert: Nov 2001
Innlegg: 20,607
Dan Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Nov 2001
Innlegg: 20,607
Sitat: Raskall
Så jeg har blitt lurt av at Clas selger denne som "espresso-kanne"? ICON_SMILE

Ja og nei. På italiensk så heter det som kommer ut av en espressomaskin og det som kommer ut av en mokakanne det samme, nemlig caffè. Og siden vi her hjemme kaller det som kommer ut av en espressomaskin for espresso så er det jo nærliggende å tro at det som kommer ut av en mokakanne skal hete det samme, akkurat som på italiensk.

Bonuskunnskap for italiaresenærer: Når man bestiller en espresso så ber man om un caffè. Hvis man bestiller en espresso i tillegg til andre typer kaffe så bestiller man un normale. Altså, "due caffè per favore" hvis man ønsker to espressi og f eks "un caffellatte e un normale" hvis man ønsker en caffe latte og en espresso".

Og dobbel espresso bestiller man ikke. Man stopper heller på neste bar og tar enda en kaffe.

Re: Crema i en espresso-kanne? [Re: oslove] #1259669 12/09/2011 03:30
Registrert: Jul 2010
Innlegg: 11,746
R
Raskall Offline OP
More than words
OP Offline
More than words
R
Registrert: Jul 2010
Innlegg: 11,746
Sitat: oslove

Har lagd en liten veiledning her.


Dette ble faktisk en bemerkelsesverdig mye bedre smaksopplevelse. Jeg har visst ikke drukket kaffe før, bare brunt, bittert vann. ICON_SMILE

Tusen takk. (hvorfor står ikke dette i bruksanvisningen til kanna?)

Re: Crema i en espresso-kanne? [Re: Raskall] #1259684 12/09/2011 06:09
Registrert: Aug 2009
Innlegg: 1,224
N
Nils_Arne Offline
Veteran
Offline
Veteran
N
Registrert: Aug 2009
Innlegg: 1,224
Er det noen som vet om det finnes 3-kopperkanne for induksjon. Har ikke greid å finne en.


Friksjon - sykkelbutikk
Importør av Saracen, Genesis, Omnium, Cinelli, Rock 'N Roll, Mucky Nutz & Shovel.
Got Gimbal?
Re: Crema i en espresso-kanne? [Re: Raskall] #1259993 12/09/2011 13:42
Registrert: Nov 2006
Innlegg: 799
stigeso Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
Registrert: Nov 2006
Innlegg: 799
Jeg tror Alessi har en trekopperskanne, men den er ganske dyr. Selv har jeg en tokoppers fra Stellar. Dyr den og men sikkert 4-500 billigere enn Alessien. I det hele tatt er induksjonskannene en del dyrere enn tradisjonelle Bialettikanner.


Give my love to all my brothers and sisters in mediocrity
Re: Crema i en espresso-kanne? [Re: Dan] #1260074 12/09/2011 16:32
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 13,406
Tange Offline
Flittig Bie
Offline
Flittig Bie
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 13,406
Sitat: Dan

Og dobbel espresso bestiller man ikke. Man stopper heller på neste bar og tar enda en kaffe.


Hahaha, jeg glemmer aldri ansiktet til min italienske eks-'svigermor' da hun en gang hadde lyst på en caffé. Jeg hadde akkurat brygget caffé i en stor moka (8 kopper) men så var det kun et par dråper til henne igjen. I den troen at ingen andre hadde lyst på caffé hadde jeg bare hellet ut alt i en svær kopp og nyttet den alene.

Re: Crema i en espresso-kanne? [Re: oslove] #1260239 12/09/2011 19:50
Registrert: Jun 2009
Innlegg: 1,058
KimNK Offline
Ringrev
Offline
Ringrev
Registrert: Jun 2009
Innlegg: 1,058
Sitat: oslove
Har lagd en liten veiledning her.

Ah, endelig en metode som funker!

Re: Crema i en espresso-kanne? [Re: KimNK] #1260559 13/09/2011 08:29
Registrert: Sep 2004
Innlegg: 176
L
Lambda Offline
Tørr bak øra
Offline
Tørr bak øra
L
Registrert: Sep 2004
Innlegg: 176
Er det noen som har gode tips til en grei kvern. Helst ikke alt for dyr, men med mulighet for å justere malingsgrad.


Bjørn
Re: Crema i en espresso-kanne? [Re: Lambda] #1260580 13/09/2011 08:44
Registrert: Aug 2003
Innlegg: 1,285
oslove Offline
lo-fi
Offline
lo-fi
Registrert: Aug 2003
Innlegg: 1,285
Sitat: Lambda
Er det noen som har gode tips til en grei kvern. Helst ikke alt for dyr, men med mulighet for å justere malingsgrad.


Denne er veldig bra : Wilfa

Har malingspekter fra Mokakanne til Kok/Presskanne ICON_SMILE
Fungerer ikke som espressokvern!


DDS // Joar Christoffersen. sun

Re: Crema i en espresso-kanne? [Re: oslove] #1263499 17/09/2011 19:01
Registrert: Mar 2006
Innlegg: 6,078
skubisan Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: Mar 2006
Innlegg: 6,078
Med veldig finmalt kaffe (de maler kaffen forholdsvis fint her nede, jeg ba om å få kaffen malt til moccamaster(som eksempel, jeg har håndtrakter) og den er fortsatt ca ti ganger finere en det fineste wilfa-kverna klarer) får jeg crema med bialettien min.

Spørsmål til Joar eller andre som er kvalifisert; jeg får ofte espresso her som smaker våt jord/mugg/kjeller/helt jævlig. Er det da kaffen som skal være sånn/er dårlig eller er det maskinen som ikke er rensa på en menneskealder?

Re: Crema i en espresso-kanne? [Re: Raskall] #1263773 18/09/2011 11:45
Registrert: Aug 2003
Innlegg: 1,285
oslove Offline
lo-fi
Offline
lo-fi
Registrert: Aug 2003
Innlegg: 1,285
Er det ikke slik kaffe skal smake i Italia da?
Italienerne har jo i sukker uansett, så det er jo ikke så nøye med hverken kaffekvalitet eller rensemetoder når det likevel får et slør av sukkerlake....



DDS // Joar Christoffersen. sun

Re: Crema i en espresso-kanne? [Re: oslove] #1264659 19/09/2011 13:41
Registrert: Mar 2006
Innlegg: 6,078
skubisan Offline
Søk hjelp!
Offline
Søk hjelp!
Registrert: Mar 2006
Innlegg: 6,078
Ja godt poeng, jeg har registrert at det følger med en liten pose og teskje her. Sukker det altså...

Re: Crema i en espresso-kanne? [Re: oslove] #1269217 26/09/2011 14:10
Registrert: Nov 2001
Innlegg: 20,607
Dan Offline
More than words
Offline
More than words
Registrert: Nov 2001
Innlegg: 20,607
Sitat: oslove
Er det ikke slik kaffe skal smake i Italia da?
Italienerne har jo i sukker uansett, så det er jo ikke så nøye med hverken kaffekvalitet eller rensemetoder når det likevel får et slør av sukkerlake....

Joacim Lund er igang igjen, denne gang med rapport fra italienske bensinstasjoner: "En hvilken som helst bensinstasjon i Italia serverer like god kaffe som de fleste kaffebarene i Oslo." Dessverre glemmer han dette med at omgivelsene er med på å sette smak på kaffen. En kopp italiensk Autogrill-espresso servert i Oslo ville sannsynligvis smake dritt. Men fordi den blir servert av og blant italienere, med "lukten av hav, bål og diesel i den varme kveldsluften" så smaker den godere enn det meste som blir servert i Oslo.

http://oslopuls.aftenposten.no/restaurant_uteliv/article604644.ece
Noen gode poenger i kommentarfeltet også.


Moderator  support