|
Crema i en espresso-kanne?
|
Crema i en espresso-kanne?
#1259071
11/09/2011 06:27
|
Registrert: Jul 2010
Innlegg: 11,746
Raskall
OP
More than words
|
OP
More than words
Registrert: Jul 2010
Innlegg: 11,746 |
Jeg har lenge hatt en billig kapselmaskin. Nå har jeg gått lei av all plassen den tar på benken og også selve kaffeutvalget. Så etter varme anbefalinger gikk jeg til anskaffelse av en Miss Moka espresso-kanne. Jeg malte så noen espresso-bønner fra en tidligere bergens-ordfører i butikken og dro hjem og lagde meg en absolutt fantastisk god espresso. Men det er en ting jeg savner: Cremaen. Den har ikke så mye å si egentlig men det er bare noe spesielt med det tykke laget med lysebrunt skum på toppen av espressoen. Dette får jeg ikke til i espresso-kanna. Er det mulig å få til? Må jeg velge en annen kaffetype? tilberede på en annen måte? Lage den sterkere? Messe bestemte strofer under bryggingen? Eller må jeg bare leve uten cremaen? Smaken er nemlig uendelig mye bedre enn espressoen fra kaffemaskinen. Edit: Har sjekket youtube. Der er det mange som får til dette ved å røre litt av kaffen inn i sukker. Men jeg hverken skal spise eller liker espressoen søt. Så det må være crema uten sukker. 
Redigert av Raskall; 11/09/2011 06:34.
|
|
|
Re: Crema i en espresso-kanne?
[Re: Raskall]
#1259085
11/09/2011 07:15
|
Registrert: Jun 2009
Innlegg: 2,677
silverwrx
Besatt
|
Besatt
Registrert: Jun 2009
Innlegg: 2,677 |
Ser ikke problemet i utgangspunktet;)
Du vet får inserts til kapselmaskinen din som gjør at du kan bruke all mulig slags kaffetyper i den?
Leave no trace - with fatbike
Diamant Apex 29Ltd 6,8kg Diamant Pinnacle R1 6,6kg Nakamura BigBob 5.0 MK3 11,6kg Surly Moonlander (solgt) Cannondale 1000w..
|
|
|
Re: Crema i en espresso-kanne?
[Re: silverwrx]
#1259089
11/09/2011 07:21
|
Registrert: Jul 2010
Innlegg: 11,746
Raskall
OP
More than words
|
OP
More than words
Registrert: Jul 2010
Innlegg: 11,746 |
Ser ikke problemet i utgangspunktet;)
Du vet får inserts til kapselmaskinen din som gjør at du kan bruke all mulig slags kaffetyper i den? Nå vet jeg det. Men med min knøttlille kjøkkenbenk er plassen den opptar hovedproblemet. Jeg er lei av hele skiten og espresso-kanna er en god løsning. Jeg ser heller ikke noe problem i utgangspunktet men den visuelle biten av mat og drikke ER faktisk viktig for meg. Espresso skal ha et lag med lysebrun krem på toppen. Men smaken overstyrer selvsagt det visuelle. 
|
|
|
Re: Crema i en espresso-kanne?
[Re: Raskall]
#1259092
11/09/2011 07:29
|
Registrert: Aug 2003
Innlegg: 1,285
oslove
lo-fi
|
lo-fi
Registrert: Aug 2003
Innlegg: 1,285 |
Det er fullt mulig å få til crema med bruk av espressokanne, men det er nok kun internt i kanna. Så fort du begynner å helle ut i koppen vil cremaen blande seg med kaffevannet. Nymalt fersk kaffe er et must, selvsagt! Har lagd en liten veiledning her.
DDS // Joar Christoffersen.
|
|
|
Re: Crema i en espresso-kanne?
[Re: Raskall]
#1259102
11/09/2011 07:59
|
Registrert: Nov 2001
Innlegg: 20,607
Dan
More than words
|
More than words
Registrert: Nov 2001
Innlegg: 20,607 |
Det Joar sa. Og så vil jeg legge til at det du får ut av en slik kanne ikke er en espresso, men en moka. En annen type kaffe med en annen smak og et naturlig fravær av crema når du heller den ut av kannen. En kopp moka er altså ikke en litt dårligere espresso, men en kaffeopplevelse som følger sine egne regler.
|
|
|
Re: Crema i en espresso-kanne?
[Re: Dan]
#1259149
11/09/2011 09:22
|
Registrert: Mar 2006
Innlegg: 6,078
skubisan
Søk hjelp!
|
Søk hjelp!
Registrert: Mar 2006
Innlegg: 6,078 |
Crema er oppskrytt synes jeg. For meg holder det lenge med det fine sløret som klamrer seg til kanten av koppen. Og ikke minst å se cremaen boble i kanna. Etter snart tre uker på tur i Europa er jeg lei smakløs kaffe med "syntetisk" crema. Gleder meg til å få en komfyr å sette Bialettien på. Så er det bare å få tilsendt en ladning kaffe fra SRW eller Tim ned til Toscana;)
|
|
|
Re: Crema i en espresso-kanne?
[Re: Dan]
#1259150
11/09/2011 09:23
|
Registrert: Jul 2010
Innlegg: 11,746
Raskall
OP
More than words
|
OP
More than words
Registrert: Jul 2010
Innlegg: 11,746 |
Det Joar sa. Og så vil jeg legge til at det du får ut av en slik kanne ikke er en espresso, men en moka. En annen type kaffe med en annen smak og et naturlig fravær av crema når du heller den ut av kannen. En kopp moka er altså ikke en litt dårligere espresso, men en kaffeopplevelse som følger sine egne regler. Så jeg har blitt lurt av at Clas selger denne som "espresso-kanne"? 
|
|
|
Re: Crema i en espresso-kanne?
[Re: Raskall]
#1259166
11/09/2011 09:50
|
Registrert: May 2008
Innlegg: 408
Lemond
Entusiast
|
Entusiast
Registrert: May 2008
Innlegg: 408 |
Var det ikke en sånn modifisert variant som var konstruert slik at man fikk kaffen rett opp i koppen?
|
|
|
Re: Crema i en espresso-kanne?
[Re: Raskall]
#1259167
11/09/2011 09:51
|
Registrert: Nov 2001
Innlegg: 20,607
Dan
More than words
|
More than words
Registrert: Nov 2001
Innlegg: 20,607 |
Så jeg har blitt lurt av at Clas selger denne som "espresso-kanne"?  Ja og nei. På italiensk så heter det som kommer ut av en espressomaskin og det som kommer ut av en mokakanne det samme, nemlig caffè. Og siden vi her hjemme kaller det som kommer ut av en espressomaskin for espresso så er det jo nærliggende å tro at det som kommer ut av en mokakanne skal hete det samme, akkurat som på italiensk. Bonuskunnskap for italiaresenærer: Når man bestiller en espresso så ber man om un caffè. Hvis man bestiller en espresso i tillegg til andre typer kaffe så bestiller man un normale. Altså, "due caffè per favore" hvis man ønsker to espressi og f eks "un caffellatte e un normale" hvis man ønsker en caffe latte og en espresso". Og dobbel espresso bestiller man ikke. Man stopper heller på neste bar og tar enda en kaffe.
|
|
|
Re: Crema i en espresso-kanne?
[Re: oslove]
#1259669
12/09/2011 03:30
|
Registrert: Jul 2010
Innlegg: 11,746
Raskall
OP
More than words
|
OP
More than words
Registrert: Jul 2010
Innlegg: 11,746 |
Har lagd en liten veiledning her. Dette ble faktisk en bemerkelsesverdig mye bedre smaksopplevelse. Jeg har visst ikke drukket kaffe før, bare brunt, bittert vann.  Tusen takk. (hvorfor står ikke dette i bruksanvisningen til kanna?)
|
|
|
Re: Crema i en espresso-kanne?
[Re: Raskall]
#1259684
12/09/2011 06:09
|
Registrert: Aug 2009
Innlegg: 1,224
Nils_Arne
Veteran
|
Veteran
Registrert: Aug 2009
Innlegg: 1,224 |
Er det noen som vet om det finnes 3-kopperkanne for induksjon. Har ikke greid å finne en.
Friksjon - sykkelbutikk Importør av Saracen, Genesis, Omnium, Cinelli, Rock 'N Roll, Mucky Nutz & Shovel. Got Gimbal?
|
|
|
Re: Crema i en espresso-kanne?
[Re: Raskall]
#1259993
12/09/2011 13:42
|
Registrert: Nov 2006
Innlegg: 799
stigeso
Ringrev
|
Ringrev
Registrert: Nov 2006
Innlegg: 799 |
Jeg tror Alessi har en trekopperskanne, men den er ganske dyr. Selv har jeg en tokoppers fra Stellar. Dyr den og men sikkert 4-500 billigere enn Alessien. I det hele tatt er induksjonskannene en del dyrere enn tradisjonelle Bialettikanner.
Give my love to all my brothers and sisters in mediocrity
|
|
|
Re: Crema i en espresso-kanne?
[Re: Dan]
#1260074
12/09/2011 16:32
|
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 13,406
Tange
Flittig Bie
|
Flittig Bie
Registrert: Jun 2008
Innlegg: 13,406 |
Og dobbel espresso bestiller man ikke. Man stopper heller på neste bar og tar enda en kaffe.
Hahaha, jeg glemmer aldri ansiktet til min italienske eks-'svigermor' da hun en gang hadde lyst på en caffé. Jeg hadde akkurat brygget caffé i en stor moka (8 kopper) men så var det kun et par dråper til henne igjen. I den troen at ingen andre hadde lyst på caffé hadde jeg bare hellet ut alt i en svær kopp og nyttet den alene.
|
|
|
Re: Crema i en espresso-kanne?
[Re: oslove]
#1260239
12/09/2011 19:50
|
Registrert: Jun 2009
Innlegg: 1,058
KimNK
Ringrev
|
Ringrev
Registrert: Jun 2009
Innlegg: 1,058 |
Har lagd en liten veiledning her. Ah, endelig en metode som funker!
|
|
|
Re: Crema i en espresso-kanne?
[Re: KimNK]
#1260559
13/09/2011 08:29
|
Registrert: Sep 2004
Innlegg: 176
Lambda
Tørr bak øra
|
Tørr bak øra
Registrert: Sep 2004
Innlegg: 176 |
Er det noen som har gode tips til en grei kvern. Helst ikke alt for dyr, men med mulighet for å justere malingsgrad.
Bjørn
|
|
|
Re: Crema i en espresso-kanne?
[Re: Lambda]
#1260580
13/09/2011 08:44
|
Registrert: Aug 2003
Innlegg: 1,285
oslove
lo-fi
|
lo-fi
Registrert: Aug 2003
Innlegg: 1,285 |
Er det noen som har gode tips til en grei kvern. Helst ikke alt for dyr, men med mulighet for å justere malingsgrad. Denne er veldig bra : Wilfa Har malingspekter fra Mokakanne til Kok/Presskanne  Fungerer ikke som espressokvern!
DDS // Joar Christoffersen.
|
|
|
Re: Crema i en espresso-kanne?
[Re: oslove]
#1263499
17/09/2011 19:01
|
Registrert: Mar 2006
Innlegg: 6,078
skubisan
Søk hjelp!
|
Søk hjelp!
Registrert: Mar 2006
Innlegg: 6,078 |
Med veldig finmalt kaffe (de maler kaffen forholdsvis fint her nede, jeg ba om å få kaffen malt til moccamaster(som eksempel, jeg har håndtrakter) og den er fortsatt ca ti ganger finere en det fineste wilfa-kverna klarer) får jeg crema med bialettien min.
Spørsmål til Joar eller andre som er kvalifisert; jeg får ofte espresso her som smaker våt jord/mugg/kjeller/helt jævlig. Er det da kaffen som skal være sånn/er dårlig eller er det maskinen som ikke er rensa på en menneskealder?
|
|
|
Re: Crema i en espresso-kanne?
[Re: Raskall]
#1263773
18/09/2011 11:45
|
Registrert: Aug 2003
Innlegg: 1,285
oslove
lo-fi
|
lo-fi
Registrert: Aug 2003
Innlegg: 1,285 |
Er det ikke slik kaffe skal smake i Italia da? Italienerne har jo i sukker uansett, så det er jo ikke så nøye med hverken kaffekvalitet eller rensemetoder når det likevel får et slør av sukkerlake....
DDS // Joar Christoffersen.
|
|
|
Re: Crema i en espresso-kanne?
[Re: oslove]
#1264659
19/09/2011 13:41
|
Registrert: Mar 2006
Innlegg: 6,078
skubisan
Søk hjelp!
|
Søk hjelp!
Registrert: Mar 2006
Innlegg: 6,078 |
Ja godt poeng, jeg har registrert at det følger med en liten pose og teskje her. Sukker det altså...
|
|
|
Re: Crema i en espresso-kanne?
[Re: oslove]
#1269217
26/09/2011 14:10
|
Registrert: Nov 2001
Innlegg: 20,607
Dan
More than words
|
More than words
Registrert: Nov 2001
Innlegg: 20,607 |
Er det ikke slik kaffe skal smake i Italia da? Italienerne har jo i sukker uansett, så det er jo ikke så nøye med hverken kaffekvalitet eller rensemetoder når det likevel får et slør av sukkerlake.... Joacim Lund er igang igjen, denne gang med rapport fra italienske bensinstasjoner: "En hvilken som helst bensinstasjon i Italia serverer like god kaffe som de fleste kaffebarene i Oslo." Dessverre glemmer han dette med at omgivelsene er med på å sette smak på kaffen. En kopp italiensk Autogrill-espresso servert i Oslo ville sannsynligvis smake dritt. Men fordi den blir servert av og blant italienere, med "lukten av hav, bål og diesel i den varme kveldsluften" så smaker den godere enn det meste som blir servert i Oslo. http://oslopuls.aftenposten.no/restaurant_uteliv/article604644.eceNoen gode poenger i kommentarfeltet også.
|
|
|
|
|