Loff eller grovbrød?
|
Loff eller grovbrød?
#1191333
07/06/2011 11:32
|
Registrert: May 2009
Innlegg: 33
Snart 50
OP
Fersking
|
OP
Fersking
Registrert: May 2009
Innlegg: 33 |
Jeg har kutta ut å spise sportsbarer under ritt og trening. Får bare vondt i magan ... Har gått over til brød med saltpølse og syltetøy. Men, bør man spise loff eller grovt brød? Loff gir ved raskt blodsukkervariasjon mens grovbrød stabiliserer blodsukkeret (grovbrød best). Loff er lett fordøylig, mens fordøyelsen trenger mer tid på grovbrød (loff best). Hva er det ultimate kompromiss loff vs. grovbrød?
|
|
|
Re: Loff eller grovbrød?
[Re: Snart 50]
#1191337
07/06/2011 11:41
|
Registrert: Oct 2004
Innlegg: 5,421
kjerts
Søk hjelp!
|
Søk hjelp!
Registrert: Oct 2004
Innlegg: 5,421 |
Under trening/ritt er ikke insulinresponsen den samme, og ustabilt blodsukker er ganske oppskrytt problematikk. olechr slurper gel jevnt så vidt jeg vet.
|
|
|
Re: Loff eller grovbrød?
[Re: Snart 50]
#1191339
07/06/2011 11:42
|
Registrert: Nov 2009
Innlegg: 5,727
anonym5
Anonym5
|
Anonym5
Registrert: Nov 2009
Innlegg: 5,727 |
Hva er det ultimate kompromiss loff vs. grovbrød? Kneip? Lov som later som det er grovbrød?
Anonym5
|
|
|
Re: Loff eller grovbrød?
[Re: Snart 50]
#1191514
07/06/2011 14:40
|
Registrert: Jul 2004
Innlegg: 9,737
-Jan
Søk hjelp!
|
Søk hjelp!
Registrert: Jul 2004
Innlegg: 9,737 |
Men, bør man spise loff eller grovt brød? En mellomting kanskje. Man bør ha lettførdøyelig og energitett mat under og etter trening, men magen må ha litt fiber å jobbe med også, ellers blir det bare en deigklumb inn der. Ihvertfall føles det sånn med meg. Favorittbrødet mitt, Pågen Energi har grovhetsmerking 33%. Forøvrig enig meg kjerts.
|
|
|
Re: Loff eller grovbrød?
[Re: -Jan]
#1191621
07/06/2011 17:11
|
Registrert: Apr 2004
Innlegg: 655
Morteen
Avhengig
|
Avhengig
Registrert: Apr 2004
Innlegg: 655 |
Jeg kjører doble brødskiver ,en side loff og en grov.Mulig der bare er tull, men jeg syns det funker
|
|
|
Re: Loff eller grovbrød?
[Re: Morteen]
#1192724
08/06/2011 20:10
|
Registrert: May 2009
Innlegg: 33
Snart 50
OP
Fersking
|
OP
Fersking
Registrert: May 2009
Innlegg: 33 |
Jeg kjører doble brødskiver ,en side loff og en grov. Jeg likte den ... prøver dette på Mjøsa Rundt. Pålegget blir røkalaks og syltetøy. I tillegg skal jeg prøve Vestlandslefse for første gang under ritt ... må teste ut litt ...
|
|
|
Re: Loff eller grovbrød?
[Re: Snart 50]
#1192841
08/06/2011 21:34
|
Registrert: Jul 2009
Innlegg: 446
shibby
Entusiast
|
Entusiast
Registrert: Jul 2009
Innlegg: 446 |
Er det ikke bare å smekke dobbel loff med nutella uten skorpe? Lett å tygge, masse sukker og jævlig digg 
|
|
|
Re: Loff eller grovbrød?
[Re: shibby]
#1192898
09/06/2011 04:17
|
Registrert: May 2009
Innlegg: 33
Snart 50
OP
Fersking
|
OP
Fersking
Registrert: May 2009
Innlegg: 33 |
Er det ikke bare å smekke dobbel loff med nutella uten skorpe? Lett å tygge, masse sukker og jævlig digg Jo det er definitivt digg, men blir litt gærn i magan av for mye sukker. Derfor ligger jeg unna barer på lange turer og tar heller litt salt pålegg på skiva. Tror det er viktig å få vekk skorpa.
|
|
|
Re: Loff eller grovbrød?
[Re: Snart 50]
#1193224
09/06/2011 11:12
|
Registrert: Aug 2006
Innlegg: 2,179
Ketle
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Aug 2006
Innlegg: 2,179 |
Sliter også veldig med gel og andre sukkervarer. Vurderer derfor å sykle Lillehammer Oslo med karbonader/kjøttkaker som mat.
Hjemmelaget energibar med kokesjokolade og mandelmel som basis burde også fungere fint.
Er det noen som vet om det finnes elektrolyttpulver? Hadde vært greit å ha noe som gir salter og mineraler uten alt druesukkeret som vanligvis er i energidrikker.
|
|
|
Re: Loff eller grovbrød?
[Re: Ketle]
#1193230
09/06/2011 11:23
|
Registrert: Oct 2004
Innlegg: 5,421
kjerts
Søk hjelp!
|
Søk hjelp!
Registrert: Oct 2004
Innlegg: 5,421 |
|
|
|
Re: Loff eller grovbrød?
[Re: Ketle]
#1193233
09/06/2011 11:26
|
Registrert: Sep 2009
Innlegg: 472
olask
Entusiast
|
Entusiast
Registrert: Sep 2009
Innlegg: 472 |
Ringer-drikk er kun mineraler såvidt jeg vet
|
|
|
Re: Loff eller grovbrød?
[Re: kjerts]
#1193238
09/06/2011 11:28
|
Registrert: May 2003
Innlegg: 8,853
erling
Søk hjelp!
|
Søk hjelp!
Registrert: May 2003
Innlegg: 8,853 |
Sykla OffroadFinnmark i fjor og tenkte at her er det bare å kjøre på med det vanlige. Barer og sportsdrikke. Gikk på en skikkelig smell etter noen timer. Fikk store problemer med magen og var kvalm og uvel resten av rittet. Snakket litt med andre etter rittet. Det eneste som funker over så lang tid er vanlig mat, og gjerne salt mat. Brødskiver med saltpølse f. eks. Vann og Cola som drikke.
|
|
|
Re: Loff eller grovbrød?
[Re: Ketle]
#1193253
09/06/2011 11:38
|
Registrert: Oct 2009
Innlegg: 1,814
knuthaug
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Oct 2009
Innlegg: 1,814 |
Er det noen som vet om det finnes elektrolyttpulver? Hadde vært greit å ha noe som gir salter og mineraler uten alt druesukkeret som vanligvis er i energidrikker.
Jeg lader opp med ekstra mye farris i dagene før ritt, og blander en flaske med 50/50 (ca, etter smak) farris (ristet ut kullsyren) og eplejus til å på ramma. Den komboen brukes også for å erstatte salter og elektrolytter på barn med omgangssjuke etc. og funker fint for meg også. Mer salter == mer farris. Mindre saltsmak og mer eple == mer eplejus. Jeg får mindre krampe med denne miksen i hvert fall. Også er det billigere og lettere å få tak i enn Ringer. Innhold, utblandet Ringer drink (100ml): Natrium 75mg Kalium 4mg Kalsium 2mg Magnesium 0,6mg Ph ca 5,5. Innhold farris (ikke bris): Magnesium 30mg/l, 3mg/100ml Kalsium 26 mg/l, 2.6mg/100ml Kalium 16 mg/l, 1,6mg/100ml Klorid 590 mg/l, 59mg/100ml Hydrogenkarbonat 300 mg/l, 30mg/100ml Sulfat 15 mg/l, 1.5mg/100ml Natrium 400 mg/l, 40mg/100ml Ringer er høyere på natrium og kalium, mens farris er høyere på magnesium og kalsium og har noe som ringer ikke har. Jeg finner ikke noe om elektrolytt-innhold på nettet, men mener dette ble sagt noe om på barneavdelingen på Haukeland sist vi var på, eh, besøk der.
Redigert av knuthaug; 09/06/2011 11:44.
|
|
|
Re: Loff eller grovbrød?
[Re: knuthaug]
#1193383
09/06/2011 14:27
|
Registrert: Jul 2009
Innlegg: 2,034
Hekta-MTB
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Jul 2009
Innlegg: 2,034 |
Prøv også sjokolademelk under lange ritt, innholder veldig mye av det du trenger. Barer er snop.
Redigert av Hekta-MTB; 09/06/2011 14:29.
|
|
|
Re: Loff eller grovbrød?
[Re: Eplemosten]
#1193449
09/06/2011 16:57
|
Registrert: Oct 2009
Innlegg: 3,567
femte_gir
Besatt
|
Besatt
Registrert: Oct 2009
Innlegg: 3,567 |
Denne kaken blir en tung seig klump i magen. Jeg ville heller laget en lettere variant uten bananer og så mye mel men med malte nøtter. Skal se om jeg finner en god oppskrift...
|
|
|
Re: Loff eller grovbrød?
[Re: femte_gir]
#1193456
09/06/2011 17:16
|
Registrert: May 2010
Innlegg: 416
Eplemosten
Entusiast
|
Entusiast
Registrert: May 2010
Innlegg: 416 |
For oss som ikke tåler nøtter vil den likevel være bedre. Selv klarer jeg meg fint med skive, seigmenn og gel i gelboten.
|
|
|
Re: Loff eller grovbrød?
[Re: Eplemosten]
#1193556
09/06/2011 18:52
|
Registrert: Oct 2009
Innlegg: 3,567
femte_gir
Besatt
|
Besatt
Registrert: Oct 2009
Innlegg: 3,567 |
Her får dere oppskrift på en skikkelig hjemmelaget kake; rik på proteiner, fiber og antioksidanter.
Rittkake
* 6 egg * 6 spiseskjeer engelsk (finkornet) sukker * 6 spiseskjeer malte valnøtter * 1.5 spiseskjeer griljermel * romessens * 2.5 spiseskjeer finbakst hvetemel * 1 teskje bakepulver * 1 teskje vaniljesukker
Fukt griljermel med romessens i en liten skål. Skill eggene, og visp sukker og eggplommer på høy hastighet til massen har fått lysgul farge. Bland i de andre ingrediensene på lav hastighet. Visp eggehviten stiv og vend den inn forsiktig med slikkepott. Kle med bakepapir en 24cm springform med avtakbar kant, hell i røren, og sett i forvarmet ovn på midterste rille 175 grader i 30 min. Skru av ovnen og la kaken hvile i 5 minutt til. Ta av formen og avkjøl kaken på kakerist før den kan skjæres.
Hvis kaken serveres hjemme pyntes den med sjokoladeglasur og hakkede valnøtter.
|
|
|
Re: Loff eller grovbrød?
[Re: femte_gir]
#1193573
09/06/2011 19:04
|
Registrert: Aug 2006
Innlegg: 2,179
Ketle
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Aug 2006
Innlegg: 2,179 |
Vi som ikke tåler nøtter tåler ofte mandler. Da er det bare å bytte ut. Cola og Farris var et bra tips. Grove skiver med salt pølse også. Satser på det da.
|
|
|
Re: Loff eller grovbrød?
[Re: Ketle]
#1193591
09/06/2011 19:26
|
Registrert: Nov 2006
Innlegg: 181
trebor
Tørr bak øra
|
Tørr bak øra
Registrert: Nov 2006
Innlegg: 181 |
Jeg bruker halvgrovt (ca kneipp) brød med smør, kaviar og majones på trening og ritt over 2,5 timer. Skjærer av skorpe og pakker i alufolie. Smaker godt og glir lett ned.
|
|
|
Re: Loff eller grovbrød?
[Re: Ketle]
#1193617
09/06/2011 19:44
|
Registrert: May 2010
Innlegg: 416
Eplemosten
Entusiast
|
Entusiast
Registrert: May 2010
Innlegg: 416 |
Vi som ikke tåler nøtter tåler ofte mandler. Ikke alle, her er hasselnøtter, valnøtter, peanøtter og mandler fyfy. Har gitt opp å prøve flere, unngår det heller for å slippe ubehagelighetene.
|
|
|
Re: Loff eller grovbrød?
[Re: Eplemosten]
#1193647
09/06/2011 20:22
|
Registrert: May 2009
Innlegg: 33
Snart 50
OP
Fersking
|
OP
Fersking
Registrert: May 2009
Innlegg: 33 |
Snart50, hva med å få kona til å bake denne kaken til deg, evt bake selv;) He-he ... denne kaka skal vi teste. Smaker kanskje best etter at Styrkeprøven er unnagjort :-)
|
|
|
Re: Loff eller grovbrød?
[Re: Gaga]
#1193815
10/06/2011 06:23
|
Registrert: Feb 2008
Innlegg: 2,021
imag
Ivrig
|
Ivrig
Registrert: Feb 2008
Innlegg: 2,021 |
|
|
|
Re: Loff eller grovbrød?
[Re: imag]
#1194839
11/06/2011 15:13
|
Registrert: Nov 2010
Innlegg: 147
pinnedyret
Tørr bak øra
|
Tørr bak øra
Registrert: Nov 2010
Innlegg: 147 |
Beste drikke er blanding av eplejus og vann! Etter litteratursøk og smaking har jeg finni ut 1 del eplejus og 2 deler saltvann styrke bris (når væskebvheov>energibehov), eller 1:1 med jus og reint vann (energibehov>væskebehov) er greitt. Eplejus er bra for magan, innholder litt forskjellige sukkerarter, smaker bedre enn sportsdrikk og er ganske så rimelig.
Når det gjelder brødtype er det best å prøve seg fram, tåler magan grovbrød skal det i teorien tas saktere opp og vare lenger enn loff. Likevel er det nok tryggast å spise litt finere enn man gjør til vanlig. Sjøl har jeg finni ut at de firkanta polarbrøda passer bra i lomma og er lettspiste.
Spekemat, melk og hvitost er jeg forsiktig med, men folk som sverger til dette (umoralske) lavkarbogreiene, har vel høy nok proteaseaktvitet i magan til at det går greitt også under hard aktivitet.
Cruiser avgårde, med skygger i aua og gnister håret
|
|
|
|
|