Som brillebruker til daglig sliter jeg med å finne en ok løsning til sport og friluftsliv. Har nå prøvd linser et år, men blir ikke fortrolig med dem. Har for tørre øyne, så det blir bare ubehagelig. Prøvd 8 forskjellige merker/typer, men ingenting fungerer. Det er ok for en dag eller en trening, men da må jeg vente noen dager igjen før jeg bruker dem igjen. Nå klarte jeg å brekke sportsbrillene mine her om dagen, og har nesten tomt med linser, så vurderer nå sportsbriller med styrke.
Er det noen som har erfaring med briller med styrke? Forslag til merke/type? Hvis jeg først skal bruke så mye penger på briller ville det vært fint med noen som fungerer som solbriller også, dvs som ikke her et utrpeget "sportsbrillepreg" men som også kan brukes ellers. Ønsker også tips til "alroundglass" dvs et glass som ikke er for mørk til overskyede tunge dager, meen som også fungerer fint i sol.
Vet det blir en del kompromiss med en sånn løsning, men er villig til å forsøke. Her vurdert operasjone, men som iverig jeger er jeg redd for å miste for mye av mørkesynet, samt at flere av de jeg kjenner som har gjort dette ender opp med briller etter noen år likevel fordi synet endrer seg.
Jeg sykler med briller. Kjører alpint med briller. Spiser med briller. Sover ... uten briller.
Jeg bruker normale briller om vinteren. Men har et par mørke og et par lyse briller til bruk i dagslys i sesong. Dette fungerer bra. Jeg har vurdert Oakley briller (Jawbone eller Split Jacket) men det blir fort vekk 3000 - 4000 til i briller. Siden det ikke er alt for lenge siden jeg kjøpte meg to par briller greier jeg ikke å forsvare investeringen. (Ved neste korsvei blir det Oakley)
Som brillebruker ville jeg valgt Oakley da de sliper linsene hos produsent og ikke bruker "normale" solbrilleglass fra optiker. Snakk med en optiker som selger nevnte brillemerke ...
Jeg kjenner ikke til andre brillemerker som sliper linser av samme (plast)glasskvalitet.
edit: Jeg har ingen interesser i nevnte brilleprodusent ...
Jeg har briller fra rudy project, der jeg har en clipon på innsiden av sportsbrillene som har styrke, og sp bruker jeg vanlige glass i tillegg. Da slipper jeg oppgradere tre sett med glass når styrken endrer seg.
Clipon kan du kjøpe fra f.eks. Cyclecomponents.se og få satt inn glass i hos din optiker. Passer til flere forskjellige rudybriller.
jeg slår et slag for kontaktlinser. bruker briller til daglig, hiver på linsene når jeg skal ha på sportsbriller av diverse slag. begynte med det i sommer, var litt skeptisk, men gav det en sjanse siden det er grove slanter å spare.
Jeg bruker Adidas evileye med styrke i. Den modellen jeg bruker kommer levert med greie allroundglass som fungerer i alt fra sol til overskyet. Denne modellen kommer i tillegg med et ekstra sett glass (oransje).
I tillegg kan du vurdere Oakley, men det funker bare hvis du ikke trenger så mye styrke ( bare opp til +/- 5 tror jeg....)
Jeg bruker selv en modell fra Rodenstock som jeg har anbefalt flere ganger. R3137. Den kan tilpasses selv de verste avvik. Viktig for meg som har -6 på det ene øyet. Glassene jeg bruker er gulorange med 25% "formørking" Jeg er helt fornøyd med disse. Kommer fra min lokale optiker. Det blir sol og sommer hver gang jeg tar dem på:
LarsB
Redigert av larsb; 27/02/201121:11. Rediger grunn: bilde
Det LarsB sa, jeg har riktignok ikke like sterke briller som han, og det er mulig at mine er noe mørkere. De er uansett fotokromatiske, de blir lyse nok til tunneler og mørke nok i solen, men er muligens for mørke for natta når man passerer Minnesund på vei til Oslo.
Kostet meg ca. 4500 fra optikeren i fjor sommer(jada, jeg mistet det forrige paret mitt i en kjedelig badeulykke i Danmark)
Apatien i samfunnet er økende, og ingen bryr seg.
Re: sportsbriller med styrke?
[Re: gare]
#112185527/02/201122:18
Det LarsB og Gare sa, men jeg har helt blanke glass. Lite av syklinga foregår i fullt sollys uten skygge (da bruker jeg uansett solbriller med styrke). Jeg har en modell som er tettere enn LarsB sin. Fordelen er bedre luftbeskyttelse og at de får lett plass under alpinbriller. Ulempen er at de dugger raskere, så du må holde jevn høy fart for å sikre luftavkjøling :-)
Trådstarter spør også om hvilke glass som anbefales til "allround" bruk. Det samme lurer jeg på før jeg skal bestille meg sporstbriller (Oakley Radar) Tips til farge som funker til det meste? Selgeren fra Oakley mente Persimmon skulle funke til det meste. Skal jo også bruke de i skogen så de må ikke være for mørke.
Jeg henger meg på denne: - Har Rodenstock-brille som ligner den på bildet i innlegget over, kjempefin til løping, soling, skiturer etc. - Har også Adidas med clip-on, kjempeflott - ihvertfall uten clip-on.
Men disse er ikke tingen for sykling - og da tenker jeg spesielt på landevei og tempo/triathlon hvor hodet er vendt nedover. - Jeg trenger en brille m/styrke som går høyt - er ikke noe poeng med sykkelbrille hvor jeg normalt ser OVER brillekanten.
- Dermed må også styrke-delen være høyt oppe - styrke 5 eller mer.
Jeg lurer på om ikke innfatningen lå på en 1700 ca. Til sammen kom hele pakka på rundt 3500 for noen år siden. Mine glass er ikke fotokromatiske, men antiripebeskyttet. Det betyr at jeg har tørket med tommelen på alt av gjørmeritt bestandig uten å ødelegge særlig mye.
De funker fint på landeveien også med nesa ned på stemen i tempostilling. Om det går veldig fort og man er for interessert i forhjulet sitt får man de probleme alfred skisserer. Ser man dit man skal er det ikke noe problem.
Jeg tror at min modell er erstattet av andre modeller, men Rodenstock har stort utvalg av sportsbriller som alle kan bestilles av alle optikere.
Selgeren fra Oakley mente Persimmon skulle funke til det meste.
Jeg kjøpte Persimmon vented (med luftehull) etter anbefaling her på forumet. Funker helt til det blir skumring. Hvis du bare skal ha en linse, er det mitt førstevalg.
Har skrudd sammen flere av Rodenstock brillene og de er bra. Men i dag monterte jeg den første av Cebe sine nyeste modeller, med styrkeglass. Finnes i litt ulike varianter, men her er Cebe 4890 med Zeiss Clarlet farge 750, min definitive favoritt til allroundbruk. Men nå liker jeg lysere glass enn mange, grunnet bedre kontrast og egenskapene inne i dype skoger.
Verdt å ta en titt på for alle med behov for briller med styrke. Pris: ca 3500,-
Redigert av klean; 28/02/201114:35. Rediger grunn: trykkleiftabbe
Mine Rodenstock kom på ca. 4500, men da var det med fotokromatiske glass også da. En helt annen ting er at der sleit optikeren med å få glassene til å sitte i innfatningen og måtte til slutt få brillen fiks ferdig fra Rodenstock.
De CEBE-brillene så interessante ut, jeg er jo litt halvveis ute etter sportsbriller som kan brukes når det er mørkt, og der er mine nåværende litt for mørke tror jeg.
Apatien i samfunnet er økende, og ingen bryr seg.
Re: sportsbriller med styrke?
[Re: gare]
#112232428/02/201119:29
Den Rodenstock brillen optikeren din plagdes med var garantert av de med ekstra buede glass. Da blir med ett alt over styrke +- 1.5 vanskeligere. Cebe brillen er spesielt fin fordi den ikke krever spesiell frontkurve på glassene, men samtidig sitter på som en sportsbrille. Frontkurve er nok også mye av 1000-lappen i prisforskjell på din og larsb sin. Zeiss sin farge, 750 er det absolutt mørkeste jeg ville anbefalt til mørke-bruk. Jeg bruker fargeløse når det er mørkt, tilsvarende 750 (typisk gul/oransje) til ALT annet.
Det bør for øvrig nevnes at i adidas brillene er styrken i et eget innlegg og IKKE i solbrilleglassene. Dermed kan du kjøpe deg flere glass uten enorme ekstrakostnader. Ekstra glass koster 300 kr tror jeg...
Evil Eye er den jeg bruker nå (uten styrke). Det gul/oransje glasset som følger med i pakka, der du får ski-hodebånd mm., er ca likt Zeiss glasset jeg nevner over. Skal du ha utskiftbare fargede glass, er denne et godt alternativ, siden, som Hoffnarren påpeker, styrkeglassene sitter i klips bak solglassene. Bakdelen med denne løsningen er at den dugger noe mer enn med alt i ett glass. Ikke noe problem i fart.
....Det bør for øvrig nevnes at i adidas brillene er styrken i et eget innlegg og IKKE i solbrilleglassene. Dermed kan du kjøpe deg flere glass uten enorme ekstrakostnader. Ekstra glass koster 300 kr tror jeg...
Det bør forøvrig nevnes at ALLE briller jeg har prøvd med glass i klips har ett stort problem. Det er at øyevippene mine sveiper over glasset. Dette er ubehagelig og lager striper.
Oakley har begrensninger på hvilke styrker som kan benyttes. Jeg lurer på om det ikke var -2,5 eller -3,5 sist jeg sjekke.
Når det gjelder mine Rodenstock, som heter noe sånt som R 3147, så var det sikkert problemer med krumming på glass og innfatning. Resultatet ble i hvertfall bra selv om optikeren min var litt lei(tror jeg)av hele brillen.
Hva heter den Cebe-modellen du viste bilde av forresten?
Apatien i samfunnet er økende, og ingen bryr seg.
Re: sportsbriller med styrke?
[Re: gare]
#112260201/03/201112:36
Tror kun de går under modell nr, denne er 4890. Har ikke forsket så nøye på disse enda, men mener den kommer i 2 størelser. Bør uansett prøves før kjøp.
Redigert av klean; 01/03/201112:36. Rediger grunn: tastleksi?
Her var det mange gode tips siden sist jeg vat inne. Takk for det! Da må jeg prøve å undersøke litt. Trur jeg satser på rotenstock og oakley i første omg.
Å anbefale brille blir som å anbefale en sadel. > En kan fort få som hatten passer!
Syklister har ulik kraniestørrelse og rumpe.
Jeg kjøpte Oakley JawBone i høst. Er svært misfornøyd. Dette ble dyrt med tilpassede glass. Og infattningen er for stor for mitt kranie/smale øyne. Var i grenseland til at glassene kunne slipes til mitt syn (skjeve hornhinner). Synes også at brillen føles tung mot nesebenet. JawBone er for storhoder!
Hva mener godfolket om sportsbriller med styrke og progressive glass til sykkelbruk? Ser fordelen med en brille, men vil progressive glass være uheldig sett fra sykkelsetet?
Er ikke progressive glass ment å være en slags kombinasjonsbrille for bytting mellom ting som er fjernt og ting som er nært? Eller er jeg helt på tur? Det er kanskje ikke det man trenger på en sportsbrille med mindre man løper orientering?
Uansett er det bare å vente til Klean leser dette, så får du tips direkte fra en optiker og ikke bare en synser.
Hva mener godfolket om sportsbriller med styrke og progressive glass til sykkelbruk? Ser fordelen med en brille, men vil progressive glass være uheldig sett fra sykkelsetet?
Progressive glass vil ikke være hensiktsmessig til sykling - ei heller nødvendig. Har brukt progressive briller i over 10 år, og enkeltstyrkelinser til aktiviteter som sykling og utendørsliv. Null stress. Kan si at det sterkeste jeg har hatt har vært -1,5 på avstand. Nå bruker jeg -1,0.
Progressive briller blir stort sett brukt så man har mulighet til å lese på nært hold. Med mindre du har meget stor forskjell mellom leseavstand og lang avstand, og MÅ se på computeren, vil jeg anta at det ikke er verdt de ekstra pengene for progressive glass.
(er ikke optiker, men har litt praktisk erfaring)
Sitat: Østmarka
JawBone er for storhoder!
De finnes også i "asian fit", hvis jeg ikke tar feil og de er mindre (bare sånn til info).